Mens en Dier

Hoger beroep David Icke dient maandag: ‘Dit is een politieke vervolging, het is gestoord’

Help ons door deze informatie met je kennissen op je social media te delen!

Maandagochtend om 10 uur dient het hoger beroep tegen de IND door de Britse ‘complotdenker’ David Icke. Op 6 november vorig jaar zou hij spreken tijdens een vredesdemonstratie van Samen voor Nederland op de Dam in Amsterdam.

Daarop deed het CIDI een oproep aan de gemeente Amsterdam. Het centrum beweerde dat Icke een ‘antisemiet’ en ‘Holocaustontkenner’ is. De gemeente diende vervolgens een verzoek in bij de IND om Icke de toegang tot Nederland te weigeren.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Mordechaï Krispijn nam contact op met Icke. Tijdens een uitgebreid interview bleek dat hij allerminst een ontkenner van de Holocaust is en ook is hij geen antisemiet.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Verboden

Tot ongeloof van velen kreeg het CIDI het voor elkaar om de IND, via de burgemeester van Amsterdam, te bewegen om Icke voor twee jaar de toegang tot Nederland én 25 andere landen te weigeren.

Volgens verschillende hoogleraren heeft de IND hier een belangrijke grens opgeschoven. Ze kregen bijval van Dagmar Oudshoorn, directeur van Amnesty: “Als we dit gaan doen, dan kan straks iedereen op basis van een onwelgevallige mening het land worden geweigerd.”

Het verbod om in het Schengengebied te reizen, is gebaseerd op wat Icke volgens sommigen mogelijk zou gaan zeggen tijdens de demonstratie. Daarmee wordt ingegrepen op de inhoud van een demonstratie, hetgeen valt onder censuur. En dat is verboden, stelt Krispijn.

Politieke vervolging

Op 29 december oordeelde de rechter dat de IND in zijn gelijk staat. Maandag dient het hoger beroep.

“Het is uitzonderlijk, het is belachelijk, het is gestoord,” zegt Icke in een videoboodschap. Hij spreekt van een ‘politieke vervolging’.

Een rechter moet hele grote ballen hebben om de Nederlandse overheid te trotseren, aldus Icke, die toevoegt dat de democratie ten einde is.

4.8 182 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

73 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Margie
Margie
1 jaar geleden

David heeft gelijk. Je mag geen afwijkende mening meer hebben. Iedereen mag zeggen wat hij of zij wil. Ze zijn gewoon bang voor hem. Omdat hij gelijk heeft. Punt. Het barst hier van die smerige reptielen.

Herman R
Herman R
1 jaar geleden

Onvoorstelbaar😳 binnen de demokratie👉

Rose
Rose
1 jaar geleden

Zegt weer genoeg CIDI wie dat zijn

Hans
Hans
1 jaar geleden

Ingrijpen op de inhoud van een demonstratie is bij de wet verboden? Dat men zich daar druk over maakt. Immers er zijn legio wetten, waaronder de grondwet die genegeerd worden om het beleid, dat niet in het verkiezingsprogramma stond, door te voeren.
Misschien een idee om bij de volgende verkiezingen niet het verkiezingsprogramma te lezen, maar te analyseren wat er de afgelopen 12 jaar is gebeurd.

Back to top button
73
0
We lezen graag je reactie!x