Homepagina » Gezondheid » Niet normaal wat Big Pharma nu weer heeft gedaan. Zo worden patiënten keihard in de maling genomen
Niet normaal wat Big Pharma nu weer heeft gedaan. Zo worden patiënten keihard in de maling genomen

Niet normaal wat Big Pharma nu weer heeft gedaan. Zo worden patiënten keihard in de maling genomen

Een Amerikaanse farmaceut heeft drastische prijsverhogingen doorgevoerd. Voor een potje voorgeschreven vitamines vraagt het bedrijf Avondale Pharmaceuticals nu 295 dollar, waar eerder nog 32 dollar betaald moest worden.

Het gaat om Niacor, dat is goedgekeurd door toezichthouder FDA. Het middel wordt onder meer gebruikt bij mensen met een hoog cholesterol.

Niacor is eigenlijk niets meer dan niacine oftewel vitamine B3. De vitamine is in de winkel of online voor een fractie van de prijs te halen.

Inefficiënt

De prijsverhoging van 800 procent volgde kort nadat Avondale de rechten had verworven.

Het is volgens critici andermaal een teken aan de wand dat het systeem van gezondheidszorg in de VS inefficiënt is.

Het gebeurt wel vaker dat farmaceuten rechten op middelen waar vrijwel geen concurrentie voor is kopen en prijsverhogingen doorvoeren.

2469 procent

Avondale kocht het medicijn dit jaar van Upsher Smith, een divisie van het Japanse Sawai Pharmaceutical. Details over de transactie werden daarbij niet bekendgemaakt.

Ook een luchtwegenmedicijn, dat onderdeel was van de overname, werd na de deal fors duurder. De prijs van dit middel steeg met maar liefst 2469 procent.

Meest gehate man

Deze ontwikkelingen doen denken aan de contrverse rond ondernemer en investeeder Martin Shkreli, die de ‘meest gehate man in de VS’ werd nadat hij de prijs van een middel voor de handeling van aids met bijna 5000 procent verhoogde.

Shkreli, voormalig topman van een farmaceutisch bedrijf, werd in augustus vorig jaar veroordeeld wegens fraude en het misleiden van investeerders.

[FT]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

8 reacties

 1. Ja dat kan de Big Pharma nou wel willen , maar een mens kan/ moet zelf ook eens nadenken…… als dit middel echt helpt dan kan je het zelf bestellen , het grote probleem is met alles eigenlijk, iedere mens reageert anders op chemische medicijnen , maar dat geldt ook voor natuurlijke middelen en ook voor vitamine’s…..het is even goed zoeken waar jouw lichaam op reageert… Acupunctuur helpt ook bij te hoog cholesterol , daarnaast , wat is te hoog ? Medische wereld verzint zelf steeds weer iets met getallen waar we aan moeten voldoen… Ga af en toe naar een natuurarts of ga eens een jaar Acupunctuur doen, zodat je lichaam weer een beetje in balans komt,…….Wat je ook doet je wordt altijd met jezelf geconfronteerd , lichaam en geest hoort in balans…… Holistische geneeskunde komter echt aan…….

  21 likes
  • Goed verwoord Louise. Zolang mensen denken dat we hun gepatenteerde synthetische rotzooi nodig hebben kan de farmacie doen wat ze willen. Wanneer blijkt voor de massa dat chemicaliën niet communiceren met biologische organismen valt ook hun praktijk om als een gerooide boom. Zolang men energie steekt in het systeem krijgt het brandstof om zich te ontwikkelen……….

   16 likes
 2. Is toch helemaal niet zo moeilijk om hier een eind aan te maken?
  Gewoon niet gebruiken. Trés simple.
  Bovendien kun je ipv aparte vitamine en andere orthomoleculaire stoffen, beter zorgen dat je goed (= biologisch) eet.
  De cholesterolmythe is precies dat, een mythe. Je lichaam maakt zelf 85% van de cholesterol aan. Als er ‘teveel’ in je aderen rondzwemt is dat een teken dat je aderen aan de binnenkant zijn beschadigt en je lichaam dat wil helen. De beschadigen komen, in verreweg, de meeste gevallen door een verkeerde lifestyle en een chronisch vitamine C tekort, dus ook daar hoef je geen pillen voor.

  Het is allemaal niet zo moeilijk. Blijf zo dicht mogelijk bij de natuur, qua eten, qua lifestyle en je bent het beste af.
  De gezondheidszorg, hoewel dit beter ‘ziekenzorg’ genoemd kan worden zou vele malen goedkoper kunnen als 1. er geen winst te behalen is op medicatie en 2. nog veel belangrijker, als mensen meer verantwoording voor hun eigen gezondheid nemen.

  Vwb deze aasgier, middelen niet voorschrijven. Waar geen vraag naar is wordt niet geproduceerd, kan hij snel genoeg ten gronde.

  12 likes
 3. Het ergste is nog dat politici altijd zo verontwaardigd doen, terwijl zij degene zijn die de Mengle industrie vrij spel hebben gegeven. Mensen zouden echt eens dit soort debatten moeten bekijken hoe het daar er dan aan toe gaat.

  8 likes
  • werd edith schippers ook te heet onder haar reet, vandaar haar complete afwezigheid nu in den haag.
   ze voelde de bom al voor dat hij af gaat, snel wegwezen dacht ze.. ” ik stel me niet meer verkiesbaar “.. nee.. haha logisch met de dreigende wolken die boven dit alles heen hangt.. en met een echtgenoot die mooie f(r)acturen kon uit schrijven.. weg met die handel en weg met al die enge kliek die ons bewust ziek maken met hun ongezonde roepgetoeter.. het gaat echt alleen om geld en macht meer niet

   die debatten zijn een waar arena gevecht, ook over het ” voltooide leven ” .. hoe verzinnen ze het zeg..
   die pil of poeder die een eind maakt aan een leven en er straks geen enkel bejaarden/verpleeghuis meer bestaat.. wat is dit erg om te bevatten, maar… het wordt wel waarheid als we alles maar pikken!!

   3 likes
 4. Het is de maffia.

  8 likes
 5. Elke dokter moet dan toch ook weten dat Niacor gewoon B3 vitamine is en kan B3 gewoon voorschrijven. Het is dan de dokter en ook de patiënt die zich in de luren laten leggen.
  Eigen schuld.
  Het kan natuurlijk ook zijn dat dit artikel en nep-artikel is. Dan nog vind ik de prijsverhoging onverantwoord.

  2 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

gates

Ik weiger het Gates-vaccin. Politiek commentator staat op tegen globalisten

Ik weiger het Gates-vaccin. Ik buig niet ...

youtube

YouTube verwijdert virale video over ‘pure propaganda’ van Amerikaanse Jaap van Dissel

Een nieuwe documentaire over het coronavirus die ...