Financieel

In 2022 hield Maxima enthousiaste toespraak over digitaal bankieren in Nigeria en nu is het daar totale chaos

Help ons door dit met kennissen op je socials te delen!

In november vorig jaar hield koningin Maxima een onlinetoespraak bij de International Financial Inclusion Conference in Nigeria. Het doel is om 95 procent van de volwassen bevolking van het land te laten aansluiten bij digitale financiële diensten.

Nigeria presenteerde tegelijkertijd een plan om digitaal bankieren makkelijker te maken. In haar toespraak benadrukte Maxima het belang van digitale identiteitsbewijzen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
Overgang naar cashloze samenleving

Het land is kort na haar toespraak verzand in chaos. In Nigeria worden banken en geldautomaten overvallen door burgers die geen contant geld meer hebben. De banken kunnen niet voldoen aan de vraag naar cash. Deskundigen stellen dat de overgang naar een cashloze samenleving in het land veel te gehaast gaat.

Een diepe financiële crisis heeft Nigeria lamgelegd. Er is veel politie op de been, er breken vechtpartijen uit bij banken en voor geldautomaten staan lange rijen.

Wat is er aan de hand? De Nigeriaanse overheid heeft besloten om de oude nairabiljetten in te wisselen voor nieuwe. Het probleem is dat er een schrijnend tekort is aan nieuwe biljetten. Nigeria kampt bovendien met een torenhoge inflatie.

Meer dan de helft van de 216 miljoen Nigerianen heeft geen bankrekening. Het gevolg is dat mensen geen eten meer kunnen kopen en niet meer kunnen tanken.

‘Staat ons ook te wachten’

“In november 2022 hield Maxima, pleitbezorger en voorbereider van de CBDC, nog een enthousiaste onlinetoespraak over de financiën en over onder andere de voordelen van digitaal geld. Nu is het daar totale chaos omdat 99,5 procent van de burgers niet meedoet!” reageert financieel expert Ab Flipse.

“Deze chaos in Nigeria door de CBDC staat ons ook in Nederland en de eurozone te wachten als wij overstappen naar dit nieuwe geld,” voegt hij toe.

4.8 128 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

145 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Wil
Wil
1 jaar geleden

Hoe dom kin is zijn, naar den Haag zaterdag.

Annette
Annette
1 jaar geleden

Maxima is niets anders dan een wolvin in schaapskleren!

Ik kan alleen maar zeggen: Arme Nigerianen, die hier 100% de dupe van worden.

En inderdaad…. DIT is ook ons voorland, tenzij wij de duivels, die ons (helaas) voor een groot deel nog steeds in hun greep hebben, kunnen stoppen.

Wat er hier NU in Nigeria gebeurt, is PRECIES wat het zootje machtswellustelingen willen, namelijk CHAOS.

Zonder chaos zullen zij namelijk NOOIT slagen in hun walgelijke, demonische plannen.

Het is 100% te begrijpen, dat de mensen daar in Nigeria niet in staat zijn geweest om zich voldoende voor te bereiden. Logisch, want in zo’n Afrikaans land ben je überhaupt al blij om iedere dag in ieder geval genoeg te verdienen om een maaltijd te kunnen betalen. Daar komt nog bij, dat het maar de grote vraag is, of de mensen daar wel op de hoogte waren van wat hun allemaal te wachten stond en staat.

HIER in het Westen hebben wij Godzijdank al jarenlang fantastische alternatieve nieuwskanalen. Er is dus, wat mij betreft, geen enkel excuus om te roepen: Maar dat wist ik helemaal niet! Dan had je maar, in plaats van kookprogramma’s en sportprogramma’s je moeten oriënteren.

OOK in Nederland zal er, indien hun plannen slagen, chaos uitbreken. Als mensen niets meer te eten kunnen kopen, zullen ze zonder meer proletarisch gaan winkelen. Wat hebben ze anders nog voor keus?

Verstandige mensen hebben zéér waarschijnlijk zich al goed voorbereid op de tijd die gaat komen. Ik denk niet dat ik dat uitgebreid hier hoef neer te zetten.

Eén ding is zeker: het wordt straks echt gevaarlijk om nog naar een supermarkt te gaan. Dat zal er uit gaan zien als een soort van oorlogsgebied.

Daar kun je maar beter uit de buurt blijven en, zolang als dat nog mogelijk is, je spullen halen bij de boer.

Ik ben toch van mening, dat 80% van de spullen, die je bij de supermarkt in de schappen hebt liggen, prima zonder kan.

BACK TO BASIC, dat is tegenwoordig mijn credo.

Marijke
Marijke
1 jaar geleden

Je eigen bank zijn – zal werkelijkheid worden! Een dikke stok in het controle wiel van de geldvreters.

Spooked
Spooked
1 jaar geleden

Waar bemoeit dat mens zich mee? Is ze nu financieel “adviseur” van Afrika geworden?

Back to top button
145
0
We lezen graag je reactie!x