Homepagina » Wetenschap » Natuurkundigen gaan onderzoeken of we in een 2D-hologram leven
Natuurkundigen gaan onderzoeken of we in een 2D-hologram leven

Natuurkundigen gaan onderzoeken of we in een 2D-hologram leven

Amerikaanse wetenschappers willen aan de hand van een aantal experimenten onderzoeken of we in een hologram leven. Het klinkt misschien bizar, maar tegenstrijdigheden tussen de relativiteitstheorie van Albert Einstein en sommige ontdekkingen van Max Planck over materie kunnen alleen worden verklaard als we in een Matrix-achtig hologram leven. Dat zegt Craig Hogan, directeur van het onderzoekscentrum Fermilab in de buurt van Chicago.

“Duizenden jaren lang hebben we aangenomen dat de ruimte bestaat uit punten en lijnen,” zei hij. “Misschien is dat onjuist en bestaat de ruimte net als materie en energie uit golven. We willen erachter komen of ruimtetijd net als materie een kwantumsysteem is.”

Net zoals gasten tijdens een televisieprogramma geen idee hebben dat hun ogenschijnlijke 3D-wereld enkel bestaat op een 2D-scherm, is het goed mogelijk dat wij er geen weet van hebben dat onze 3D-ruimte slechts een hologram is. De informatie over alles in ons universum kan worden gecodeerd als kleine pakketjes met twee dimensies.

Als je vlak voor het tv-scherm gaat zitten zie je allerlei pixels. Van veraf vormen alle kleine puntjes een naadloos beeld. Wetenschappers denken dat het universum op een soortgelijke manier werkt en dat de natuurlijke ‘pixelgrootte’ van de ruimte ruwweg 10 biljoen biljoen keer kleiner is dan een atoom, een afstand die door natuurkundigen ook wel de Plancklengte wordt genoemd.

Holometer

De experimenten worden uitgevoerd met de Holometer, het meest gevoelige apparaat dat ooit is gemaakt. De Holometer maakt gebruik van een tweetal interferometers, apparaten die elk een laserlicht naar een stralingsdeler en door twee loodrechte armen zenden. Het licht wordt daarna teruggereflecteerd naar de stralingsdeler, waar de twee lasers weer samenkomen. De eventuele schommelingen in helderheid die door dat proces worden veroorzaakt, zullen door de onderzoekers worden geanalyseerd.

Verwacht wordt dat binnen alle frequenties zulke storingen zullen voorkomen. “Als we een storing vinden die we niet kunnen wegfilteren, ontdekken we misschien iets fundamenteels over de natuur – een ruis die intrinsiek is aan de ruimtetijd,” aldus natuurkundige Aaron Chou van het Fermilab. “Een positief resultaat zal een hele wereld van nieuwe vragen over de ruimte openen.”

“Als we iets ontdekken, kan dat onze ideeën die we duizenden jaren hadden over de ruimte compleet veranderen,” besloot Hogan.

[Fermilab]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

10 reacties

 1. De Film The Matrix, was ook van Amerikaanse makelij. En nu gaan Amerikaanse wetenschappers dit fenomeen onderzoeken ??
  Hoe onafhankelijk zal hun mening zijn en de rapporten die natuurlijk gepubliceerd gaan worden ???
  Zijn wij nu werkelijk zo into Hollywood ? O, come on……….
  Als we dit gaan geloven word ik op slag moslimkatholiekmormoon.

  3 likes
  • Het is allang bekend dat wat wij materie noemen voor meer dan 99% lege ruimte is. Volgens het idee van een holografische wereld/universum is dat wat nog niet als lege ruimte gold (oa atomen) wellicht ook weer voor meer dan 99% lege ruimte als je nog verder inzoomed. Hologram, anyone!?

   Zo ver gezocht is dit echt niet hoor.

   6 likes
 2. er zitten wel wat hier en daar waar ik mee eens ben met dit artikel. vindt het jammer dat ze vergeten dat ieder frequentie, dimensie wat voor wezens het ook zijn
  multi-dimensionaal zijn. wat inhoudt dat in ieder wezen alle dimensies van dit universum al in zich hebben. ja idd al in zich altijd al geweest. door simpelweg jezelf zijn open en eerlijk blijven bij jezelf want daar vind je ware oneindige kracht van jezelf. we hebben geen holometer nodig als je begrijpt wat ik vertel over wie we zijn als wezen zijnde. holometer is trouwens 4D technologie iets wat zij nog liever geheim houden voor wat het moet zijn hologrammen zijn net zo 4D technologie
  wij als mens komen uit de 7Dimensie. van de 9 dimensies die we allemaal in ons hebben sterker nog een rol met elkaar spelen van 1 tot 9 tis allemaal alles verbonden met elkaar moeder aarde bezit de dimensies net zo dus eigenlijk kunnen ze gelijk dit experiment maar stoppen want het leven is meer dan een hologram want dat gaat niet verder dan de 4dimensie terwijl we er 9 hebben. onrespectloos naief om te denken dat het leven maar een hologram is lekker vrij spel voor de duister in jouw dus bij deze zijn ze in ieder geval gewaarschuwd over hoe ik erover denk, sta in het leven.

  1 likes
 3. Tja, de “realiteit”. Wat is dat eigenlijk en zullen we ooit kunnen weten wat dat dan is?

  Thomas Campbell stelt dat alles, inclusief zogenaamde materie, informatie is en afhankelijk van het vertaalsysteem van de ontvanger (bv. onze hersenen) wordt deze informatie omgezet in een vorm die begrijpelijk of plaatsbaar is voor de desbetreffende ontvanger. We kunnen echter niet bepalen hoe iets bij ons overkomt: alles wat we waarnemen wordt voor ons op een bepaalde manier voorgesteld via ons perceptuele systeem dat we niet kunnen sturen. Objectieve waarneming is dus onmogelijk, met als gevolg dat wetenschap onzinnig is want je kunt niet waarnemen zonder tussenkomst van dat zelfstandig werkende vertaalsysteem. Iedere waarneming is bijgevolg gekleurd. Simpel gezegd: jouw indruk van iets is nooit de echte werkelijkheid.

  Onze hersenen vullen ontbrekende informatie aan omdat ze steeds een zo consistent mogelijke ervaring willen creëren. Je ziet dus eigenlijk wat je wilt zien of hoopt te zien. We ‘zien’ ook niet echt met onze ogen maar met een deel van de neocortex. Dit gedeelte van de hersenen zet het omgekeerde 2D-beeld, dat op de achterkant van onze ogen wordt geprojecteerd, om in een kleurrijke 3D-ervaring. Wie of wat schept die rijke ervaring?

  Daarnaast hebben we een blinde vlek, maar die zien we nooit: de hersenen vullen de ontbrekende informatie gewoon aan. Nogmaals: hoe denk je als wetenschapper ooit “objectief” waar te kunnen nemen als je dit weet? En dan hebben we het nog niet eens over de wijze waarop we verzamelde gegevens interpreteren.

  Resultaten van “wetenschappelijk” onderzoek worden vaak gepresenteerd en ervaren als een soort absolute waarheid, terwijl het alleen maar waarschijnlijkheden zijn.

  1 likes
 4. Als ik het goed begrijp is de Holometer dus een verbeterde en nauwkeuriger versie van de
  zwaartekrachtgolven detector VIRGO in Cascina in Italie.

  0 likes
 5. A.ha. Dus G..D is in feite gewoon een voyeur die ons wereldlijk bestaan door te kijken naar de
  op de wolkenschermen geprojecteerde filmbeelden (Polygoon Journaal?) afkijkt tot het moment
  dat de Dag des Oordeels aanbreekt als de filmtape ineens ophoud?

  0 likes
 6. De realiteit is ; dat wij gewoon al tijden voor het lapje gehouden worden.
  En is het niet door een Matrix, dan wel door de Illuminatie en Bilderberg kliek.
  Dus, what’s new ? Veel zal er niet door veranderen.
  Hooguit weer wat nieuwe film, met een leuke twist.

  0 likes
 7. Over realiteit gesproken:
  Wanneer precies weet ik niet, maar over niet al te lange tijd verschijnen er twee mensen op het wereldtoneel die zeer onpopulair gaan worden.
  De ene is een orthodoxe joodse man die momenteel in het midden oosten woont.
  De ander is een europeaan.
  Het zijn oude zielen
  De jood gaat de in de Bijbel genoemde kerk identificeren als de enige echhte kerk en de europeaan gaat dat bevestigen.
  Ook doen deze twee mensen voorspellingen over de nabije toekomst en deze voorspellingen gaan volldeig uitkomen.
  Op een gegeven moment reist de europeaan naar frankrijk om daar iemand te ontmoeten die de ziel behuist van een vrouw waar hij meer dan 3000 jaar geleden verliefd op is geworden.
  Zijn reis gaat ook door nederland. Hier gaat hij veel politieagenten levend verbranden en een stad in puin leggen.
  Niemand kan hem tegenhouden.
  Aanslagen op hun leven, gepleegd door de overheden en geheime diensten, worden met een onevenredig grote hoeveelheid geweld door deze heerschappen beantwoord. Denk in termen van biologische wapens met gruwelijke gevolgen wereldwijd. De ebola crisis verbleekt hierbij.
  Wanneer ze door kogels geraakt worden, deert dit hun niet.
  Het gaat jaren duren voordat “de wereld” deze twee dan eindelijk te pakken krijgt..
  Tot die tijd gaan ze doen waar ze zelf zin in hebben, en dat is nogal wat.
  Het zijn oude zielen. De jood is vroeger een priester, of profeet geweest. Wat precies is me niet helemaal duidelijk. De europeaan heeft meerdere levens gehad en is een enorme vechtersbaas met een episch grote mond.
  Op een gegeven moment nodigt de joodse man de europeaan uit om naar Jerusalem te komen. De europeaan accepteert deze uitnodiging.
  Wat er daarna gebeurt weet ik niet.
  In de dromen en visioenen die ik ongevraagd over dit merkwaardige verhaal tot me krijg is de wereld een door donkere wolken bedekte hel met overal opstanden en een overheid die zo goor crimineel is dat nazis er schooljongetjes bij lijken.
  Deze dromen heb ik al een leven lang. Elke keer krijg ik weer een stukje binnen.
  Lange tijd leken het alleen maar dromen. Echter, alle omstandigeheden gelijken de huidige situatie. Een van de laatse dingen die ik voorzien heb in dromen omtrend deze tijdperiode is de stront met rusland en het neerhalen van MH17.
  Maar het is al jaren geleden dat ik dat zag. Oh ja, in australie gaat ook een ramp van onvoorstelbare proporties plaatsvinden. Heel Sydney en omgeving worden door een tsunami verwoest. Deze golf verscheen zo plotseling dat ik de oorzaak niet kon achterhalen, maar het lijkt het resultaat van iets wat in de zee neerstort vanuit de hemel.
  Ook zie ik een kruisraket van west naat oost vliegen, en amerikaanse gevechtsvliegtuigen. Dit betekent dat de USA/NATO de oorlog gaat beginnen. Maar daar hoef je helemaal niet helderziend voor te zijn om ook tot die conclusie te komen.
  Een ander detail is dat de europeaan in nederland getazered gaat worden. Dus wat mij betreft is dat een mooi ijkpunt om wat beter een datum aan de gebeurtenissen te plakken. Wanneeer die dingentot de standaarduitrusting gaan behoren is het moment van verschijnen van die twee merkwaardige karakters niet ver weg meer.
  Overigens propt hij die hele tazer in de mond van de agente en gaat dan helemaal los, zogezegd. Ze overleeft dit niet.
  Een ander vreemd iets is dat er in nl gewapend verzet gaat ontstaan. Waar die wapens vandaan komen weet ik niet, maar het zijngewoon nederlanders, en geen radicalen, of zo, die er mee naar het leger en de politie gaan schieten.

  Heeft iemand van jullie ook vergelijkbare visioenen of dromen omtrend de nabije toekomst?
  Voor het begrijpen van het oude zielengedeelte lees je eerst maar over het begrip “gilgulim nefesh”
  En bespaar me allerlei grappige reacties, want er is aan het bovenstaande niets grappig.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

nasa

NASA-wetenschappers ‘ontdekken parallel universum naast het onze’ waar de tijd achteruit loopt

NASA-wetenschappers hebben bewijs gevonden voor een parallel ...

Stem af universum

Afstemmen op het universum

Het was laatst weer zover. Ik sprak ...