Wetenschap

Natuurkundigen gaan onderzoeken of we in een 2D-hologram leven

Help ons door deze info met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Amerikaanse wetenschappers willen aan de hand van een aantal experimenten onderzoeken of we in een hologram leven. Het klinkt misschien bizar, maar tegenstrijdigheden tussen de relativiteitstheorie van Albert Einstein en sommige ontdekkingen van Max Planck over materie kunnen alleen worden verklaard als we in een Matrix-achtig hologram leven. Dat zegt Craig Hogan, directeur van het onderzoekscentrum Fermilab in de buurt van Chicago.

“Duizenden jaren lang hebben we aangenomen dat de ruimte bestaat uit punten en lijnen,” zei hij. “Misschien is dat onjuist en bestaat de ruimte net als materie en energie uit golven. We willen erachter komen of ruimtetijd net als materie een kwantumsysteem is.”

Net zoals gasten tijdens een televisieprogramma geen idee hebben dat hun ogenschijnlijke 3D-wereld enkel bestaat op een 2D-scherm, is het goed mogelijk dat wij er geen weet van hebben dat onze 3D-ruimte slechts een hologram is. De informatie over alles in ons universum kan worden gecodeerd als kleine pakketjes met twee dimensies.

Als je vlak voor het tv-scherm gaat zitten zie je allerlei pixels. Van veraf vormen alle kleine puntjes een naadloos beeld. Wetenschappers denken dat het universum op een soortgelijke manier werkt en dat de natuurlijke ‘pixelgrootte’ van de ruimte ruwweg 10 biljoen biljoen keer kleiner is dan een atoom, een afstand die door natuurkundigen ook wel de Plancklengte wordt genoemd.

Holometer

De experimenten worden uitgevoerd met de Holometer, het meest gevoelige apparaat dat ooit is gemaakt. De Holometer maakt gebruik van een tweetal interferometers, apparaten die elk een laserlicht naar een stralingsdeler en door twee loodrechte armen zenden. Het licht wordt daarna teruggereflecteerd naar de stralingsdeler, waar de twee lasers weer samenkomen. De eventuele schommelingen in helderheid die door dat proces worden veroorzaakt, zullen door de onderzoekers worden geanalyseerd.

Verwacht wordt dat binnen alle frequenties zulke storingen zullen voorkomen. “Als we een storing vinden die we niet kunnen wegfilteren, ontdekken we misschien iets fundamenteels over de natuur – een ruis die intrinsiek is aan de ruimtetijd,” aldus natuurkundige Aaron Chou van het Fermilab. “Een positief resultaat zal een hele wereld van nieuwe vragen over de ruimte openen.”

“Als we iets ontdekken, kan dat onze ideeën die we duizenden jaren hadden over de ruimte compleet veranderen,” besloot Hogan.

[Fermilab]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Huisheks
Huisheks
9 jaren geleden

De Film The Matrix, was ook van Amerikaanse makelij. En nu gaan Amerikaanse wetenschappers dit fenomeen onderzoeken ??
Hoe onafhankelijk zal hun mening zijn en de rapporten die natuurlijk gepubliceerd gaan worden ???
Zijn wij nu werkelijk zo into Hollywood ? O, come on……….
Als we dit gaan geloven word ik op slag moslimkatholiekmormoon.

Kees
Kees
9 jaren geleden

Als ik het goed begrijp is de Holometer dus een verbeterde en nauwkeuriger versie van de
zwaartekrachtgolven detector VIRGO in Cascina in Italie.

atomnics
atomnics
9 jaren geleden

er zitten wel wat hier en daar waar ik mee eens ben met dit artikel. vindt het jammer dat ze vergeten dat ieder frequentie, dimensie wat voor wezens het ook zijn
multi-dimensionaal zijn. wat inhoudt dat in ieder wezen alle dimensies van dit universum al in zich hebben. ja idd al in zich altijd al geweest. door simpelweg jezelf zijn open en eerlijk blijven bij jezelf want daar vind je ware oneindige kracht van jezelf. we hebben geen holometer nodig als je begrijpt wat ik vertel over wie we zijn als wezen zijnde. holometer is trouwens 4D technologie iets wat zij nog liever geheim houden voor wat het moet zijn hologrammen zijn net zo 4D technologie
wij als mens komen uit de 7Dimensie. van de 9 dimensies die we allemaal in ons hebben sterker nog een rol met elkaar spelen van 1 tot 9 tis allemaal alles verbonden met elkaar moeder aarde bezit de dimensies net zo dus eigenlijk kunnen ze gelijk dit experiment maar stoppen want het leven is meer dan een hologram want dat gaat niet verder dan de 4dimensie terwijl we er 9 hebben. onrespectloos naief om te denken dat het leven maar een hologram is lekker vrij spel voor de duister in jouw dus bij deze zijn ze in ieder geval gewaarschuwd over hoe ik erover denk, sta in het leven.

bersoomx
bersoomx
9 jaren geleden

A.ha. Dus G..D is in feite gewoon een voyeur die ons wereldlijk bestaan door te kijken naar de
op de wolkenschermen geprojecteerde filmbeelden (Polygoon Journaal?) afkijkt tot het moment
dat de Dag des Oordeels aanbreekt als de filmtape ineens ophoud?

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x