Homepagina » Bewustzijn » Noch de Mayakalender, noch de wereld eindigt in december 2012

Noch de Mayakalender, noch de wereld eindigt in december 2012

Het grootste gedeelte van het Nationaal Museum voor Antropologie in Mexico-Stad is gewijd aan de Azteken en de Maya’s.

In het gebouw bevindt zich de Azteekse zonnesteen, vaak aangeduid als de Azteekse kalender. Het is geen kalender, maar een afbeelding van ruimte en tijd, aldus museumdirecteur Diana Magaloni Kerpel.

“De steen laat zien hoe de Azteken zich in het centrum van ruimte en tijd zagen,” zei ze. “In het midden zien we een gezicht, dat is de kosmos. De Maya’s zouden dat nooit doen.”

Azteekse zonnesteen

Voor degenen die geen aandacht schenken aan doemdenkers of films van John Cusack: de Maya’s zouden volgens sommigen hebben voorspeld dat de wereld op 21 december 2012 vergaat. Wanneer artikelen verschijnen over de Mayakalender wordt vaak tegelijkertijd de Azteekse zonnesteen afgebeeld. Al snel wordt duidelijk dat twee culturen uit het oude Meso-Amerika door elkaar worden gehaald.

“Het is alsof je Engeland ten tijde van de Rozenoorlogen vergelijkt met de Romeinen of de Romeinen met de Grieken ten tijde van Perikles,” zei Maya-kenner Stephen Houston van de Brown-universiteit in Providence. “Het gaat hier over twee verschillende perioden die van elkaar worden gescheiden door aanzienlijke afstanden. De beschavingen vertoonden enige gelijkenissen, maar waren op een heel verschillende manier georganiseerd.”

Voor de gemiddelde toerist is het verschil haast niet te zien, maar toch waren de Maya’s en de Azteken net als de Grieken en de Romeinen twee compleet verschillende culturen. Net als de Grieken was de Mayacultuur de oudere beschaving in het oosten. In plaats van een verenigd rijk was het meer een verzameling van machtige stadstaten als Tikal en Calakmul. Ze beschikten ook over hoog ontwikkelde kunst en een vorm van wiskunde die de rest van het oude Europa ver vooruit was.

Mexica

De Azteken (of eigenlijk de Mexica) leken in een aantal opzichten op de Romeinen en hadden een meer georganiseerd rijk met in het centrum één machtige stad. Ze geloofden dat ze uit een mythische plaats in het noorden kwamen, Aztlán genaamd. Ze bereikten een gigantisch meer in de bergen waar ze Tenochtitlan stichtten, de grootste stad ter wereld op dat moment die nu bekend staat als Mexico-Stad.

Dat was in het jaar 1325, vier eeuwen nadat het grootse Maya-rijk was verdwenen. De Mexica spraken geregeld over het einde van de wereld en offerden mensen om het te voorkomen. Artefacten als de zonnesteen of de monoliet voor godin Tlaltecuhtli die in 2006 werd ontdekt zijn voozien van intimiderende monsters.

Unieke Mayakalender

De Maya-schilders beeldden mensen echter uit zoals ze er daadwerkelijk uitzagen. Er werd zelfs aandacht besteed aan subtiele emoties. Onlangs kondigden wetenschappers de ontdekking van een muurschildering aan in de verloren Mayastad Xultun in Guatemala. Op de schildering is een unieke Mayakalender te zien die weinig lijkt op de kalender die werd gebruikt door de Mexica.

In tegenstelling tot de Mexica maakten de Maya’s ook gebruikt van een Lange telling met een cijfer aan het einde van elke cyclus om de jaren bij te houden. “Stel dat er iets is gebeurd in ’76. Is dat dan 1976 of 1776?” vraagt iconograaf Karl Taube van de Universiteit van Californië in Riverside zich af. “Tenzij je een constante chronologie toepast weet je het niet zeker. Maar met de Lange telling van de Maya’s weten we dat wel.”

De Mayakalender springt aan het einde van een cyclus terug op nul. De Mexica hadden geen manier om zich een dergelijke specifieke datum zo ver in de toekomst te kunnen voorstellen.

Feestdag

Toch zijn het de Mexica, en niet de Maya’s, die geloofden in de apocalyps. De Klassieke Maya’s kenden vrijwel geen traditie van cataclysmen. Voor hen is 2012 gewoon een jaar waarin verschillende kalenders opnieuw beginnen. Taube helpt bij de interpretatie van de schilderingen in Xultun en stelt dat de 2012-hysterie totaal misplaatst is. De Maya’s hebben de apocalyps niet bedacht, maar zagen juist het belang in van iedere nieuwe dag. Met zo veel verschillende kalenders waren er vele data-combinaties mogelijk voor iedere dag. Aan elke combinatie werd een bepaalde waarde toegekend. Het was haast alsof iedere dag een feestdag was.

Het begrip tijd moet in dit opzicht dan ook veel ruimer worden gezien. Iedere dag heeft veel verschillende betekenissen. Je streept niet simpelweg een dag weg op je kalender. Elke dag is gevuld met betekenissen, herinneringen en hoop.

“Het idee dat de wereld zou eindigen stamt uit de 21e eeuw,” besluit Magaloni. “Het is niet de wereld die eindigt, maar een cyclus. De Maya’s houden van berekeningen en ontdekken op die manier het universum.

Bron: Scientificamerican.com

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Bonabuster schreef:

  Volgens kinesiologische testen gaat de wereld niet vergaan op 21-12-2012, maar kent ons 3D lichaam een einde ergens in september.

  Hoe ben ik dit teweten gekomen? Tijdens een mudra opleiding was een van onzs test-thema’s: we hebben een fitness maar we gebruiken hem niet, hoe kan dit? Na wat zoeken de overtuiging kinesiologisch getest: misschien is ons 3D lichaam op korte tijd niet meer relevant … en dan gezocht naar na hoe lang.

  We hebben deze opleiding nu 2x gedaan en steeds kwamen we uit op september 2012. Als we dan de affirmatie testen: denk eens aan je 3D lichaam na drie maand -> zwakke spier.

  We hebben dit nu al met heel wat mensen getest en in september gaat het gebeuren.

  Wat precies weet niemand, maar het zal wel het einde van 3D betekenen, en 4D wordt wel sterk als we die spiertesten binnen na drie maan.

  Wat kan de oorzaak zijn ? Google “september 2012 catastrophe” ja de solar flares maken een einde aan ons 3D systeem.

  0 likes
 • Beschouwer schreef:

  Is men zich al een beetje aan het indekken als 21 december 2012 toch geen bijzondere dag blijkt te zijn ??

  0 likes
 • marleen schreef:

  Wat een onzin allemaal weer, natuurlijk vergaat de wereld niet!!! Ik zal blij zijn als het 21-12-2012 is en dat iedereen dan ophoudt met deze onzin! Zo ook die Salusa!
  Pppfffff…. Let maar op dat er dan hier op Niburu weer een nieuwe datum is waar iedereen heilig in wil geloven….

  Al deze onzin lezen en het proberen van het puzzel stukje te vinden is gewoon een mooie uitvlucht uit je dagelijkse sleur.
  Er is zoveel moois in deze wereld, tis maar net hoe je er naar kijkt…

  0 likes
 • Tarzan de aapmens schreef:

  #1 Leuk verzonnen maar ons lichaam blijft gewoon 3d.De kalender vertelt niets meer en niets minder dan dat er een cyclus voorbij is gegaan, en een nieuwe begint.In de astrologie komt de aarde in het sterrenbeeld “waterman” te staan,wat betekend dat er NIEUW Levenswater over de aarde uitgegoten wordt.En van 3 d naar 4 d??Dan zult u het astraal lichaam bedoelen??Dit zou kunnen!!

  0 likes
 • dennis schreef:

  Serieus elke keer komt er weer een andere zogenaamde archeoloog die wel weer een andere mening heeft.

  Mensen de enige die heb gezegt dat de wereld vergaat is de Film 2012 aka de Media, Hollywood.

  Nogmaals, De ZON de Aarde en het Centrum van de Melkweg staan in 1 lijn 21 dec.
  Wat eens in de 26000 jaar gebeurd.

  Wie weet wat er gebeurd.

  Tot ziens!

  0 likes
 • Jill schreef:

  En patrick Geryl neemt op die dag zelf dodende pilletjes in.En velen volgelingen. Moeten we hen niet Waarschuwen?? Hij is echt 100% zeker. Hij heeft iig wel zijn boeken verkocht kleine troost.

  0 likes
 • aly schreef:

  Dit is ook een groot misverstand (apocalyps) niet de ondergang van de wereld wordt er mee bedoeld, maar de ondergang van het nu gebruikte systeem (gevestigde orde, wetenschap) het oude paradigma moet plaatsmaken voor de Nieuwe wereld.
  De sluiers worden dunner, alles wijst er immers op, de mensen worden wakker!

  0 likes
 • Naamland schreef:

  De aarde zal branden
  De aarde zal hitte krijgen
  De aarde zal vallen
  De aarde zonder mensen 21 December 2012

  0 likes
 • Bonabuster schreef:

  [quote name=”Jill”]En patrick Geryl neemt op die dag zelf dodende pilletjes in.En velen volgelingen. Moeten we hen niet Waarschuwen?? Hij is echt 100% zeker. Hij heeft iig wel zijn boeken verkocht kleine troost.[/quote]

  Grappig, ik heb Geryl gemaild met mijn bevindingen over september 2012. Op de voorlaatste rookvrije fuif liep hij nog rond in België, na mijn mail niet meer gezien. Hij is misschien in zijn bunker gevlucht.

  Mijn verhaal is niet verzonnen: tijdens een esoterische opleiding konden we een aantal thema’s uitproberen en een daarvan was: we hebben zowat de beste fitness toestellen (m’n vriendin en ik) maar toch staan we er nooit op. Hoe komt dit.

  Zo is de bal aan ‘t rollen gegaan en kwamen we steeds uit op september 2012. Dit is gechanneld uit ons hogere zelf en even waar/onwaar als salusa.

  Wat er in september 2012 gaat gebeuren daar ben ik pas sinds vorige week achter.

  0 likes
 • Herman de Graaf schreef:

  [quote name=”dennis”]…. Nogmaals, De ZON de Aarde en het Centrum van de Melkweg staan in 1 lijn 21 dec.
  Wat eens in de 26000 jaar gebeurd.

  …. quote]

  Leg uit … Waarom eens in de 26000 jaar?
  Volgens mij staan ze altijd in één lijn.

  0 likes
 • Toevalofnie schreef:

  Ook begint de planeet Venus het 13e sterrenbeeld Slangendrager (Ophiuchus) te doorlopen op 22dec 2012. Wat ik erg toevallig vind aangezien Venus voor de maya’s erg belangrijk was.

  0 likes
 • Dennie schreef:

  Volgens mij staat er in de tekst nergens dat het niet het einde van de mayakalender betekent in dec. 2012(zoals in de titel wordt beweerd). Er staat zelfs: “De Mayakalender springt aan het einde van een cyclus terug op nul.”, wat volgens mij kan betekenen dat dit het einde van de mayakalender is.

  Wat voor mij gewoon duidt op een vooringenomen mening in de titel.

  10 jaar geleden (toen het nog helemaal geen hype was), voelde ik al dat er op 21 december 2012 wat zou staan te gebeuren. Ik zeg nu niet dat er een apocalyps gaat staan te gebeuren (eerder iets hogers). Maar het zou ook zo kunnen dat er niks gebeurt, ik sta ervoor open!

  Sta open voor dingen die anders zouden kunnen zijn dan dat je mening altijd is geweest, alleen dan kun je leren en hoger komen.

  0 likes
 • Jezus schreef:

  Dit is wat er gebeurd als Nibiru de aarde passeert.

  Jesaja 24:18-20

  18 Wie vlucht voor de verschrikking,
  zal vallen in de kuil,
  wie uit de kuil weet te klimmen,
  raakt gevangen in het net.
  De sluizen van de hemel worden geopend,
  de grondvesten van de aarde beven.
  19 De aarde kraakt en barst open,
  de aarde schokt en schudt heen en weer,
  de aarde kantelt en wankelt vervaarlijk.
  20 De aarde zwalkt en waggelt als een dronkaard, ze zwaait heen en weer als een hut in de storm. Haar opstandigheid drukt zwaar op haar, ze valt en staat niet meer op.

  Eigenlijk zou deze 10e planeet (Nibiru) namelijk al in mei 2003 langs komen.

  Uiteraard is er toen niks gebeurd. Maar het is een veel te mooi verhaal om zomaar los te laten. De heisa rond de Maya-kalender en 2012 was een mooie gelegenheid om het Nibiru-verhaal nog eens af te stoffen. Ben benieuwd welke datum het volgend jaar gaat worden!

  0 likes
 • IIS schreef:

  In het digitale tijdperk zijn de mogelijkheden voor het onderdrukken en sturen van de mensheid ongekend en staat het nieuwe systeem nog maar in de kinderschoenen. Ik vrees dat de Nieuwe Wereld Orde meer verandering zal brengen dan ons lief is. Ik ben wat dat betreft een rasechte pessimist omdat de huidige voortekenen niet erg positief zijn. Maar ik blijf hopen op een wereld waarin de mens soeverein zal zijn en baas is over eigen gedachten, lijf en bezittingen. Maar als ik de voorspellingen van Johannes mag geloven dan staat ons eerst nog veel ellende en onderdrukking te wachten. En misschien worden we pas na een apocalyps/WOIII mensen in een vrije wereld. Het lijkt me vrij logisch dat er zeer grote veranderingen komen, maar hoe snel ze komen is nog maar de vraag. Als je goed kijkt, voelt en observeert dan zitten we reeds midden in de meest bizarre (nieuwe) veranderingen. Laten we door onze gezonde, nuchter en weldenkende verstand te gebruiken deze idiote veranderingen geen kans geven.

  0 likes
 • Soul to Soul schreef:

  @ Bonabuster

  Nou ik zou zeggen, vertel wat er gaat gebeuren ? Maak ons deelgenoot van uw bevindingen !

  0 likes
 • anouk schreef:

  Zie het leven en de dood als een maiskorrel.

  en verdiep je eens in de indigina cultuur. (afstammelingen van de maya)

  0 likes
 • Soul to Soul schreef:

  @Bonabuster,

  Quote :

  “Grappig, ik heb Geryl gemaild met mijn bevindingen over september 2012. Op de voorlaatste rookvrije fuif liep hij nog rond in België, na mijn mail niet meer gezien. Hij is misschien in zijn bunker gevlucht.

  Mijn verhaal is niet verzonnen: tijdens een esoterische opleiding konden we een aantal thema’s uitproberen en een daarvan was: we hebben zowat de beste fitness toestellen (m’n vriendin en ik) maar toch staan we er nooit op. Hoe komt dit.

  Zo is de bal aan ‘t rollen gegaan en kwamen we steeds uit op september 2012. Dit is gechanneld uit ons hogere zelf en even waar/onwaar als salusa.

  Wat er in september 2012 gaat gebeuren daar ben ik pas sinds vorige week achter.”

  Nou ik zou zeggen, vertel wat er gaat gebeuren ? Maak ons deelgenoot van uw bevindingen !

  0 likes
 • c schreef:

  Bonabuster zei;[quote name=”Bonabuster”][quote name=”Jill”
  Mijn verhaal is niet verzonnen:
  Wat er in september 2012 gaat gebeuren daar ben ik pas sinds vorige week achter.[/quote]
  ———————————–
  C;Daar zou ik graag wat meer over willen lezen ,wat er gaat gebeuren in september 2012, kun je dat hier alsnog doen a.u.b?

  0 likes
 • Vonzie schreef:

  Zonnevlammen in september zou mogelijk kunnen zijn. Het zou ook kunnen zijn dat we dan terug geslingerd worden in de tijd als er tig satellieten geraakt worden door de vlammen. Alle elektriciteit valt uit en we moeten dan dus letterlijk back to basic. Zou voor veel mensen beangstigend zijn. Zelf verheug ik me erop als het zou gebeuren :)We zullen dan dus een paar maanden duisternis hebben.

  0 likes
 • Van der Velden schreef:

  Hoi Bonabuster,

  Je idool heeft tegenwoordig suikerziekte. Best grappig. Hij gaat zichzelf nu in leven houden zodat hij (waar hij van overtuigd is) over een half jaar alsnog zijn eigen dood tegemoet gaat.

  Groetjes.

  P.S. als je dan ook eens meedeelt wat je bevindingen zijn in plaats van zo geheimzinnig te zijn. Ik ben heel benieuwd hoe groot je duim is!

  0 likes
 • Wasbeertjuh schreef:

  Wat is dat nou weer voor geleuter over zonnevlammen? Niemand kan zoiets voorspellen, het is net zoals aardbevingen, ook niet te voorspellen. In September gebeurt er gewoon – zoals gewoonlijk! – helemaal niks van bijzonders. (Waarom nou weer pal in mijn vakantie!)

  Ben het eens met Soul to soul: laat maar horen wat er gaat gebeuren…

  Jezus: heel simpel: er is geen Niburu. Dus je kan lang wachten…

  0 likes
 • boerenkool schreef:

  [quote name=”Beschouwer”]Is men zich al een beetje aan het indekken als 21 december 2012 toch geen bijzondere dag blijkt te zijn ??[/quote]

  Zeker. Voor de believers gaat die datum hoe dan ook tegenvallen. Hoe zullen ze dit straks gaan verklaren als het 2013 is? Waarschijnlijk iets in de trant als:

  “Het is wel degelijk gebeurd, de transformatie heeft daadwerkelijk plaatsgevonden, alleen degenen die ‘ontwaakt’ zijn kunnen dit zien. Ben je nog niet ontwaakt? Niet getreurd, lees die en die website etc. en wacht op 2020, dan zal iedereen het zien..”

  of “de space-broeders hebben besloten dat we er toch niet klaar voor zijn. Ben jij al wel klaar? Mooi!”

  0 likes
 • golden reader schreef:

  wees niet bezorgd. alles is vredig . . als de tijd kantelt is er ruimte voor een nieuwe horizon.

  0 likes
 • Le Troubadour schreef:

  Boerenkool heeft gelijk denk ik. 21 december 2012 gaat voorbij zonder noemenswaardige gebeurtenissen. Maar NIET voor de ‘uitverkorenen’! Zij zullen zeggen dat er bij hen een ‘spirituele omwenteling’ heeft plaatsgevonden en dat zij naar een hoger bewustzijn gevoerd zijn. Wellicht zullen zij beweren dat elk mens zo’n spirituele omwenteling aan kon nemen, maar dat velen er nog niet ‘klaar’ voor waren.

  0 likes
 • Bonabuster schreef:

  Zelfs Marcel Messing stelt in zijn laatste nieuwsbrief dat de zonneactiviteit wel eens het einde van de waanzin hier op aarde zou kunnen betekenen.

  Ik heb als consultant voor diverse overheden, banken en zelfs politie gewerkt. Besef dat waarde op een rekening een virtueel getalletje in een computer is. Als alles uitvalt, is er geen geld meer, en weet de politie niet meer tegen wie optreden. Supermarkten die na drie dagen leeg zijn.

  Dit is de chaos, maar ook de elite heeft een probleem: geld uit het niks, geschapen valt weg, en alle tools om het gewone volk te onderdrukken vallen ook weg. Politiediensten verliezen hun communicatiemiddelen en kunnen hun computers niet meer raadplegen om te traceren wie wat gedaan heeft. Het einde van big b(r)other is dan nabij.

  Naast de chaos is er natuurlijk de enorme vrijheid die deze situatie schept.

  0 likes
 • Maya schreef:

  Wat een zogenaamde experts hier zeg? Iedereeen meent een expert van een mayakalender te zijn.Ontstijg je vooroordelen en begin de gemeenschappelijke elementen te zien in mensen en volkeren in plaats van de verschillen
  Werk individueel aan je eigen overtuigingen, zorg dat zelf in harmonie komt, in vrede en broederschap en dan steun je de rest.
  Mensen beschikken over de macht om de nachtmerrie waarin zij leven te beeindigen voorat deze nog verder gaat. Kijk om je heen en zie wat er allemaal gebeurt momenteel met de mensen. Zie hoe het duister werkt om de mens in slavernij te houden. Op alle fronten hebben zij de aanval geopend.
  Zoals de mens zich door de logica laat leiden zal hij niet in staat zijn voldoende te groeien om de logica van de hogere zintuigen te begrijpen.
  Werk met elkaar samen voor een oplossing inplaats van elkaar af te sijken. xxxx

  0 likes
 • c schreef:

  [quote name=”Naamland”]De aarde zal branden
  De aarde zal hitte krijgen
  De aarde zal vallen
  De aarde zonder mensen 21 December 2012[/quote]
  dE FILM ‘KNOWING?’ Toen ik die film zag ging ik ineens hevig rillen en huilen ik herkende iets wist ‘iets’. E.e.ander heeft ook met een bepaalde ‘boodschap’te maken die ik een paar jaar daarvoor kreeg.Nee, ik ga het hier niet vertellen ieder moet maar bij zichzelf te rade gaan.

  0 likes
 • Naamland schreef:

  praten met geesten kan niet omdat het niet kan – je kan alleen energie van het verleden en heden voelen kwa info. dat kan weer wel – alleen word het zo nooit verteld – dus ik geloof eerder dat er mensen komen van de 2e aarde van ver weg van ons.

  0 likes
 • Yan schreef:

  @bonabuster
  Ik wil wat jij hebt je spaced hem heel hard.

  0 likes
 • SSSDrome schreef:

  IK weet niet hoe het met jullie zit,
  maar ik heb wel zin in een feestje op 21 December waar ik dan op 22 December tevreden op kan terugkijken. 😀

  0 likes
 • San schreef:

  Aaan alle ruziemakers en beterweters: Niemand weet het precies. Maar 1 ding is zeker: Op een dag valt er uit de ruimte een meteoriet of iets dergelijks op de aarde. Het is niet een kwestie van OF dat gebeurt, maar WANNEER dat gebeurt. En dat laatste weet niemand zeker. Hou op met ruziemaken en unite liever.

  0 likes
 • silversurfer schreef:

  Het universum maakt een eliptische baan.
  In de punt is de kalender gemaakt. We zitten nu in de andere punt.De maya,s konden niet verder kijken dan deze punt.
  Deze punt werd bereikt in 2000 5 mei.
  In de punt is een hoge middelpunt vliegendekracht.
  Er heeft al een scheiding van geesten plaats gevonden.
  En het is mogelijk om geestelijk heel snel te groeien. Alles wat materieel is vliegt als het ware uit de bocht.

  Op 21 dec 2012 is er een uitlijning
  van de as van de elips met de as van het universum. vrij vertaald een uitlijning van het stoffelijke met het spirituele.

  Al met al een bijzondere tijd waar we grote stappen maken.
  Alle matrialistische systemen kwamen en komen door de middel vliegende kracht naar boven. Niets blijft verborgen.

  Door dat we vergeestelijken resoneren we niet meer met machtstrukturen deze verliezen hierdoor aan kracht en moeten loslaten.

  0 likes
 • amonray schreef:

  [email protected] allang 4d ga je terug in de tijd dan noemen we het een herinnering en reizen we in de toekomst een droom. Ons unieke perspectief op de absolute realiteit noemen we de waarheid in de perceptie die het vormt. Daarom regeert de leugen zolang we niet in het nu denken. Iedereen channeled alleen doen de meeste van ons niet zo moeilijk over waar die woorden vandaan komen en houden daarom liever hun mond. Ik heb alweer teveel gezegd. Optimist, pessimist of fatalist ze zijn alledrie ten alle tijden onderdaan van de realist.

  0 likes
 • Beschouwer schreef:

  [quote name=”Naamland”]De aarde zal branden
  De aarde zal hitte krijgen
  De aarde zal vallen
  De aarde zonder mensen 21 December 2012[/quote]

  Je kan natuurlijk altijd op een berg gaan zitten in zuid Frankrijk. Misschien wordt je dan wel gered. Wel effe 50.0000 euro meenemen.

  0 likes
 • redice schreef:

  voor mij persoonlijk mogen ze de stekker er wel even uittrekken en de wereld zuiveren van alle corruptie en politiekers(dat is hetzelfde zeker?)alsook alle religies(die zorgen enkel voor oorlogen) en mogen enkel de mensen met goede bedoelingen achterblijven op deze aardkloot

  0 likes
 • tomaat schreef:

  San dus gij weet het wel ???

  0 likes
 • tomaat schreef:

  21-12-2012,22-12 23-124-12 25-12 kerst gaan wij gewoon weer vieren en dan pantoffels aan naar bed en tijd voor een volgende dag , ik bedoel pantoffels uit . er zullen veranderingen zijn , maar 2013 gaat nog wel verder met veranderen hoor ,

  0 likes
 • Sipco schreef:

  De Maya,s zelf aan het woord http://www.youtube.com/watch?v=UwvpsVsawMg Of deze http://www.youtube.com/watch?v=kr__EgM3c9U&feature=related #25 Bonabuster:Een kruiwagen vol plusjes+++++

  0 likes
 • Richie schreef:

  Ik heb alleen 1 vraag over 212012 waarom nou die datum en geen andere? Als ik het zo begreep dan is het niet de einde maar een nieuw begin en te einde voor de cabals.

  0 likes
 • sus schreef:

  21122012 ~ 2 11 22 01 2 ~ 2 11 2 2 01 2 ~ je kan er eindeloos mee spelen… volgens mij is hier een liefhebber van getallen op gekomen… het zal een soort universele lokroep kunnen zijn en als onze kalenders (vooral de digitale) op 21.12.2012 gaan staan dan gaat dit getal (de lokroep?) door de hele kosmos en dan, ja dan…

  0 likes
 • Jan schreef:

  Mijn verhaal is niet verzonnen: tijdens een esoterische opleiding

  Ehh…voor diegen die het niet wil opzoeken:

  esoterische opleiding:

  Antroposofie
  Druïden
  Esoterisch boeddhisme
  Gnosticisme
  Golden Dawn
  Hermetische Kabbala
  Hermetisme
  Kabbala
  Mysteriecultus
  New age
  Reiki
  Rozenkruisers
  Satanisme
  Scientology
  Soefisme
  Theosofie
  Tibetaans boeddhisme
  Vrijmetselarij
  Wicca

  proest….

  0 likes
 • tomaat schreef:

  suske het is de datum verder snap je ?

  0 likes
 • sus schreef:

  denk je echt, tomaat? ik vindt in ieder geval juist 21.12.2012 zo leuk en ooit kwam ik op het spelletje ermee want ik houd er ook van. zeker als er ineens een 11 01 opduikt… binairy codes… 2 11 22 01 2. zie je? als jij liever met 22, 23, 24 of 25 speelt – so be it. en bovenop wat valt er hier te snappen? wij snappen het allemaal – iedereen op zijn manier en met zijn allen samen pas echt! maak je niet druk en geniet van het spel. big hug ~ sus

  0 likes
 • Mysterious schreef:

  Maya’s hebben nooit gezegd van dat de aarde zal vergaan. Maya’s hebben gezegd dat de tijdlijn verandert in een nieuwe. Met andere woorden het 5de zon eindigt en we gaan naar een nieuwe zon zal 6de zijn 2 jaar geleden had ik het hierover.

  0 likes
 • x

  Check Also

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  bonus

  Wél bonus voor managers, maar geen cent extra voor zorgmedewerkers: ‘Schandalig en schaamteloos’

  Verpleegkundigen van het Zaans Medisch Centrum zijn ...

  oud-parlementslid

  Oud-parlementslid: ‘Groot deel Vlaamse bevolking écht klaar voor totalitair regime’

  Enkele dagen geleden nam België nieuwe maatregelen ...

  >