Natuur en Milieu

Mysterieus geluid in noordpoolgebied stelt Canadezen voor raadsel

Help mee door deze info met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een mysterieus geluid in het noordpoolgebied stelt Canadezen voor een raadsel. Het leger is erop uitgestuurd om onderzoek te gaan doen, meldt persbureau AFP.

Is het een onderzeeër? Een collectieve hallucinatie? Of misschien een UFO-basis?

Eind vorig jaar hoorden Inuit-jagers uit het dorp Igloolik het zoemende geluid voor het eerst langs de Fury and Hecla Straight.

Deze waterweg wordt doorgaans druk bezocht door narwallen, Groenlandse walvissen en zeehonden.

Zeebodem

Afgelopen jaar verdwenen ze allemaal plotseling, zeggen Inuit-jagers.

“Er zijn geen dieren meer,” zei de lokale functionaris Paul Quassa, die denkt dat het geluid de dieren wegjaagt.

“Het komt van de zeebodem,” zei Quassa nadat hij met een groep jagers naar de plek ging waar het geluid voor het eerst was gehoord.

Geen onregelmatigheden

In november stuurde het Canadese leger een vliegtuig vol sensoren naar het gebied. De bemanning nam echter geen onregelmatigheden waar.

“De bemanning zag wel twee groepen walvissen en zes walrussen in de regio,” zei majoor Josee Bilodeau.

Specialisten

Het leger stuurt nu twee akoestisch specialisten naar Igloolik. Zij zullen zich aansluiten bij Canadese militairen die tussen 25 januari en 2 februari in het gebied verblijven.

De specialisten gaan onder meer gesprekken voeren met de lokale bewoners die het mysterieuze geluid hebben gemeld, aldus Bilodeau.

[AFP]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Elise49
Elise49
5 jaren geleden

Water met ijzer? We hebben hier geen geluidvoorbeeld. Hier een filmpje over waar en hoe vreemde geluiden vandaan kunnen komen: Diabolical Treachery Behind Strange Souds Heard All Over the World. Van: Rev Michelle HopkinsMann.

Elise49
Elise49
5 jaren geleden

Of deze van WoodwardTV: What you need to know about strange sounds being heard in the sky worldwide. Hij doet een proefje met een verhitte ijzeren vork en water.

Loki
Loki
5 jaren geleden

Ik las van de week een stuk over magnetische velden in ons zonnestelsel. Het schijnt dat deze velden van de Zon en Aarde met elkaar verschillende krachten uitoefenen omdat de Zon zeer zwak actief is. Wat voor de Aarde inhoudt dat aardse bol steeds weer wordt opgerekt tot een ovale vorm en later weer ontspant tot bol. Hierdoor zouden sinkholes ontstaan, meer aardbevingen en vulkaanuitbarstingen. Ook zegt men dat het Nibiru zonnestel invloed heeft. Dat hierbij geluiden ontstaan door expansie op Aarde, zou helemaal nog niet zo gek zijn. Dit soort zaken gaan echt niet zonder slag of stoot.

Elise49
Elise49
5 jaren geleden

Je kunt je ook afvragen wat die onderzoekers daar allemaal doen. Boren gaten die kilometers lang zijn. Bekijken het zand/slib wat ze naar boven halen. Volgens een filmpje wat ik gezien heb(ging over Antarctica), kun je dit ook gewoon ergens anders doen. Dezelfde resultaat. In Limburg bij de afgravingen vind je ook schelpenlagen. Vroeger lag er veel huidig land onder water. Dat is niks nieuws. Bij dat filmpje zag je ook een nucleair medewerker en die tevens geoloog is. Wat doet die dan daar en hoe kun je deze 2 vakken met elkaar in verband zien?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

10
0
We lezen graag je reactie!x