Homepagina » Buitenland » 30.000 Argentijnse artsen roepen op tot verbod op producten Monsanto
30.000 Argentijnse artsen roepen op tot verbod op producten Monsanto

30.000 Argentijnse artsen roepen op tot verbod op producten Monsanto

Meer dan 30.000 Argentijnse artsen en zorgwerkers hebben de overheid van het land opgeroepen de producten van Monsanto te verbieden, nadat uit diverse studies is gebleken dat ze mogelijk kankerverwekkend zijn.

Ook andere organisaties en onderzoekers uit Zuid-Amerika hebben zich uitgesproken tegen de producten van Monsanto. Ze zijn een grootschalige campagne gestart om de landbouwreus van het continent te verdrijven.

Afgelopen maand zei de Wereldgezondheidsorganisatie in een persbericht dat glyfosaat, het actieve bestanddeel van Monsanto’s onkruidverdelger Roundup ‘waarschijnlijk kanker veroorzaakt’. De chemische stof wordt ook door andere bedrijven verkocht onder de namen Cosmo Flux, Baundap, Glyphogan, Panzer, Potenza en Rango.

Volgens de Argentijnse beroepsvereniging van zorgprofessionals Fesprosa veroorzaakt glyfosaat niet alleen kanker, maar ook miskramen, geboorteafwijkingen, huidziektes, ademhalingsproblemen en neurologische aandoeningen.

“In ons land wordt glyfosaat uitgesproeid over 28 miljoen hectare grond. Elk jaar wordt er meer dan 320 miljoen liter gebruikt. Meer dan 13 miljoen mensen lopen het risico op gezondheidsproblemen,” aldus een persbericht eerder deze maand.

De beroepsvereniging, waar meer dan 30.000 artsen en zorgwerkers bij zijn aangesloten, heeft de Argentijnse overheid opgeroepen het middel te verbieden en de landbouwindustrie te dwingen aanpassingen te doen om niet langer afhankelijk te zijn van chemicaliën. De organisatie wil onder meer dat er gestopt wordt met het gebruik van genetisch gemodificeerde gewassen.

Ook Greenpeace wil dat het product wordt verboden in Zuid-Amerika. Roundup ‘beschadigt zowel de bodem als onze gezondheid’. “We kunnen niet toelaten dat de financiële belangen van een Noord-Amerikaanse multinational belangrijker zijn dan de gezondheid van de mensen in onze regio. Overheden zouden biologische landbouw moeten promoten om zo de boeren, consumenten en het milieu te beschermen,” zei Franco Segesso van Greenpeace.

[teleSUR]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Arwijn schreef:

  MEEEEER!! Weg met al die troep! Weg met gif!

  3 likes
 • exegese schreef:

  Terwijl onze regering dag en nacht vergadert of ze wel of niet de zich zwaar verrijkende mensensmokkelaars in de kaart zal spelen wordt onze gezondheid dag in dag uit aan gort gespoten met kankerverwekkende troep waar ook weer onnoemelijk veel geld mee gemoeid is.

  Hoe lang gedogen wij deze “toneelvereniging” nog met koning ikwillemniet aan het hoofd om de wetten zoals TTIP e.d. zo snel mogelijk te ondertekenen ?

  Wij laten ons en onze kinderen vrijwillig vernietigen door dat doortrapte tuig.

  1 likes
  • weg met ons schreef:

   @exegese

   Duidelijke en vurige taal en helemaal mijn ding.

   Bekent is toch dat er mensen zijn op deze wereld die een mens durven om te brengen voor een paar stuivers,….wat denk je dat mensen dan wel niet durven doen voor een paar miljard? Die brengen nog hun eigen kinderen om als het moet, dus denk maar niet dat dergelijke mensen c.q. hooggeplaatste psychopaten enige compassie tonen voor anderen.

   0 likes
 • Matt schreef:

  Ze kunnen een voorbeeld nemen aan Rusland. Daar is alle GMO verboden.
  Ze kunnen van Putin zeggen wat ze willen maar de gezondheid van zijn bevolking is bij hem belangrijk. (nu de wodka nog) Met een gezonde bevolking kunnen de ziektekosten ook veel beter in de hand worden gehouden. Moet je hier eens mee aankomen…. hier telt alleen geld (voor de bonzen)

  1 likes
 • F.M schreef:

  ALLES wat de God voor ons heeft geschappen,gemanipuleerd zou worden door het kwaad
  Dit is namelijk de wil van Satan!!

  0 likes
 • c.e. schreef:

  Ben 6 weken terug nog bij een vestiging van Monsanto op bezoek geweest. Krijg je toch een ander beeld dan dat de media je doet geloven. Neemt niet weg dat ethiek het eerste vak zou moeten zijn wat op de (agrarische) universiteiten gegeven zou worden.

  0 likes
  • peter schreef:

   …krijg je toch een ander beeld….

   Nu kan ik me dan ook best voorstellen dat Monsanto zijn bezoek niet trakteert op de kritische kijk van de buitenwereld. Maar vertel ook eens, wat voor beeld kreeg je tijdens je bezoek.

   0 likes
   • Frans schreef:

    ik denk; beelden van de buitenkant.
    Façades zijn altijd mooi, ook gesproken façades, of fasadedelen van monsanto’s rijk en ook fasadepromotie-films van monsanto.
    De VVD wil ook een aangeharkt Nederland, achter vele gevels is het kommer en kwel. Tja, de buitenkant. Onze regering regeert alleen maar over de buitenkant. En de jachten kunnen amper door de sluizen op weg naar het belastingparadijs.

    0 likes
 • Paul Dijkstra schreef:

  ‘Stop TTIP’ is het hoofdthema van de jaarlijkse ‘March Against Monsanto’ in Amsterdam:
  Zaterdag 23 mei om 14.00 uur. Dam, Amsterdam.

  https://www.facebook.com/events/455151151302824/

  Sprekers o.a.:
  Lot van Baaren (FNV)
  Tosca Flora (Groene Liefde en Permacultuurcentrum Haarlem)
  Guus Geurts (Auteur ‘Wereldvoedsel – Pleidooi voor een rechtvaardige en ecologische voedselvoorziening’ en namens XminY betrokken bij Platform Aarde Boer Consument)
  Jasper van Dijk (SP)
  Matthijs Pontier (Piratenpartij)
  Bram van Ojik (GroenLinks)

  0 likes
 • x

  Check Also

  greenpeace

  Medeoprichter Greenpeace: ‘Er is geen klimaatcatastrofe. Dat is een leugen’

  Wie dacht deze koele zomer even verlost ...

  sneeuw

  Ondertussen in Zuid-Amerika: 4 METER sneeuw en -23°C

  In de Andes is een ‘recordhoeveelheid’ sneeuw ...

  >