Homepagina » Buitenland » 30.000 Argentijnse artsen roepen op tot verbod op producten Monsanto
30.000 Argentijnse artsen roepen op tot verbod op producten Monsanto

30.000 Argentijnse artsen roepen op tot verbod op producten Monsanto

Meer dan 30.000 Argentijnse artsen en zorgwerkers hebben de overheid van het land opgeroepen de producten van Monsanto te verbieden, nadat uit diverse studies is gebleken dat ze mogelijk kankerverwekkend zijn.

Ook andere organisaties en onderzoekers uit Zuid-Amerika hebben zich uitgesproken tegen de producten van Monsanto. Ze zijn een grootschalige campagne gestart om de landbouwreus van het continent te verdrijven.

Afgelopen maand zei de Wereldgezondheidsorganisatie in een persbericht dat glyfosaat, het actieve bestanddeel van Monsanto’s onkruidverdelger Roundup ‘waarschijnlijk kanker veroorzaakt’. De chemische stof wordt ook door andere bedrijven verkocht onder de namen Cosmo Flux, Baundap, Glyphogan, Panzer, Potenza en Rango.

Volgens de Argentijnse beroepsvereniging van zorgprofessionals Fesprosa veroorzaakt glyfosaat niet alleen kanker, maar ook miskramen, geboorteafwijkingen, huidziektes, ademhalingsproblemen en neurologische aandoeningen.

“In ons land wordt glyfosaat uitgesproeid over 28 miljoen hectare grond. Elk jaar wordt er meer dan 320 miljoen liter gebruikt. Meer dan 13 miljoen mensen lopen het risico op gezondheidsproblemen,” aldus een persbericht eerder deze maand.

De beroepsvereniging, waar meer dan 30.000 artsen en zorgwerkers bij zijn aangesloten, heeft de Argentijnse overheid opgeroepen het middel te verbieden en de landbouwindustrie te dwingen aanpassingen te doen om niet langer afhankelijk te zijn van chemicaliën. De organisatie wil onder meer dat er gestopt wordt met het gebruik van genetisch gemodificeerde gewassen.

Ook Greenpeace wil dat het product wordt verboden in Zuid-Amerika. Roundup ‘beschadigt zowel de bodem als onze gezondheid’. “We kunnen niet toelaten dat de financiële belangen van een Noord-Amerikaanse multinational belangrijker zijn dan de gezondheid van de mensen in onze regio. Overheden zouden biologische landbouw moeten promoten om zo de boeren, consumenten en het milieu te beschermen,” zei Franco Segesso van Greenpeace.

[teleSUR]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
6 jaren geleden

MEEEEER!! Weg met al die troep! Weg met gif!

F.M
F.M
6 jaren geleden

ALLES wat de God voor ons heeft geschappen,gemanipuleerd zou worden door het kwaad
Dit is namelijk de wil van Satan!!

c.e.
c.e.
6 jaren geleden

Ben 6 weken terug nog bij een vestiging van Monsanto op bezoek geweest. Krijg je toch een ander beeld dan dat de media je doet geloven. Neemt niet weg dat ethiek het eerste vak zou moeten zijn wat op de (agrarische) universiteiten gegeven zou worden.

trackback
BOINNK!!! | Eindtijdnieuwsfeiten, verzameld door: Arie Goedhart
6 jaren geleden
x

Check Also

de ruiter

‘Als je door de boeken van Robin de Ruiter uit 2006 & 2011 bladert, begrijp je waarom hij monddood werd gemaakt’

Op social media circuleert momenteel een filmpje ...

vaccin

Gevaccineerden krijgen plotseling te maken met agressieve vormen van kanker

Sommige mensen krijgen na de coronaprik plotseling ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

13
0
We lezen graag je reactie!x