Natuur en Milieu

Lichtflits boven Phoenix blijft een mysterie

Help door dit met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een grote lichtflits die aan de donkere hemel boven het noordwestelijke deel van de Amerikaanse stad Phoenix verscheen blijft een mysterie.

De lichtbol, die deed denken aan een explosie, werd afgelopen donderdag om 04.45 uur lokale tijd vastgelegd door een verkeerscamera en uitgezonden door KSAZ-TV.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

De twee elektriciteitscentrales die Phoenix van stroom voorzien lieten weten dat er geen transformators zijn geëxplodeerd. Woordvoerder van Arizona Public Service Damon Gross zei dat een transformator een flits kan veroorzaken, maar dat er geen dergelijke meldingen zijn binnengekomen op donderdagochtend.

“Het is voor ons net zo goed een mysterie. Ik heb geen idee wat het is geweest,” zei woordvoerder van het Arizona Department of Transportation Doug Nintzel.

Charlotte Dewey van de Amerikaanse meteorologische dienst NOAA in Phoenix zei dat het weer op donderdag niet verantwoordelijk zou kunnen zijn geweest voor de flits.

V-formatie

Funtionarissen van de nabijgelegen Luke Air Force Base hebben nog niet gereageerd op vragen. KSAZ heeft haar kijkers gevraagd of ze meer weten over de mysterieuze lichtflits.

In 1997 zagen tientallen mensen lichten in een V-formatie boven Phoenix. Het mysterieuze verschijnsel werd op video vastgelegd en de overheid werd opgeroepen het incident te onderzoeken. De massaal gerapporteerde waarneming staat ook wel bekend als de Phoenix Lights.

{qtube vid:=33wST0WHuvM}

Bron: Huffingtonpost.com

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x