Homepagina » Natuur en Milieu » Hoogleraar: ‘Elektrische auto is vervuilend. We worden zwaar voor de gek gehouden’
elektrische auto
Foto: Raysonho @ Open Grid Scheduler / Grid Engine CC0 1.0

Hoogleraar: ‘Elektrische auto is vervuilend. We worden zwaar voor de gek gehouden’

De overheid stimuleert het rijden in een elektrische auto fors. Particulieren krijgen duizenden euro’s subsidie voor een nieuwe auto met een stekker. Daarnaast heeft de overheid tientallen miljoenen uitgetrokken voor de aanleg van honderdduizenden extra laadpalen. Het doel is om in 2030 bijna 2 miljoen elektrische auto’s te hebben in Nederland.

Deze auto’s zouden beter voor het milieu zijn omdat ze geen CO2 uitstoten. “Onzin. We worden weer zwaar voor de gek gehouden,” zegt emeritus hoogleraar Guus Berkhout in De Telegraaf. Elektrische auto’s zijn volgens hem helemaal niet zo groen als wordt beweerd.

Erg milieuonvriendelijk

“Iemand die met zijn elektrische auto stroom tankt, tankt voor ruim 87 procent elektriciteit uit hout, kolen, gas en kernenergie, en maar voor 13 procent uit zon en wind. Bovendien, zon- en windaanbod is onbetrouwbaar,” licht hoogleraar Berkhout toe. Van die 13 procent blijft overigens slechts 4 procent over.

Berkhout wijst er verder op dat elektrische auto’s veel zwaarder zijn dan bijvoorbeeld benzineauto’s en derhalve veel meer fijnstof produceren. Daarnaast is de productie van de batterij van stekkerauto’s erg milieuonvriendelijk.

Hij komt tot de volgende slotsom: “De nadelen van elektrisch rijden blijken vele malen groter dan de voordelen.” Volgens Berkhout kunnen we beter kiezen voor een nieuwe dieselauto. “Die stoot veel minder CO2 uit.”

[Telegraaf]
4.6 10 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
33 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
edwin
edwin
8 maanden geleden

CO2 is een onschuldig gas, bomen en planten hebben het nodig om het om te zetten in zuurstof, het menselijk lichaam stoot ook CO2 uit

Rob
Rob
Reactie op  edwin
8 maanden geleden

Dus kun je ook concluderen dat ze een aanval op de zuurstof aan het uitvoeren zijn. Er was eens een bericht waarin gezegd werd dat, als de zuurstofvoorziening onder een bepaald percentage komt, het gevaarlijk wordt voor de mens en we kunnen overlijden. Met het verminderen van de CO2 zijn ze dus bezig de zuurstofproductie te verlagen. Ook weer zo’n voorbeeld van een leugenverhaal om een bedoeling mee te camoufleren. Er toename van CO2 betekent immers ook een toename van de zuurstofproductie. En voeg daar de muilkorf aan toe dat mondkapje wordt genoemd. Verminderde zuurstof inademing en CO2 die er in blijft zitten wat je weer inademt. Ze willen je dus gewoon de dood in jagen. En daar hebben ze diverse methoden voor bedacht, zeker in deze tijd.

Dolex
Dolex
Reactie op  edwin
16 dagen geleden

Het gaat om de verhouding. Pure zuurstof is bijvoorbeeld nogal slecht voor je longen.
En bij CO₂ gaat het niet om giftigeheid, maar om het versterkte broeikas-effect.

Casper
Casper
8 maanden geleden

CO2 is sowieso niet een probleem. Dat was mij al jaren geleden duidelijk. Het fijnstof gedeelte is wellicht een probleem. Maar wel verplaatst naar centrales, i.p.v. in je woonwijk en op de snelweg.

rrr
rrr
8 maanden geleden

Sterker nog: in een land als Nederland waar relatief veel fossiele brandstoffen worden gebruikt voor de opwekking van electriciteit bedraagt de gemiddelde CO2-uitstoot van een electrische auto ruim het dubbele tov een moderne dieselauto. Ook andere alternatieven zoals LPG- en aardgasautos scoren aanzienlijk beter. De verhouding kan wel verbeterd worden door over te stappen op meer kernenergie zoals in Frankrijk.

William
William
8 maanden geleden

Als op dit moment idereen die een elektrische auto heeft stroom gaat “tanken” gaat in heel Nederland het licht uit… Wat een geweldige “groene” oplossing…

Dolex
Dolex
Reactie op  William
16 dagen geleden

Als ik dat zou doen, overdag, gaat de stroom van mijn zonnepanelen naar mijn auto. Als er iets overblijft gaat dat naar het net. Als er te weinig is wordt het inderdaad uit het net gehaald.

Als iedereen tegelijk
naar de benzinepomp rijdt zullen er lange files komen te staan.

Willem
Willem
8 maanden geleden

De schuldigen zijn de domme mensen die zo’n auto kopen en doen alsof ze de wereld redden, zijn dezelfden die de lockdown goed vinden en de overheid vertrouwen. Zijn de verklikkers en volksverraders die net als in de oorlog niet meer zijn dan ratten of kakkerlakken van de ergste soort.

John
John
Reactie op  Willem
8 maanden geleden

Net andersom hoor Willem…

peter van hees
peter van hees
8 maanden geleden

Als je alleen economisch denkt kun je diesel denken i.p.v. electrisch; als je millieu technisch denk denk je aan LPG en richt je de economie daartoe.

het leugentijdperk
het leugentijdperk
8 maanden geleden

Elektrisch rijden is een Amerikaans project en zetten de Amerikanen daarbij grote druk op Europese landen vooral hun producten af te nemen en electrisch rijden op allerlei manieren te bevorderen. De politici in de Europese landen zijn uiteindelijk de puppets van de Amerikanen en doen op alle vlakken exact wat de grote meesters vanuit daar Befehlen.

Sjaak
Sjaak
8 maanden geleden

Dat klopt want de auto rijd op kolen net als de elektrische fiets die op kolen rijd.

Jan V
Jan V
8 maanden geleden

Kijk Planet of the Humans om te zien hoe we de wereld verwoesten onder het mom van z.g. ‘groen’:

https://www.youtube.com/watch?v=Zk11vI-7czE

Bibi
Bibi
8 maanden geleden

De vraag is waarom ze het promoten . . . .
Het is de bedoeling dat rond 2030 jij de auto niet meer bestuurt maar de auto jou
Dat is het doel
Totale Controle
Dat kan alleen gerealiseerd worden met de elektrische variant
Het gaat helemaal niet om het milieu, ook dat is alleen maar een tool om hun agenda erdoor te drukken net als het zogenaamde virus.
Het enige wat wij kunnen doen is ons Verenigen
i.p.v ons laten verleiden door de Verdeel en Heers campagne
Samen zijn we sterk!

x

Check Also

lockdowns

World Economic Forum opgetogen over lockdowns: ‘Deze mensen zijn werkelijk gestoord’

Lockdowns zorgen ervoor dat ondernemers failliet gaan, ...

gates

Groene Reset: Bill Gates vergelijkt strijd tegen broeikasgassen met ‘wereldoorlog’

Wie dacht dat de rust na de ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

33
0
We lezen graag je reactie!x