Homepagina » Natuur en Milieu » Hoogleraar: ‘Elektrische auto is vervuilend. We worden zwaar voor de gek gehouden’
elektrische auto
Foto: Raysonho @ Open Grid Scheduler / Grid Engine CC0 1.0

Hoogleraar: ‘Elektrische auto is vervuilend. We worden zwaar voor de gek gehouden’

De overheid stimuleert het rijden in een elektrische auto fors. Particulieren krijgen duizenden euro’s subsidie voor een nieuwe auto met een stekker. Daarnaast heeft de overheid tientallen miljoenen uitgetrokken voor de aanleg van honderdduizenden extra laadpalen. Het doel is om in 2030 bijna 2 miljoen elektrische auto’s te hebben in Nederland.

Deze auto’s zouden beter voor het milieu zijn omdat ze geen CO2 uitstoten. “Onzin. We worden weer zwaar voor de gek gehouden,” zegt emeritus hoogleraar Guus Berkhout in De Telegraaf. Elektrische auto’s zijn volgens hem helemaal niet zo groen als wordt beweerd.

Erg milieuonvriendelijk

“Iemand die met zijn elektrische auto stroom tankt, tankt voor ruim 87 procent elektriciteit uit hout, kolen, gas en kernenergie, en maar voor 13 procent uit zon en wind. Bovendien, zon- en windaanbod is onbetrouwbaar,” licht hoogleraar Berkhout toe. Van die 13 procent blijft overigens slechts 4 procent over.

Berkhout wijst er verder op dat elektrische auto’s veel zwaarder zijn dan bijvoorbeeld benzineauto’s en derhalve veel meer fijnstof produceren. Daarnaast is de productie van de batterij van stekkerauto’s erg milieuonvriendelijk.

Hij komt tot de volgende slotsom: “De nadelen van elektrisch rijden blijken vele malen groter dan de voordelen.” Volgens Berkhout kunnen we beter kiezen voor een nieuwe dieselauto. “Die stoot veel minder CO2 uit.”

[Telegraaf]
4.8 17 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
38 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
edwin
edwin
1 jaar geleden

CO2 is een onschuldig gas, bomen en planten hebben het nodig om het om te zetten in zuurstof, het menselijk lichaam stoot ook CO2 uit

Casper
Casper
1 jaar geleden

CO2 is sowieso niet een probleem. Dat was mij al jaren geleden duidelijk. Het fijnstof gedeelte is wellicht een probleem. Maar wel verplaatst naar centrales, i.p.v. in je woonwijk en op de snelweg.

rrr
rrr
1 jaar geleden

Sterker nog: in een land als Nederland waar relatief veel fossiele brandstoffen worden gebruikt voor de opwekking van electriciteit bedraagt de gemiddelde CO2-uitstoot van een electrische auto ruim het dubbele tov een moderne dieselauto. Ook andere alternatieven zoals LPG- en aardgasautos scoren aanzienlijk beter. De verhouding kan wel verbeterd worden door over te stappen op meer kernenergie zoals in Frankrijk.

William
William
1 jaar geleden

Als op dit moment idereen die een elektrische auto heeft stroom gaat “tanken” gaat in heel Nederland het licht uit… Wat een geweldige “groene” oplossing…

x

Check Also

gommers

Gommers zegt dat politiek strenger moet worden voor niet-gevaccineerden, en krijgt de wind van voren

IC-baas Diederik Gommers vindt dat de politiek ...

world economic forum

World Economic Forum presenteert: coronapaspoort dat vaccinatiestatus bepaalt aan de hand van bloedtest

Er circuleert momenteel een filmpje van het ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

38
0
We lezen graag je reactie!x