Gezondheid

De meeste patiënten hebben geen baat bij medicijnen. Arts legt uit waarom de moderne geneeskunde een grote bedreiging is

Help ons door deze informatie met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De meeste mensen hebben geen baat bij medicijnen. We moeten juist de dieperliggende oorzaken van ziektes aanpakken, betoogt cardioloog en professor Aseem Malhotra in The Guardian.

De moderne geneeskunde is een groot gevaar voor de volksgezondheid, stelt hij. Er worden volgens hem veel te veel medicijnen voorgeschreven.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Peter Gotzsche van de vooraanstaande Cochrane Collaboration schat dat het gebruik van voorgeschreven medicijnen inmiddels doodsoorzaak nummer drie is, na hartziektes en kanker.

Gemakkelijk te voorkomen

In Groot-Brittannië slikt bijna de helft van alle volwassenen tenminste één medicijn. Een kwart van alle Britten slikt er minstens drie, een toename van 47 procent ten opzichte van 10 jaar geleden.

Al sinds 2010 stijgt de levensverwachting niet meer.

De zorgkosten stijgen vooral vanwege chronische ziektes die gemakkelijk te voorkomen zijn, zoals hartziekte, hoge bloeddruk en diabetes type 2.

Onderliggende oorzaken

Uit een alarmerend onderzoek blijkt dat het aantal hartaanvallen en beroertes de komende decennia omhoog zal schieten.

Toch worden de onderliggende oorzaken niet aangepakt. Dokters blijven medicijnen voorschrijven, waar de meeste mensen geen baat bij hebben, aldus dr. Malhotra.

Veranderingen in levensstijl verlagen daarentegen niet alleen het risico op toekomstige ziektes, maar hebben al binnen enkele dagen een positief effect.

Achteruit

Patiënten die medicijnen slikken gaan er vanwege de bijwerkingen vaak alleen maar op achteruit.

Er is inmiddels een campagne opgezet om patiënten aan te sporen hun dokter te vragen of een medicijn, test of procedure wel echt nodig is.

[The Guardian]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Wil
Wil
5 jaren geleden

Ik leef al vanaf mijn 14e volgens de homeopatische principes van dokter Vogel. Ik kom nooit bij de huisarts, slik geen medicijnen want ik ben super gezond. Lees zelfs nog zonder bril, loop 5 kilometer in 30 minuten en dat terwijl de 60 nadert.

Louise
Louise
5 jaren geleden

Nou deze arts heeft het een beetje door, nu de rest nog.,alhoewel ik het vaker tegen kom. Maar gewoon bewegen en een beetje gezond eten is echt niet voldoende, dat is de helft van je immuun systeem de andere helft is psychisch, stress, angst, zorgen, woede etc…….De hele dag zitten is ook een onnatuurlijke houding, zo’n knik in je lichaam verslechterd de doorbloeding……Als je alleen al kijkt naar kinderen die jaren geleden buiten speelde even gingen eten en weer naar buiten, daar waren geen dikke kinderen..Die hadden weerstand…..
We zijn kritisch naar de medische wereld en terecht…
Maar we moeten ook eens kritisch naar ons eigen leven kijken en zeker naar ons lichaam…. Kom eens uit dat hoofd …..
Uiteindelijk zijn we verantwoordelijk voor ons zelf, en goed zoeken welke hulp je eventueel nodig hebt……..

eksegese
eksegese
5 jaren geleden

De laatste alinea van het artikel : Er is inmiddels een campagne opgezet om patiënten aan te sporen hun dokter te vragen of een medicijn, test of procedure wel echt nodig is.

De patiënt die de arts vraagt om toch aub goed na te denken wat goed voor zijn of haar gezondheid is.
Is dat niet wederom de wereld op zijn kop, achterstevoren of binnenstebuiten, zo u wilt ?
Horen doktoren niet de gezondheidsexperts te zijn die de patiënten dienen te vragen of zij wel goed beseffen hoe het best om te gaan met hun gezondheid, en daar ook naar te handelen ?

Daar gaat het bij voorbaat al mis en wordt het weer overduidelijk dat geld qua belangrijkheid de plaats van gezondheid al lang geleden heeft verdrongen. Het gaat om geld en niet onze gezondheid. Dat dat talloze doden kost is geen enkel probleem zolang de grote meute het maar niet door krijgt. Die is immers ook al lang verblindt door gemakzucht en ook diezelfde geldzucht. Het doel heiligt alle middelen.

Louise
Louise
5 jaren geleden

@ eksegese , Ik heb zo’n huisarts , m’n oude huisarts met pensioen , nou kwam ik er niet veel, maar hij kende me goed…..wist ook dat ik gebruik maakte van alternatieven,. Nu heb ik een nieuwe en die is nog voorzichtiger als ik wat mankeer, want ik heb een heel gevoelig lichaam en zij staat helemaal achter me met m’n alternatieve keuze…..
Sterker nog zij schrijft het op welke alternatieve middelen ik dan gebruik …..het kan dus wel…..

Back to top button
24
0
We lezen graag je reactie!x