Homepagina » Gezondheid » De meeste patiënten hebben geen baat bij medicijnen. Arts legt uit waarom de moderne geneeskunde een grote bedreiging is
De meeste patiënten hebben geen baat bij medicijnen. Arts legt uit waarom de moderne geneeskunde een grote bedreiging is

De meeste patiënten hebben geen baat bij medicijnen. Arts legt uit waarom de moderne geneeskunde een grote bedreiging is

De meeste mensen hebben geen baat bij medicijnen. We moeten juist de dieperliggende oorzaken van ziektes aanpakken, betoogt cardioloog en professor Aseem Malhotra in The Guardian.

De moderne geneeskunde is een groot gevaar voor de volksgezondheid, stelt hij. Er worden volgens hem veel te veel medicijnen voorgeschreven.

Peter Gotzsche van de vooraanstaande Cochrane Collaboration schat dat het gebruik van voorgeschreven medicijnen inmiddels doodsoorzaak nummer drie is, na hartziektes en kanker.

Gemakkelijk te voorkomen

In Groot-Brittannië slikt bijna de helft van alle volwassenen tenminste één medicijn. Een kwart van alle Britten slikt er minstens drie, een toename van 47 procent ten opzichte van 10 jaar geleden.

Al sinds 2010 stijgt de levensverwachting niet meer.

De zorgkosten stijgen vooral vanwege chronische ziektes die gemakkelijk te voorkomen zijn, zoals hartziekte, hoge bloeddruk en diabetes type 2.

Onderliggende oorzaken

Uit een alarmerend onderzoek blijkt dat het aantal hartaanvallen en beroertes de komende decennia omhoog zal schieten.

Toch worden de onderliggende oorzaken niet aangepakt. Dokters blijven medicijnen voorschrijven, waar de meeste mensen geen baat bij hebben, aldus dr. Malhotra.

Veranderingen in levensstijl verlagen daarentegen niet alleen het risico op toekomstige ziektes, maar hebben al binnen enkele dagen een positief effect.

Achteruit

Patiënten die medicijnen slikken gaan er vanwege de bijwerkingen vaak alleen maar op achteruit.

Er is inmiddels een campagne opgezet om patiënten aan te sporen hun dokter te vragen of een medicijn, test of procedure wel echt nodig is.

[The Guardian]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Wil
Wil
2 jaren geleden

Ik leef al vanaf mijn 14e volgens de homeopatische principes van dokter Vogel. Ik kom nooit bij de huisarts, slik geen medicijnen want ik ben super gezond. Lees zelfs nog zonder bril, loop 5 kilometer in 30 minuten en dat terwijl de 60 nadert.

William
William
Reactie op  Wil
2 jaren geleden

Mijn vader is 87, vegetarier en loopt elke week nog 10 kilometer hard, in een tempo wat ik niet bij kan houden, is helemaal bij de tijd, leest veel (met bril) speelt piano en componeert muziek. Nooit een pil aangeraakt dus helemaal met je eens. Als je gezond leeft heb je geen medicijnen nodig..

only you
only you
Reactie op  Wil
2 jaren geleden

Tenslotte raken we vanzelf aan een einde?
Arts pretendeerde een godheid te zijn, maar deze toevoeging aan je uiteindelijke leeftijdsgrens, die een arts eraan wijdt is mi nihil of zelfs het tegendeel?
Hoeveel sneuvelen er al niet door medische fouten?

Louise
Louise
2 jaren geleden

Nou deze arts heeft het een beetje door, nu de rest nog.,alhoewel ik het vaker tegen kom. Maar gewoon bewegen en een beetje gezond eten is echt niet voldoende, dat is de helft van je immuun systeem de andere helft is psychisch, stress, angst, zorgen, woede etc…….De hele dag zitten is ook een onnatuurlijke houding, zo’n knik in je lichaam verslechterd de doorbloeding……Als je alleen al kijkt naar kinderen die jaren geleden buiten speelde even gingen eten en weer naar buiten, daar waren geen dikke kinderen..Die hadden weerstand…..
We zijn kritisch naar de medische wereld en terecht…
Maar we moeten ook eens kritisch naar ons eigen leven kijken en zeker naar ons lichaam…. Kom eens uit dat hoofd …..
Uiteindelijk zijn we verantwoordelijk voor ons zelf, en goed zoeken welke hulp je eventueel nodig hebt……..

michel de la rie
michel de la rie
Reactie op  Louise
2 jaren geleden

Als werker in de gezondheidszorg kan ik alleen maar zeggen dat het artikel klopt. Maar ja, de schoorsteen van de dokter en de farmaceut moet ook roken. Dus maken we mensen door middel van medicijnen vaak zieker dan ze al zijn; denk aan de bijwerkingen van medicatie. Beide beroepsgroepen houden in samenwerking deze situatie in stand. En ja, vanaf 2020 gaat de zorg veranderen van ziekte en zorg naar gedrag en gezondheid. Dus mensen worden meer verantwoordelijk gemaakt voor behoud van hun eigen gezondheid. Maar……………..er zijn natuurlijk altijd mensen die dit niet gaan doen en de deur van de zorg blijven platlopen omdat zij er “recht” op hebben en de maatschappij voor hun ongezonde gedrag willen laten opdraaien. Vervelend genoeg zullen dit voornamelijk allochtone medelanders betreffen zoals nu ook al het geval is.

eksegese
eksegese
2 jaren geleden

De laatste alinea van het artikel : Er is inmiddels een campagne opgezet om patiënten aan te sporen hun dokter te vragen of een medicijn, test of procedure wel echt nodig is.

De patiënt die de arts vraagt om toch aub goed na te denken wat goed voor zijn of haar gezondheid is.
Is dat niet wederom de wereld op zijn kop, achterstevoren of binnenstebuiten, zo u wilt ?
Horen doktoren niet de gezondheidsexperts te zijn die de patiënten dienen te vragen of zij wel goed beseffen hoe het best om te gaan met hun gezondheid, en daar ook naar te handelen ?

Daar gaat het bij voorbaat al mis en wordt het weer overduidelijk dat geld qua belangrijkheid de plaats van gezondheid al lang geleden heeft verdrongen. Het gaat om geld en niet onze gezondheid. Dat dat talloze doden kost is geen enkel probleem zolang de grote meute het maar niet door krijgt. Die is immers ook al lang verblindt door gemakzucht en ook diezelfde geldzucht. Het doel heiligt alle middelen.

Mikkie
Mikkie
Reactie op  eksegese
2 jaren geleden

Mijn cardioloog vertelde mij dat ze verplicht i s om mij cholesterolverlagers “aan te bieden” ivm te hoog cholesterol. Daar denkt ze dus niet zelf over na…
Hoe die cholesterol te hoog kan zijn, ondanks dat ik vegetarier ben en heel actief, daar weet niemand een antwoord op.

Cindy
Cindy
Reactie op  Mikkie
2 jaren geleden

Ik raad u aan het boek De Cholesterol Leugen te lezen. Daarin vindt u alle antwoorden.

Richard
Richard
Reactie op  Mikkie
2 jaren geleden

En is jou niveau wellicht voor jou normaal.
Je voelt je goed. En ben je goed gezond.

Peter Cernjavski
Peter Cernjavski
Reactie op  Mikkie
2 jaren geleden

Vegetarisch wil niet zeggen dat het lichaam niet “aangevallen” is door bepaalde ziektekiemen die ontstekingen veroorzaken, bijvoorbeeld in de haarscheurtjes in de bloedvaten, hetgeen resulteert in een hogere cholesterolproductie in de lever, bedoeld om de schade te herstellen maar die ook, door ophoping, een hindernis kan worden voor de bloestroom met de gekende gevolgen. Hoge cholesterolwaarde is een indicatie dat er iets niet in orde is, en deze nu verlagen met scheikundige middelen is de omgekeerde wereld. Hier is vooral véél vitamine c nodig.
Ik heb een kuur gedaan met de Rowland Formule gedurende 6 maanden (éen maand per 10j van je leeftijd) Dit is vit. C aan 4000mg/dag, en andere vit en sporenelementen natuurlijk.

Louise
Louise
2 jaren geleden

@ eksegese , Ik heb zo’n huisarts , m’n oude huisarts met pensioen , nou kwam ik er niet veel, maar hij kende me goed…..wist ook dat ik gebruik maakte van alternatieven,. Nu heb ik een nieuwe en die is nog voorzichtiger als ik wat mankeer, want ik heb een heel gevoelig lichaam en zij staat helemaal achter me met m’n alternatieve keuze…..
Sterker nog zij schrijft het op welke alternatieve middelen ik dan gebruik …..het kan dus wel…..

eksegese
eksegese
Reactie op  Louise
2 jaren geleden

Ze bestaan inderdaad wel @Louise, rechtgeaarde huisartsen met een passend verantwoordelijkheids gevoel. Niet te benauwd om ook te zoeken naar oplossingen in de zogenaamde “alternatieve” hoek van de geneeskunde. En ik ben oprecht blij voor je dat je daar mee gezegend bent in jouw situatie. Neemt natuurlijk niet weg de farmacie bol staat van list en bedrog. las in de volkskrant nog een interessant artikel hierover. Dat begint als volgt :

Als hoofdredacteur van het Geneesmiddelenbulletin nam Dick Bijl 25 duizend onderzoeken naar medicijnen onder de loep en hij schrok van wat hij las. Zo veel slordig onderzoek, gebrekkige statistiek, vertekende uitkomsten. Bijl schreef zijn bevindingen op in ‘Het pillenprobleem’.

https://www.volkskrant.nl/wetenschap/deze-dokter-adviseert-slik-minder-pillen~b353d1e2/

Men kan niet kritisch genoeg zijn als je gezondheid in het geding is. Het waardevolst wat er is, zo beseft men niet zelden pas als het te al laat is. Blind vertrouwen in de medische wetenschap en hun synthetische middeltjes wijst vroeg of laat onherroepelijk de weg naar dat punt. Echt veel pech is daar helaas niet bij nodig.

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
Reactie op  Louise
2 jaren geleden

@Louise, : Sterker nog zij schrijft op welke alternatieve middelen ik dan gebruik…..het kan dus wel…..

Beste Louise, hier moet je echt mee oppassen, zij laat jou nu denken dat zij ervoor open staat om eventueel andere patiënten ermee van dienst te kunnen zijn. Maar dit is niet zo! In werkelijkheid: Middelen die bij deze of gene goed werken dwarsbomen hun systeem, ze schrijven het op om vervolgens bij de autoriteiten te melden en deze gaan dan via vage warenwet eisen deze middelen uit de handel halen zodat het niet meer te krijgen is en jij op zoek kan gaan naar weer iets anders(steeds moeilijker) tot je niks meer kan vinden en weer lekker in hun armen terecht komt. Pas echt op hiermee vertel(geef) ze niks om op te schrijven en help alleen andere dierbaren ermee, maar niet de doktoren. Deze reguliere doktoren hebben bij het verkrijgen van hun BUL hun hand op het boek gelegd, daar wordt op dat moment een onzichtbaar contract ondertekend met hun bloed! Vraag, Bij wie teken je nou een onzichtbaar contract met je bloed?

michel de la rie
michel de la rie
Reactie op  Strijdervoorvrijheid
2 jaren geleden

Ja, doktoren zijn het verlengstuk van de farmacie en de bedrijven van zorginnovaties ontwikkelen, ook al is dit niet aan de eisen onderworpen die de patiënt beschermen.
Nee, artsen worden vooral (om)gekocht om medicatie en instrumenten toe te passen op mensen met gevolgen van dien. De eed van Hypocrates is niet meer dan een wassen neus. Want ook bij deze halfgoden van de zorg draait het vooral om geld, geld, geld. Hoe meer productie hoe voller de knip van de specialist. En zij houden de beperkte instroom van studenten geneeskunde kunstmatig laag om te voorkomen dat er teveel artsen komen waardoor hun schaarsheid wordt opgeheven en de zorg vele malen goedkoper kan. Maar ja, zolang de patient de dokter nog steeds op een voetstuk plaatst, zullen ook farmacie en het bedrijfsleven binnen de zorg goed garen blijven spinnen en zal de zorgvrager de dupe van deze arrogantie blijven.

GILBERT
GILBERT
Reactie op  michel de la rie
2 jaren geleden

Hypocrates = Phychovrates

Mikkie
Mikkie
Reactie op  Strijdervoorvrijheid
2 jaren geleden

Klopt. En het wordt tegen je gebruikt als je niet beter wordt. Zo van; dan had je maar niet naar die alternativo moeten gaan. Eigen schuld, ik ben er niet verantwoordelijk voor als jij op eigen houtje naar een geneesmiddel zoekt.
Beste voorbeeld i s SylviaMillecam. Gestorven ondanks ( volgens de reguliere geneeskunde; dankzij) de alternatieve geneeskunde.
Alsof er na reguliere geneeskunde geen mensen meer sterven… De wereld op zijn kop, als je ‘t mij vraagt.
Je wordt dus niet geacht zelf op zoek te gaan naar genezing..

Frans
Frans
Reactie op  Strijdervoorvrijheid
2 jaren geleden

Dus niets is wat het lijkt?
Ook de dokter niet en wat hij/zij zegt.?!

Louise
Louise
2 jaren geleden

@ strijder voor vrijheid en eksegese ….
Ik heb me altijd met de mens en het lichaam bezig gehouden , wat gestudeerd en revalidatie massages gedaan etc…….
Als ik al bij een reguliere arts kom, heb ik m’n eigen diagnose al, zaak is dan welke middelen en een bevestiging van m’n eigen diagnose …..Ik begrijp best dat niet iedereen zo bevoorrecht is……
De laatste jaren heb ik een team van Chinezen waar ik elke maand naar toega, gelukkig de juiste uitgekozen …
Dat blijf ik doen, eigenlijk past dit zo bij mijn holistische levens visie….Acupunctuur , er zijn zoveel mogelijk heden,…..En een chinees is pragmatisch, soms zegt hij ga maar even naar de huisarts …..
Gelukkig ben ik gezond, maar die burnout heeft er flink ingehakt, dan heb ik in een jaar 3 keer een griep, blaasontsteking en oorontsteking , tja dan weet je dat stress een energievreter is………intussen stop ik me vol met vitamine en andere middelen,(?), maar weet je pas als je weer helemaal in m’n kracht zit , dan ben je pas weer beter…..

Louise
Louise
2 jaren geleden

@ mikki , ja die moet ze aanbieden, protocol verzekeraars…..
Overigens, heb ik dat ook wel eens gehad toen ik nog sportte, maar heb die pillen niet genomen.
Acupunctuur helpt net zo goed, je lever is dan niet in balans..
Bedenk wel dat zij met bloedwaarden werken, 30 jaar geleden mocht je 7 hebben en nu moet 5 zijn.
Volgens mij willen ze dat verder verlagen, ja kassa…….
Van stress of oververmoeidheid gaan die waarden ook omhoog….. bovendien werkt het lichaam in golfbeweging ,…..
.

Louise
Louise
2 jaren geleden

@Wil……. Goedzo , Vogel gebruik ik al jaren…misschien maak jij je niet zo druk, stress is de grootste energie vreter….. Overigens zei ik ook altijd ,ik ben gezond , maar helaas na m’n 60ste ging ik onderuit, je weet het maar nooit zolang je leeft welke verassingen er nog voorbij komen….

Hendrik
Hendrik
2 jaren geleden

Na een auto auto ongeluk voor 12 jaar kreeg ik last met mijn hart,van zeer snel kloppen en dan stopte hij in een keer ,na een paar seconden ging hij weer lopen op zijn gewone ritme(rond de 45 slagen).
Van de cardioloog kreeg ik 4 verschillende tabletten waar ik niet goed van werd.Ben gestopt met alles en woon nu 10 jaar in Afrika waar ik goed eten en drinken van eigen tuin krijg.Na 2 beroertes ging ik op onderzoek uit op internet en vond uit dat natuurlijk ongerafineert zout het beste was voor mij.
Ik rook al 65 jaar 2 pakjes cigaretten en drink soms ook een stevige borrel ,heb nergens meer last van.
Mijn hart loopt tussen de 35 en 45 slagen per minuut na gelang ik iets doe.Ik sporte vroeger heel veel,schaatsen ,wielrennen,motor crossen tot mijn 45e jaar.En werkte altijd 60 a 65 uren per week tot aan het ongeluk waar ik nooit weer vanaf kom.Mijn dokter keek altijd even in zijn boekje om mij te vertellen wat ik mankeerde .Groeten Hendrik

Sceptic
Sceptic
2 jaren geleden

Het lichaam terug brengen in de staat waarin het zichzelf kan genezen is wat je lichaam geneest .
De oorzaak opzoeken en die is te zoeken in verkeerde voeding en we zijn te vergiftigt waardoor het lichaam ziek wordt.

Oncology nurse quits after discovering nutrition heals cancer
https://www.youtube.com/watch?v=ddADeIsXrOw

Dit is de meest wonderbaarlijke vrouw die ik ooit gezien en gehoord heb.
De moeite waard om deze kennis tot je te nemen en door te geven en ze legt perfect haarfijn uit hoe het in elkaar zit mbt ziektes en genezing.
Bijna alle ongeneeslijke vormen van kanker worden in Mexico genezen en het is allemaal niet zo ingewikkeld.

The Gerson Therapy – Charlotte Gerson on Curing Cancer
https://www.youtube.com/watch?v=quuvi6Gvvmc&t=8098s

joop
joop
2 jaren geleden

mensen worden afhankelijk gemaakt van somige medicatie wat wel werkt maar niet geneest en de gezondheid schaad de hersenen of ander organen bij psygiatrie medicatie ,spuiten ,.dus stoppen kan fataal zijn of ze worden hele maal gek ,triest .

x

Check Also

hek

Hek om Bergschenhoek tegen coronavirus? ‘We zijn krankzinnig geworden’

Rond een basisschool in het dorp Bergschenhoek ...

farage

Farage: Over 10 jaar is er geen Europese Unie meer

Brexit-voorloper Nigel Farage voorspelt dat de Europese ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

24
0
We lezen graag je reactie!x