
Op woensdag werd premier Mark Rutte op het Binnenhof geconfronteerd met de belangenverstrengeling rond het coronavaccin. In een video die gemaakt is door Leon Staand legt ondernemer Frank Ruesink de premier de feiten voor.
“Er zijn ondertussen 20.000 mensen die zich persoonlijk hebben uitgesproken over de belangenverstrengeling van Feike Sijbesma. We hebben dit natuurlijk in 2009 al meegemaakt; toen ging het over Ab Osterhaus. Ab Klink had gezegd dat het vaccin veilig was, wat helemaal niet zo bleek te zijn. Nu hebben we een coronagezant die wordt aangesteld om de aanbiedingen van de farmaceuten te beoordelen. En waar komt de aanbieding terecht? Bij zijn eigen broer. Dat kan toch niet in deze tijd?”
Rutte antwoordde: “Ik denk dat het iets ingewikkelder ligt, maar ik waardeer het. Dank u.”
Sijbesma verdwijnt als coronagezant
Een dag later, op donderdag, maakte Sijbesma opeens bekend dat hij in september zal stoppen met zijn werkzaamheden als coronagezant. Premier Rutte en minister Hugo de Jonge lieten weten hem ‘zeer erkentelijk’ te zijn.
Ruesink reageert op Facebook: “Natuurlijk heeft actievoeren zin. Positief nieuws uit Den Haag. Feike Sijbesma verdwijnt als coronagezant. Met grote dank aan iedereen die zijn handtekening heeft gezet onder zijn ontslagbrief.”
Hij laat weten dat hij in Den Haag een gesprek heeft gehad met Rutte, waarin hij ‘nog om de hete brei heen draaide’. De video daarvan volgt, aldus Ruesink.
Goeie zaak! Overigens is ‘het leed al geleden’.
Het aftreden van Sijbesma heeft meer een cosmetisch effect, feitelijk was hij ook niet meer nodig; ‘de zaken zijn gedaan’.
je ziet hoe slim ze zijn het tuig.
rutte wanneer rot je nu eens op , trouwens het hele zootje.
laat het leger het hele zootje afzetten.
Vandaag in Het Laatste Nieuws België.
België heeft zijn eerste Covid-vaccin beet: miljoenen doses van het vaccin dat aan de universiteit van Oxford ontwikkeld wordt, zullen gereserveerd worden voor ons land. Er zit niettemin een serieuze adder onder het gras. De farmaceutische firma vraagt vrijstelling van aansprakelijkheid. Eenvoudig gezegd: als het vaccin na een paar jaar schadelijke bijwerkingen veroorzaakt, willen zij de schadevergoedingen niet betalen. Stefaan Callens, professor Gezondheidsrecht en advocaat, begrijpt de clausule niet: “In de VS is het gebruikelijk maar in Europa eerder uitzonderlijk”. Hij merkt wel op dat u als burger niet compleet machteloos staat wanneer het misloopt.
Dus vergif brouwen mag als pharma maffia.
België kiest voor vaccin van AstraZeneca
Een wetenschappelijk adviescomité oordeelt dat België mag overgaan tot de aankoop van het door AstraZeneca ontwikkelde coronavaccin. Dat meldt De Tijd vrijdag.
Volgens Het Laatste Nieuws zit er bovendien nog een adder onder het gras. De farmaceutische firma vraagt immers vrijstelling van aansprakelijkheid. Eenvoudig gezegd: als het vaccin na een paar jaar schadelijke bijwerkingen veroorzaakt, is AstraZeneca beschermd tegen rechtszaken.
https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20200821_91687388