Mens en DierCorona

Filmpje: Rutte geconfronteerd met belangenverstrengeling rond coronavaccin

Help door dit met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op woensdag werd premier Mark Rutte op het Binnenhof geconfronteerd met de belangenverstrengeling rond het coronavaccin. In een video die gemaakt is door Leon Staand legt ondernemer Frank Ruesink de premier de feiten voor.

“Er zijn ondertussen 20.000 mensen die zich persoonlijk hebben uitgesproken over de belangenverstrengeling van Feike Sijbesma. We hebben dit natuurlijk in 2009 al meegemaakt; toen ging het over Ab Osterhaus. Ab Klink had gezegd dat het vaccin veilig was, wat helemaal niet zo bleek te zijn. Nu hebben we een coronagezant die wordt aangesteld om de aanbiedingen van de farmaceuten te beoordelen. En waar komt de aanbieding terecht? Bij zijn eigen broer. Dat kan toch niet in deze tijd?”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

Rutte antwoordde: “Ik denk dat het iets ingewikkelder ligt, maar ik waardeer het. Dank u.”

Sijbesma verdwijnt als coronagezant

Een dag later, op donderdag, maakte Sijbesma opeens bekend dat hij in september zal stoppen met zijn werkzaamheden als coronagezant. Premier Rutte en minister Hugo de Jonge lieten weten hem ‘zeer erkentelijk’ te zijn.

Ruesink reageert op Facebook: “Natuurlijk heeft actievoeren zin. Positief nieuws uit Den Haag. Feike Sijbesma verdwijnt als coronagezant. Met grote dank aan iedereen die zijn handtekening heeft gezet onder zijn ontslagbrief.”

Hij laat weten dat hij in Den Haag een gesprek heeft gehad met Rutte, waarin hij ‘nog om de hete brei heen draaide’. De video daarvan volgt, aldus Ruesink.

4.6 43 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

41 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Johan
Johan
3 jaren geleden

Goeie zaak! Overigens is ‘het leed al geleden’.
Het aftreden van Sijbesma heeft meer een cosmetisch effect, feitelijk was hij ook niet meer nodig; ‘de zaken zijn gedaan’.

salvar
salvar
3 jaren geleden

je ziet hoe slim ze zijn het tuig.

rutte wanneer rot je nu eens op , trouwens het hele zootje.
laat het leger het hele zootje afzetten.

Ron
Ron
3 jaren geleden

Vandaag in Het Laatste Nieuws België.
België heeft zijn eerste Covid-vaccin beet: miljoenen doses van het vaccin dat aan de universiteit van Oxford ontwikkeld wordt, zullen gereserveerd worden voor ons land. Er zit niettemin een serieuze adder onder het gras. De farmaceutische firma vraagt vrijstelling van aansprakelijkheid. Eenvoudig gezegd: als het vaccin na een paar jaar schadelijke bijwerkingen veroorzaakt, willen zij de schadevergoedingen niet betalen. Stefaan Callens, professor Gezondheidsrecht en advocaat, begrijpt de clausule niet: “In de VS is het gebruikelijk maar in Europa eerder uitzonderlijk”. Hij merkt wel op dat u als burger niet compleet machteloos staat wanneer het misloopt.
Dus vergif brouwen mag als pharma maffia.

Philip
Philip
3 jaren geleden

België kiest voor vaccin van AstraZeneca

Een wetenschappelijk advies­comité oordeelt dat België mag overgaan tot de aankoop van het door AstraZeneca ontwikkelde coronavaccin. Dat meldt De Tijd vrijdag.

Volgens Het Laatste Nieuws zit er bovendien nog een adder onder het gras. De farmaceutische firma vraagt immers vrijstelling van aansprakelijkheid. Eenvoudig gezegd: als het vaccin na een paar jaar schadelijke bijwerkingen veroorzaakt, is AstraZeneca beschermd tegen rechtszaken.

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20200821_91687388

Back to top button
41
0
We lezen graag je reactie!x