Natuur en Milieu

Global warming is het grootste wetenschappelijke schandaal ooit

Help ons door deze info met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Uit nieuwe gegevens blijkt dat het ‘smelten’ van het poolijs niet het gevolg is van global warming. Dat meldt de Britse Daily Telegraph. Op zijn blog Notalotofpeopleknowthat heeft Paul Homewood de gepubliceerde temperatuurgrafieken van drie weerstations in Paraguay vergeleken met de temperaturen die daadwerkelijk gemeten zijn.

En wat blijkt? Er is geknoeid met de cijfers, waardoor het lijkt alsof het warmer wordt terwijl de temperatuur over het algemeen daalt. Homewood ging vervolgens langs een aantal andere weerstations in Zuid-Amerika. In alle gevallen stuitte hij op dezelfde verdachte ‘aanpassingen’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Deze aanpassingen werden in eerste instantie gedaan door het Global Historical Climate Network (GHCN) van de Amerikaanse overheid. Vervolgens werd alles nog eens aangedikt door het Goddard Institute for Space Studies (Giss) en het National Climate Data Center (NCDC), die de metingen gebruiken om temperaturen elders op aarde te schatten.

Het zijn juist deze metingen waar wetenschappers en politici zich op baseren als ze het hebben over global warming. Homewood heeft intussen zijn aandacht gericht op weerstations tussen Canada en Siberië. Ook daar blijkt geknoeid te zijn met de gegevens. Hoewel uit de data bleek dat er sprake was van een temperatuurdaling, werden de cijfers zodanig aangepast dat het leek alsof de temperatuur was gestegen.

Homewood onderhoudt contact met Traust Jonsson, die lange tijd het klimaatonderzoek voor de IJslandse meteorologische dienst leidde. Jonsson was zeer verrast om te zien hoe het zeeijs rond IJsland in de nieuwe versie rond 1970 compleet ‘is verdwenen’, een periode waarin de economie van zijn land juist bijna werd verwoest als gevolg van extreme kou.

In 2007 werden deze ‘aanpassingen’ voor het eerst onthuld door statisticus Steve McIntyre. Hij ontdekte een paper uit 1987 van de hand van James Hansen, die jarenlang aan het hoofd stond van Giss. In zijn oorspronkelijke grafiek was te zien dat de temperatuur in het Noordpoolgebied in 1940 hoger was dan ooit. Giss paste de cijfers aan, waarna het leek alsof de Noordpool in de laatste 20 jaar sterk is opgewarmd.

Homewood koos het Noordpoolgebied uit omdat het ijs er cyclusmatig wordt beïnvloed door warmer water dat wordt meegevoerd door zeestromingen. Het smelten van ijs heeft dus niets te maken met stijgende temperaturen op aarde, aldus de Daily Telegraph.

De krant hield een peiling onder haar lezers met de vraag of klimaatverandering wordt overdreven. Van de ruim 80.000 stemmers antwoordde meer dan 90 procent ‘ja’. Dit begint te lijken op één van de grootste wetenschappelijke schandalen aller tijden, besluit de krant.

[Daily Telegraph]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
9 jaren geleden

Inderdaad, ja.

richard11
richard11
9 jaren geleden

Lees op mijn website wat het echte probleem is.

https://schafderenteaf.wordpress.com

Het Amerikaanse leger is de enkele grootste luchtvervuiler ter wereld. Dat is de reden dat de Amerikanen nooit het Kyoto Protocol wilden ondertekenen. Dat zou een bedreiging zijn voor hun imperialisme. Toen Al Gore daarom ook kwam met zijn “inconveniënt truth” werd dat met beide handen aangegrepen door de Amerikanen om een kostenpost (Opschonen van luchtvervuiling) om te zetten in een winstgevende onderneming (Wereldwijde CO2 tax voor Wallstreet). En daarmee mede een discussie opgang brengend van voor en tegenstanders van Global Warming waardoor het oorspronkelijke probleem volledig uit het zicht verdween en geen bedreiging meer opleverde voor hun imperialisme en de militaire luchtvervuiling.

eNdEmiOn
eNdEmiOn
9 jaren geleden

Tja:

– Elfstedentocht intervallen lijken me toch toe te nemen.
http://www.imagesup.net/?di=2142349845210

– Al die weerrecords.
http://www.meteolink.nl/weer-records-nederland-en-de-wereld/

Zo is er nog veel meer over aan te halen maar dat gaat me te veel werk opleveren om het allemaal aan te halen.

Het lijkt mij dat diegene die zeggen dat klimaatverandering onzin is vooral uit zijn op een vrijkaartje om maar vooral niet bezig te hoeven zijn met milieuvervuiling. Gezond is het iig echt niet al die troep die we in ons super dunne laagje atmosfeer pompen. Dat er ook misbruik van het gegeven gemaakt wordt wil ik daarmee niet ontkennen maar om nu net alsof te doen dat er niks aan de hand is slaat nergens op.

gonzo
gonzo
9 jaren geleden

Klimaatverandering is wat anders dan Global Warming !!
En niet alleen gaande op ons nietszeggende planeetje.
Kijk wat verder dan je gewend bent; in ons hele zonnestelsel zijn er extreme klimaatsveranderingen op meerdere planeten gaande de laatste jaren.
Dusdanig dat, als dat hier zou plaatsvinden, de mensheid al exit was geweest.

Onze ‘plaatselijke’ klimaatverandering heeft dus een veel omvangrijkere oorzaak en niets met de ‘plaatselijke’ mensheid van doen.
Het vindt plaats binnen ons hele zonnestelsel.
Ben zeker een voorstander van het opschonen van ons milieu,maar zal niet bijdragen aan de huidige veranderingsproblematiek.

Back to top button
21
0
We lezen graag je reactie!x