Homepagina » Archeologie » Ontdekkers mysterieuze cirkel in Oostzee naar Panama
Ontdekkers mysterieuze cirkel Oostzee naar Panama

Ontdekkers mysterieuze cirkel in Oostzee naar Panama

Na de mysterieuze cirkel in de Oostzee gaat het Ocean X Team nu naar het Caribische gebied.

Als eerste bedrijf zal het Ocean X Team op zoek gaan naar culturele schatten voor de kust van Panama. Vanaf de zestiende eeuw zijn daar veel schepen met historische artefacten vergaan.

De oostkust van Panama behoort toe aan de indianen van Kuna Yala. De Kuna-indianen hebben nog nooit eerder schatzoekers in het gebied toegelaten. Nadat de stam het mysterieuze object in de Oostzee op televisie had gezien, nam een woordvoerder contact op met het team.

Bedrogen

In januari reisde het team af naar Panama om het opperhoofd te ontmoeten. De komende 10 jaar zal er worden gespeurd naar artefacten. Door de eeuwen heen zijn veel handels- en oorlogsschepen voor de kust van Kuna Yala vergaan.

De indianen hebben bewust nooit Amerikaanse of Europese bedrijven toegelaten in hun wateren, uit angst dat ze zouden worden bedrogen. Het team uit Zweden wil eigendommen van de indianen teruggeven en helpen met de ontwikkeling van hun samenleving.

Piraten

Toen verschillende Europese landen grote delen van Zuid- en Centraal-Amerika begonnen te koloniseren, namen de kolonisators bezit van de natuurlijke hulpbronnen.

Grote hoeveelheden goud werden met schepen getransporteerd. Veel ladingen werden vervoerd via de Panamese havenstad Portobello. Voor de kust van Panama stormde het destijds vaak en ook waren er veel piraten actief.

Bloeddruk

Doordat de Kuna verbieden zaken uit zee op te duiken waarvoor zuurstofflessen nodig zijn, is het koraalrif rond de eilanden één van de best bewaarde ter wereld.

Daarnaast staan de Kuna-indianen bekend om hun goede gezondheid. Bij de indianen die op de San Blas-eilanden leven neemt de bloeddruk met de jaren nauwelijks toe. De sterfte aan hart- en vaatziekten en aan kanker is bij het volk vele malen kleiner dan bij mensen op het vasteland. De oorzaak hiervan wordt onder andere toegeschreven aan het drinken van grote hoeveelheden cacaodranken, die rijk zijn aan flavanolen.

Bron: Expressen.se Foto: Ocean X Team

Gerelateerd:

 Vond je dit goed? Deel het dan met je vrienden op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

10 reacties

 1. Dus..gaan ze dan stoppen met het Oostzee project? Want daar is nog altijd onduidelijkheid over.

  0 likes
 2. Ondertussen weten we wel nog niet wat de mysterieuze cirkelvormige formatie is… En ze beginnen al aan het volgende project?

  0 likes
 3. ja wie legde hun het zwijgen op?

  0 likes
 4. wat heeft de cirkel in de oostzee te maken met het volgende project?

  0 likes
 5. [quote name=”Jeff”]ja wie legde hun het zwijgen op?[/quote]
  aan wie stel jij deze vraag,als je het antwoord al weet.en anders ga eens polshoogte nemen in de voormalige ddr,de oude generatie weet exact wat en waar zich het een en ander afspeelde in het hitler tijdperk.anti zwaartekracht tesla,s 0 punt energie en kontakt met (lees jules verne,s(reis door het binnenste van de aarde.)maar eens!!!in deze eindtijd kan en zal de waarheid naar boven komen,en ik bedoel dit letterlijk.

  0 likes
 6. [quote name=”Vonzie”]Dus..gaan ze dan stoppen met het Oostzee project? Want daar is nog altijd onduidelijkheid over.[/quote]

  Als dat in de Oostzee ècht zo spectaculair was, dan zouden ze er niet meer weg te slaan zijn. Ik snap ook niets van dit nieuwe project.

  0 likes
 7. het is mooi dat er nog stukken op de wereld zijn die zo puur zijn en onaangetast het zelfde als de lokale mensen daar,als ik dat lees en dan hier om me heen kijk ; jee wat zijn we af gezakt,maar het heeft ook wel leuke kanten versta me niet verkeerd,maar het is wel heel zichtbaar voor de gene die zien wil.thanks voor dit mooie artikel.

  0 likes
 8. [quote name=”Vonzie”]Dus..gaan ze dan stoppen met het Oostzee project? Want daar is nog altijd onduidelijkheid over.[/quote]
  Is daar nog altijd onduidelijk over,of heeft u de moeite nooit genomen, om ZELF verder onderzoek te doen??Kijk hier is hun agenda.http://www.oceanexplorer.se/ En het oostzeeproject??Die zijn ze al bijna weer vergeten.Zoek maar eens op de site van de link die ik u opgaf.

  0 likes
 9. [quote name=”Jeff”]ja wie legde hun het zwijgen op?[/quote]
  Het natuurfenomeen zelf, legde de oceanexplorer het zwijgen op.De cirkelsteen was een steen die ver voor de ijstand in het ijs terecht is gekomen, en toen het ijs smolt, gleed deze steen op de plaats waar het nu ligt.Met nog wat restanten her en der verspreidt.Dus niks UFO gewoon een oude door het bewegende ijs geslepen steen.

  0 likes
 10. Een mooi verhaal dat in dit artikel wordt neergezet. Helaas is het iets minder mooi dan hier wordt voorgesteld. Ik woon in Panama en ik weet iets meer van de achtergrond van dit verhaal. De woordvoerder van de Kuna indianen is zelf Zweeds. Hij is getrouwd met een Kuna vrouw.

  “Het team uit Zweden wil eigendommen van de indianen teruggeven en helpen met de ontwikkeling van hun samenleving.” Er zullen best voorwerpen terug gegeven gaan worden aan de Kuna’s maar veel van de schatten die in de San Blas of Kuna Yala, zoals het tegenwoordig heet, op de bodem liggen zijn niet afkomstig van deze indianen. Dus zal van terug geven geen sprake zijn. Het Zweedse team en de zweedse woordvoerder proberen net als elk treasure hunt team hier geld aan te verdienen. Of de Kuna’s hulp nodig hebben bij het ontwikkelen van hun samenleving is ook nog maar de vraag. Ze hebben momenteel de gezondste levensstijl van heel Panama. Het helpen ontwikkelen van hun samenleving zal betekenen dat er meer en meer westerse invloeden en producten worden geïntroduceerd. Deze invloeden en producten zullen de algemene gezondheid van de Kuna’s niet ten goede komen.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Ongewenste gedachten! Heb jij er last van?

Het hebben van ongewenste gedachten is iets ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

halsema

‘Halsema zet links boven de wet en dat is corrupt. Ze moet aftreden’

In Amsterdam waren vandaag duizenden mensen op ...

protesten

Hoe zit het nou met de George Floyd-protesten? De onbeantwoorde vragen

Veel Amerikanen zijn in de afgelopen weken ...