Archeologie

Ontdekkers mysterieuze cirkel in Oostzee naar Panama

Help mee door dit met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Na de mysterieuze cirkel in de Oostzee gaat het Ocean X Team nu naar het Caribische gebied.

Als eerste bedrijf zal het Ocean X Team op zoek gaan naar culturele schatten voor de kust van Panama. Vanaf de zestiende eeuw zijn daar veel schepen met historische artefacten vergaan.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De oostkust van Panama behoort toe aan de indianen van Kuna Yala. De Kuna-indianen hebben nog nooit eerder schatzoekers in het gebied toegelaten. Nadat de stam het mysterieuze object in de Oostzee op televisie had gezien, nam een woordvoerder contact op met het team.

Bedrogen

In januari reisde het team af naar Panama om het opperhoofd te ontmoeten. De komende 10 jaar zal er worden gespeurd naar artefacten. Door de eeuwen heen zijn veel handels- en oorlogsschepen voor de kust van Kuna Yala vergaan.

De indianen hebben bewust nooit Amerikaanse of Europese bedrijven toegelaten in hun wateren, uit angst dat ze zouden worden bedrogen. Het team uit Zweden wil eigendommen van de indianen teruggeven en helpen met de ontwikkeling van hun samenleving.

Piraten

Toen verschillende Europese landen grote delen van Zuid- en Centraal-Amerika begonnen te koloniseren, namen de kolonisators bezit van de natuurlijke hulpbronnen.

Grote hoeveelheden goud werden met schepen getransporteerd. Veel ladingen werden vervoerd via de Panamese havenstad Portobello. Voor de kust van Panama stormde het destijds vaak en ook waren er veel piraten actief.

Bloeddruk

Doordat de Kuna verbieden zaken uit zee op te duiken waarvoor zuurstofflessen nodig zijn, is het koraalrif rond de eilanden één van de best bewaarde ter wereld.

Daarnaast staan de Kuna-indianen bekend om hun goede gezondheid. Bij de indianen die op de San Blas-eilanden leven neemt de bloeddruk met de jaren nauwelijks toe. De sterfte aan hart- en vaatziekten en aan kanker is bij het volk vele malen kleiner dan bij mensen op het vasteland. De oorzaak hiervan wordt onder andere toegeschreven aan het drinken van grote hoeveelheden cacaodranken, die rijk zijn aan flavanolen.

Bron: Expressen.se Foto: Ocean X Team

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Vonzie
Vonzie
11 jaren geleden

Dus..gaan ze dan stoppen met het Oostzee project? Want daar is nog altijd onduidelijkheid over.

Carnivore
Carnivore
11 jaren geleden

Ondertussen weten we wel nog niet wat de mysterieuze cirkelvormige formatie is… En ze beginnen al aan het volgende project?

Jeff
Jeff
11 jaren geleden

ja wie legde hun het zwijgen op?

m&m
m&m
11 jaren geleden

wat heeft de cirkel in de oostzee te maken met het volgende project?

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x