Buitenland

Waarom valt Hamas Israël nu aan? Wat je moet weten

Help anderen door dit met jouw vrienden op je social netwerk te delen!

Bij de aanval van de Palestijnse Hamas op Israël zijn veel slachtoffers gevallen. De Verenigde Staten willen Israël geven ‘wat het nodig heeft’ voor verdediging.

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft gezegd dat zijn land in oorlog is na de militaire operatie die Hamas zaterdag is begonnen. “We zijn in oorlog en we zullen winnen,” zei hij in een verklaring. “Onze vijand zal een prijs betalen zoals die nog nooit is gezien.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Waarom valt Hamas uitgerekend nu aan? Internetondernemer Kim Schmitz, beter bekend als Kim Dotcom, wijst erop dat Iran aanstuurt op een confrontatie met Israël en de VS.

Onderstaande beelden kunnen als schokkend worden ervaren:

Volgende oorlog

Iran is getuige van de successen die Rusland in Oekraïne boekt en wil op zijn beurt decennialang vijandig Amerikaans Midden-Oostenbeleid ongedaan maken, aldus Kim Dotcom. Een failliete Amerikaanse overheid dreigt zich in de volgende oorlog te storten.

Hij wijst erop dat de Amerikaanse overheid gedwongen wordt om biljoenen dollars bij te drukken. Een volgende oorlog zou de inflatie aanzienlijk doen stijgen en de economische neergang in de VS versnellen, verwacht hij.

Kritiek punt

Als Iran mijnen neerlegt in de Straat van Hormuz, zou de mondiale energiecrisis een kritiek punt bereiken. De regering-Biden heeft het grootste deel van de Amerikaanse oliereserves gebruikt om de olieprijs te stabiliseren. Iran kan de VS heel veel pijn doen, merkt Kim Dotcom op.

De VS en de NAVO lijden in Oekraïne een fikse nederlaag. Een nieuw front in het Midden-Oosten zou de Amerikaanse neergang versnellen. De Amerikaanse overheid en haar westerse partners kunnen zich dit simpelweg niet veroorloven.

Rusland en China zouden het meest profiteren. Iran weet dat en speelt zijn partners in de kaart, benadrukt Kim Dotcom.


4.9 172 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

118 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Tanya
Tanya
6 maanden geleden

Hamas … smerige wraakactie op Israëls Slot Loofhuttenfeestdag…
Israël heeft nog nooit een moslimland aangevallen op bijv. Suikerfeest

Hans
Hans
6 maanden geleden

Zoals bekend zijn er altijd alleen maar verliezers in een oorlog, en ook nu vallen er weer enorm veel niets vermoedende burgerslachtoffers. Deze aanval is natuurlijk vreselijk, maar wel het gevolg van jarenlange terreur door het Israelische leger tegen Palestijnse burgers, en Mileikowsky (de echte naam van Nethanjahu, oorspronkelijk uit Polen) heeft dat jarenlang gestimuleerd, met onteigeningen, bezettingen, huizen slopen, enz

Doendenker
Doendenker
6 maanden geleden

Wat een drama. Het is niet elke dag dat ik content ben hier te wezen. Maar daar zijn is hel op sarde.

Ibo
Ibo
6 maanden geleden

Zal me niks verbazen als israel/amerika er achter zit om de macht verder uit te breiden.

Back to top button
118
0
We lezen graag je reactie!x