Homepagina » Spiritueel » Hoogleraar gaat onderzoek doen naar leven na de dood
John Martin Fischer van de Universiteit van Californië in Riverside

Hoogleraar gaat onderzoek doen naar leven na de dood

Hoogleraar filosofie John Martin Fischer van de Universiteit van Californië in Riverside krijgt 4 miljoen euro van de John Templeton Foundation om onderzoek te doen naar leven na de dood.

In een email aan Yahoo News liet hij weten al vaak colleges te hebben gegeven over de dood, onsterfelijkheid en de zin van het leven.

Fischer gaat zowel de religieuze als niet-religieuze kijk op onsterfelijkheid behandelen. Volgens de universiteit zijn er veel verslagen van het leven na de dood, maar is er nog geen grootschalige wetenschappelijke studie verricht naar bijna-doodervaringen en andere ervaringen of hoe geloof in onsterfelijkheid menselijk gedrag beïnvloedt.

Karma

Het onderzoek zal zich ook gaan richten op zaken als hemel, hel, vagevuur en karma. “We gaan bijna-doodervaringen en andere fenomenen zeer zorgvuldig in kaart brengen,” zei Fischer in een verklaring. “We proberen te ontdekken of we een glimp kunnen opvangen van het leven na de dood. We besteden het geld niet aan verhalen over buitenaardse ontvoeringen.”

Het Onsterfelijkheidsproject zoals het is genoemd gaat kijken naar onderzoeksvoorstellen die zijn gedaan door gerenommeerde wetenschappers, filosofen en theologen. Het werk wordt gepubliceerd in academische en populaire tijdschriften.

Geen fysiek lichaam

Het onderzoek gaat ook dieper in op culturele aspecten van het leven na de dood. In de Verenigde Staten hebben bijvoorbeeld miljoenen mensen een tunnel met een fel licht gezien. In Japan ziet men zichzelf doorgaans tuinieren tijdens een bijna-doodervaring.

De hoogleraar voegde toe dat tijdens het academische onderzoek ook wordt gekeken naar de hemel of de hel: als we materiële wezens zijn, hoe kunnen we dan bestaan in de hemel, waar we geen fysiek lichaam hebben?

“Mensen zijn erg geïnteresseerd in bijna-doodervaringen,” zei Fischer. “We kunnen ze categoriseren en kijken of er patronen ontstaan. Er is al veel onderzoek gedaan naar dit onderwerp. Wellicht kunnen studies naar verschillende culturen iets toevoegen.” Allemaal onderwerpen waar studenten waarschijnlijk al vaak over hebben nagedacht.

Bron: Yahoo.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
44 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bas2
Bas2
9 jaren geleden

Er is leven na de dood. Eigenlijk gaan we niet dood. Ons lichaam vergaat maar onze ziel/geest blijft voor eeuwig bestaan.

Ronald
Ronald
9 jaren geleden

Dat is volgen mijn jaren geleden ook al gedaan door ondermeer Pim van Lommel. Hier is ook een boek van gepubliceerd, Eindeloos bewustzijn.

Timothy Drake
Timothy Drake
9 jaren geleden

Ik sluit mij aan bij Bas2 en hierbij nog een link naar een leuke docu. Er is namelijk al wetenschappelijk onderzoek gedaan naar leven na de dood. Je moet het alleen willen accepteren in je wereldbeeld >>> http://youtu.be/pQvQ_WTtdHk

zoist
zoist
9 jaren geleden

je zou je beter af kunnen vragen, is er leven voor de dood? bewijs is er nl niet.tenzij je denken als bewijs ziet.of zoiets als ik ben ingelogd dus ik besta:)
en wat is leven uberhaubt?nou ja weet je wat je doet zoek het maar lekker zelf uit.

x

Check Also

vaccin

Zweden laten microchip met vaccinpaspoort implanteren: ‘Zo gaat het met alle complottheorieën’

Beelden uit Zweden laten zien dat mensen ...

ane

Cardio-anesthesioloog is het zat: ‘Ik ga me met alle wettelijk toegestane middelen verzetten tegen onze regering’

Dit jaar gaan we sowieso iedereen boosteren. ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

44
0
We lezen graag je reactie!x