Homepagina » Bewustzijn » Wetenschappers brengen chakra’s en energievelden in beeld
Wetenschappers brengen chakra's en energievelden in beeld

Wetenschappers brengen chakra’s en energievelden in beeld

In de jaren negentig ontwikkelde hoogleraar Konstantin Korotkov van de Staatsuniversiteit van Sint-Petersburg een apparaat dat gebaseerd is op het meridianensysteem uit de Chinese geneeskunde. Met het apparaat, een GDV geheten, kan men de bio-energie van levende organismen en de natuurlijke omgeving meten.

Een GDV (Gas Discharge Visualization) lijkt enigszins op Kirlianfotografie, waarbij objecten in een hoogfrequent hoogspanningsveld worden gefotografeerd. De objecten worden blootgesteld aan een sterk elektrisch veld waardoor er ionisaties van gasmoleculen ontstaan. Daardoor verschijnen er rondom de objecten kleine zwakke zichtbare kleurige ontladingen. Deze worden door het fotopapier geregistreerd.

De GDV stelt de vingertoppen van een proefpersoon gedurende een milliseconde bloot aan een elektrisch veld. De manier waarop het lichaam reageert wordt gemeten in de vorm van een ‘elektronenwolk’ die bestaat uit lichtdeeltjes. Deze gloed wordt vastgelegd door een CCD-camera en omgezet in een digitale afbeelding van het lichaam. Het apparaat wordt aanbevolen door de Russische Academie van Wetenschappen en is goedgekeurd door het Russische ministerie van Volksgezondheid.

In het Journal of Consciousness Exploration & Research is een wetenschappelijke studie verschenen over de werking van de GDV. Volgens de oosterse metafysische theorieën bevat ons lichaam zeven ‘chakra’s’ of energiecentra die gerelateerd zijn aan fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel welzijn. Deze chakra’s zijn onderdeel van de wervelkolom en lopen van het staartbeen tot de kruin.

 

Wetenschappers brengen chakra's en energievelden in beeld

Energieveld en chakra’s van een gezond persoon (links) en een ongezond/emotioneel instabiel individu (rechts).

 

“Aangenomen wordt dat iedere chakra trilt op een andere frequentie,” legt hoofdonderzoeker dr. Pradeep B. Deshpande van de Universiteit van Louisville uit. “Met behulp van nieuwe software is het nu mogelijk om de energie van chakra’s te meten en aan te geven in hoeverre ze openstaan.” Aan het onderzoek, waarvan de resultaten hieronder vermeld staan, werkten ruim 100 mensen mee. In Rusland zijn dergelijke onderzoeken al op grotere schaal gedaan. De persoon bij wie de chakra’s recht onder elkaar staan was rustig en ontspannen als gevolg van deelname aan de studie, die in het teken stond van meditatie, ademhalingsoefeningen, liefde, vriendelijkheid en intentie.

 

Wetenschappers brengen chakra's en energievelden in beeld

De deelnemers zijn verzonken in meditatie. Universiteit van Louisville, 2013.

 

“Ieder afzonderlijk deel van de vingertop staat energetisch in verbinding met specifieke organen en orgaansystemen zoals het ademhalingsstelsel,” legde professor emeritus dr. Deshpande uit. “Wanneer de gegevens van alle 10 individuele bio-grammen zijn verzameld en samengevoegd, krijgen we een afbeelding van het volledige energieveld van het lichaam.”

Een gezonde emotionele staat wordt geassocieerd met eerlijkheid, oprechtheid, vastberadenheid, gelijkmoedigheid, onvoorwaardelijke liefde, compassie, dankbaarheid, onderscheid kunnen maken tussen waarheid en leugens, genegenheid en het vermogen om ten allen tijde kalm te blijven. Een ongezonde emotionele staat wordt daarentegen in verband gebracht met gehechtheid, ego, hebzucht, liegen, angst, boosheid, irritatie en verdriet.

Deze studie laat zien hoe het bewustzijn direct invloed heeft op onze fysieke materiële wereld. De wetenschappers beginnen naar eigen zeggen te begrijpen waarom mensen al duizenden jaren in afgelegen gebieden zoals de Himalaya wonen, eenvoudig voedsel eten, zo weinig mogelijk contact hebben met de buitenwereld en tienduizenden uren mediteren om hun innerlijke kracht te ontwikkelen. Met de behulp van een wetenschappelijk raamwerk en de GDV kan ons bewustzijn worden versterkt tot het punt waarop we wereldwijde transformatie en vrede kunnen realiseren, zo concluderen de onderzoekers.

Download hier de gehele studie gratis in PDF-formaat.

[JCER]


Vind je dit artikel leuk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

19 reacties

 1. Sorry maar ik moet er nog altijd aan wennen aan het woord WETENSCHAPPERS. Wetenschappers zijn in mijn ogen de grote manipulators van het Vrijmetselaar Elite Corps.

  15 likes
 2. Het menselijk lichaam kent 7 hoofd chakra’s en 5 neven chakra’s.

  Basis chakra’s
  ——————
  1) Basis chakra. ( kleur rood ) – (plaats stuit)
  2) Milt chakra. ( kleur oranje ) – ( plaats milt)
  3) Zonnevlecht chakra. ( kleur geel ) – ( plaats ong: navel )
  4) Hart chakra. ( kleur groen ) – ( plaats hart )
  5) Keel chakra. ( kleur blauw ) – ( plaats keel )
  6) Voorhoofd chakra. ( kleur indigo ) – ( plaats voorhoofd boven de beide ogen ( derde oog))
  7) Kruin chakra. ( kleur wit (bij verder ontwikkelde zielen)) – ( plaats in het midden boven op het hoofd )

  Neven chakra’s.
  1) Knie chakra’s (2x). ( kleur roestachtig bruin ) – ( plaats beide knieën )
  2) Ellenboog chakra’s (2x). ( kleur zilver (onder voorbehoud)) – ( plaats beide ellenbogen )
  3) Schouderblad chakra ( kleur goud ) – ( plaats achter op de boven rug tussen de beide schouderbladen )

  11 likes
 3. ‘…. te begrijpen waarom mensen al duizenden jaren in afgelegen gebieden zoals de Himalaya wonen, eenvoudig voedsel eten, zo weinig mogelijk contact hebben met de buitenwereld en tienduizenden uren mediteren om hun innerlijke kracht te ontwikkelen. ‘ Yogi’s hebben daar nog meer overlevingskans dan hier in het corrupte en verrotte westen.

  6 likes
 4. Het is al vaak bewezen dat in de top van de Vrijmetselaarspiramide de Illuminatie voor het zeggen heeft. Vandaar dat de club Vrijmetselaars een strikt geheime organisatie is. Hetzelfde verhaal met de Elite, Bilderberg. Strikt geheim allemaal. Maar niet lang meer…Het klootjesvolk is wakker aan het worden. We worden belazerd op alle fronten. Banken, regeringen, media, farmaceutische industrie, zorgverzekeraars.
  Zelf al meerdere keren gesproken met vrijmetselaars en geweest in het hol van de leeuw. Ze laten je alleen de buitenkant zien, niet de binnenkant. De binnenkant is en blijft geheim… Kon dit voelen aan mijn water…Het draait om macht en geld en nog liever goud. Voor geen goud wil ik bij die club.

  4 likes
 5. De chakra’s zijn al eeuwen bekend in het oosten, alswel in het middenoosten.
  Zoek eens op youtube naar Luxormedia : alchemy.
  Dan krijg je een totaal nieuw beeld.

  En over vrijmetselaars: het was in vroegere tijden een geheime club ter bevordering van spirituele ontwikkeling en bewaarders van delen van de oude mysterieën.
  Geheim omdat de Roomskatholieke kerk ze anders als ketter bestempelde en ze afmaakte in naam van God..

  Hier in NL is er bij mijn weten alleen max 3e graad.
  Via de Yorkse of schotse Rite tot 33e graad.

  Albert pike, luciferiaan, is destijds zo’n beetje alle genootschappen geinfiltreerd door handdrukken af te kijken. Hij heeft vervolgens mede-luciferianen aan de top geholpen, 1e tot 29e graad denken dat God bedoeld wordt met de architect,, de 30e tm 33e WETEN dat lucifer bedoeld wordt. Via het ritueel van het spugen op het christusbeeld houden ze hun positie veilig. Weigeraar krijgt te horen dat ie het goed gedaan heeft, de spuger wordt verder ingeleid en eventueel Luciferiaan (ingewijd in de geheimen der controle over bewustzijn)

  Luciferianen zijn anders als Satanisten.
  Een hele hoop mensen op deze aarde zijn Satanisten zonder dat ze het zelf weten.
  Satanisten zijn mensen die instinctief gedreven leven, zonder het besef te hebben dat ze dat doen. Wel een lichaam en geest, maar de ziel negeren. Als gematriaanse deling : 2/3e dat is gelijk aan 0 , 6 6 6.
  Luciferianen zijn mensen die weten wat de echte zonden zijn, het zelf niet doen, maar anderen er wel toe aanzetten. Een satanist is de instinctieve beestmens, Luciferiaan is een duivels intellectueel met honger naar macht geld en controle.

  Nog over vrijmetselaars:
  Als je hun binnenste der binnenste te zien krijgt kun je er nog niets mee, want alle details en symbolen hebben verschillende betekenissen en context, op meerdere niveaus.

  Zon beetje alle geheime groepjes, sectes en cults waar de conspiracies over rondgang vallen weer onder de Dark Pope en de Jezuïten, werkzaam in het Vati-Can.
  Vati Can betekend Orde van het Serpent. Dit is ook waar uiteindelijk alle geld heengaat,

  (ook het geld wat de regering van je papieren persoon erft nadat je persoon doodverklaart wordt op zee/de fraude met je geboortecertificaat/ fraude geboorteaangifte)

  het financiële afvoerputje, wat verstopt zit met Satanische rituele blauwbloedige kinderverkrachters, die een natte droom hebben over wereld-dominatie compleet met afstandbestuurbare rfid-bsn-slaven en plasma-politie-drones onder 7 daagse werkweken. (Beetje luchtig overdreven)

  De processie van de equinox brengt ons echter weer richting het midden van het universum, het midden, waar de waarheid vandaan schijnt. De oorlog tussen de waarheid en de leugen is gaande, dat is wat je ziet, op aarde, met alle beerputten die opengaan omtrent alles.

  De leugen en de waarheid komen in een lijn te staan. De waarheid zal winnen, onvermijdelijk. Help de waarheid een beetje, zoek em en verspreid em!

  4 likes
 6. ik ben de dharmakaya. en de wetenschap is nog niet volmaakt !!!!

  2 likes
 7. Hier in het westen kan je nog het beste mediteren op de LICHTLICHAMEN van Ashtar, SaLuSa etc..

  2 likes
 8. yooo

  chakra’s oftewel synthetisch virtueel universum! drugs genotje in allerlei smaken, op ieder pan past een deksel zo maar gezegd :p

  ik leef gewoon in het organische universum, ik heb een leven weetje! ik leef! heb een hart dus!
  een leven die ik met jullie wil delen thats all ik hoef niks van jullie, ik verwacht niks van jullie.

  dus voor mij geen chakra’s avatar die ik kan update met boe boe technieken.
  Just life your life, be youself and go with the flow!

  2 likes
 9. je kan gewoon naar een open dag van de vrijmetselaarsloge in de buurt. doen meestal ook goede doelen enzo. ze proberen juist opener te zijn. Maar ik heb moeite met een organisatie die bestaat om millennia oude kennis van de massa te weerhouden omdat ze denken dat deze daar niet mee om kan gaan. Ik denk dat die kennis aan de massa toe behoort en niet een groepje heren op leeftijd die daar zichzelf mee verrijken en oneerlijke concurrentie bedrijven. Bovendien wordt binnen de initiaties dingen verteld die later weer niet waar blijken zijn, vrijmetselaarsteksten zijn vaak tussen de regelsdoorlees coderingen. Allemaal pure mindcontrol als je het mij vraagt om de club in te dekken. Ik accepteer die manipulatietrucjes niet van de kerk , dus ook niet van de vrijmetselaars. Maar goed wat betreft chakra’s: je kent de boom des levens diagram waarin alle oude culturen de chakras optekenden. De vikingen (yggdrasil), de joden (sepher yetzira) , de arabieren (alchemie) , de Kelten, de boeddhisten, de hindoes de Vedisten, de essenen. Allemaal hebben zij varianten hierop. De Romeinen/kerk/koloniale missionarissen hebben die kennis afgenomen en verborgen en soms zelfs vernietigd.
  .

  2 likes
 10. Hier ben ik blij mee, ik heb zelf met automatise doorgave aanwijzing gekregen hoe ik chakra bewerking kan doen,ik zie dit als bevestiging……

  1 likes
 11. Als je goed op de Chakra’s etc. mediteert, dan zou het inzicht bij je moeten doorbreken dat we snel ‘Centra Voor Rampenbestrijding’ moeten gaan opzetten.

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Bosnische piramides stralen meer energie uit dan Mexicaanse piramides in Teotihuacan. Professor deelt opmerkelijke resultaten

Bosnische piramides stralen meer energie uit dan Mexicaanse piramides in Teotihuacan. Professor deelt opmerkelijke resultaten

Kwantumnatuurkundige Konstantin Korotkov van de ITMO University ...

Dokters zien hoe Indiase man 15 dagen niet eet of drinkt en toch gezond blijft. Hoe kan zoiets?

Dokters zien hoe Indiase man 15 dagen niet eet of drinkt en toch gezond blijft. Hoe kan zoiets?

Een Indiase heilige die al 78 jaar ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 23 januari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.