Bewustzijn

Wetenschappers brengen chakra’s en energievelden in beeld

Help mee door deze informatie met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de jaren negentig ontwikkelde hoogleraar Konstantin Korotkov van de Staatsuniversiteit van Sint-Petersburg een apparaat dat gebaseerd is op het meridianensysteem uit de Chinese geneeskunde. Met het apparaat, een GDV geheten, kan men de bio-energie van levende organismen en de natuurlijke omgeving meten.

Een GDV (Gas Discharge Visualization) lijkt enigszins op Kirlianfotografie, waarbij objecten in een hoogfrequent hoogspanningsveld worden gefotografeerd. De objecten worden blootgesteld aan een sterk elektrisch veld waardoor er ionisaties van gasmoleculen ontstaan. Daardoor verschijnen er rondom de objecten kleine zwakke zichtbare kleurige ontladingen. Deze worden door het fotopapier geregistreerd.

De GDV stelt de vingertoppen van een proefpersoon gedurende een milliseconde bloot aan een elektrisch veld. De manier waarop het lichaam reageert wordt gemeten in de vorm van een ‘elektronenwolk’ die bestaat uit lichtdeeltjes. Deze gloed wordt vastgelegd door een CCD-camera en omgezet in een digitale afbeelding van het lichaam. Het apparaat wordt aanbevolen door de Russische Academie van Wetenschappen en is goedgekeurd door het Russische ministerie van Volksgezondheid.

In het Journal of Consciousness Exploration & Research is een wetenschappelijke studie verschenen over de werking van de GDV. Volgens de oosterse metafysische theorieën bevat ons lichaam zeven ‘chakra’s’ of energiecentra die gerelateerd zijn aan fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel welzijn. Deze chakra’s zijn onderdeel van de wervelkolom en lopen van het staartbeen tot de kruin.

 

Wetenschappers brengen chakra's en energievelden in beeld
Energieveld en chakra’s van een gezond persoon (links) en een ongezond/emotioneel instabiel individu (rechts).

 

“Aangenomen wordt dat iedere chakra trilt op een andere frequentie,” legt hoofdonderzoeker dr. Pradeep B. Deshpande van de Universiteit van Louisville uit. “Met behulp van nieuwe software is het nu mogelijk om de energie van chakra’s te meten en aan te geven in hoeverre ze openstaan.” Aan het onderzoek, waarvan de resultaten hieronder vermeld staan, werkten ruim 100 mensen mee. In Rusland zijn dergelijke onderzoeken al op grotere schaal gedaan. De persoon bij wie de chakra’s recht onder elkaar staan was rustig en ontspannen als gevolg van deelname aan de studie, die in het teken stond van meditatie, ademhalingsoefeningen, liefde, vriendelijkheid en intentie.

 

Wetenschappers brengen chakra's en energievelden in beeld
De deelnemers zijn verzonken in meditatie. Universiteit van Louisville, 2013.

 

“Ieder afzonderlijk deel van de vingertop staat energetisch in verbinding met specifieke organen en orgaansystemen zoals het ademhalingsstelsel,” legde professor emeritus dr. Deshpande uit. “Wanneer de gegevens van alle 10 individuele bio-grammen zijn verzameld en samengevoegd, krijgen we een afbeelding van het volledige energieveld van het lichaam.”

Een gezonde emotionele staat wordt geassocieerd met eerlijkheid, oprechtheid, vastberadenheid, gelijkmoedigheid, onvoorwaardelijke liefde, compassie, dankbaarheid, onderscheid kunnen maken tussen waarheid en leugens, genegenheid en het vermogen om ten allen tijde kalm te blijven. Een ongezonde emotionele staat wordt daarentegen in verband gebracht met gehechtheid, ego, hebzucht, liegen, angst, boosheid, irritatie en verdriet.

Deze studie laat zien hoe het bewustzijn direct invloed heeft op onze fysieke materiële wereld. De wetenschappers beginnen naar eigen zeggen te begrijpen waarom mensen al duizenden jaren in afgelegen gebieden zoals de Himalaya wonen, eenvoudig voedsel eten, zo weinig mogelijk contact hebben met de buitenwereld en tienduizenden uren mediteren om hun innerlijke kracht te ontwikkelen. Met de behulp van een wetenschappelijk raamwerk en de GDV kan ons bewustzijn worden versterkt tot het punt waarop we wereldwijde transformatie en vrede kunnen realiseren, zo concluderen de onderzoekers.

Download hier de gehele studie gratis in PDF-formaat.

[JCER]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pascal
Pascal
8 jaren geleden

Sorry maar ik moet er nog altijd aan wennen aan het woord WETENSCHAPPERS. Wetenschappers zijn in mijn ogen de grote manipulators van het Vrijmetselaar Elite Corps.

Loek
Loek
8 jaren geleden

Het menselijk lichaam kent 7 hoofd chakra’s en 5 neven chakra’s.

Basis chakra’s
——————
1) Basis chakra. ( kleur rood ) – (plaats stuit)
2) Milt chakra. ( kleur oranje ) – ( plaats milt)
3) Zonnevlecht chakra. ( kleur geel ) – ( plaats ong: navel )
4) Hart chakra. ( kleur groen ) – ( plaats hart )
5) Keel chakra. ( kleur blauw ) – ( plaats keel )
6) Voorhoofd chakra. ( kleur indigo ) – ( plaats voorhoofd boven de beide ogen ( derde oog))
7) Kruin chakra. ( kleur wit (bij verder ontwikkelde zielen)) – ( plaats in het midden boven op het hoofd )

Neven chakra’s.
1) Knie chakra’s (2x). ( kleur roestachtig bruin ) – ( plaats beide knieën )
2) Ellenboog chakra’s (2x). ( kleur zilver (onder voorbehoud)) – ( plaats beide ellenbogen )
3) Schouderblad chakra ( kleur goud ) – ( plaats achter op de boven rug tussen de beide schouderbladen )

stephan
stephan
8 jaren geleden

ik ben de dharmakaya. en de wetenschap is nog niet volmaakt !!!!

Nellan
Nellan
8 jaren geleden

Hier ben ik blij mee, ik heb zelf met automatise doorgave aanwijzing gekregen hoe ik chakra bewerking kan doen,ik zie dit als bevestiging……

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

19
0
We lezen graag je reactie!x