Homepagina » Paranormaal » IJslandse kerk voor elfjes verplaatst
IJslandse kerk voor elfjes verplaatst

IJslandse kerk voor elfjes verplaatst

Hoe ga je om met een kerk vol elfjes die verplaatst moet worden? Voor dat probleem stonden ze in IJsland. Er moet namelijk een nieuwe weg komen in het plaatsje Alftanes, vlak bij de hoofdstad Reykjavik.

Juist op die plek lag een grote rots, waarin elfjes zouden wonen. Sterker nog: het zou zelfs gaan om de legendarische elfenkerk Ofeigskirkja. Ragnhildur Jónsdóttir is woordvoerder van de elfen. Ze is ter plekke om erop toe te zien dat de verplaatsing van de elfenkerk goed verloopt.

“Toen de elfen zich realiseerden dat deze weg gelegd zou worden vroegen ze om deze specifieke plaats te sparen,” aldus Jónsdóttir. “De wegbeheerder ging akkoord met het versmallen van deze weg. Om de kerk te sparen hebben ze hem naast de lava gezet.”

De plannen voor de nieuwe strook asfalt werden in december 2013 door het IJslandse Hooggerechtshof een halt toegeroepen, toen bleek dat de weg zeer waarschijnlijk de natuurlijke woonplaats van de elfjes zou verwoesten. Uiteindelijk werd besloten de weg smaller te maken en de elfenkerk te verplaatsen.

Elfen en trollen hebben een grote invloed op de IJslandse cultuur. Ruim 62 procent van de inwoners van het land zegt dat er op zijn minst een kans is dat elfen bestaan. Sommigen geloven dat elfjes de verborgen mensen zijn die ook in de IJslandse mythologie voorkomen.

[NPO Spirit, Icenews]


Vind je dit artikel interessant? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

25 reacties

 1. Elfjes. Jaja. Rare jongens die IJslanders *toc toc toc*

  12 likes
  • En wat als elfjes en trollen wel degelijk bestaan en wij er niet op toegerust zijn om hen waar te nemen?!

   Wij gaan er altijd van uit dat onze zintuigen allesomvattend zijn en alles kunnen waarnemen wat er is, maar om je te realiseren dat dit beslist niet het geval is hoef je eigenlijk alleen maar te denken aan infra-rood, ultra-violet, röntgenstraling of geluiden onder 20Hz en boven 25.000Hz. Deze kunnen wij in het algemeen geen van allen waarnemen en toch weten we zeker dat het er is dankzij het gebruik van hulpstukken zoals nachtkijkers of geavanceerde meet- / geluidsapparatuur.

   De aarde heeft een trilling van ongeveer 7,8 Hz (Shuman Resonantie). We weten inmiddels dat dit een reëel fenomeen is en toch horen of voelen we deze niet.

   Kennelijk zijn we tot op heden nog niet in staat geweest de juiste apparatuur te ontwikkelen om ook het bestaan van elfjes of trollen aan te tonen, maar dat wil niet zeggen dat dergelijke oude mythen per definitie op onzin berusten…

   Het is dan ook een grote schande dat dergelijke “heilige plekken” zonder enig besef worden platgewalst.

   41 likes
   • Mike, een grote Franse fylosoof zei ; je waarheid komt voort uit je intuïtie.
    Ze zijn er gewoon, zo als zoveel andere bijzondere wezentjes, alles leeft op deze planeet, ook al kunnen wij dat niet altijd waar nemen.
    Het is allemaal al zo heel oud, en de étheré om armd het geheel, zelfs de mens is al millioenen jaren aanwezig, maar het voltrekt zich in cyclus, verwoesting, opbouw, etc etc. en blijf er in geloven, het hoord bij het goede in ons leven.

    3 likes
  • dat ben jij ook met je antwoord, toc toc toc, laat iedereen in zijn waarde en laat iedereen geloven in wat hij of zij wil.

   Jij bent precies zo’n snuiter die voor alles een vooroordeel klaar heeft, succes met je zielige leventje

   12 likes
  • Stout, stout, stout jij 🙂

   Weet je dan niet dat iedere keer dat iemand het bestaan van elfjes ontkent, dat er weer een elfje doodvalt?

   Grrrr

   13 likes
  • En dat zeg je omdat je heel vaak gehoord hebt dat elfjes niet bestaan?

   2 likes
 2. Heel goed dit. Zo hoort het.
  Kunnen wij in Nederland iets van leren waar alles zonder nadenken
  gewoon wordt omgetrokken met de botte shovel.
  Dat is ook het makkelijkste nietwaar.
  Ik zeg altijd; de rekening daarvoor komt hier nog wel een keer.

  13 likes
  • beetje in de richting…de natuurwezens: de wereld van vuurwezens, elfen, nimphen en gnomen…wel degelijk aanwezig, maar alleen zichtbaar voor hen die niet in de dualiteit leven, maar in eenheid, zuivere waarneming…..met de natuur…en ja, aangezien dat hier steeds verder wordt weggevaagd, o.a. door Monsanto het grote a-spirituele monster….en ga zo maar door….

   3 likes
 3. Wat een onzin, we weten toch wel dat we allemaal het vliegende spaghettimonster moeten aanbidden!

  12 likes
 4. Onzin???

  Belachelijk om een weg te plannen, precies op een plek waar een legendarische kerk staat, in een land zoals IJsland, waar meer dan ruimte genoeg is om zelfs een landingsbaan aan te leggen, dus waarom niet een weg een paar kilometer verderop. Alles moet tegenwoordig maar wijken voor het gemak van het roofdier “mens”.

  11 likes
 5. Trollen bestaan, als ik dit forum zo eens goed bekijk, niet alléén in Ijsland….. 🙂

  10 likes
 6. wat ik niet ziet bestaat niet, tja als je niet goed kijkt zie je ook niets

  4 likes
 7. Leuk toch? Mijn elfennaam is Aredhel Telemnar, en de jouwe? http://www.chriswetherell.com/elf/ Je kunt zelfs jouw Hobbitnaam generen. Doen, gewoon voor de lol.

  1 likes
 8. Op mijn landgoed in Wales, waren twee vergeten vallijtjes, één waar een klein stroomtje water uit de kale rotswand spoot, een zacht straaltje, veel mos banken en mooie begroeing, paradijs op aarde, en daar heb ik ze bezig gezien, de Elfen, in sommige landen zijn ze nog aanwezig, maar ze houden van rust, en zijn niet echt op die onberekenbare mensen gesteld, je kunt ze alleen maar zien als zij dat willen !

  3 likes
  • ja.. er zal dan ook een zekere rust en zuiverheid bij jóu zijn…anders had je ze niet kunnen waarnemen…
   wow! wat een geluk! Kijk net naar een prachtige YT The challenge of Rudolf Steiner… heel verfrissend en in deze tijd voeding voor de ziel…

   0 likes
   • densie, dat was de reden dat wij van uit Nederland naar Wales zijn vertrokken, ben er nooit meer geweest, om dat ik wel wist wat de nieuwe niet respectvolle eigenaar zou gaan doen, het was een land van mystique gevoelens, menalcholiek met zijn oude cultuur en prachtige oude taal, en zijn vele bijzondere wezens.

    0 likes
 9. die elfen en hobbit naam checken is wel aardig! heb wel echt een bizare naam lol

  2 likes
 10. Mensen noemen het fantasie, ik noem het prachtig!

  Xoxo

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

sneeuw

Ondertussen op IJsland: 9 meter hoge huizen verdwenen onder sneeuw. Zo wordt er gereageerd

“We hebben nog nooit zoveel sneeuw gehad,” ...

De laatste IJslandse McDonald's-burger die zelfs na 10 jaar maar niet wil bederven. Zo ziet hij er nu uit

De laatste IJslandse McDonald’s-burger die zelfs na 10 jaar maar niet wil bederven. Zo ziet hij er nu uit

De laatste McDonald’s op IJsland ging in 2009 ...