Homepagina » Straling » In Genève is het vanaf nu verboden om 5G-masten te plaatsen. Dit is de reden
In Genève is het vanaf nu verboden om 5G-masten te plaatsen. Dit is de reden

In Genève is het vanaf nu verboden om 5G-masten te plaatsen. Dit is de reden

In het Zwitserse kanton Genève is een verbod ingesteld op de plaatsing van 5G-masten. Aanleiding voor het verbod zijn de onzekerheden rond de gezondheidseffecten van de nieuwe technologie.

De Zwitserse federale overheid in Bern is verantwoordelijk voor de uitrol van 5G. De kantons zijn belast met de uitvoering van de plannen.

De autoriteiten in zowel Genève als Vaud houden de uitrol van 5G nu tegen. Er mogen geen 5G-masten meer worden geplaatst. Bestaande masten blijven wel staan, schrijft de Zwitserse nieuwssite Le News.

Breder debat

Kantonhoofd van Genève Antonio Hodgers, lid van de Groene Partij van Zwitserland, pleitte tegenover radiozender RTS voor een breder debat over deze kwestie.

Er moet volgens hem ook gekeken worden naar de effecten van radiogolven die worden uitgezonden door de masten.

Hij vindt daarnaast dat Swisscom, de grootste telecomaanbieder in Zwitserland, beter had moeten luisteren naar de zorgen van burgers.

Risico

Swisscom activeerde onlangs haar 5G-netwerk, dat nu actief is in heel Zwitserland.

Een groep wetenschappers stelt dat de straling die gsm-masten uitzenden het risico op kanker, celstress, schadelijke vrije radicalen, genetische schade, leerproblemen en neurologische aandoeningen verhoogt.

Deze zomer zal de Zwitserse overheid naar verwachting een rapport publiceren over de gezondheidseffecten van 5G.

[Le News, RTS]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • pavel schreef:

  Brussel zegt ook nee tegen 5G

  5 likes
  • Vrijheid schreef:

   Nou Brussel zegt gewoon JA tegen 5G, het schorem wat daar zit wil af van de bevolking, ziekmakende figuren zitten daar voor hun eigen gewin, zakkenvullers, schorem van de eerste klas!
   Maar maak je borst maar nat, alles wat ze zaaien krijgen ze binnenkort terug! Die Timmerfrans met zijn cornuiten is straks aan de beurt. Er komt een moment dat ook in dit sluimerland de mensen wakker gaan worden, maar misschien is het inmiddels al veel te laat.
   Let op: inmiddels wordt er hard gewerkt, met dank aan Trump, Bolton, Pence, aan een derde wereldoorlog!
   Zoals Albert Pike al heeft geschreven in zijn brief, zullen deze profetieën worden uitgerold en is het straks over en uit met mensheid en planeet. De planeet is kapot gemaakt, miljarden jaren oud, toen de mens als eerste voet op de aarde zette, is het bergafwaarts gegaan.
   De aarde is leeggezogen, bossen worden gekapt, massale dierensterfte wereldwijd, op het land en in de oceanen en wij keken toen en hebben NIKS gedaan. Te druk met ons overlevingssysteem, onze banen, ons inkomen, onze vakanties, onze hypotheken.
   Helaas moet ik in alle somberheid zeggen dat wij ALLEN dit gewoonweg hebben laten gebeuren en dan kunnen wij straks niet meer zeggen; Wir haben es nicht gewüszt!
   Al wat er nu gaande is, in Venezuela, het Midden-Oosten, US en noem maar op, niemand durft zijn nek uit te steken en ja, ik zit hier ook maar wat tekst neer te rammen, ik krijg ze godzakke niet wakker, iedereen blijft passief.
   Zie hoe de gele hesjes in Frankrijk worden neergeslagen, verminkt, gedood en afgeslacht door Macron zijn elitekorps. Ik heb respect voor al die mensen die nog de moed hadden om de straat op te gaan en hun leven hebben gegeven omdat ze het niet meer pikten.
   We zouden ons echt moeten schamen, slechts 1% van de massa, de cabal, die ons allemaal richting HEL stuurt en wij kijken toe en laten ons straks massaal afslachten, afschieten.
   Gelukkig geloof ik nog in een leven na dit leven en weet dat het hierna beter wordt, als je spreekt over een hel dan is het wel op deze planeet, HEL AARDE.
   Sorry, maar moest dit even kwijt, voor hen die oren heeft om te horen en ogen heeft om te zien!

   64 likes
  • vladi schreef:

   maar ze doen het tegenovergestelde,let maar op.

   fff

   3 likes
 • Poepsickensme schreef:

  Is er ergens een site dat je kan zien waar die dingen in je buurt worden geplaatst kan ik vast mijn sloop tactiek gaan bedenken!!

  32 likes
 • Gea Breuker schreef:

  De ware, treurige reden is dat Geneve een hoofdkwartier is van de CIA, en er zetelt de UN. En Brussel weten we ook genoeg van. Ergo, de duivel schijt niet in eigen huis.

  26 likes
 • joepiedepoepie schreef:

  ‘Met meerdere diploma’s op het gebied van stalingshygiëne (niveau 4a/b en niveau 3b – Dit betekent dat je met open en gesloten nuclaire bronnen mag werken) zeg ik dit. WE WORDEN BELAZERD WAAR WE BIJ STAAN!

  ER IS NOOIT onderzoek gedaan naar de lange termijn gevolgen van 5G

  Israël VERBIEDT de installatie van 5G masten
  Brusssel VERBIEDT de installatie van 5G masten
  Washington VERBIEDT de installatie van 5G masten

  En wij moeten zeker het kind van de rekening zijn….

  https://petities.nl/petitions/stichting-stralingsarm-nederland?locale=nl

  13 likes
 • vladi schreef:

  het is vanaf NU verboden want gezondheid (dus ongezond) en zorgen (kritisch denken) burgers.

  3 vragen.
  hoeveel 5G masten staan er al????

  genoeg?
  is het quotum bereikt?

  fff

  12 likes
 • Elise schreef:

  Wifi/internet/satellieten(kunstmanen) etc is het hulpmiddel van satan. Via deze weg wordt de wereld volledig onder controle gehouden/gezet. Via codes. Het is het hulpmiddel om de NWO op te zetten.
  Dus het is dubbel gevaarlijk. Voor onze gezondheid, maar ook voor onze vrijheid.(voor zover die we nog hebben).
  We zijn dus van afstand bestuurde speelgoed geworden.
  Hoe zou het voelen als we weer gestuurd worden door natuurlijke energieën? Dat de planeten onze aarde/ons weer op natuurlijke weg kunnen voeden?
  Als je er goed over nadenkt, dan leven we nu echt in een nachtmerrie ipv aards paradijs.
  Of als een zielig vogeltje in een ijzeren kooitje. En als je braaf bent mag je er af en toe uit.

  12 likes
 • pavel schreef:

  De Brusselse regering zal niet instemmen met een proefproject waarbij inwoners van de stad supersnel draadloos internet – 5G – aangeboden krijgen. “Brusselaars zijn geen proefkonijnen”, zo laat Brussels minister van Milieu Céline Fremault (cdH) optekenen via BRUZZ en L’Echo. Om 5G te installeren moeten de stralingsnormen immers herbekeken worden, en Fremault wil dit niet zomaar doen als het de Brusselaars zou kunnen deren. Coalitiegenoot Open Vld reageert verbolgen.

  5 likes
 • Mikkie schreef:

  In Oost-Groningen is al een proef geweest met 5G.(waar anders…) De koeien renden als bezeten door het land. En dat was niet omdat ze net uit de stal kwamen…heeft hier het nieuws gehaald…Den Haag was te ver…

  5 likes
 • Freba schreef:

  Laat je toch niet gek maken door al die proleten van Wallstreet c.s. Die willen n.l. de Chinese handel; dus worden er allemaal belachelijke verhalen rondgestrooid. Er zit zoveel straling in het heelal. Zelfs een plak lood zo dik als de afstand van de Aarde naar de Zon kan de stralingen niet tegengehouden. Trade=War=Trade. Aan alle “dommeriken” : WWII is nog steeds aan de gang; alleen het slagveld is verplaatst. Je ziet het pas als je ZE doorhebt.

  2 likes
  • maus schreef:

   Alle informatie is reeds aanwezig om te kunnen vaststellen dat 5G een tamelijk belabberd idee is, maar daar gaat het niet om. Zolang we geen besluiten willen nemen die goed zijn voor ons allemaal is het vechten tegen de bierkaai.
   Daarom zullen er eerst hele bevolkingsgroepen dood moeten neervallen in de buurt van een zendmast OF…..een aantal kinderen van de beleidsmakers wordt getroffen door stralingsziekte, tja dan komt het wel erg dichtbij en zal men wel wat gaan doen. Zoals altijd moet het eerst echt goed pijn doen voordat de wijsheid indaalt. Pijn wint enkel van euros als het heeeeeeeel erg auw doet.

   Trouwens het alternatief LiFi is er al.

   2 likes
 • x

  Check Also

  oncoloog

  Oncoloog waarschuwt voor risico’s van straling: ‘Jongens, wees voorzichtig met 5G’

  We moeten ons bewust zijn van de ...

  5g

  ‘Stop nu de uitrol van 5G en doe eerst serieus onderzoek, voor het te laat is’

  Stop nu de uitrol van 5G en ...

  >