Mens en Dier

Rutte blijft ook als demissionair premier jokken

Help ons door deze informatie met vrienden op je social netwerk te delen!

Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD) stelde op 18 november vorig jaar een Kamervraag waarbij werd verzocht om alle documenten binnen het ministerie van Financiën inzake het Digital Currency Governance Consortium van het World Economic Forum te delen.

Koningin Maxima is lid van de stuurgroep van dit consortium. Het ministerie beschikt over documenten die betrekking hebben op dit lidmaatschap. Het gaat hierbij om stukken met betrekking tot een advies aan de minister-president over de deelname van Maxima aan dit gremium.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Voorafgaand aan het verzoek heeft het ministerie van Financiën ambtelijke gesprekken gevoerd. Daarin is aangegeven dat de stukken niet openbaar gemaakt kunnen worden, ‘omdat openbaarheid het belang van de staat zou schaden’.

Dit is niet het geval

Zij gaven daarbij de voorkeur aan de vertrouwelijkheidsgrond ‘eenheid van de Kroon’, schrijven ambtenaren in een beslisnota.

“Conform het staande beleid hieromtrent zal het kabinet de betreffende documenten niet met uw Kamer delen. Het beraad tussen een minister en de koningin dient in vertrouwelijkheid te kunnen plaatsvinden,” schreef minister Kaag van Financiën op 8 mei in een Kamerbrief.

In de regeling van werkzaamheden van dinsdag 9 mei verzocht Kamerlid Omtzigt om uitleg over of alle taken waar de koningin zich mee bemoeit nu in één keer vallen onder de geheimhouding van de Kroon.

Dit is niet het geval, beweert demissionair premier Rutte.

Premier ontkent, terwijl zijn ambtenaren ernaar verwijzen

“In de brief van 8 mei wordt een toelichting gegeven over de stukken die zijn aangetroffen bij het ministerie van Financiën die betrekking hebben op het Digital Currency Governance Consortium van het World Economic Forum. Er wordt in de brief in algemene zin opgemerkt dat het wenselijk is om de vertrouwelijkheid te handhaven voor het beraad tussen een minister en koningin Maxima, en tussen ministers onderling. Er is geen beroep op een belang van de staat, noch de eenheid van de Kroon,” schrijft Rutte.

Van Houwelingen reageert: “De premier ontkent dat voor het niet versturen van stukken (die uiteraard niets te maken hebben met het ‘beraad tussen een minister en koningin’) geen beroep is gedaan op ‘het belang van de staat’ of ‘de eenheid van de Kroon’, terwijl zijn ambtenaren daar in de beslisnota naar verwijzen.”

4.9 189 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

103 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Sjoerd Wiemersma
Sjoerd Wiemersma
8 maanden geleden

Dat vingertje ! Waar doet mij dat aan denken ? Van Baalen op het Maidanplein, Kiev 2014. Er is nog hoop voor Nederland.

gerritje
gerritje
8 maanden geleden

t zal wel weer een woordtechnisch babbeltrucje zijn, 90 procent klopte en 1 klein dingetje anders en volgens rutte klopt er dan niks van.
Zo kennen we die spijkers op laag water zoekers toch op z’n best (wanneer het hen uitkomt natuurlijk)

Ton Nuiten
Ton Nuiten
8 maanden geleden

Dat kan ook niet anders; het liegen zit in zijn aard. Eigenlijk is Rutte een dwaas. In verband hiermee weer iets uit de Bijbel:

“Al stampt gij een dwaas in een vijzel, tussen de graankorrels met een stamper, zijn dwaasheid zal niet van hem wijken,” (Spreuken 27:22)

En net zoals de dwaasheid Rutte altijd bij blijft, zo blijven – ongeacht hoe vaak hij er ook mee geconfronteerd werd – ook zijn vele leugens hem bij. Wat zijn bedrieglijke aard betreft, is Rutte dan ook niet te veranderen…

Bezorgde burger 🌺🌺
Bezorgde burger 🌺🌺
8 maanden geleden

De leugen regeert en wie is de vader van de leugen volgens de Bijbel ?? Jawel Satan. Dus satan wordt hier ten volste bediend op zijn wenken, want in hem is geen gerechtigheid/ waarheid en de leugen wordt ten volste bediend.

Je zou toch denken, wij hebben allemaal een geweten gekregen welke de zacht fluisterende stem van onze Schepper is : onze geestelijke Vader, die ons als een zorgzame vader ons op het juiste pad wil houden, zoals een vader zijn kind behoed voor verkeerde keuzes.

Oooh wat erg dat dit soort mensen hun geweten volledig negeren en lekker hun eigen gang gaan. Tenvolste Liegen en bedriegen zodat hun medemens hierdoor de vernietiging in kan gaan of beschadigd wordt.

Wat zegt de Here Jezus : heb je naaste lief zoals uzelve. Dit houdt in dat gij niet liegt ten nadele van uw naaste, niet moord, niet steelt en alle verdere 3 adviezen/ leefregels in de 10 geboden. De overige 4 zijn heb uw God de vader lief.

M.a.w wat zal deze mensen te wachten staan als het eindoordeel over een ieder zal plaatsvinden, want geloof me een ieder heeft verantwoording af te leggen over zijn leven, een iedere knie zal buigen voor de Here Jezus.
Niemand komt weg met vreselijke misdaden en praktijken tegen de mensheid zoals de vele dictators, leiders en koningen die hun volk lieten afslachten, verhongeren enz enz…

Zij en anderen komen hier niet mee weg, want een ieder zal eerlijk veroordeeld worden door een rechtvaardige rechter: God de vader en door Zijn Zoon de Here Jezus Christus !

De bijbel is er duidelijk over! En ook terecht, is het niet zo dat als iemand grote misdaden heeft gepleegd tegen zijn medemens, hier vrij uit mee mag of kunnen komen?

Nee het geeft mij een gevoel van rechtvaardigheid, want wij mensen zijn niet altijd bij machte om het kwaad en onrechtvaardigheid aan te pakken. Wij mensen krijgen het kwaad niet uitgeroeid. Het blijft voortwoekeren als een kankergezwel. Maar wetende dat de Here Jezus het kwaad reeds heeft overwinnen op het kruis te Golgotha stelt mij gerust, want wetende dat gerechtigheid en waarheid uiteindelijk zal zegevieren 🎊. T is enkel nog een kwestie van weinig tijd. De Here Jezus komt spoedig, we kunnen de barensweeën voelen 💖

Back to top button
103
0
We lezen graag je reactie!x