BinnenlandCorona

Wethouder Zeewolde de laan uitgestuurd na coronakritiek: ‘Vragen stellen is verboden in Nederland’

Help anderen door dit met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Wethouder Winnie Prins van Leefbaar Zeewolde moet opstappen na een motie van wantrouwen, schrijft Omroep Flevoland. De gemeenteraad diende de motie in vanwege haar opvattingen over onder meer de coronavaccinaties.

Twee dagen geleden schreef ze in een reactie op een bericht over een protestmars voor vrijheid in Zeewolde: “Zoveel vrijheid is er niet meer. Artsen en specialisten op het gebied van immunologie, infectieziekten en aanverwante specialismen die echt wel weten waar ze het over hebben, worden verwijderd van LinkedIn, van YouTube en van andere social media. Of gewoon geblokt.”

Verdoezeld in het nieuws

En verder: “Vragen stellen is verboden in Nederland, medicijnen die je snel van de effecten van corona af kunnen helpen, staat een boete van 150.000 euro op – omdat als er een werkend medicijn is, er niet meer gevaccineerd mag worden – en ga zo maar door. Er ontstaat een enorme tweedeling in de maatschappij.”

Prins zei verder dat mensen worden ontslagen in niet-essentiële beroepen als ze niet ingeënt zijn en worden gedwongen onder dreiging van ontslag en uitsluiting. “Maar die berichten worden verdoezeld in het nieuws.”

Dat weten we nog helemaal niet

De wethouder is ook actief op Twitter. Daar reageerde ze onder andere op een tweet van oud-VVD-minister Annemarie Jorritsma, die een artikel van NU.nl had gedeeld waarin wordt beweerd dat het coronavaccin vrouwen niet onvruchtbaar maakt.

“Dat weten we nog helemaal niet,” schreef Prins. “Dat zal pas op de langere termijn blijken. Of hebben alle proefpersonen en gevaccineerden al geprobeerd zwanger te raken?”

Democratie is totaal kapot

De berichten schoten de gemeenteraad in het verkeerde keelgat. Alle neuzen moeten dezelfde kant op. Mensen met een voorbeeldfunctie mogen geen kritiek hebben op het beleid. Of zoals de wethouder zelf zei: vragen stellen is verboden in Nederland. Prins was sinds 2010 wethouder voor Leefbaar Zeewolde.

“Onwelgevallige meningen worden uit bestuursfuncties verwijderd. De democratie is totaal kapot,” schrijft uitgeverij De Blauwe Tijger in een reactie.

5 84 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
70 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
johan
johan
1 jaar geleden

Veel, niet idereen, zit in een gemeenteraad/commissie etc… om er zelf beter van te worden. Deze mensen reageren vanuit angst..help hij/zij heeft misschien wel gelijk maar wanneer ik hem/haar steun heeft dat gevolgen voor mij. Mensen word wakker!

Arnie
Arnie
1 jaar geleden

Toen in 1933 de nsdap in Duitsland aan de macht kwam werd de opositie ook de mond gesnoerd, soms letterlijk….

Celia
Celia
1 jaar geleden

Schandalig dit! Ook schandalig is dat we niks horen via de msm over de grote vrijheidsdemonstratie in Londen afgelopen weekend en dat er geroepen werd om het aftreden van Matt Hancock, minister van volksgezondheid, wegens het overtreden van de coronaregels. Een ander de wet voorschrijven maar zich er zelf niet aan houden, net als Grapperhaus. De hypocrisie ten top! Winnie Prins is een held! Haar ontslag is absurd.

Vaste Burcht.
Vaste Burcht.
1 jaar geleden

Schandalig! Een andere mening hebben lijkt in ons land niet meer getolereerd te worden. De hoofdschuldigen? Het tuig van de mainstream media. Ratten zijn het.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

70
0
We lezen graag je reactie!x