Straling

Hoogspanningslijnen en kanker bij kinderen: dit nieuwe onderzoek wijst op een oorzakelijk verband

Help ons door deze info met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er zijn aanwijzingen voor een oorzakelijk verband tussen hoogspanningslijnen en kanker bij kinderen. Tot die conclusie komt de Gezondheidsraad na een analyse van de beschikbare onderzoeksgegevens. Ook transformatorhuisjes zouden invloed kunnen hebben.

In Nederland ontstaan ieder jaar ongeveer 135 nieuwe gevallen van leukemie bij kinderen.

Kinderen die in de buurt van bovengrondse elektriciteitslijnen wonen hebben één tot twee keer meer kans om deze ziekte te krijgen dan andere kinderen.

Voorzorgsbeleid

Dat betekent dat één geval van kinderleukemie per twee jaar mogelijk samenhangt met de aanwezigheid van bovengrondse elektriciteitslijnen, aldus de raad.

Blootstelling aan magnetische velden die de lijnen opwekken zou hiervoor verantwoordelijk kunnen zijn.

De Gezondheidsraad adviseert de overheid een voorzorgsbeleid, dat zoveel mogelijk wil voorkomen dat er nieuwe situaties ontstaan waarin kinderen langdurig worden blootgesteld aan bovengrondse hoogspanningslijnen.

Hersentumoren

Alle onderzoeken bij elkaar duiden op een hoger risico op kinderleukemie naarmate de afstand tot hoogspanningslijnen kleiner en de magneetveldsterkte hoger is.

Daarnaast blijkt uit de onderzoeken met magneetveldsterkte als blootstellingsmaat dat het risico op hersentumoren bijna anderhalf keer zo hoog is bij kinderen die langdurig zijn blootgesteld aan gemiddelde magneetveldsterktes van 0,4 microtesla of meer.

Voor leukemie en hersentumoren zijn er aanwijzingen voor een oorzakelijk verband met de blootstelling aan magnetische velden, klinkt het.

[Gezondheidsraad]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Dolex
Dolex
4 jaren geleden

Wauw – dit was decennia geleden al min of meer bekend.
Voorspelling: 2040 – ‘Mobiele telefoons schadelijk voor hersenen.’

formidabele
formidabele
4 jaren geleden

Juist door uitvoeren van 2 agenda’s kunnen heersende partijen hun uiteindelijke plan, mn vernietiging van de mensheid, realiseren?

Frans2
Frans2
4 jaren geleden

Dit onderzoek toont een verband aan, maar geen “oorzakelijk” verband, wel correlatie maar geen causaliteit.
In het verleden is al eerder gesuggereerd dat nu eenmaal niet de rijkste mensen onder/bij hoogspanningsleidingen wonen. En rijke mensen zijn doorgaans gezonder.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

5
0
We lezen graag je reactie!x