Propaganda

“Hoogste militair bij de NAVO verspreidt gevaarlijke propaganda”

Help anderen door dit artikel met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De waarschuwingen van NAVO-generaal Philip Breedlove over de aanwezigheid van Russische militairen langs de grens met Oekraïne zijn volgens de Duitse regering regelmatig overdreven en onjuist. Dat meldt het Duitse weekblad Der Spiegel op basis van regeringsbronnen.

De regering is volgens het blad verbijsterd over de uitspraken van Breedlove. In kringen rond bondskanselier Merkel wordt zelfs gesproken van ‘gevaarlijke propaganda’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Al maanden waarschuwt de hoogste militair bij de NAVO voor de Russische troepenopbouw langs de grens met Oekraïne. In april vorig jaar had hij het over 40.000 soldaten die binnen 12 uur zouden kunnen aanvallen.

In november waren er volgens Breedlove zelfs tanks en ander zwaar materieel de grens overgestoken. Experts ontkennen al deze beweringen. Der Spiegel schrijft dat de generaal regelmatig onnauwkeurige, tegenstrijdige en zelfs onjuiste informatie verspreidt.

Duitse inlichtingendiensten komen vaak tot andere conclusies dan Breedlove, die bekendstaat als ‘havik’. Het is geen geheim dat veel Amerikanen liever een gewapend ingrijpen zien in Oekraïne dan de diplomatieke weg die Europa bewandelt. De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Steinmeier heeft bij de secretaris-generaal van de NAVO Stoltenberg al eens geklaagd over de Amerikaan.

Breedlove zegt in Der Spiegel zelf dat hij achter zijn woorden blijft staan. Volgens hem baseert de NAVO zich op informatie uit alle 33 lidstaten en kan het goed zijn dat een enkele lidstaat iets anders concludeert bij gebrek aan het totaalbeeld.

[NOS]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Dnnnoz
Dnnnoz
9 jaren geleden

Zo werkt de wereld nou eenmaal was het toch?
Nog een paar jaar en dan mogen we kinderen leren dat je een terrorist herkend aan zijn colbert en stropdas.
Hele vliegtuig ongemakkelijk als er een man met een pak instapt.

m.b
m.b
9 jaren geleden

Russische militairen bij hun eigen grens, mag dat dan niet ?

En binnen 5 minuten kunnen er vast raketten op het Westen geschoten worden. Angst zaaien kan altijd als je het goed brengt.

JaapMburg
JaapMburg
9 jaren geleden

Kan het met schaliegas / broer Hillary Clinton te maken hebben, om de USA-aanvals-drift te verklaren?

Andries
Andries
9 jaren geleden

Het generaaltje vertelt er voor het gemak niet bij dat de NAVO ongeveer 1000 miljard dollar aan budget heeft, en Rusland ongeveer 80 miljard per jaar.
En omdat de verhouding dus ver te zoeken is, mag je concluderen dat meneertje de generaal een gore crimineel is die daadwerkelijk niks anders doet dan liegen zodra zijn lippen bewegen.
Dit soort idioten denkt nog respect af te dwingen door met sterretjes en medailles op rond te lopen in een soldatenpakkie.
Ben je dan gek, of wat?

Back to top button
20
0
We lezen graag je reactie!x