Natuur en Milieu

Inuit-oudsten in brief aan NASA: “Aardas is verschoven”

Help anderen door deze informatie met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Inuit vormen de inheemse bevolking van Groenland, Siberië en Alaska. Hun oudsten hebben in een brief aan de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA geschreven dat de as van de aarde is verschoven.

De oudsten geloven niet dat de uitstoot van CO2 verantwoordelijk is voor klimaatverandering. Zij zeggen dat de verandering van het klimaat te maken heeft met veranderingen in de lucht. De zon komt niet langer op dezelfde plaats op en de dagen duren langer, aldus de oudsten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Ze voegden toe dat de sterren en maan ook op andere plekken aan de hemel staan en dat dit invloed heeft op de temperatuur op aarde. De Inuit zijn voor hun overleving afhankelijk van de stand van de maan en de sterren omdat ze een aantal maanden van het jaar in duisternis leven.

De oudsten zeggen ook dat ze het weer niet langer kunnen voorspellen. Daarnaast neemt het aantal ijsberen toe, waardoor de Inuit geregeld oog in oog komen te staan met deze dieren.

De Inuit wonen al honderden jaren in het poolgebied. Ze bouwen in de warmere maanden tenten en tipi’s van kariboehuid en leven ’s winters in iglo’s. Het woord Inuit wordt gebruikt als alternatief voor het woord ‘Eskimo’, omdat die term door sommige Inuit als beledigend wordt beschouwd.

Onlangs verschoof de aardas nog als gevolg van de zware aardbeving bij Japan in 2011. Die was zo krachtig dat het Japanse hoofdeiland bijna 2,4 meter werd opgeschoven naar het oosten. De aardas verschoof daarnaast 10 centimeter.

[NaturalNews]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

50 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pe68
Pe68
9 jaren geleden

Goed dat de Inuit het er niet bij laten zitten.
Maar…, zou een brief werkelijk helpen?
Bedoel, NASA wordt hierdoor waarschijnlijk niet aangespoord om dit bericht wereldkundig te maken.

Voor wie dit bericht liever op video ziet,
https://www.youtube.com/watch?v=AtG1paGpfv0
Welke ik gevonden heb via, nemesis maturity
https://www.youtube.com/channel/UClTW8hInWWrvVB-tw1DRWFQ

maik
maik
9 jaren geleden

Is goed te merken want het warmste moment van de dag ligt niet meer tussen 12 en 1 maar rond 3 uur in de middag. Dit kan enkel en alleen veroorzaakt worden door een verschuiving van de aardas.
En de politiek en diverse lobbyisten maar roepen dat dit het gevolg is van milieuvervuiling opdat men mer belasting kan vragen.

maik
maik
9 jaren geleden

Is goed te merken want het warmste moment van de dag ligt niet meer tussen 12 en 1 maar rond 3 uur in de middag. Dit kan enkel en alleen veroorzaakt worden door een verschuiving van de aardas.
En de politiek en diverse lobbyisten maar roepen dat dit het gevolg is van milieuvervuiling opdat men meer belasting kan vragen.

henk001
henk001
9 jaren geleden

Iedere avond als ik sterren kijk zie ik de poolster nog steeds op de zelfde plaats staan. Dat betekent dat de aardas nog steeds dezelfde kant op wijst. De zon komt ook nog steeds op de plek op waar ze op deze datum in Nederland op zou moeten komen.

Back to top button
50
0
We lezen graag je reactie!x