Binnenland

Hoogste oversterfte sinds Tweede Wereldoorlog? ‘Puur fake news’

Help mee door dit artikel met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Dinsdag meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dat er in Nederland dit jaar 13.000 mensen meer zijn overleden dan verwacht. Volgens het CBS was de zogenoemde oversterfte sinds de Tweede Wereldoorlog niet zo hoog. De oversterfte is grotendeels het gevolg van het coronavirus, berichtte de NOS. In totaal overleden tot en met 20 december 162.000 mensen.

Volgens Forum voor Democratie zijn de cijfers die het CBS heeft gepubliceerd misleidend. “Gecorrigeerd voor de relatieve ondersterfte in 2019, de groei van de bevolking en de vergrijzing is er nauwelijks oversterfte geweest in 2020,” becijferden Thierry Baudet en Freek Jansen.

Het tweetal concludeert: “Afgaand op de cijfers moeten we concluderen dat corona – gelukkig – veel minder gevaarlijk is dan regering en mainstream media ons willen doen geloven.”

Er is dus niets uitzonderlijks aan de hand

Jaarlijks sterven er gemiddeld 8500 mensen aan griep. In 2019 was de griep echter uitzonderlijk mild en dit jaar was influenza vrijwel nergens te bekennen. De meeste mensen die in het griepseizoen van 2019-2020 normaal gesproken zouden zijn gestorven aan griep, overleden nu aan corona.

“Precies de ‘oversterfte’ van het CBS,” aldus Baudet en Jansen. “Er is dus niets uitzonderlijks aan de hand. De paniek over corona is volstrekt overtrokken. Regering en mainstream media zaaien paniek zonder gegronde reden. Hoewel de door hen gehanteerde cijfers strikt genomen kloppen, worden ze niet in perspectief geplaatst, waardoor ze een misleidend beeld schetsen. Hun angstberichten zijn dus puur fake news.”

Balans: 0

Verschillende FVD-politici mengen zich in de discussie. Angstberichten over de coronasterfte van de regering en media zijn ernstig misleidend. Het is een naar virus, maar we moeten wel naar de feiten blijven kijken,” stelt Statenlid Joyce Vastenhouw.

Politicus Ralf Dekker voegt toe: “Geen paniek! Hier wordt duidelijk uitgelegd hoe je naar de 13.000 oversterfte in 2020 moet kijken.” En Arjan de Kok, fractievoorzitter van FVD in Gelderland, schrijft: “Volgens het CBS zouden dit jaar 13.000 mensen méér zijn gestorven ‘dan normaal’. Maar wanneer ‘normaal’ het normale percentage is van de (vergrijzende) bevolking, is dit niet waar. Met inachtneming van de ‘relatieve ondersterfte’ in 2019 is de balans: 0.”

[FVD]

4.7 58 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
60 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Geen schaap
Geen schaap
1 jaar geleden

Terugkijkend naar de eerste golf, stierven er toen 6800 mensen. Een stuk minder dan het gemiddelde van 8600 tijdens een normaal griepseizoen.

In plaats van opnieuw te beginnen met tellen, worden de cijfers blijven opgeteld om het maar zo dramatisch mogelijk te laten maken.

Er is werkelijk niks bijzonders aan de hand.

King of light
King of light
1 jaar geleden

Is inderdaad onzin, de eigen CBS cijfers wijzen iets heel anders uit dan de MSM uitkraamt.

PREDATOR
PREDATOR
1 jaar geleden

Moet je nou eens kijken..alles iedereen word ingezet om de leugen in stand te houden..Wat een regering pfff. Te erg voor woorden en het gros van de burgers slikt het als zoete koek..Kom dan ook niet janken als je wederhelf sterft, oom of tante na het nemen van het vaccin..Had nederland wel slimmer ingeschat..Logica ver te zoeken..

Ertje
Ertje
1 jaar geleden

mijn eerste gedachte toen ik de kop boven dit artikel las: in de tweede wereld oorlog waren er minder mensen dus die vergelijking kun je niet maken. het is te ver terug in de tijd!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

60
0
We lezen graag je reactie!x