Homepagina » Binnenland » Hoogste oversterfte sinds Tweede Wereldoorlog? ‘Puur fake news’
oversterfte
Foto: CC0

Hoogste oversterfte sinds Tweede Wereldoorlog? ‘Puur fake news’

Dinsdag meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dat er in Nederland dit jaar 13.000 mensen meer zijn overleden dan verwacht. Volgens het CBS was de zogenoemde oversterfte sinds de Tweede Wereldoorlog niet zo hoog. De oversterfte is grotendeels het gevolg van het coronavirus, berichtte de NOS. In totaal overleden tot en met 20 december 162.000 mensen.

Volgens Forum voor Democratie zijn de cijfers die het CBS heeft gepubliceerd misleidend. “Gecorrigeerd voor de relatieve ondersterfte in 2019, de groei van de bevolking en de vergrijzing is er nauwelijks oversterfte geweest in 2020,” becijferden Thierry Baudet en Freek Jansen.

Het tweetal concludeert: “Afgaand op de cijfers moeten we concluderen dat corona – gelukkig – veel minder gevaarlijk is dan regering en mainstream media ons willen doen geloven.”

Er is dus niets uitzonderlijks aan de hand

Jaarlijks sterven er gemiddeld 8500 mensen aan griep. In 2019 was de griep echter uitzonderlijk mild en dit jaar was influenza vrijwel nergens te bekennen. De meeste mensen die in het griepseizoen van 2019-2020 normaal gesproken zouden zijn gestorven aan griep, overleden nu aan corona.

“Precies de ‘oversterfte’ van het CBS,” aldus Baudet en Jansen. “Er is dus niets uitzonderlijks aan de hand. De paniek over corona is volstrekt overtrokken. Regering en mainstream media zaaien paniek zonder gegronde reden. Hoewel de door hen gehanteerde cijfers strikt genomen kloppen, worden ze niet in perspectief geplaatst, waardoor ze een misleidend beeld schetsen. Hun angstberichten zijn dus puur fake news.”

Balans: 0

Verschillende FVD-politici mengen zich in de discussie. Angstberichten over de coronasterfte van de regering en media zijn ernstig misleidend. Het is een naar virus, maar we moeten wel naar de feiten blijven kijken,” stelt Statenlid Joyce Vastenhouw.

Politicus Ralf Dekker voegt toe: “Geen paniek! Hier wordt duidelijk uitgelegd hoe je naar de 13.000 oversterfte in 2020 moet kijken.” En Arjan de Kok, fractievoorzitter van FVD in Gelderland, schrijft: “Volgens het CBS zouden dit jaar 13.000 mensen méér zijn gestorven ‘dan normaal’. Maar wanneer ‘normaal’ het normale percentage is van de (vergrijzende) bevolking, is dit niet waar. Met inachtneming van de ‘relatieve ondersterfte’ in 2019 is de balans: 0.”

[FVD]
4.7 58 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
60 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Geen schaap
Geen schaap
4 maanden geleden

Terugkijkend naar de eerste golf, stierven er toen 6800 mensen. Een stuk minder dan het gemiddelde van 8600 tijdens een normaal griepseizoen.

In plaats van opnieuw te beginnen met tellen, worden de cijfers blijven opgeteld om het maar zo dramatisch mogelijk te laten maken.

Er is werkelijk niks bijzonders aan de hand.

King of light
King of light
Reactie op  Geen schaap
4 maanden geleden

En daarbij, hoeveel mensen hebben het stempeltje Covid-19 gekregen en zijn ze daar helemaal niet aan overleden.

Pieter
Pieter
Reactie op  King of light
4 maanden geleden

Als je uitsluitend naar de oversterfte kijkt, dan maakt de REDEN niet zoveel uit. De REDEN kun je dan ook beter buiten de discussie laten, in het algemeen kun je stellen dat er in een jaar van een killer pandemie dit niet tot uiting komt in de sterftecijfers. PUNT.

Akkafietje
Akkafietje
Reactie op  Pieter
4 maanden geleden

Doordat de specialisten alles vrij hielden voor “corona patiënten”, zijn er velen gestorven met andere klachten, die onbehandeld bleven. Deze groep zou je van de “oversterfte” moeten aftrekken.

Anne
Anne
Reactie op  King of light
4 maanden geleden

Heel veel.

Jean-Marie
Jean-Marie
Reactie op  Geen schaap
4 maanden geleden

Genau! Wir leben heute in das Niederländische Democratische Republik.

Akkafietje
Akkafietje
Reactie op  Jean-Marie
4 maanden geleden

Bananen republiek Nederland

J. Onno Dekker
J. Onno Dekker
Reactie op  Jean-Marie
2 maanden geleden

Die Republik. Maar u heefr gelijk want alles wordt onder Kaag en Ollongren geslachts neutraal.

Pieter
Pieter
Reactie op  Geen schaap
4 maanden geleden

Zie ook de sterftecijfers over 2020 in combinatie met bevolkingsgroei en samenstelling over de afgelopen 10 jaar.
Dan is er voor mensen tot 65 jaar helemaal géén oversterfte. En vanaf 65 jaar wel, maar een dergelijke oversterfte is er vaker geweest de laatste 20 jaar. Geen killerpandemie dus. Zie bijgaand, met als bron OpendataCBS:
https://covidkaatje.nl/download/corona-beleid/

Peter R de Elburger
Peter R de Elburger
Reactie op  Geen schaap
4 maanden geleden

Precies dat. Bij corona tellen ze door, bij influenza begint het tellen opnieuw op 1 oktober. Wederom gestuntel met cijfers om het extra erg te doen lijken. Het is triest dat de meeste mensen dit gewoon voor waar aannemen..

King of light
King of light
4 maanden geleden

Is inderdaad onzin, de eigen CBS cijfers wijzen iets heel anders uit dan de MSM uitkraamt.

PREDATOR
PREDATOR
4 maanden geleden

Moet je nou eens kijken..alles iedereen word ingezet om de leugen in stand te houden..Wat een regering pfff. Te erg voor woorden en het gros van de burgers slikt het als zoete koek..Kom dan ook niet janken als je wederhelf sterft, oom of tante na het nemen van het vaccin..Had nederland wel slimmer ingeschat..Logica ver te zoeken..

rop
rop
Reactie op  PREDATOR
4 maanden geleden

Slim ingeschat? zijn alle slimme mensen met een kennis niet de oorzaak van domme handelingen. niet op het niveau van wat men op materiel gebied kan creëren, maar op het gebied van het psychologische van denken gedachten en angstige toekomst beelden en verbeeldingen die juist de Angst in stand houd en voed?

Ertje
Ertje
4 maanden geleden

mijn eerste gedachte toen ik de kop boven dit artikel las: in de tweede wereld oorlog waren er minder mensen dus die vergelijking kun je niet maken. het is te ver terug in de tijd!

hans
hans
Reactie op  Ertje
4 maanden geleden

heel scherp van u

Ceessie
Ceessie
Reactie op  Ertje
4 maanden geleden

Dat klopt en als je dan zo’n bericht naar buiten brengt dan moet je ook eerlijk zijn over de pandemie van 1918-1919. Toen stierven er wereldwijd tussen de 20-100 miljoen mensen op een wereldbevolking van ongeveer 1,5 miljard mensen.

Momenteel hebben we nog niet 2 miljoen doden op een wereldbevolking die 5 keer groter is dan toentertijd. Als je dit tegen elkaar afzet dan zie je dat we 100-500 miljoen doden zouden moeten hebben om het te ‘mogen’ vergelijken met de pandemie van deze spaanse griep. De corona is een lachertje vergeleken met deze spaanse griep. Maar de angst onder de mensen zit er behoorlijk in, en geheel onterecht als ze eens meer gingen nadenken!!

Simon
Simon
Reactie op  Ceessie
4 maanden geleden

Tja, mensen hebben geen gevoel voor getallen en verhoudingen en het is toch redelijk simpel allemaal: volgens Wikipedia is de gemiddelde levensverwachting over de hele wereld ongeveer 70 jaar. Dus iedere 70 jaar gemiddeld is de wereldbevolking “ververst”. Met 7 miljard aardbewoners is dat dus 100 miljoen doden per jaar! (7 miljard gedeeld door 70). Zelfs als dus die 2 miljoen coronadoden waar was (veel hebben onterecht dat labeltje gekregen als doodsoorzaak), dan nog is het slechts 2% meer dan normaal. Dat zijn geen getallen om dan maar wereldwijd alles op slot te gooien en mondkapjes te gaan dragen.

Veterans_Resistance
Veterans_Resistance
Reactie op  Ceessie
4 maanden geleden

Tijdens de Spaanse griep schijnen de meesten te zijn overleden t.g.v. verkeerd gebruik van een mondkapje.

Dit staat in een onderzoeksrapport uit 2008.
Een co-auteur hiervan was Dr. Anthoni Fauci.

Dus naast de slachtoffers van de ‘vaccins’ kunnen we ook nog wat verwachten door (verkeerd) mondkapjesgebruik.

‘De Spaanse Griep kostten meer mensen het leven dan de Eerste Wereldoorlog. En volgens onderzoek uit 2008 blijkt dat de meeste doden kort na de Eerste Wereldoorlog niet veroorzaakt werden door de Spaanse griep zelf, maar door bacteriële luchtweginfecties als gevolg van verkeerd mondkapjesgebruik. Met als gevolg een bacteriële pneumonia.’

https://corona-nuchterheid.nl/nieuws/bacterieel-infectiegevaar-door-mondkapjes/

salvar
salvar
Reactie op  Ertje
4 maanden geleden

waren geloof ik 8 miljoen mensen

Rob bentvelzen
Rob bentvelzen
4 maanden geleden

Kijk ook naar het kanaal van Dr Ekberg – Why is the covid19 death rate so low?

jan doornbos
jan doornbos
4 maanden geleden

Mijn directe omgeving vindt onze overheid geweldig. Anderhalve hersencel en zelfs dat werkt niet.

Bibi B
Bibi B
Reactie op  jan doornbos
4 maanden geleden

Ja het is diep triest

hans
hans
Reactie op  jan doornbos
4 maanden geleden

verhuizen??

Leaboop
Leaboop
Reactie op  hans
4 maanden geleden

Naar mars of zo😂

Frans
Frans
Reactie op  Leaboop
4 maanden geleden

Nee joh. Daar ga je meteen in een arbeidslager. Ijzererts delven .

Haggis
Haggis
4 maanden geleden

Vanaf het begin van deze nep pandemie werd al bekend dat huisartsen verplicht waren bij zoveel mogelijk aandoeningen het stempel corona op te plakken. Ziekenhuizen kregen toen al een bonus voor elke diagnose corona. En toch bleven de sterftecijfers sterk achter bij de griep van 2018.

Pieter
Pieter
Reactie op  Haggis
4 maanden geleden

Voor het vaccin was elke dode / IC patiënt met corona, een corona dode / patiënt, ongeacht andere medische aandoeningen.
Nu er doden en zieken komen na de vaccinatie, komt dat door onderliggende medische oorzaken.

rop
rop
4 maanden geleden

Degene die nog in een regering of media gelooft van wat ze zeggen, of schrijven, moet toch zo langzamer aan wel weten dat alles uit verdraaiingen bestaat, een leider of hele regeringen en mediatieve kanalen kan alleen maar blijven bestaan door drogredenen, leugens en verdraaiingen, Ja om deze mediatieve en regeringen die de media gebruiken voor eigen gewin nog in deze tijd te geloven, moet men wel echt heel naïef zijn.

Harry
Harry
4 maanden geleden

CBS ?
is dat niet die club van (voormalig eerste kamerlid voor de PvdA) Kim Putters?
Door de Volkskrant 2 jaar achter elkaar uitgeroepen tot meest invloedrijke NL-er.
Dus: even resumerend…
We weten allen hoe onze overheid ons misleid door de massa media continu te misbruiken, maar het CBS niet? Kom nou zeg…. en gij geleuf dah…..

rrr
rrr
4 maanden geleden

Juist. Wederom fakenieuws van het corrupte CBS. Elke strohalm wordt blijkbaar aangegrepen om de angstpsychose erin te houden.

x

Check Also

vaccin

Land dat vaccinatieklassement aanvoert kampt met hoge besmettingsgolf: ‘Werken die vaccins wel?’

Op de Seychellen, die meer mensen hebben ...

huisarts

Huisarts haalt fel uit: ‘De wappies hebben jullie gewaarschuwd! Maar jullie wilden niet luisteren’

Al die mensen die niet op hun ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

60
0
We lezen graag je reactie!x