Homepagina » Buitenaards » Snowden: “Buitenaardse wezens houden mogelijk iets voor ons verborgen”
Snowden: "Buitenaardse wezens houden mogelijk iets voor ons verborgen"

Snowden: “Buitenaardse wezens houden mogelijk iets voor ons verborgen”

Edward Snowden sprak tijdens de podcast StarTalk van sterrenkundige Neil deGrasse Tyson over buitenaardse wezens. Het is goed mogelijk dat aliens ons horen, of dat wij aliens horen, zei de beroemde klokkenluider vanuit Moskou.

Hij denkt dat berichten van buitenaardse wezens zo goed versleuteld zijn dat we ze nooit zouden kunnen ontvangen, laat staan begrijpen. Je kunt nooit een signaal onderscheppen waarvan je niet weet dat het versleuteld is, aldus de NSA-klokkenluider.

“Stel, een buitenaardse beschaving of onze eigen beschaving zoekt naar andere beschavingen. Dan is er slechts een kleine periode in de ontwikkeling van de beschaving waarin alle communicatie op de meeste primitieve en meest onbeschermde manier wordt verstuurd,” merkte Snowden op.

“Als je kijkt naar alles wat we horen met onze satellieten of alles wat ze horen van onze beschaving (als er inderdaad aliens zijn), moet al hun communicatie versleuteld zijn,” ging hij verder. “Wat we horen, of het nu een buitenaardse tv-show is of een telefoongesprek, is voor ons niet te onderscheiden van de kosmische achtergrondstraling.”

Als iets op een perfecte manier versleuteld is, zou geen veiligheidsagentschap ooit kunnen achterhalen dat het om communicatie gaat. De informatie zou worden opgepikt als ruis.

Snowden denkt dat aliens een beter politiek systeem hebben dan de aardbewoners. Een systeem waarin een klokkenluider niet wordt vervolgd wegens onthullingen over spionageactiviteiten die zijn uitgevoerd door zijn eigen overheid.

[Sputniknews]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
x

Check Also

sociaal kredietsysteem

Het Sociaal Kredietsysteem: bewapen jezelf

China is de afgelopen jaren de speeltuin ...

Snowden telefoon

Je telefoon is het grootste spionage-apparaat – Wat weet Google allemaal van jou?

Vandaag de dag kunnen mensen zich geen ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

0
We lezen graag je reactie!x