Buitenland

Kijktip: “De Nederlandse kranten deugen niet meer”

Help door dit artikel met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het beeldmateriaal afkomstig uit Syrië van de chemische aanval begin deze maand is puur theater, zegt oud-hoogleraar Karel van Wolferen.

De beelden zijn afkomstig van dezelfde groep die ons al heel lang propagandistisch materiaal laat zien. Van Wolferen noemt onder andere de Witte Helmen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Hij merkt op dat Zweedse doktoren die zijn aangesloten bij mensenrechtenorganisaties kritiek hebben geuit op de manier waarop deze filmpjes zijn gemaakt.

False flag

Volgens de artsen hebben de filmpjes niets te maken met het behandelen van mensen die zijn getroffen door gifgas en is heel veel puur theater.

“Er wordt zelfs gedacht dat er kinderen zijn vermoord om te dienen als propagandamateriaal,” aldus de voormalig NRC-correspondent.

“Je hebt het hier dus eigenlijk over een false flag,” constateert gesprekspartner Laszlo Maracz.

Theater

Als reactie op de chemische aanval, waar Washington Assad voor verantwoordelijk houdt, vuurde president Trump 59 Tomahawks af op een Syrische luchtmachtbasis.

“Het is ongelooflijk hoe de Amerikaanse kranten allemaal in de rij gaan staan om te applaudisseren wat Trump gedaan heeft, terwijl het een oorlogsmisdaad is,” merkt Van Wolferen op.

Ook die Amerikaanse raketaanval was volgens hem in hoge mate theater.

Hele gekke situatie

Hij ziet nu rond Trump een soort militaire junta verschijnen, die nauwe relaties heeft met de neoconservatieven.

“Het is eigenlijk heel erg dat een oorlogsmisdaad wordt gezien als een goede daad van een president,” zegt Van Wolferen. “Te gek om los te lopen.”

“In de Verenigde Staten heb je een hele gekke situatie die we nog niet eerder in ons leven hebben meegemaakt,” zegt hij.

Pathologische leugenaar

“Mensen die woelen daar als het ware in hun eigen propaganda, waar ze in zijn gaan geloven,” vervolgt hij.

Een pathologische leugenaar is iemand die gaat geloven in zijn eigen leugens; hij ziet geen andere werkelijkheid meer. Amerika als land functioneert als een pathologische leugenaar, aldus Van Wolferen.

Het land is een pathologische leugenaar geworden omdat alle aansprakelijkheid is verdwenen, zegt hij. Er is niemand die de machthebbers met de neus op de feiten drukt.

Krankzinnigen

“Dat is denk ik het allerergste wat er gebeurd is,” stelt hij.

We zien dus eigenlijk een implosie van Amerika als democratie, resumeert hoogleraar Maracz.

NAVO-landen, en zeker Nederland, hebben zich verbonden met deze krankzinnigen die alle contact met de werkelijkheid verloren zijn, benadrukt Van Wolferen. “Dat is heel gevaarlijk.”

Nederlandse kranten schrijven het over uit de New York Times en Washington Post. “Ze zeggen het allemaal na en zijn papegaaien.”

Alternatieve media

Hij vindt dat bijvoorbeeld de hoofdredacteur van het NRC zo gauw mogelijk weg moet. “Het was al aan het afzakken, maar wat hij ervan gemaakt heeft valt op geen enkele manier goed te praten.”

De Volkskrant is volgens hem ook niet veel beter, want die krant ‘volgt ook de Amerikaanse lijn’.

“De mensen die hiernaar kijken moeten we aanmoedigen de alternatieve media op het internet te bezoeken,” besluit de oud-hoogleraar.

“Daar moeten ze hun inlichtingen uit krijgen. Niet uit de Nederlandse kranten. Die deugen niet meer.”

[Café Weltschmerz]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
mario
mario
7 jaren geleden

juist verwoordt meer hoef ik niet te zeggen.

Loki
Loki
7 jaren geleden

Hij verwoordt eigenlijk wat mensen die de alternatieve media volgen al jaren en jaren weten. Maar goed beter laat dan nooit.

Piet
Piet
7 jaren geleden

De kranten hebben nooit deugd gedaan, alleen maar leugens en propaganda. Alles is misleiding zelfs onze geschiedenis, afkomst etc… Zelfs de vorm van de aarde klopt niet. Kortom, hou de mens onwetend en hij/zij is ontheemd ofwel verwijderd van de werkelijke potentie die we in werkelijkheid bezitten.

Gezinusk
Gezinusk
7 jaren geleden

@Piet.

Dat zal best. Alleen is het door de jaren heen met de mainstream media steeds extremer geworden. Zo weten ze na een ramp of aanslag in koor binnen een paar uur al wie er achter zit. Ra ra hoe kan dat!

Zelfs de NPO doet er aan mee. Op de zelfde dag word er in programma’s als het NOS Journaal, Eenvandaag, Nieuwsuur, of Pauw, op het zogenaamde (nieuwsfeit) voortgeborduurd alsof het de normaalste gang van zaken is. En dan met de zelfde stamgasten aan tafel die in het zelfde straatje mee praten en vooral geen kritische vragen stellen.

Dit soort journalistieke verslaggeving valt volgens mij onder het begrip Mind Control, en ik denk ook dat dat de bedoeling van ze is!

Back to top button
17
0
We lezen graag je reactie!x