Homepagina » Buitenland » Kijktip: “De Nederlandse kranten deugen niet meer”
Kijktip: "De Nederlandse kranten deugen niet meer"

Kijktip: “De Nederlandse kranten deugen niet meer”

Het beeldmateriaal afkomstig uit Syrië van de chemische aanval begin deze maand is puur theater, zegt oud-hoogleraar Karel van Wolferen.

De beelden zijn afkomstig van dezelfde groep die ons al heel lang propagandistisch materiaal laat zien. Van Wolferen noemt onder andere de Witte Helmen.

Hij merkt op dat Zweedse doktoren die zijn aangesloten bij mensenrechtenorganisaties kritiek hebben geuit op de manier waarop deze filmpjes zijn gemaakt.

False flag

Volgens de artsen hebben de filmpjes niets te maken met het behandelen van mensen die zijn getroffen door gifgas en is heel veel puur theater.

“Er wordt zelfs gedacht dat er kinderen zijn vermoord om te dienen als propagandamateriaal,” aldus de voormalig NRC-correspondent.

“Je hebt het hier dus eigenlijk over een false flag,” constateert gesprekspartner Laszlo Maracz.

Theater

Als reactie op de chemische aanval, waar Washington Assad voor verantwoordelijk houdt, vuurde president Trump 59 Tomahawks af op een Syrische luchtmachtbasis.

“Het is ongelooflijk hoe de Amerikaanse kranten allemaal in de rij gaan staan om te applaudisseren wat Trump gedaan heeft, terwijl het een oorlogsmisdaad is,” merkt Van Wolferen op.

Ook die Amerikaanse raketaanval was volgens hem in hoge mate theater.

Hele gekke situatie

Hij ziet nu rond Trump een soort militaire junta verschijnen, die nauwe relaties heeft met de neoconservatieven.

“Het is eigenlijk heel erg dat een oorlogsmisdaad wordt gezien als een goede daad van een president,” zegt Van Wolferen. “Te gek om los te lopen.”

“In de Verenigde Staten heb je een hele gekke situatie die we nog niet eerder in ons leven hebben meegemaakt,” zegt hij.

Pathologische leugenaar

“Mensen die woelen daar als het ware in hun eigen propaganda, waar ze in zijn gaan geloven,” vervolgt hij.

Een pathologische leugenaar is iemand die gaat geloven in zijn eigen leugens; hij ziet geen andere werkelijkheid meer. Amerika als land functioneert als een pathologische leugenaar, aldus Van Wolferen.

Het land is een pathologische leugenaar geworden omdat alle aansprakelijkheid is verdwenen, zegt hij. Er is niemand die de machthebbers met de neus op de feiten drukt.

Krankzinnigen

“Dat is denk ik het allerergste wat er gebeurd is,” stelt hij.

We zien dus eigenlijk een implosie van Amerika als democratie, resumeert hoogleraar Maracz.

NAVO-landen, en zeker Nederland, hebben zich verbonden met deze krankzinnigen die alle contact met de werkelijkheid verloren zijn, benadrukt Van Wolferen. “Dat is heel gevaarlijk.”

Nederlandse kranten schrijven het over uit de New York Times en Washington Post. “Ze zeggen het allemaal na en zijn papegaaien.”

Alternatieve media

Hij vindt dat bijvoorbeeld de hoofdredacteur van het NRC zo gauw mogelijk weg moet. “Het was al aan het afzakken, maar wat hij ervan gemaakt heeft valt op geen enkele manier goed te praten.”

De Volkskrant is volgens hem ook niet veel beter, want die krant ‘volgt ook de Amerikaanse lijn’.

“De mensen die hiernaar kijken moeten we aanmoedigen de alternatieve media op het internet te bezoeken,” besluit de oud-hoogleraar.

“Daar moeten ze hun inlichtingen uit krijgen. Niet uit de Nederlandse kranten. Die deugen niet meer.”

[Café Weltschmerz]

Vind je dit belangrijk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?
Vond je dit artikel interessant?
Meld je nu aan!
op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het échte nieuws.
Wij hanteren een strikt anti-SPAM beleid en versturen pas email nadat je je aanmelding hebt bevestigd. Je gegevens worden door ons nooit met derden gedeeld. Met één klik kun je je ook weer afmelden.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 

17 reacties

 1. juist verwoordt meer hoef ik niet te zeggen.

  44 likes
  • Caesar Lion Cachet

   LS…

   Kijkcijfers en oplage, nieuws als entertainment. Goed nieuws is geen nieuws in commerciële zin en van moraal heeft in deze wereld nog nooit iemand gehoord. Zo gaan politiek en de media hand in hand en worden bemand door ziekelijke en zeer ambitieuze lieden met maar heel weinig capaciteiten. Ze blijven geloven dat het volk, de mensen dus er in blijven trappen… Maar ja ! Net als met het geloof en religie, heel veel mensen doen dat en dus kassa… De rest is niet belangrijk !

   4 likes
 2. Hij verwoordt eigenlijk wat mensen die de alternatieve media volgen al jaren en jaren weten. Maar goed beter laat dan nooit.

  39 likes
 3. @Piet.

  Dat zal best. Alleen is het door de jaren heen met de mainstream media steeds extremer geworden. Zo weten ze na een ramp of aanslag in koor binnen een paar uur al wie er achter zit. Ra ra hoe kan dat!

  Zelfs de NPO doet er aan mee. Op de zelfde dag word er in programma’s als het NOS Journaal, Eenvandaag, Nieuwsuur, of Pauw, op het zogenaamde (nieuwsfeit) voortgeborduurd alsof het de normaalste gang van zaken is. En dan met de zelfde stamgasten aan tafel die in het zelfde straatje mee praten en vooral geen kritische vragen stellen.

  Dit soort journalistieke verslaggeving valt volgens mij onder het begrip Mind Control, en ik denk ook dat dat de bedoeling van ze is!

  33 likes
  • Dat komt omdat terroristen in vrachtwagens hun id-kaart achter laten. Wat ook vreemd is, aanslag Nice, vrachtwagen rijd meer dan 50 mensen plat en op geen enkele foto van die truck zie je bloed zitten….

   2 likes
 4. De kranten hebben nooit deugd gedaan, alleen maar leugens en propaganda. Alles is misleiding zelfs onze geschiedenis, afkomst etc… Zelfs de vorm van de aarde klopt niet. Kortom, hou de mens onwetend en hij/zij is ontheemd ofwel verwijderd van de werkelijke potentie die we in werkelijkheid bezitten.

  29 likes
 5. Karel de grote heeft gesproken…men v wolferen is 1 van de nog spaarzame tegengeluiden die we nog rijk zijn in deze napraters maatschappij!..weltschmerz zowiezo een fijn initiatief tov de npo verweg reisprogramma junta!

  12 likes
 6. De Telegraaf heden morgen in het artikel: Rellen bij pro-Trump-bijeenkomst in Californië.
  In het artikel worden de linkse kliek die die de demonstratie verstoorde: Anti-fascisten genoemd. Ergo: de aanhangers van Trump zijn dus fascisten.

  8 likes
 7. FBI gefinancieerde rellen, opzettelijke verstoring van de openbare orde.
  Uitdagen, uitdagen en nog eens uitdagen, rotzooi, herrie, oorlogssferen, ze houden er zo van, de Hillary fans.
  Het zal wel de laatste keer geweest zijn want de FBI kan de vechtersbaasjes-op-commando niet meer betalen.

  7 likes
 8. Dat de kranten niet meer deugen blijkt ook uit het feit dat ze niet berichten over de door mensenhanden vervaardigde aids en ebola virussen. De onderstaande link begeleid u naar de blog waar over het werkelijke ontstaan van deze ziektes op populair wetenschappelijke wijze wordt gepubliceerd.

  MEETING WITH GOD: SURVIVING TWO FATAL HEART ATTACKS
  https://secretsofaidsandebola.blogspot.nl/2017/03/meeting-with-god-surviving-two-fatal.html

  5 likes
 9. moet zijn: media. Kranten, en RTV – zenden precies dezelfde propaganda.
  Dit is bedoeld om de politieke agenda te programmeren.

  Wat de krantenmagnaten tot ‘Talking Point’ bombarderen; daags erop is het dringen voor het klapvee in de Kamer voor de interuptiemic.,
  wetende dat de leugenTV hen helpt punten te scoren bij de touwtjestrekkers.

  Waar we anno nu tegen aankijken zijn werkelijk nazi-praktijken. Volg het geld. We zien nieuwe partijen als paddestoelen uit de grond schieten.
  Nogal wat worden door malafide buitenlanders (mee) gefinancierd. DENK, Art.1., PVV, StemvoorNederland, alle Bilderberg Partijen – m.n. PvdA, D666, VVD, CDA. Ook G.L. wordt vanuit het buitenland omhoog getild.

  Voor menig bezoeker hier wellicht nog nieuw: hoe de propaganda via de kranten op touw is gezet:
  Quote uit ondergenoemd artikel:
  De Persgroep investeert volop in digitale innovatie, in 2014 ging €19 miljoen.
  ´Branded content´ is het ‘business model’.
  Strategisch speerpunt is om in de komende jaren te transformeren van uitgever tot ‘Content Brand’. Met journalisten in de rol van copywriters.
  Lees meer: https://www.apache.be/2016/03/17/hoe-de-persgroep-zijn-journalistieke-ziel-verkoopt/

  Deze media oorlog, u bent hun doelwit:
  Telegraaf ook nog naar Mediahuis (2017)

  ‘Afwijkende’ meningen worden door Fakeboek, Twitter, Google actief opgespoord, aangegeven en vervolgd.
  Rechts t/m Links; Kamerbreed is het klapvee hier helemaal voor.
  Op de landelijke markt zijn Persgroep (AD, de Volkskrant, Trouw), TMG (De Telegraaf) en Mediahuis (NRC Handelsblad en nrc.next)

  4 likes
 10. Hopelijk hebben ze al die ongecultiveerde, moraalloze, onderontwikkelde door niet zelf na kunnen denken dus domme relschoppers goed in het visier gekregen en achter ze aan gegaan.
  Maar het is zowiezo afgelopen voor ze.
  Ik ben benieuwd wat de msm er weer van maakt.
  Ik ga snel ”Met het oog” luisteren!

  https://www.youtube.com/watch?v=MbJ3mThW_2o

  1 likes
 11. Veel nieuws wordt ergens op een kantoor bedacht, gefabriceerd en zo via allerlei kanalen op dezelfde tijd uitgezonden.
  Zo lijkt het echt, als heel de wereld het hoort en ziet. Beelden kunnen van oorlogen van jaren geleden zijn dus. Maar wie gelooft ze nog?

  https://www.youtube.com/watch?v=KEXDLWbRPpc

  1 likes
 12. Onderzoek in betrokkenheid,revolutie en vervolging bij de hogere hand op wereldschaal
  dat gaat ver en is epic, maar anders zal het nooit veranderen echt nooit.

  0 likes
 13. Kranten zijn maar een dood stuk papier…Zal het niet de mensen zijn die niet deugen? die het leven van gebeurtenissen Verdraait ja Verdraait goed op papier zetten..dat men het ook nog gelooft is aan degene die het graag wil geloven,, en ja geloven heeft altijd twee gezichten? leugen en waarheid zo verstrengelt dat ze beide slachtoffer zijn van een dood stuk papier..

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Amerikaanse Joden zitten achter oorlogen. Ex-CIA-agente in opspraak omdat ze dit artikel deelde op Twitter

Amerikaanse Joden zitten achter oorlogen. Ex-CIA-agente in opspraak omdat ze dit artikel deelde op Twitter

Voormalig CIA-agente Valerie Plame Wilson deelde donderdag ...

Aanval door terroristen in Syrië georkestreerd door Amerikaanse veiligheidsdiensten. Zie hier het resultaat

Aanval door terroristen in Syrië georkestreerd door Amerikaanse veiligheidsdiensten. Zie hier het resultaat

Een aanval door al-Nusra-terroristen en hun bondgenoten ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
PGlmcmFtZSBzcmM9Ii8vd3d3LnBheXByby5ubC9wcm9kdWN0ZW4vaW50ZXJuZXRfc3VjY2VzX2dpZHNubF8tX2ludGVybmV0X21hc3RlcmNsYXNzLzMzMDY2LzMxMjUxL2l3Yy9odHRwczovL3d3dy5pbnRlcm5ldHN1Y2Nlc2dpZHMubmwvaXdjX3JlZGlyZWN0IiBuYW1lPSJteWlGcmFtZSIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIG1hcmdpbmhlaWdodD0iMHB4IiBtYXJnaW53aWR0aD0iMHB4IiBoZWlnaHQ9IjEwMCUiIHdpZHRoPSIxMDAlIiBhbGxvd2Z1bGxzY3JlZW4+PC9pZnJhbWU+