Buitenland

Verheugde reacties op overwinning Giorgia Meloni: ‘Opdoffer voor bemoeial Von der Leyen’

Help ons door dit met je kennissen op je social media te delen!

Giorgia Meloni van Fratelli d’Italia (Broeders van Italië) is de duidelijke winnaar van de verkiezingen in Italië, tot grote teleurstelling van het establishment.

Meloni wil een rechtse regering vormen. “De Italianen hebben een duidelijke boodschap afgegeven dat zij een rechtse regering onder leiding van Broeders van Italië wensen,” zei ze. Die regering zal zich inzetten voor alle Italianen, met als doel het volk te verenigen, voegde ze toe.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

De afgelopen maanden voerde Meloni campagne met het motto ‘God, land en familie’. Daarbij keerde ze zich tegen de lhbti-lobby, woke-ideologie en het geweld van de islam. De talloze migranten die jaarlijks Italië binnenstromen, wil ze gaan tegenhouden. Daarnaast verzet ze zich tegen ‘financiële speculanten’.

Mensen hebben geen idee wat eraan komt

De mainstream media vergelijken haar met Mussolini en noemen haar extreemrechts. “De extreemlinks-nazistische NOS noemt Meloni, leider van het Italiaanse politieke midden, ‘rechts-radicaal’. Stop de financiering van deze uiterst gevaarlijke radicale duivels,” fulmineert Europees Parlementslid Marcel de Graaff.

“Wat een goed nieuws, we hebben straks een eerste vrouwelijke premier van Italië! Of zal het geslacht straks opeens niet zo belangrijk meer zijn voor de reguliere journalist en moeten we onze diepste zorgen uitspreken?” vraagt bioloog Richard Steenvoorden zich af.

Financieel journalist Arno Wellens twittert: “Iedereen is nu bang voor ‘fascisten’ omdat een rechtse dame in Italië heeft gewonnen. Het is wel een logische reactie op economisch mismanagement van de zittende macht. En het wordt nog veel erger – en ‘rechtser’. Mensen hebben geen idee wat eraan komt.”

Hoog tijd dat de EU hiernaar gaat handelen

“Giorgia Meloni is ‘uiterst’ noch ‘extreem’. Italië kent een overwinning voor de democratie, een opdoffer voor bemoeial Von der Leyen, en, na Zweden, een inspiratie voor alle Europese patriotten!” schrijft Barbara Pas, ondervoorzitter van Vlaams Belang.

Europarlementariër Bert-Jan Ruissen (SGP) spreekt van een ‘sterk signaal’ aan de EU. “Zie ook de recente verkiezingen in Zweden: mensen willen minder Brusselse bemoeienis. Hoog tijd dat de EU hiernaar gaat handelen!”

4.8 141 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

136 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Geen schaap
Geen schaap
1 jaar geleden

Geweldig ! Laat het kaartenhuis wat zich EU noemt, maar in elkaar storten.

voor
voor
1 jaar geleden

HOERA MELONI. HARTELIJK GEFELICITEERD !!!

ALF
ALF
1 jaar geleden

Rechts betekend voor mij
Je gezonde verstand gebruiken.

psa
psa
1 jaar geleden

Wat een reclame door de vlag van van Houwelingen, 2 kamer, WNL, NOS, etc. ze trappen er allemaal in.

Back to top button
136
0
We lezen graag je reactie!x