Mens en DierCorona

Huisarts kraakt coronabeleid Rutte: ‘Eén grote leugen’

Help anderen door dit met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Ik voel me gedwongen leugens te vertellen aan mijn patiënten, zei huisarts Els van Veen tijdens haar getuigenis bij de buitenparlementaire onderzoekscommissie. En als ze de waarheid vertelt, worden mensen boos op haar omdat de media ‘al maandenlang leugens vertellen’.

“Ik kom in conflict met mijn eed,” verzucht Van Veen. Ze kan de mensen naar eigen zeggen niet eerlijk voorlichten over het coronavirus omdat de meesten heel erg bang zijn voor dit virus.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De huisarts kreeg via de radio te horen dat ze per 1 januari volgend jaar moet meehelpen met vaccineren tegen corona. Daar heeft ze weinig zin in. “Ik wil dit vaccin niet en ik wil dit vaccin ook niet aan anderen toedienen. Domweg omdat ik ervan overtuigd ben dat het middel veel erger is dan de kwaal.” Daarnaast zegt ze niet geïnformeerd te zijn over de eventuele bijwerkingen die deze nieuwe RNA-vaccins op de lange termijn kunnen geven.

Er werd vaak niet gereageerd, of op een vervelende manier

Ze constateert verder dat de coronacijfers van het CBS overgewaardeerd zijn. Normaal gesproken vult Van Veen bij oude mensen die sterven aan griep het onderliggend lijden in als doodsoorzaak. “Maar de laatste maanden is er een situatie ontstaan waarin ontzettend veel getest wordt. Wanneer mensen overlijden terwijl zij positief getest zijn, dan wordt per definitie Covid-19 als doodsoorzaak ingevuld.”

Van Veen mailde vaak met dagblad Trouw om haar standpunt duidelijk te maken als kritische huisarts. “Er werd vaak niet gereageerd, of op een vervelende manier,” zegt ze. “Ik neem het Trouw zeer kwalijk omdat Trouw is voortgekomen uit het verzet. Mijn grootouders hebben in de Tweede Wereldoorlog hun leven gewaagd vanuit hun geloof. Ik vind de berichtgeving in Trouw een aanfluiting. Hetzelfde geldt voor Medisch Contact, het blad van [artsenfederatie] KNMG. Medisch Contact is ook begonnen als verzetskrant.”

Daarnaast bracht de huisarts haar opmerkingen onder de aandacht van de partij waar ze lid van was, een coalitiepartij. Ze kreeg geen enkele reactie en besloot eind vorige maand haar lidmaatschap op te zeggen.

We blijven in Nederland vasthouden aan een ‘narratief’ dat één grote leugen is

“Ik ben ervan overtuigd dat het huidige coronabeleid desastreus is voor onze volksgezondheid,” benadrukt ze. Van Veen deelt een oorvijg uit aan de regering en de media: “Er is gigantische paniek gezaaid door het kabinet-Rutte. De media hebben het beeld van een ‘crisis’ versterkt.”

“Ik vraag mij af waarom wij door blijven gaan op de ingeslagen weg. We blijven in Nederland in mijn ogen te lang vasthouden aan een ‘narratief’ – killervirus, crisis, alleen maatregelen helpen totdat we allemaal gevaccineerd zijn – dat één grote leugen is,” zegt ze.

“Ik weet niet of dit kwade opzet is geweest. Ik weet wel dat grote groepen in de samenleving de dupe van het Covid-beleid zijn. Want wat ik nu zie gebeuren, is dat het kabinet-Rutte doordendert op deze trein en we als samenleving als lemmingen de afgrond instorten. Ik weet niet hoe de regering is te stoppen. Ik maak mij grote zorgen. Dit is geen democratie.”

Lees hier de hele getuigenis van huisarts Els van Veen.

[BPOC]

4.7 256 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

141 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ertje
Ertje
3 jaren geleden

we kunnen roepen wat we willen maar het helpt geen zak. Waarom niet? Omdat de regering vind dat het allemaal complotgekkies zijn die tegen de maatregelen en vaccinatie zijn.

Jeroen
Jeroen
3 jaren geleden

We moeten Rutte en de Jonge dwingen het vaccin als eerste te nemen.

mark
mark
3 jaren geleden

Overtuigend lijkt me toch. Ze heeft blijkbaar geen steekpenning gehad.

Pythagoras
Pythagoras
3 jaren geleden

Vroeger was de waarheid spreken normaal. Tegenwoordig ben je een uitzondering als je dw waarheid spreekt.

Back to top button
141
0
We lezen graag je reactie!x