Homepagina » Buitenland » Professor roert zich in coronadiscussie: ‘Dit is wat er echt aan de hand is in Italië’
Italië
Foto: Dipartimento Protezione Civile CC BY 2.0

Professor roert zich in coronadiscussie: ‘Dit is wat er echt aan de hand is in Italië’

“Ik ga u vertellen wat er echt aan de hand is in Italië,” begint professor Christopher Binetti zijn brief gericht aan de redactie van internetkrant La Voce di New York.

Volgens Binetti spreken de Engelstalige media onterecht van een lockdown in Italië. ‘Il blocco’ is veel erger dan een lockdown, zegt hij.

Slechts twee dagen nadat sommige gebieden in Noord-Italië in lockdown waren gegaan, breidde premier Giuseppe Conte de lockdown-maatregelen uit naar heel Italië.

Staat van beleg

Hij had namelijk veel kritiek gekregen omdat in de gebieden waar de lockdown in eerste instantie was afgekondigd ook zijn politieke tegenstanders waren te vinden.

En dus breidde hij de lockdown verder uit, aldus dr. Binetti, die verbonden is aan het Middlesex County College in New Jersey.

Hij wees erop dat ‘il blocco’ in werkelijkheid een staat van beleg is. Vrijwel alle winkels gingen dicht, en de politie en het leger mogen eenieder oppakken die probeert gemeentegrenzen over te steken.

Dictator

De regionale overheden, tegenstanders van Conte, zijn op deze manier buitenspel gezet. Het parlement – als het nog functioneert – staat machteloos.

Premier Conte is in feite een dictator, stelt Binetti.

Een (tijdelijke) dictatuur is extreem gevaarlijk voor de burgervrijheden en liberale democratie in Italië, voegt hij toe.

Waar eindigt het?

Het argument dat er sprake is van een uitzonderlijke situatie deugt volgens dr. Binetti niet.

In Italië doen dergelijke situaties zich geregeld voor. De ene keer is het een oorlog, de andere keer is het de pest.

Zelfs in de Verenigde Staten geven mensen veel van hun vrijheden ‘tijdelijk’ op in ruil voor veiligheid.

Waar eindigt het?

[La Voce di New York]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Willem schreef:

  Ja in Belgie alles dicht, niet meer dan 2 mensen samen op straat en hier vragen mensen zelf ook om lockdown, als die zeikerds nu vrijwillig binnen gaan zitten dan kunnen mensen met gezond verstand gewoon hun leven leiden. Wat is dit voor waanzin, had toch al niet zo’n hoge pet op van een groot deel van de burgerij maar dit breekt echt alle logica, alsjeblieft overheid die mij al decennia lang belazert en besteelt sluit mij op want ik kan zelf niet denken, wat een vreselijke pijnlijke domheid.

  61 likes
  • Philip schreef:

   Juist, de mensen leven nu in constante angst/paniek en vragen zelfs voor nog meer maatregelen, ze zijn gevangen in hun eigen kot, maar dat hebben ze nog steeds niet door.

   De huidige maatregelen zijn nog minstens voor 2 maanden van kracht (woorden van Magie de Block) als er dan geen lichtje gaat branden dan weet ik het niet meer!!
   Dat zijn die zelfde ministers die nu de macht hebben genomen via een staatsgreep, die men vorige jaar compleet hebben weggestemd.
   Want een eigenlijke regering hadden we nog niet (bijna een jaar niet meer sinds de verkiezingen van vorig jaar in Mei)

   Net zoals Mr van Ranst met zijn kop iedere dag op Tv, dat is dezelfde persoon die jaren geleden waarschuwde voor een paar miljoen doden door die zgn Mexicaanse griep, het bleek uiteindelijk een storm in een glas water te zijn.
   Dat is dezelfde Mr van Ranst die verbonden is aan Big Pharma en eist dat iedereen zich ieder jaar laat verplicht inenten tegen Griep en ik weet niet wat nog allemaal.

   Als ik daar de mensen op wijs, dan ben ik niet goed wijs!!

   Net het zelfde als ik er op wijs dat er nog steeds minder doden zijn dan de griep, er zijn nu een 400 a 500 mensen besmet (deze zijn getest) en je hebt iets meer dan 100 doden tot dus ver…meestal ouderen, zieke, zwakke mensen.
   Dat lijkt veel maar in werkelijkheid zijn er al 100 duizenden mensen besmet en dan stellen die paar honderd doden echt niets voor.
   Maar dat valt steeds in doveman’s oren, de mensen zitten aan hun beeldbuis gekluisd en al de rest doet er niet aan toe.
   De mensen zijn niet meer voor rede vatbaar en o wee als ik daar op wijs, want dan ben ik niet goed wijs!!

   60 likes
   • wysiwygman schreef:

    De politiestaat is idd een feit in Belgie, en dat op 1 week tijd :

    – In Antwerpen zag een vriend vandaag hoe de politie burgers verjaagde van een bankje, gezellig als koppel door de stad kuierenen in de zon zitten hoort er niet bij volgens bepaalde machtswellustigen van de Antwerpse politie …
    – Burgers kunnen niet meer naar hun tweede huis/appartement aan de zee, ze worden op de afrit van de snelweg tegengehouden door politie en teruggestuurd
    – vandaag liep ik met mijn gezin en een ander gezin (2 kleine kinderen + baby) te wandelen over straat, kinderen rolschaatsend. We realiseerden ons te laat, had toen de politie gepasseerd, we hadden boetes gekregen (we wonen op het platteland)
    – alle kleine speeltuintjes in onze gemeentes zijn afgesloten met politielint
    – we mogen nog enkel met de wagen de baan op om te tanken, ziekenhuis, apotheek, eten kopen; voor elke andere verplaatsing kunnen ze je tegenhouden en terugsturen
    – op de markt (alle kraampjes op 2m van elkaar) liep een agent met een stok van 1.5m de social distance te meten (je verzint het niet)
    – De Belgische politie maakt sinds vrijdag gebruik van drones om burgers te herinneren aan de coronamaatregelen.

    En dan nog zijn er mensen die roepen om een full lockdown waar je enkel met een pasje en een vast tijdslot naar de winkel mag gaan … George Orwell draait zich om in zijn graf

    28 likes
    • Marc schreef:

     @wysiwygman: ik vraag me af waar in Belgistan jij woont want je overdrijft nogal blijkbaar. Ik woon in Limburg, Belgie, we kunnen gewoon naar de winkel, mijn kinderen spelen rustig buiten, we wandelen vrij door de bossen met het gezin en ik ga gewoon iedere dag werken zoals normaal en heb helemaal geen levensnoodzakelijk beroep. Ik werk in de chemie maar hier zijn bijna alle bedrijven open, zoals bv dewalt en noem maar op. Blijkbaar zitten er velen ‘gevangen’ in hun hoofd.

     9 likes
     • Philip schreef:

      [email protected] wysiwygman heeft gelijk, er zijn wel degelijk steden waar de politie met een stok van 1,5 meter rondlopen, deze week was er nog een artikel in het Belang van Limburg (plaatjes, beelden) en dat was zelfs ergens in Limburg (dacht Diest)
      Verschillende gemeenten sturen er ook drones op uit, ja speelpleinen zijn in mijn gemeente ook verboden terrein, men mag met max twee de straat op tenzij het een gezin met kinderen is en dan moet er afstand worden gehouden.
      Parken zijn hier ook verboden terrein, samenscholingen zijn verboden, marktkramen staan op twee meter van elkaar en dan alleen nog maar kraampjes met voeding, de rest is verboden.
      Winkels met voeding, apothekers, dieren winkels, banken zijn hier nog open, al de andere winkels zijn allemaal gesloten, verplaatsingen word sterk afgeraden, behalve in bepaalde gevallen, hier controleert men vooral op en rond de markt.
      De meeste bedrijven zijn hier allemaal dicht, links en rechts is er nog eentje aan het draaien maar daar komt volgens mij deze week ook een einde aan.
      Mijn stad, thans geen kleine stad ligt er dood en verlaten bij, iedereen mijd elkaar als de pest, zelfs binnenshuis doen er mensen gek en eisen ze zelfs de nodige afstand, alsof iedereen een lepra is.

      Mensen slaan compleet door, zelfs in de zorg waar ik werk, werd er vorige week gevraagd om afstand te bewaren wat de collega’s betreft, mondmasker is sinds vorige week ook verplicht, net als onze temperatuur meten met het binnen komen en het weer buiten gaan op het einde van de shift.

      Het ene werk is het andere niet, de ene stad/dorp is het andere niet!!

      9 likes
     • wysiwygman schreef:

      https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/03/23/antwerpse-politie-controleert-of-coronamaatregelen-worden-nagele/

      Er zijn nog steeds mensen die zich niet aan de coronamaatregelen houden. Zij worden beboet door de Antwerpse politie. “Het gaat om mensen die te dicht bij elkaar staan of wandelen. Ook wie niet-essentiële verplaatsingen maakt met de wagen wordt beboet. Vier mensen die samen in één wagen zitten, mogen zich aan een controle verwachten. Daarnaast hebben we extra aandacht voor mensen die rondrijden met een buitenlandse nummerplaat. Wie zonder geldige reden in Antwerpen is, wordt beboet en gevraagd om de stad te verlaten.”

      Ik overdrijf ?

      7 likes
 • Willem schreef:

  Zoiets gebeurt in heel Europa volgens mij overal kwamen mensen in opstand en stonden regeringen zwaar onder druk , ik verwacht iets soortegelijks hier .

  Dit is een machtgreep om de orde weer te herstelen en het crashende systeem [ was anders ook gebeurt ] te resetten en nu onder het mom , het was allemaal de schuld van het virus en niet van de criminele banken .

  De eerste 900 miljard die zijn al over gemaakt naar Deutschebank , herinnerd u zich 5 weken geleden ene M Rutte nog die er mee instemde met de EU om Banken zoals DB te gaan redden als die dreigden om te vallen , met wie zijn geld gaat dat gebeuren denkt u ?

  Griekenland al vergeten ?

  47 likes
  • Straalmans schreef:

   Mensen worden gedwongen thuis te gaan werken. Je huis is niet meer je huis alleen, maar tevens jouw werkplek. Geldt er niet een wet dat als je je huis als werkplek gebruikt, je daarvoor (kantoor)belasting moet betalen? Dus straks krijgen de mensen nog een schop na in de vorm van een extra belasting?

   8 likes
 • IIS schreef:

  Dit nep virus is een oorlog tegen vrijheid en het weldenkende verstand, de fock down is m.i. een manier om sowieso de gehele Europese economie kapot te krijgen.

  Mensen die oproepen tot een fock down dienen goed na te denken over welke consequenties en dramatische gevolgen dit heeft voor de gehele samenleving en welke diepe en grote gevolgen voor miljoenen en zelfs miljarden mensen dit heeft. Misschien zijn we al te laat om dit drama nog af te wenden en is het kwaad al geschied.

  Want wat als iedereen daadwerkelijk binnen blijft en er geen voedsel meer verbouwd en aangeleverd wordt. Hoeveel honger met miljoenen hongerdoden zal dit opleveren. Is het werkelijk verstandig om mensen op te sluiten i.p.v. te accepteren dat mensen ziek kunnen worden en enkelen heel misschien daarom zullen sterven?

  Is het werkelijk niet totaal onverantwoord om de gehele economie en de broodnodige economische activiteit compleet plat te leggen met alle gevolgen van dien? Nu mensen nog beschikking hebben over eten en drinken denken velen niet in die richting en omdat het erg is dat anders enkelen van ons zouden sterven,? Maar wat als door iedereen gevangen te houden er geen aanbouw en productie van voedsel meer is en de gehele logistiek enz. wegvalt. Even plat gezegd: maar gaan we dan de formica van de eetkamertafel opvreten of worden we dan kannibalen?

  Denk na over deze waanzin, deze vergrendeling van Europa en de daardoor veroorzaakte totale ineenstorting, is dat het waard om een achterlijke coronahoax te proberen te bestrijden? Laat de zogenaamde ziekte gaan en concentreer je op de economische vrijheid die wordt vernietigd.

  Pas als er lege buiken en hongerdoden zijn zullen mensen merken en nadenken over het feit dat het een dramatische foute keus was een coronahoax op deze wijze te bestrijden.

  37 likes
 • IIS schreef:

  Deze hele fockdown is regelrechte waanzin en dient onmiddellijk te stoppen. Het leger zou moeten optreden, niet tegen de bevolking, maar voor de bevolking en de macht middels een coup d’etat overnemen. Schande wat er voor onze ogen zich voltrekt. Stop deze totale waanzin‼️

  29 likes
 • D.D schreef:

  Grappig dat het merendeel het hier een nep-virus noemt, ja ik begrijp het; een aantal jaar geleden zijn er 7800 mensen overleden aan de griep, alhoewel ik deze site dagelijks lees moet ik jullie teleurstellen; ik ken veel mensen die werken op ziekenhuizen; het is een zooitje op dit moment aan wat er plotseling binnenkomt, maar volgens de meeste hier is het allemaal een toneelstukje?, het virus is echt, en ja dat ze hier een crisis door creëren is een logisch gevolg.

  21 likes
  • KaAsLijF schreef:

   Toneel ? Beste D.D ik ben er van overtuigd dat er in het ziekenhuis idd taferelen afspelen die de voorstelling te boven gaan. Maar is dit een gevolg van de paniekaanvallen van de bevolking of effectief de piek in opnames die men voorziet/spelt ? Momenteel lees ik alleen dat: die ziekenhuizen er klaar voor zijn en dat er X aantal bedden reeds klaar zijn.
   Leg mij eens uit wat het verschil is met de gewone seizoensgriep die trouwens veel meer slachtoffers eist, maar waar we nu niks van horen ? Elke dag bericht men over het aantal Corona doden, maar heeft men OOIT dagelijks bericht over het aantal griepdoden ? En dit zijn er aanzienlijk meer. Corona gaat zeker geen pretje zijn, maar er klopt idd iets niet vwb de massale paniek die om zich heen grijpt in Europa. De zorgverleners zijn hier het slachtoffer, maar niet van een dodelijk virus.

   16 likes
  • wysiwygman schreef:

   Nee het is een echt virus en het is 10x zo besmettelijk dan een casual griepvirus maar wat gebeurt er bij een standaard jaarlijks weerkerende griepepidemie : 5-8% wordt besmet, bij een sterke epidemie is dat 10%. Wereldwijd sterven gemiddeld 0.1% mensen aan de griep. Tot zover de cijfers.

   Laat ons dat naar Belgie vertalen :
   milde griep : 550.000-880.000 besmet, sterke griep : 1.1 miljoen besmet
   0.1% van 550.000 = 550 or 880 doden bij milde griep
   0.1% van 1.1 milj = 1100 doden bij sterke griep

   In seizoen 2017-2018 werd geschat dat 67% van de 697.000 Belgen die griepachtige klachten hadden, ook daadwerkelijk griep hadden, dat zijn 466.990 Belgen die griep hadden in Q1 2018.
   Het aantal griepdoden in dat seizoen was 1800 en +2700 oversterfte maw het echte aantal griepdoden lag wss een pak hoger dan 1800. We komen dus al snel aan 0.43% ipv 0.1%

   Wat is het verschil met Covid-19 : het is een nieuw virus, we zijn dus nog niet immuun, er is geen vaccin voor mensen die het nodig hebben (ouderen, fragiele en zieke mensen). Echter, de grootste slachtoffers tijdens een gewone epidemie zoals in 2018 zijn bejaarden. Hoe sterven die ? Stilletjes in de rusthuizen of thuis aan “een ziekte”, plots werd oma ziek en was het gedaan. Daar wordt geen ruchtbaarheid aan gegeven, de normale gang van zaken en dat loopt op een winter al snel op tot 100’en of 1000’en doden, dit zijn niet mijn woorden : Volgens viroloog en griepcommissaris Marc Van Ranst sterven in Belgie jaarlijks tussen de 500 en 5.000 personen aan griep.

   Maar met covid-19 verloopt de gang van zaken heel anders : elke bejaarde die nu kucht wordt geisoleerd of naar de spoedafdeling gebracht EN – belangrijk detail – worden daar BEHANDELD iets wat in normale griepseizoenen veel minder gebeurt en al helemaal niet zo geconcentreerd.

   Hoogbejaarden met medische aandoeningen halen het meestal niet, ondanks de geavanceerde apparatuur op de spoedafdeling maar daardoor lijkt het een extreem dodelijk virus te zijn. Dat is natuurlijk nogal kort door de bocht zoals we intussen weten.

   In Belgie zijn we nu 1 week in lockdown en zijn er een 70-tal doden, die 70 doden zijn (met 3 uitzonderingen) allemaal +65, covid-19 viseert dus wel dezelfde doelgroep als de meer gekende influenza virussen. Wat mijn probleem is dat er een extreem gevoel van gevaar gecreerd wordt + “hier hebben jullie de staat nodig !” terwijl van covid-19 besmette mensen 90% maar milde tot geen symptomen heeft, 5% is 2 weken goed ziek en 5% beland op Spoed. Deze informatie werd ons tot een week geleden ingepompt en ik zie geen reden waarom dat nu anders zou zijn, echter men wil ons nu doen geloven dat Covid-19 een killer-virus is en dat is een loopje nemen met de waarheid.

   16 likes
   • CHiXiStigma schreef:

    Is het je dan nog niet duidelijk, het gaat niet om de cijfers maar om de capaciteit van de IC, als die vol is kan je ook andere mensen niet helpen.
    Dit virus veroorzaakt een longontsteking middels een virus en niet middels een bacterie, wat een probleem geeft bij behandeling.
    Als je boven de 80 bent, kan je niet makkelijke beademd worden, door de schade aan je longen is extra druk nodig en dan scheuren je longen.
    Het is ook niet zo dat elke bejaarde die kucht wordt opgenomen en geïsoleerd, je kan ook kiezen om niet behandeld te worden.

    Maar goed je punt is duidelijk, de rest kan sterven want het zijn maar statistieken.

    1 likes
    • wysiwygman schreef:

     Waar is je verontwaardiging bij de duizenden bejaarden die elk jaar sterven aan de gewone griep ? Daar lig je ook niet wakker van dus nu moet je
     niet de moraalridder uithangen omdat elke Facebook-adept het nodig vindt elk-ietsiepietsie-itempje-in-zijn-persoonlijke-leven te moeten sharen en
     vooral alles “heel erg vindt” en als je ziek wordt, wordt je HEEL ziek (wat al niet zo is).

     Wat begrijp je daar nu niet aan : een gewone griep is ook een gevaarlijke ziekte. Daar sterven vele mensen aan wereldwijd, die mensen zien af en in de meeste
     gevallen komt dat OF door de leeftijd & zwakke gezondheid OF is het genetisch bepaald (zoals de meesten < 50 jaar).

     Dit virus is besmettelijker EN er zijn minder mensen immuun maar de aantallen die nu naar de spoedafdeling gaan zijn MINIMAAL als je kijkt naar de ganse
     bevolking dus statistieken doen er wel toe, al is het maar om alles in de juiste context te plaatsen. Men doet nu in de pers of Covid-19 = anthrax, dat is niet zo.

     Op een week tijd is mijn land terug naar oorlogstoestanden gekatapulteerd dus qua sociaal experiment kan dat wel tellen ;
     – burgers roepen massaal op om de dissidenten die in het park gaan wandelen zwaar te beboeten en desnoods te interneren.
     – De politie maakte gisteren bekend dat ze dagelijks tientallen tips krijgen van mensen die hun buren verklikken omdat ze de richtlijnen niet volgen
     – hamsteren is het meest asociale dat je in crisistijd kan doen maar kijk, ondanks onze welvaart neemt het dierlijk instinct METEEN over

     Wat zijn we dan nog waard als maatschappij ? Dus lazer alsjebieft op met “doden zijn maar statistieken voor jou !”, ik verkies statistieken boven individualisme.

     2 likes
  • Cleoptra schreef:

   Het virus is inderdaad echt, een echt gecreëerde , met een intentie en een doel dat een grotere agenda dient , en zich recht in je snuit ontvouwt. Je moet het wel willen zien.

   11 likes
  • John Doe schreef:

   @D.D Hoezo een *aantal jaren* geleden? – er gaan elk jaar ongeveer 500.000 mensen dood aan griep (dit komt direct van WHO statistieken World Health Organization) – waar haal je die 7800 vandaan ?.
   Het is griep seizoen meer mensen overlijden en de meeste zijn +75 jaar oud met onderliggende complicaties.

   Dit is direct van hun website – **Every year an estimated 290,000 to 650,000 people die in the world due to complications from seasonal influenza (flu) viruses.
   This figure corresponds to 795 to 1,781 deaths per day due to the seasonal flu***

   Ook volgens de WHO – **According to US-CDC, most deaths occur among people aged over 75 years, and in the world’s poorest regions followed closely by the Eastern Mediterranean and Southeast Asia**

   https://www.worldometers.info/coronavirus/

   https://www.worldometers.info/coronavirus/coronavirus-death-rate/

   Het probleem is dat de media (en de rest) doet alsof alles en iedereen die de laatste weken overlijden Corona virus heeft, dit is gewoon niet waar – en dan nog de constante paniek op TV, internet, de media, Radio etc etc.
   Het Virus zal zeker wel echt zijn, maar dat volledig landen in lockdown moeten is wat overdreven.. dit gaat echt te ver.

   7 likes
  • Philip schreef:

   Het is een zooitje omdat de ziekenhuizen er niet op voorzien zijn, komt er van als men een bezetting moet hebben van bijna 100 % om zoveel mogelijk winsten te maken, nu hebben ze geen bedden en apparatuur genoeg, komt er van als de politiek al jaren de ziektezorg zit kapot te besparen.
   Dat is dus het probleem, al de rest is nonsens en zwaar overdreven..je gaat zien hoeveel miljarden ze nu krijgen toegestopt..actie, reactie, kettingreactie!!

   3 likes
 • Marcus1968 schreef:

  Er lijkt wel een soort van wereldwijde angst psychose rond te gaan…!

  Een totale economie collapse…!
  Allemaal omdat -zoals ik elders las- de grote bedrijven dan de kleintjes kunnen opeten…? Maar de hele economie laten instorten, richt toch ook voor de grote jongens veel schade aan…?!!

  Om er ook even een positieve draai aan te geven; Ik dacht zo bij mezelf. De hele corona-hysterie gooit onze hele samenleving (wereldwijd) overhoop. Maar zal dat misschien ook nodig zijn? Om ons als samenleving naar een (spiritueel) hoger plan te brengen? Wowww, … kan ik nu nog wel volhouden dat ik dit als nuchtere Noord Hollander opschrijf…?

  Het kapitalisme lijkt -als de 9/11 Twin Towers- in te storten.

  Er zal gerust nog wat pijn genomen moeten worden, voor we een ècht harmonieuzere samenleving krijgen. Maar met de conclusie, dat het kapitalisme niet meer werkt, zeg ik toch niets te veel, lijkt mij.

  Hoe we dieren op veetransport vervoeren; Hoe dezen soms dood of kreupel aankomen, is toch verschrikkelijk?
  Hoe roofbouw op de aarde wordt gepleegd; Na het delven van grondstoffen, maanlandschappen worden achtergelaten, dat kan toch ook niet langer?

  15 likes
  • IIS schreef:

   Kapitalisme, de vrije markt, was al de nek omgedraaid en heet tot op heden corporatisme. Jammer @Markus dat veel mensen blijven hangen in het anti kapitalistische verhaal, alsof er neo nazi communisten aan de deur staan kloppen die de boel over willen nemen en het corporatisme gaan vervangen voor een neo nazi communistische samenleving, met daarbij bijv. één wereldregering met iedereen in permanente digitale slavernij.

   4 likes
  • Sander schreef:

   Marcus, dank voor je geweldige visie. Heeze helpt me iets meer gerust gesteld te worden. Dus we mogen nu beginnen met meer zorg en tijd voor elkaar, meer tijd voor de natuur, minder in geld denken en gewoon onbaatzuchtig dienen zijn en geven? Terwijl we vaker gewoon diverse. Zaken gratis zullen krijgen.

   Deze gevangenis corona tijd is er ook opdat het leven ons in een richting duwt naar meer verantwoordelijkheid, gelijkheid en eerlijkheid naar elkaar. Nou dat mocht ik hopen! Maar dat doe ik toch.
   Laat je jouw vrijheid niet afnemen! Ik hoop dat er protesten en geweldige menslievende dingen georganiseerd zullen worden door burgers als deze ellendige lockdown blijft.

   4 likes
  • Harry schreef:

   Als de sterfte in duitsland laag blijft, zij hebben 25 maal zoveel ic units en daar worden bejaarden wel opgenomen , dan is de les dat we duizenden ic units achter de hand moeten hebben voor een crisis zoals deze. Ik denk dat een aantal maatregelen dab niet nodig zijn omdat de piek dan wel te behappen valt.

   3 likes
  • Willem schreef:

   Zo gek is dat niet want we lopen als mens al achter op alle ontwikkelingen, we worden als het ware vastgehouden in een neerwaartse spiraal een negatieve vortex ofzoiets. Het zal wel ergens goed voor zijn/

   2 likes
 • deze schreef:

  total FUGAZI deze wereld met zijn hebzucht naar MACHT en let maar op,
  morgen gaat het hier ook helemaal down.. wie oh wie staat er op als VERZETSSTRIJDER ??
  ook heel raar dat er een man of 40.000 uit de Verschrikkelijke Staten door geheel eur-Opa een ” oefening ” uit voeren van een paar maanden.. wat is er ECHT aan de knikker????
  5G uitrollen o.a. ! Met bescherming van de bovenstaande ” oefening “.. Dat hele FEAR-US ( virus) is volgens mij stralings- besmetting.. zou zo maar kunnen ( testen bio-wapens .. alles zou kunnen, maar het is in ieder geval goed mis, de angst en paniek schroeven de media 24/7 op.. zodat het echt moet lijken..
  in ieder geval : opvallende STRAK BLAUWE LUCHTEN opeens voor de 2e dag..
  ik blijf positief en ben niet bang, heb 2 rollen schijtpapier nog in de kast en daar heb ik genoeg aan om de shit af te vegen die ons wordt opgedrongen!

  ondanks : fijne zondag thuis met rummie cuppen en vooral monopoly..

  7 likes
 • Axel M. schreef:

  wie vrijheid omruild voor veiligheid zal geen van beide hebben
  Thomas Jefferson

  Axel M.

  7 likes
 • salvar schreef:

  ik kan het verkeerd hebben maar ik vertrouw het voor geen meter.
  er is natuurlijk een virus en er gaan mensen aan dood of het helpt iemand eerder te laten gaan.
  constant wordt de druk erop gehouden door de regering en rivm zodat de mensen in angst gaan leven.
  alles sluiten zo langzamerhand.
  italie: geen virusoorlog.
  frankrijk : economische oorlog.
  lock down, lock down etc.
  in denk dat er een grote luchtbel was die op uiteen spatten stond en ineen een verschrikkelijk virus.
  ineens politie op straat ik heb er nog nooit zoveel gezien en zo meteen het leger en dan wordt de strop aangetrokken en iedereen zit ondertussen binnen en worden de plannen verder uitgerold , de economie naar de kl*te en de nieuwe wereld in het voordeel van de elite (die nu onder de grond zitten) is geboren.

  welkom in de gevangenis 2020.

  5 likes
 • rop schreef:

  ANGST.ANGST EN NOG EENS ANGST…De hele samenleving is er mee doordrongen, het hele economische beeld gebeuren is op angst gebaseerd op verlies van wat en waarmee men in gelooft,net als met een religie een geloof waar men een geloof in een beeld aanbidden zij waren ook veelal met angst verweven en hele oorlogen werden er daarmee gevoerd ja dat was de voedingsbron angst en een beeltenis van hel en verdoemenis zaaien en er zijn nog steeds van die lieden die daar mee rondzeulen,ook de media is een voortreffelijk bron om angst te zaaien inclusief de leiders van een land…het zijn de angst zaaiers van dit moment ,,over een virusje die nu rond waait, men verkondigt vroeger ook een soort angst zodat de mensen luisterde naar deze verkondigingen deze deelde ze mee in een gebouw met een punt erop , het zijn nu de moderne predikers van deze tijd en ja hoor angst zaaien om een bepaalt doel te bereiken , daar gebruiken ze nu een virus voor ,maar is de mens zelf die virus niet? er zit een plan achter net zo als in het hele religieuze gebeuren destijds gehele onderwerping aan een MACHT,,nu een economische macht ,,de wereld omvattend is ,wel men heeeeel veel meningsverschillen maar dat had men destijds ook met het beeld geloof,hele oorlogen werden erom gevoerd de dwaasheid van de mens is ver te zoeken ook nu in deze tijd en gebeurtenis, hoe het af zal lopen is nog de vraag maar kijkend naar vroeger waar men hele oorlogen uit voortkomen,,zal dat zo maar ineens nu ook het geval kunnen zijn, Oeps eigenlijk ben ik nu ook een beetje angst aan het zaaien,, ja angst daarop is alles gebaseerd..vooral met een gebeuren zoals NU, in ieder geval worden veel ouderen die ziekelijk zijn erdoor getroffen en sterven,misschien wel de bedoeling, scheelt straks weer heel veel aow en zieke zorg..dat liep toch al naar een financiële hoogtepunt toe, en misschien word ik er ook wel door getroffen, maar om die angst toe te laten Nee..als het lichaam sterk genoeg is zal het wel overleven, en anders gewoon terug naar het universum , mijn schepper…

  4 likes
 • Christgalactic schreef:

  Volgens prof. Cowen worden mensen niet ziek van een virus ( zie Rudolf Steiner), maar wel door elekrificatie van de wereld. De virus is hooguit een reactie hierop, ze ontstaan door zieke cellen..
  Overheden zijn bezig met de uitrol van het 5G netwerk!!!!!!! Pandemiën onstaan telkens weer na een het installeren van een nieuw elekromagnetisch veld!
  Na de W.O1 brak de spaanse griep uit; dit liep synchroon met de introductie van “radiowaves”; met andere woorden een nieuwe elekromagnetisch veld!!!.
  Nu zien we de uitrol van 5G synchroon lopen met het coronavirus.

  4 likes
 • Perry schreef:

  Smakelijk om te zien hoe mensen hier reageren en hun visie geven over het corona virus.. Hoax.. Complotten.. illuminatie.. elite..

  Leuk om te zien dat mensen in hun eigen fantasie wereld leven en totaal geen besef hebben hoe het in de “echte” wereld er aan toe gaat… dit zijn dezelfde mensen die er straks voor zorgen dat er een algemene loc down komt en lopend dan als hardste te gillen … terwijl ze zelf in grote getalen samen kwamen…
  En als je denkt dat het Corona virus een HOAX is moet je echt je eigen laten nakijken… of het ziekenhuis wat het meest dichtbij ligt opzoeken en vragen of je even mag kijken op de IC.. dan zie je beelden die op je netvlies blijven staan kan ik je vertellen… sterker nog je moet je eigen kapot schamen 😉

  3 likes
  • Aphelius schreef:

   Ieder die nu griep heeft wordt paranoia en vlucht naar het ziekenhuis, daar lijkt het meer op. En waar is jouw bewijs dat dit virus zo dodelijk is? Nee.. nergens. Dus ga mensen niet zo bestempelen dat ze in een fantasiewereld leven. Dit zijn eerder mensen die naar meerdere informatiebronnen kijken ipv eenzijdige info van die tv en krant.

   Dat jij je zo graag laat leiden door anderen betekent niet dat anderen ook zo zijn. Ik ben hier geboren niet om geleid te worden door een ‘overheid’. Ga daar maar eens over nadenken: Je wordt geboren en zogenaamd heb je ineens verplichtingen en een burgerservicenummer. ‘k ben zeker geen contract aangegaan met iemand om mij te controleren.

   Ga jij maar in je fantasiewereld van wetten en overheden leven. Ik leef wel mijn eigen wereld van vrijheid.

   3 likes
 • Marc schreef:

  @Philip: Diest ligt in vlaams-brabant en niet in Limburg 😉

  2 likes
 • Philip schreef:

  De laatste cijfers, kijk bestudeer en oordeel dan zelf.

  https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20200322_04898180

  1 likes
  • wysiwygmanw schreef:

   Er is in Belgie dus 1 dode onder de 44 jaar en 2 doden onder de 65 jaar.
   Wat kopt dit artikel :
   “Eén van de jonge slachtoffers die het coronavirus gemaakt heeft …
   https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20200322_04898227
   Over welke andere “jonge slachtoffers” hebben ze het in godsnaam of is 44-65 ook al jong tegenwoordig ?
   Willens nillens zal iedereen geloven dat “jonge” mensen ook sterven ! dat is alleszins het mantra van de pers de laatste dagen.

   Op het nieuws lieten ze een verpleegster aan het woord die zei “de mensen die corona krijgen zien enorm af”, dat waren haar letterlijke woorden. Men wil de mensen dus echt doen geloven dat Covid-19 een levensbedreigend virus is, waar verpleegkundigen dagelijks “hun leven voor riskeren” (staat zo in de krant), als je besmet wordt is je leven geen stuiver meer waard !

   Je wordt er pisnijdig van en iedereen slikt het als zoete koek.

   14 likes
   • Philip schreef:

    Propaganda noemt men dat, angst en paniek zaaien, probleem dat de mensen (schapen) er blindelings in trappen, als je dat niet doet dan bent je van alles en nog wat.
    Meeste doden zijn trouwens allemaal 70-80 plussers en waren al zwaar ziek, net als de wat jongere, allemaal zwaar ziek, gezonde mensen sterven niet van de ene op de andere dag.

    En mensen die Corrona krijgen zien af, wat moeten die mensen met astma dan niet zeggen, of andere mensen die een longziekte hebben (ben daar eentje van) alles word nu opgeblazen, maar ze gaan de rekening nog krijgen, wacht nog maar, tenzij dat de mensen blind blijven voor de realiteit natuurlijk!!

    2 likes
 • Margie schreef:

  Het is een airborne virus

  1 likes
 • Elise schreef:

  Zoals ik dus al zei/hoe ik het zie: een Agenda21/30/NWO streek. We krijgen een systeem chance, dat gebaseerd is op de aarde cyclus/trillingen. Alles staat met elkaar in verbinding.
  Jaren geleden zijn alle geestelijke leiders(culturen/religies) al bij elkaar gekomen om de verschillen daarvan te kunnen samenbrengen. Pas geleden heeft men nog gebeden op de berg zion. Moslim/joods/christelijk. Als het doorgaat komen allen te samen(geestelijke leiders) op 20 juni hier in het vredespaleis in Den Haag.
  Het geldsysteem is sowieso op(jaren 80 al failliet). Nu gaat men alle/laatste branches overnemen, die nu geen inkomsten meer hebben.
  Ik heb er een dubieus gevoel over: aan de ene kant snap ik dat het systeem op is. Meer, meer, meer kan ook niet blijven doorgaan/het menselijke was sowieso zoek geraakt/veel is vergiftigd enz. Maar de grote vraag blijft: Hoe gaat men het dan invullen? Zijn de maatregelingen gebaseerd op natuurlijke aardveranderingen, die chaos gaan geven? Is daarom die shemita ingevoerd(enkele jaren geleden/het volstouwen/verzamelen van voedsel in gebouwen? Denk ook aan Janus, de tweegezicht. Kortom: Dualiteit met anderen/systeem en met jezelf.
  Aangezien je geen invloed hebt op het systeem, zorg voor jezelf/focus op jezelf. Negatieve invloed geef je ook aan elkaar door. Praat/help met elkaar en laten we het proberen positief in te zien, deze draai. Misschien komt het dan toch goed. Doe dingen op je intuïtie. Ik zie het als ultieme geestelijke test.
  Heb je de tijd: lees over oude culturen(Hopi/hindu enz.), dan krijg je een beetje inzicht op wat nu gaande is. Je kunt er kracht uit krijgen.
  Veel liefs, Gekke Loena.(deel 5 Harry gaat over wat nu gebeurt).

  0 likes
 • x

  Check Also

  lange frans

  Lange Frans en hoogleraar Karel van Wolferen: ‘Dit is de grootste leugen ooit’

  In de podcast van Lange Frans is ...

  minister

  Minister De Jonge gaat quarantaine verplichten: ‘Duivel van de democratie’

  Minister Hugo de Jonge gaat quarantaine voor ...

  >