Homepagina » Buitenland » Professor roert zich in coronadiscussie: ‘Dit is wat er echt aan de hand is in Italië’
Italië
Foto: Dipartimento Protezione Civile CC BY 2.0

Professor roert zich in coronadiscussie: ‘Dit is wat er echt aan de hand is in Italië’

“Ik ga u vertellen wat er echt aan de hand is in Italië,” begint professor Christopher Binetti zijn brief gericht aan de redactie van internetkrant La Voce di New York.

Volgens Binetti spreken de Engelstalige media onterecht van een lockdown in Italië. ‘Il blocco’ is veel erger dan een lockdown, zegt hij.

Slechts twee dagen nadat sommige gebieden in Noord-Italië in lockdown waren gegaan, breidde premier Giuseppe Conte de lockdown-maatregelen uit naar heel Italië.

Staat van beleg

Hij had namelijk veel kritiek gekregen omdat in de gebieden waar de lockdown in eerste instantie was afgekondigd ook zijn politieke tegenstanders waren te vinden.

En dus breidde hij de lockdown verder uit, aldus dr. Binetti, die verbonden is aan het Middlesex County College in New Jersey.

Hij wees erop dat ‘il blocco’ in werkelijkheid een staat van beleg is. Vrijwel alle winkels gingen dicht, en de politie en het leger mogen eenieder oppakken die probeert gemeentegrenzen over te steken.

Dictator

De regionale overheden, tegenstanders van Conte, zijn op deze manier buitenspel gezet. Het parlement – als het nog functioneert – staat machteloos.

Premier Conte is in feite een dictator, stelt Binetti.

Een (tijdelijke) dictatuur is extreem gevaarlijk voor de burgervrijheden en liberale democratie in Italië, voegt hij toe.

Waar eindigt het?

Het argument dat er sprake is van een uitzonderlijke situatie deugt volgens dr. Binetti niet.

In Italië doen dergelijke situaties zich geregeld voor. De ene keer is het een oorlog, de andere keer is het de pest.

Zelfs in de Verenigde Staten geven mensen veel van hun vrijheden ‘tijdelijk’ op in ruil voor veiligheid.

Waar eindigt het?

[La Voce di New York]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
45 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Willem
Willem
9 maanden geleden

Ja in Belgie alles dicht, niet meer dan 2 mensen samen op straat en hier vragen mensen zelf ook om lockdown, als die zeikerds nu vrijwillig binnen gaan zitten dan kunnen mensen met gezond verstand gewoon hun leven leiden. Wat is dit voor waanzin, had toch al niet zo’n hoge pet op van een groot deel van de burgerij maar dit breekt echt alle logica, alsjeblieft overheid die mij al decennia lang belazert en besteelt sluit mij op want ik kan zelf niet denken, wat een vreselijke pijnlijke domheid.

Philip
Philip
Reactie op  Willem
9 maanden geleden

Juist, de mensen leven nu in constante angst/paniek en vragen zelfs voor nog meer maatregelen, ze zijn gevangen in hun eigen kot, maar dat hebben ze nog steeds niet door.

De huidige maatregelen zijn nog minstens voor 2 maanden van kracht (woorden van Magie de Block) als er dan geen lichtje gaat branden dan weet ik het niet meer!!
Dat zijn die zelfde ministers die nu de macht hebben genomen via een staatsgreep, die men vorige jaar compleet hebben weggestemd.
Want een eigenlijke regering hadden we nog niet (bijna een jaar niet meer sinds de verkiezingen van vorig jaar in Mei)

Net zoals Mr van Ranst met zijn kop iedere dag op Tv, dat is dezelfde persoon die jaren geleden waarschuwde voor een paar miljoen doden door die zgn Mexicaanse griep, het bleek uiteindelijk een storm in een glas water te zijn.
Dat is dezelfde Mr van Ranst die verbonden is aan Big Pharma en eist dat iedereen zich ieder jaar laat verplicht inenten tegen Griep en ik weet niet wat nog allemaal.

Als ik daar de mensen op wijs, dan ben ik niet goed wijs!!

Net het zelfde als ik er op wijs dat er nog steeds minder doden zijn dan de griep, er zijn nu een 400 a 500 mensen besmet (deze zijn getest) en je hebt iets meer dan 100 doden tot dus ver…meestal ouderen, zieke, zwakke mensen.
Dat lijkt veel maar in werkelijkheid zijn er al 100 duizenden mensen besmet en dan stellen die paar honderd doden echt niets voor.
Maar dat valt steeds in doveman’s oren, de mensen zitten aan hun beeldbuis gekluisd en al de rest doet er niet aan toe.
De mensen zijn niet meer voor rede vatbaar en o wee als ik daar op wijs, want dan ben ik niet goed wijs!!

wysiwygman
wysiwygman
Reactie op  Philip
9 maanden geleden

De politiestaat is idd een feit in Belgie, en dat op 1 week tijd :

– In Antwerpen zag een vriend vandaag hoe de politie burgers verjaagde van een bankje, gezellig als koppel door de stad kuierenen in de zon zitten hoort er niet bij volgens bepaalde machtswellustigen van de Antwerpse politie …
– Burgers kunnen niet meer naar hun tweede huis/appartement aan de zee, ze worden op de afrit van de snelweg tegengehouden door politie en teruggestuurd
– vandaag liep ik met mijn gezin en een ander gezin (2 kleine kinderen + baby) te wandelen over straat, kinderen rolschaatsend. We realiseerden ons te laat, had toen de politie gepasseerd, we hadden boetes gekregen (we wonen op het platteland)
– alle kleine speeltuintjes in onze gemeentes zijn afgesloten met politielint
– we mogen nog enkel met de wagen de baan op om te tanken, ziekenhuis, apotheek, eten kopen; voor elke andere verplaatsing kunnen ze je tegenhouden en terugsturen
– op de markt (alle kraampjes op 2m van elkaar) liep een agent met een stok van 1.5m de social distance te meten (je verzint het niet)
– De Belgische politie maakt sinds vrijdag gebruik van drones om burgers te herinneren aan de coronamaatregelen.

En dan nog zijn er mensen die roepen om een full lockdown waar je enkel met een pasje en een vast tijdslot naar de winkel mag gaan … George Orwell draait zich om in zijn graf

Marc
Marc
Reactie op  wysiwygman
9 maanden geleden

@wysiwygman: ik vraag me af waar in Belgistan jij woont want je overdrijft nogal blijkbaar. Ik woon in Limburg, Belgie, we kunnen gewoon naar de winkel, mijn kinderen spelen rustig buiten, we wandelen vrij door de bossen met het gezin en ik ga gewoon iedere dag werken zoals normaal en heb helemaal geen levensnoodzakelijk beroep. Ik werk in de chemie maar hier zijn bijna alle bedrijven open, zoals bv dewalt en noem maar op. Blijkbaar zitten er velen ‘gevangen’ in hun hoofd.

Philip
Philip
Reactie op  Marc
9 maanden geleden

[email protected] wysiwygman heeft gelijk, er zijn wel degelijk steden waar de politie met een stok van 1,5 meter rondlopen, deze week was er nog een artikel in het Belang van Limburg (plaatjes, beelden) en dat was zelfs ergens in Limburg (dacht Diest)
Verschillende gemeenten sturen er ook drones op uit, ja speelpleinen zijn in mijn gemeente ook verboden terrein, men mag met max twee de straat op tenzij het een gezin met kinderen is en dan moet er afstand worden gehouden.
Parken zijn hier ook verboden terrein, samenscholingen zijn verboden, marktkramen staan op twee meter van elkaar en dan alleen nog maar kraampjes met voeding, de rest is verboden.
Winkels met voeding, apothekers, dieren winkels, banken zijn hier nog open, al de andere winkels zijn allemaal gesloten, verplaatsingen word sterk afgeraden, behalve in bepaalde gevallen, hier controleert men vooral op en rond de markt.
De meeste bedrijven zijn hier allemaal dicht, links en rechts is er nog eentje aan het draaien maar daar komt volgens mij deze week ook een einde aan.
Mijn stad, thans geen kleine stad ligt er dood en verlaten bij, iedereen mijd elkaar als de pest, zelfs binnenshuis doen er mensen gek en eisen ze zelfs de nodige afstand, alsof iedereen een lepra is.

Mensen slaan compleet door, zelfs in de zorg waar ik werk, werd er vorige week gevraagd om afstand te bewaren wat de collega’s betreft, mondmasker is sinds vorige week ook verplicht, net als onze temperatuur meten met het binnen komen en het weer buiten gaan op het einde van de shift.

Het ene werk is het andere niet, de ene stad/dorp is het andere niet!!

wysiwygman
wysiwygman
Reactie op  Marc
9 maanden geleden

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/03/23/antwerpse-politie-controleert-of-coronamaatregelen-worden-nagele/

Er zijn nog steeds mensen die zich niet aan de coronamaatregelen houden. Zij worden beboet door de Antwerpse politie. “Het gaat om mensen die te dicht bij elkaar staan of wandelen. Ook wie niet-essentiële verplaatsingen maakt met de wagen wordt beboet. Vier mensen die samen in één wagen zitten, mogen zich aan een controle verwachten. Daarnaast hebben we extra aandacht voor mensen die rondrijden met een buitenlandse nummerplaat. Wie zonder geldige reden in Antwerpen is, wordt beboet en gevraagd om de stad te verlaten.”

Ik overdrijf ?

Willem
Willem
9 maanden geleden

Zoiets gebeurt in heel Europa volgens mij overal kwamen mensen in opstand en stonden regeringen zwaar onder druk , ik verwacht iets soortegelijks hier .

Dit is een machtgreep om de orde weer te herstelen en het crashende systeem [ was anders ook gebeurt ] te resetten en nu onder het mom , het was allemaal de schuld van het virus en niet van de criminele banken .

De eerste 900 miljard die zijn al over gemaakt naar Deutschebank , herinnerd u zich 5 weken geleden ene M Rutte nog die er mee instemde met de EU om Banken zoals DB te gaan redden als die dreigden om te vallen , met wie zijn geld gaat dat gebeuren denkt u ?

Griekenland al vergeten ?

Straalmans
Straalmans
Reactie op  Willem
9 maanden geleden

Mensen worden gedwongen thuis te gaan werken. Je huis is niet meer je huis alleen, maar tevens jouw werkplek. Geldt er niet een wet dat als je je huis als werkplek gebruikt, je daarvoor (kantoor)belasting moet betalen? Dus straks krijgen de mensen nog een schop na in de vorm van een extra belasting?

IIS
IIS
9 maanden geleden

Dit nep virus is een oorlog tegen vrijheid en het weldenkende verstand, de fock down is m.i. een manier om sowieso de gehele Europese economie kapot te krijgen.

Mensen die oproepen tot een fock down dienen goed na te denken over welke consequenties en dramatische gevolgen dit heeft voor de gehele samenleving en welke diepe en grote gevolgen voor miljoenen en zelfs miljarden mensen dit heeft. Misschien zijn we al te laat om dit drama nog af te wenden en is het kwaad al geschied.

Want wat als iedereen daadwerkelijk binnen blijft en er geen voedsel meer verbouwd en aangeleverd wordt. Hoeveel honger met miljoenen hongerdoden zal dit opleveren. Is het werkelijk verstandig om mensen op te sluiten i.p.v. te accepteren dat mensen ziek kunnen worden en enkelen heel misschien daarom zullen sterven?

Is het werkelijk niet totaal onverantwoord om de gehele economie en de broodnodige economische activiteit compleet plat te leggen met alle gevolgen van dien? Nu mensen nog beschikking hebben over eten en drinken denken velen niet in die richting en omdat het erg is dat anders enkelen van ons zouden sterven,? Maar wat als door iedereen gevangen te houden er geen aanbouw en productie van voedsel meer is en de gehele logistiek enz. wegvalt. Even plat gezegd: maar gaan we dan de formica van de eetkamertafel opvreten of worden we dan kannibalen?

Denk na over deze waanzin, deze vergrendeling van Europa en de daardoor veroorzaakte totale ineenstorting, is dat het waard om een achterlijke coronahoax te proberen te bestrijden? Laat de zogenaamde ziekte gaan en concentreer je op de economische vrijheid die wordt vernietigd.

Pas als er lege buiken en hongerdoden zijn zullen mensen merken en nadenken over het feit dat het een dramatische foute keus was een coronahoax op deze wijze te bestrijden.

IIS
IIS
9 maanden geleden

Deze hele fockdown is regelrechte waanzin en dient onmiddellijk te stoppen. Het leger zou moeten optreden, niet tegen de bevolking, maar voor de bevolking en de macht middels een coup d’etat overnemen. Schande wat er voor onze ogen zich voltrekt. Stop deze totale waanzin‼️

Realistic
Realistic
Reactie op  IIS
2 maanden geleden

U denkt toch niet in het echt dat die soldaten en die politie er voor ons is?U denkt in het echt dat die U en Uw gezin beschermen ipv U met een knuppel en later met een stukje lood U te onderdrukken? U denkt in het echt dat die boa”s U zullen overslaan mochten ze U kennen? Ze genieten van hun macht en zijn trots op elke streep die ze kunnen krijgen.
Alleen als onze wet dienders inzien dat ze de verkeerden beschermen kan dit goed aflopen.

Marcus1968
Marcus1968
9 maanden geleden

Er lijkt wel een soort van wereldwijde angst psychose rond te gaan…!

Een totale economie collapse…!
Allemaal omdat -zoals ik elders las- de grote bedrijven dan de kleintjes kunnen opeten…? Maar de hele economie laten instorten, richt toch ook voor de grote jongens veel schade aan…?!!

Om er ook even een positieve draai aan te geven; Ik dacht zo bij mezelf. De hele corona-hysterie gooit onze hele samenleving (wereldwijd) overhoop. Maar zal dat misschien ook nodig zijn? Om ons als samenleving naar een (spiritueel) hoger plan te brengen? Wowww, … kan ik nu nog wel volhouden dat ik dit als nuchtere Noord Hollander opschrijf…?

Het kapitalisme lijkt -als de 9/11 Twin Towers- in te storten.

Er zal gerust nog wat pijn genomen moeten worden, voor we een ècht harmonieuzere samenleving krijgen. Maar met de conclusie, dat het kapitalisme niet meer werkt, zeg ik toch niets te veel, lijkt mij.

Hoe we dieren op veetransport vervoeren; Hoe dezen soms dood of kreupel aankomen, is toch verschrikkelijk?
Hoe roofbouw op de aarde wordt gepleegd; Na het delven van grondstoffen, maanlandschappen worden achtergelaten, dat kan toch ook niet langer?

Harry
Harry
Reactie op  Marcus1968
9 maanden geleden

Als de sterfte in duitsland laag blijft, zij hebben 25 maal zoveel ic units en daar worden bejaarden wel opgenomen , dan is de les dat we duizenden ic units achter de hand moeten hebben voor een crisis zoals deze. Ik denk dat een aantal maatregelen dab niet nodig zijn omdat de piek dan wel te behappen valt.

Willem
Willem
Reactie op  Marcus1968
9 maanden geleden

Zo gek is dat niet want we lopen als mens al achter op alle ontwikkelingen, we worden als het ware vastgehouden in een neerwaartse spiraal een negatieve vortex ofzoiets. Het zal wel ergens goed voor zijn/

IIS
IIS
Reactie op  Marcus1968
9 maanden geleden

Kapitalisme, de vrije markt, was al de nek omgedraaid en heet tot op heden corporatisme. Jammer @Markus dat veel mensen blijven hangen in het anti kapitalistische verhaal, alsof er neo nazi communisten aan de deur staan kloppen die de boel over willen nemen en het corporatisme gaan vervangen voor een neo nazi communistische samenleving, met daarbij bijv. één wereldregering met iedereen in permanente digitale slavernij.

Marcus1968
Marcus1968
Reactie op  IIS
9 maanden geleden

Corporatisme: Ja, dat is een woord dat beter past; Het woord -dat ik bij nader inzien- eigenlijk bedoelde. 😉

André
André
Reactie op  IIS
9 maanden geleden

Vond Mussolini corparatisme niet hetzelfde als fascisme?

Sander
Sander
Reactie op  Marcus1968
9 maanden geleden

Marcus, dank voor je geweldige visie. Heeze helpt me iets meer gerust gesteld te worden. Dus we mogen nu beginnen met meer zorg en tijd voor elkaar, meer tijd voor de natuur, minder in geld denken en gewoon onbaatzuchtig dienen zijn en geven? Terwijl we vaker gewoon diverse. Zaken gratis zullen krijgen.

Deze gevangenis corona tijd is er ook opdat het leven ons in een richting duwt naar meer verantwoordelijkheid, gelijkheid en eerlijkheid naar elkaar. Nou dat mocht ik hopen! Maar dat doe ik toch.
Laat je jouw vrijheid niet afnemen! Ik hoop dat er protesten en geweldige menslievende dingen georganiseerd zullen worden door burgers als deze ellendige lockdown blijft.

deze
deze
9 maanden geleden

total FUGAZI deze wereld met zijn hebzucht naar MACHT en let maar op,
morgen gaat het hier ook helemaal down.. wie oh wie staat er op als VERZETSSTRIJDER ??
ook heel raar dat er een man of 40.000 uit de Verschrikkelijke Staten door geheel eur-Opa een ” oefening ” uit voeren van een paar maanden.. wat is er ECHT aan de knikker????
5G uitrollen o.a. ! Met bescherming van de bovenstaande ” oefening “.. Dat hele FEAR-US ( virus) is volgens mij stralings- besmetting.. zou zo maar kunnen ( testen bio-wapens .. alles zou kunnen, maar het is in ieder geval goed mis, de angst en paniek schroeven de media 24/7 op.. zodat het echt moet lijken..
in ieder geval : opvallende STRAK BLAUWE LUCHTEN opeens voor de 2e dag..
ik blijf positief en ben niet bang, heb 2 rollen schijtpapier nog in de kast en daar heb ik genoeg aan om de shit af te vegen die ons wordt opgedrongen!

ondanks : fijne zondag thuis met rummie cuppen en vooral monopoly..

Philip
Philip
9 maanden geleden

De laatste cijfers, kijk bestudeer en oordeel dan zelf.

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20200322_04898180

wysiwygmanw
wysiwygmanw
Reactie op  Philip
9 maanden geleden

Er is in Belgie dus 1 dode onder de 44 jaar en 2 doden onder de 65 jaar.
Wat kopt dit artikel :
“Eén van de jonge slachtoffers die het coronavirus gemaakt heeft …
https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20200322_04898227
Over welke andere “jonge slachtoffers” hebben ze het in godsnaam of is 44-65 ook al jong tegenwoordig ?
Willens nillens zal iedereen geloven dat “jonge” mensen ook sterven ! dat is alleszins het mantra van de pers de laatste dagen.

Op het nieuws lieten ze een verpleegster aan het woord die zei “de mensen die corona krijgen zien enorm af”, dat waren haar letterlijke woorden. Men wil de mensen dus echt doen geloven dat Covid-19 een levensbedreigend virus is, waar verpleegkundigen dagelijks “hun leven voor riskeren” (staat zo in de krant), als je besmet wordt is je leven geen stuiver meer waard !

Je wordt er pisnijdig van en iedereen slikt het als zoete koek.

Philip
Philip
Reactie op  wysiwygmanw
9 maanden geleden

Propaganda noemt men dat, angst en paniek zaaien, probleem dat de mensen (schapen) er blindelings in trappen, als je dat niet doet dan bent je van alles en nog wat.
Meeste doden zijn trouwens allemaal 70-80 plussers en waren al zwaar ziek, net als de wat jongere, allemaal zwaar ziek, gezonde mensen sterven niet van de ene op de andere dag.

En mensen die Corrona krijgen zien af, wat moeten die mensen met astma dan niet zeggen, of andere mensen die een longziekte hebben (ben daar eentje van) alles word nu opgeblazen, maar ze gaan de rekening nog krijgen, wacht nog maar, tenzij dat de mensen blind blijven voor de realiteit natuurlijk!!

D.D
D.D
9 maanden geleden

Grappig dat het merendeel het hier een nep-virus noemt, ja ik begrijp het; een aantal jaar geleden zijn er 7800 mensen overleden aan de griep, alhoewel ik deze site dagelijks lees moet ik jullie teleurstellen; ik ken veel mensen die werken op ziekenhuizen; het is een zooitje op dit moment aan wat er plotseling binnenkomt, maar volgens de meeste hier is het allemaal een toneelstukje?, het virus is echt, en ja dat ze hier een crisis door creëren is een logisch gevolg.

KaAsLijF
KaAsLijF
Reactie op  D.D
9 maanden geleden

Toneel ? Beste D.D ik ben er van overtuigd dat er in het ziekenhuis idd taferelen afspelen die de voorstelling te boven gaan. Maar is dit een gevolg van de paniekaanvallen van de bevolking of effectief de piek in opnames die men voorziet/spelt ? Momenteel lees ik alleen dat: die ziekenhuizen er klaar voor zijn en dat er X aantal bedden reeds klaar zijn.
Leg mij eens uit wat het verschil is met de gewone seizoensgriep die trouwens veel meer slachtoffers eist, maar waar we nu niks van horen ? Elke dag bericht men over het aantal Corona doden, maar heeft men OOIT dagelijks bericht over het aantal griepdoden ? En dit zijn er aanzienlijk meer. Corona gaat zeker geen pretje zijn, maar er klopt idd iets niet vwb de massale paniek die om zich heen grijpt in Europa. De zorgverleners zijn hier het slachtoffer, maar niet van een dodelijk virus.

wysiwygman
wysiwygman
Reactie op  D.D
9 maanden geleden

Nee het is een echt virus en het is 10x zo besmettelijk dan een casual griepvirus maar wat gebeurt er bij een standaard jaarlijks weerkerende griepepidemie : 5-8% wordt besmet, bij een sterke epidemie is dat 10%. Wereldwijd sterven gemiddeld 0.1% mensen aan de griep. Tot zover de cijfers.

Laat ons dat naar Belgie vertalen :
milde griep : 550.000-880.000 besmet, sterke griep : 1.1 miljoen besmet
0.1% van 550.000 = 550 or 880 doden bij milde griep
0.1% van 1.1 milj = 1100 doden bij sterke griep

In seizoen 2017-2018 werd geschat dat 67% van de 697.000 Belgen die griepachtige klachten hadden, ook daadwerkelijk griep hadden, dat zijn 466.990 Belgen die griep hadden in Q1 2018.
Het aantal griepdoden in dat seizoen was 1800 en +2700 oversterfte maw het echte aantal griepdoden lag wss een pak hoger dan 1800. We komen dus al snel aan 0.43% ipv 0.1%

Wat is het verschil met Covid-19 : het is een nieuw virus, we zijn dus nog niet immuun, er is geen vaccin voor mensen die het nodig hebben (ouderen, fragiele en zieke mensen). Echter, de grootste slachtoffers tijdens een gewone epidemie zoals in 2018 zijn bejaarden. Hoe sterven die ? Stilletjes in de rusthuizen of thuis aan “een ziekte”, plots werd oma ziek en was het gedaan. Daar wordt geen ruchtbaarheid aan gegeven, de normale gang van zaken en dat loopt op een winter al snel op tot 100’en of 1000’en doden, dit zijn niet mijn woorden : Volgens viroloog en griepcommissaris Marc Van Ranst sterven in Belgie jaarlijks tussen de 500 en 5.000 personen aan griep.

Maar met covid-19 verloopt de gang van zaken heel anders : elke bejaarde die nu kucht wordt geisoleerd of naar de spoedafdeling gebracht EN – belangrijk detail – worden daar BEHANDELD iets wat in normale griepseizoenen veel minder gebeurt en al helemaal niet zo geconcentreerd.

Hoogbejaarden met medische aandoeningen halen het meestal niet, ondanks de geavanceerde apparatuur op de spoedafdeling maar daardoor lijkt het een extreem dodelijk virus te zijn. Dat is natuurlijk nogal kort door de bocht zoals we intussen weten.

In Belgie zijn we nu 1 week in lockdown en zijn er een 70-tal doden, die 70 doden zijn (met 3 uitzonderingen) allemaal +65, covid-19 viseert dus wel dezelfde doelgroep als de meer gekende influenza virussen. Wat mijn probleem is dat er een extreem gevoel van gevaar gecreerd wordt + “hier hebben jullie de staat nodig !” terwijl van covid-19 besmette mensen 90% maar milde tot geen symptomen heeft, 5% is 2 weken goed ziek en 5% beland op Spoed. Deze informatie werd ons tot een week geleden ingepompt en ik zie geen reden waarom dat nu anders zou zijn, echter men wil ons nu doen geloven dat Covid-19 een killer-virus is en dat is een loopje nemen met de waarheid.

CHiXiStigma
CHiXiStigma
Reactie op  wysiwygman
9 maanden geleden

Is het je dan nog niet duidelijk, het gaat niet om de cijfers maar om de capaciteit van de IC, als die vol is kan je ook andere mensen niet helpen.
Dit virus veroorzaakt een longontsteking middels een virus en niet middels een bacterie, wat een probleem geeft bij behandeling.
Als je boven de 80 bent, kan je niet makkelijke beademd worden, door de schade aan je longen is extra druk nodig en dan scheuren je longen.
Het is ook niet zo dat elke bejaarde die kucht wordt opgenomen en geïsoleerd, je kan ook kiezen om niet behandeld te worden.

Maar goed je punt is duidelijk, de rest kan sterven want het zijn maar statistieken.

wysiwygman
wysiwygman
Reactie op  CHiXiStigma
9 maanden geleden

Waar is je verontwaardiging bij de duizenden bejaarden die elk jaar sterven aan de gewone griep ? Daar lig je ook niet wakker van dus nu moet je
niet de moraalridder uithangen omdat elke Facebook-adept het nodig vindt elk-ietsiepietsie-itempje-in-zijn-persoonlijke-leven te moeten sharen en
vooral alles “heel erg vindt” en als je ziek wordt, wordt je HEEL ziek (wat al niet zo is).

Wat begrijp je daar nu niet aan : een gewone griep is ook een gevaarlijke ziekte. Daar sterven vele mensen aan wereldwijd, die mensen zien af en in de meeste
gevallen komt dat OF door de leeftijd & zwakke gezondheid OF is het genetisch bepaald (zoals de meesten < 50 jaar).

Dit virus is besmettelijker EN er zijn minder mensen immuun maar de aantallen die nu naar de spoedafdeling gaan zijn MINIMAAL als je kijkt naar de ganse
bevolking dus statistieken doen er wel toe, al is het maar om alles in de juiste context te plaatsen. Men doet nu in de pers of Covid-19 = anthrax, dat is niet zo.

Op een week tijd is mijn land terug naar oorlogstoestanden gekatapulteerd dus qua sociaal experiment kan dat wel tellen ;
– burgers roepen massaal op om de dissidenten die in het park gaan wandelen zwaar te beboeten en desnoods te interneren.
– De politie maakte gisteren bekend dat ze dagelijks tientallen tips krijgen van mensen die hun buren verklikken omdat ze de richtlijnen niet volgen
– hamsteren is het meest asociale dat je in crisistijd kan doen maar kijk, ondanks onze welvaart neemt het dierlijk instinct METEEN over

Wat zijn we dan nog waard als maatschappij ? Dus lazer alsjebieft op met “doden zijn maar statistieken voor jou !”, ik verkies statistieken boven individualisme.

CHiXiStigma
CHiXiStigma
Reactie op  wysiwygman
9 maanden geleden

Wat een slechte analyse van mijn persoon en van de situatie.
Verbazingwekkend.

Cleoptra
Cleoptra
Reactie op  D.D
9 maanden geleden

Het virus is inderdaad echt, een echt gecreëerde , met een intentie en een doel dat een grotere agenda dient , en zich recht in je snuit ontvouwt. Je moet het wel willen zien.

Philip
Philip
Reactie op  D.D
9 maanden geleden

Het is een zooitje omdat de ziekenhuizen er niet op voorzien zijn, komt er van als men een bezetting moet hebben van bijna 100 % om zoveel mogelijk winsten te maken, nu hebben ze geen bedden en apparatuur genoeg, komt er van als de politiek al jaren de ziektezorg zit kapot te besparen.
Dat is dus het probleem, al de rest is nonsens en zwaar overdreven..je gaat zien hoeveel miljarden ze nu krijgen toegestopt..actie, reactie, kettingreactie!!

John Doe
John Doe
Reactie op  D.D
9 maanden geleden

@D.D Hoezo een *aantal jaren* geleden? – er gaan elk jaar ongeveer 500.000 mensen dood aan griep (dit komt direct van WHO statistieken World Health Organization) – waar haal je die 7800 vandaan ?.
Het is griep seizoen meer mensen overlijden en de meeste zijn +75 jaar oud met onderliggende complicaties.

Dit is direct van hun website – **Every year an estimated 290,000 to 650,000 people die in the world due to complications from seasonal influenza (flu) viruses.
This figure corresponds to 795 to 1,781 deaths per day due to the seasonal flu***

Ook volgens de WHO – **According to US-CDC, most deaths occur among people aged over 75 years, and in the world’s poorest regions followed closely by the Eastern Mediterranean and Southeast Asia**

https://www.worldometers.info/coronavirus/

https://www.worldometers.info/coronavirus/coronavirus-death-rate/

Het probleem is dat de media (en de rest) doet alsof alles en iedereen die de laatste weken overlijden Corona virus heeft, dit is gewoon niet waar – en dan nog de constante paniek op TV, internet, de media, Radio etc etc.
Het Virus zal zeker wel echt zijn, maar dat volledig landen in lockdown moeten is wat overdreven.. dit gaat echt te ver.

rop
rop
9 maanden geleden

ANGST.ANGST EN NOG EENS ANGST…De hele samenleving is er mee doordrongen, het hele economische beeld gebeuren is op angst gebaseerd op verlies van wat en waarmee men in gelooft,net als met een religie een geloof waar men een geloof in een beeld aanbidden zij waren ook veelal met angst verweven en hele oorlogen werden er daarmee gevoerd ja dat was de voedingsbron angst en een beeltenis van hel en verdoemenis zaaien en er zijn nog steeds van die lieden die daar mee rondzeulen,ook de media is een voortreffelijk bron om angst te zaaien inclusief de leiders van een land…het zijn de angst zaaiers van dit moment ,,over een virusje die nu rond waait, men verkondigt vroeger ook een soort angst zodat de mensen luisterde naar deze verkondigingen deze deelde ze mee in een gebouw met een punt erop , het zijn nu de moderne predikers van deze tijd en ja hoor angst zaaien om een bepaalt doel te bereiken , daar gebruiken ze nu een virus voor ,maar is de mens zelf die virus niet? er zit een plan achter net zo als in het hele religieuze gebeuren destijds gehele onderwerping aan een MACHT,,nu een economische macht ,,de wereld omvattend is ,wel men heeeeel veel meningsverschillen maar dat had men destijds ook met het beeld geloof,hele oorlogen werden erom gevoerd de dwaasheid van de mens is ver te zoeken ook nu in deze tijd en gebeurtenis, hoe het af zal lopen is nog de vraag maar kijkend naar vroeger waar men hele oorlogen uit voortkomen,,zal dat zo maar ineens nu ook het geval kunnen zijn, Oeps eigenlijk ben ik nu ook een beetje angst aan het zaaien,, ja angst daarop is alles gebaseerd..vooral met een gebeuren zoals NU, in ieder geval worden veel ouderen die ziekelijk zijn erdoor getroffen en sterven,misschien wel de bedoeling, scheelt straks weer heel veel aow en zieke zorg..dat liep toch al naar een financiële hoogtepunt toe, en misschien word ik er ook wel door getroffen, maar om die angst toe te laten Nee..als het lichaam sterk genoeg is zal het wel overleven, en anders gewoon terug naar het universum , mijn schepper…

x

Check Also

avondklok

Ding-dong-dic-tatuur, galmt de avondklok

Een gastbijdrage van Karel Beckman. Avondklok! Onze ...

avondklok

Ziekenhuisbaas gecensureerd na kritiek op avondklok: ‘Moet niet veel gekker worden’

De baas van het OLVG-ziekenhuis, Maurice van ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

45
0
We lezen graag je reactie!x