BuitenlandCorona

Professor roert zich in coronadiscussie: ‘Dit is wat er echt aan de hand is in Italië’

Help mee door dit artikel met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

“Ik ga u vertellen wat er echt aan de hand is in Italië,” begint professor Christopher Binetti zijn brief gericht aan de redactie van internetkrant La Voce di New York.

Volgens Binetti spreken de Engelstalige media onterecht van een lockdown in Italië. ‘Il blocco’ is veel erger dan een lockdown, zegt hij.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Slechts twee dagen nadat sommige gebieden in Noord-Italië in lockdown waren gegaan, breidde premier Giuseppe Conte de lockdown-maatregelen uit naar heel Italië.

Staat van beleg

Hij had namelijk veel kritiek gekregen omdat in de gebieden waar de lockdown in eerste instantie was afgekondigd ook zijn politieke tegenstanders waren te vinden.

En dus breidde hij de lockdown verder uit, aldus dr. Binetti, die verbonden is aan het Middlesex County College in New Jersey.

Hij wees erop dat ‘il blocco’ in werkelijkheid een staat van beleg is. Vrijwel alle winkels gingen dicht, en de politie en het leger mogen eenieder oppakken die probeert gemeentegrenzen over te steken.

Dictator

De regionale overheden, tegenstanders van Conte, zijn op deze manier buitenspel gezet. Het parlement – als het nog functioneert – staat machteloos.

Premier Conte is in feite een dictator, stelt Binetti.

Een (tijdelijke) dictatuur is extreem gevaarlijk voor de burgervrijheden en liberale democratie in Italië, voegt hij toe.

Waar eindigt het?

Het argument dat er sprake is van een uitzonderlijke situatie deugt volgens dr. Binetti niet.

In Italië doen dergelijke situaties zich geregeld voor. De ene keer is het een oorlog, de andere keer is het de pest.

Zelfs in de Verenigde Staten geven mensen veel van hun vrijheden ‘tijdelijk’ op in ruil voor veiligheid.

Waar eindigt het?

[La Voce di New York]

4.8 5 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

45 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Willem
Willem
4 jaren geleden

Ja in Belgie alles dicht, niet meer dan 2 mensen samen op straat en hier vragen mensen zelf ook om lockdown, als die zeikerds nu vrijwillig binnen gaan zitten dan kunnen mensen met gezond verstand gewoon hun leven leiden. Wat is dit voor waanzin, had toch al niet zo’n hoge pet op van een groot deel van de burgerij maar dit breekt echt alle logica, alsjeblieft overheid die mij al decennia lang belazert en besteelt sluit mij op want ik kan zelf niet denken, wat een vreselijke pijnlijke domheid.

Willem
Willem
4 jaren geleden

Zoiets gebeurt in heel Europa volgens mij overal kwamen mensen in opstand en stonden regeringen zwaar onder druk , ik verwacht iets soortegelijks hier .

Dit is een machtgreep om de orde weer te herstelen en het crashende systeem [ was anders ook gebeurt ] te resetten en nu onder het mom , het was allemaal de schuld van het virus en niet van de criminele banken .

De eerste 900 miljard die zijn al over gemaakt naar Deutschebank , herinnerd u zich 5 weken geleden ene M Rutte nog die er mee instemde met de EU om Banken zoals DB te gaan redden als die dreigden om te vallen , met wie zijn geld gaat dat gebeuren denkt u ?

Griekenland al vergeten ?

IIS
IIS
4 jaren geleden

Dit nep virus is een oorlog tegen vrijheid en het weldenkende verstand, de fock down is m.i. een manier om sowieso de gehele Europese economie kapot te krijgen.

Mensen die oproepen tot een fock down dienen goed na te denken over welke consequenties en dramatische gevolgen dit heeft voor de gehele samenleving en welke diepe en grote gevolgen voor miljoenen en zelfs miljarden mensen dit heeft. Misschien zijn we al te laat om dit drama nog af te wenden en is het kwaad al geschied.

Want wat als iedereen daadwerkelijk binnen blijft en er geen voedsel meer verbouwd en aangeleverd wordt. Hoeveel honger met miljoenen hongerdoden zal dit opleveren. Is het werkelijk verstandig om mensen op te sluiten i.p.v. te accepteren dat mensen ziek kunnen worden en enkelen heel misschien daarom zullen sterven?

Is het werkelijk niet totaal onverantwoord om de gehele economie en de broodnodige economische activiteit compleet plat te leggen met alle gevolgen van dien? Nu mensen nog beschikking hebben over eten en drinken denken velen niet in die richting en omdat het erg is dat anders enkelen van ons zouden sterven,? Maar wat als door iedereen gevangen te houden er geen aanbouw en productie van voedsel meer is en de gehele logistiek enz. wegvalt. Even plat gezegd: maar gaan we dan de formica van de eetkamertafel opvreten of worden we dan kannibalen?

Denk na over deze waanzin, deze vergrendeling van Europa en de daardoor veroorzaakte totale ineenstorting, is dat het waard om een achterlijke coronahoax te proberen te bestrijden? Laat de zogenaamde ziekte gaan en concentreer je op de economische vrijheid die wordt vernietigd.

Pas als er lege buiken en hongerdoden zijn zullen mensen merken en nadenken over het feit dat het een dramatische foute keus was een coronahoax op deze wijze te bestrijden.

IIS
IIS
4 jaren geleden

Deze hele fockdown is regelrechte waanzin en dient onmiddellijk te stoppen. Het leger zou moeten optreden, niet tegen de bevolking, maar voor de bevolking en de macht middels een coup d’etat overnemen. Schande wat er voor onze ogen zich voltrekt. Stop deze totale waanzin‼️

Back to top button
45
0
We lezen graag je reactie!x