Mens en Dier

Raadslid stapt uit de VVD: ‘Ik ben voor vrijheid en tegen elke vorm van uitsluiting’

Help door deze info met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Raadslid Marcus Rolloos uit Oegstgeest is uit de VVD gestapt. In een verklaring die hij op social media heeft geplaatst, laat hij weten voor vrijheid en tegen elke vorm van uitsluiting te zijn.

Op 23 september diende Rolloos, sinds 2014 gemeenteraadslid, een motie in die het college van B&W en in het bijzonder de burgemeester opriep om de coronapas niet te handhaven. “Ik ben mijn hele leven zeer tegen iedere vorm van uitsluiting en discriminatie geweest en ik kan het coronatoegangsbewijs niet verenigen met mijn geweten,” schrijft hij.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Tot zijn verbazing nam de fractievoorzitter van de VVD Oegstgeest ‘een miljoen kilometer afstand’ van zijn motie. “Dat was niet afgesproken en in mijn beleving onnodig en onverstandig. Ik vind het kwetsend voor iedereen die grondrechten en fundamentele vrijheden liefheeft en grievend voor iedereen die eens of vaker heeft moeten voelen wat discriminatie en uitsluiting betekent.”

Grens overschreden

“Ook zie ik niet in hoe deze uitspraak valt te verenigen met de grondwaarden van de VVD noch met de grondwaarden van onze democratische rechtsstaat,” zegt het raadslid.

“Met het invoeren van het coronatoegangsbewijs werd er voor mij reeds een grens overschreden en gaandeweg werd het voor mij steeds moeilijker om mij als liberaal voor de VVD in te zetten. Sinds de VVD in de Tweede Kamer voorstander is van het invoeren van het 2G-beleid is dat voor mij onmogelijk geworden,” laat Rolloos weten.

Je bent een held

Het raadslid krijgt veel steun. “Bravo, Marcus. Mensen als Ghislen Nysten, Imke Emons en ondergetekende gingen je voor. Er is niets liberaal aan de VVD. Sterker nog. Het is een antiliberale partij inmiddels. Helaas,” reageert auteur en spreker Hans van Tellingen.

Jurist Ghislen Nysten, voormalig VVD-fractievoorzitter in de gemeente Beek, voegt toe: “Van harte gefeliciteerd, Marcus Rolloos! Je bent een held. Niet langer steunt deze (ex-)VVD’er het beleid dat discrimineert en tot tweedracht in de samenleving leidt. Dank daarvoor. Steeds meer politici zullen volgen!”

4.8 111 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

76 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Merijn Hugens
Merijn Hugens
2 jaren geleden

EENDRACHT MAAKT MACHT!

De Ratten verlaten het Zinkende Schip…ze Weten hoe laat het is!..Kreeg zojuist opnieuw de bevestiging dat Defensie op dit moment wel degelijk aan de Kant van het Volk Staat…dit doen ze op Basis van grondige Objectieve Observatie & Analyse van het Gedrag van de Politie ten opzichte van de Nederlandse Burgers & Omgekeerd…middels Streepje-Voor, Streepje-Tegen…Het aantal Streepjes TEGEN dat deze Geüniformeerde Knokploegen, Beulen & Collaborateurs met het Haagse Nazi-Regime inmiddels hebben behaald dankzij hun Extreem Buitensporige Politie Optredens de afgelopen Tijd ten opzichte van over het algemeen genomen Vreedzame Burgers & Demonstranten overtreft ALLE VERWACHTINGEN…Weldra zullen Militairen in Burger een Front Vormen om het Volk te Beschermen TEGEN BUITENSPORIG POLITIEGEWELD door de PRAETORIAANSE GARDE van de Elite-Parasieten…Sjoerd Jongûh…die Militaire Tribunalen komen met de DAG DICHTERBIJ!

Si Vis Pacem, Para Bellum

Ps. altijd als ik het over wanstaltig Politie-Optreden heb, wil ik tegelijkertijd toch nog maar eens mijn Respect te betuigen aan de Politie Utrecht…zéker een Positieve Uitzondering op de Regel…Zij hebben tenminste ALTIJD geluisterd naar de Burgers & stonden Open voor de Dialoog! Zoals het hoort in een Vrije & Open Samenleving op basis van Gelijkwaardigheid….

Steve Schaisse
Steve Schaisse
2 jaren geleden

Goed dat deze persoon uit de vvd stapt, zouden er meer moeten doen !
Vernam vrijdag bij veronica inside dat Derksen en vd Gijp VVD stemmers zijn, ze krijgen ja vanaf Januari 2022 een dagelijkse talkshow, zal wel VVD-INSIDE worden…
Met hun VacciNazi en QR propaganda !

Flivo
Flivo
2 jaren geleden

Goed voorbeeld doet goed volgen!

Avax
Avax
2 jaren geleden

Ben blij, je geweten heeft gesproken, daar ben je op ingegaan. Deden dat maar meer.

Back to top button
76
0
We lezen graag je reactie!x