Gezondheid

“Laat dit een waarschuwing zijn voor ouders”: HPV-vaccin Gardasil vernielt eierstokken van 16-jarig meisje

Help mee door dit met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De site Elite Insight schrijft over een onderzoek naar het HPV-vaccin Gardasil van farmareus Merck in het medische tijdschrift BMJ. Als gevolg van het vaccin werden de eierstokken van een 16-jarig Australisch meisje vernield nog voordat ze zich konden ontwikkelen.

Hierdoor kwam ze vervroegd in de overgang. Laat dit voorbeeld voor ouders een waarschuwing zijn, aldus de site.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Nadat het meisje was gevaccineerd, trad drie jaar na haar eerste menstruatie prematuur ovarieel falen (POF) op, een aandoening waarbij een vrouw voor haar veertigste stopt met menstrueren. Dit komt omdat de eierstokken eerder ophouden met ovuleren dan gebruikelijk.

Weefselonderzoek naar eierstokken niet beschikbaar

De onderzoekers zien de aandoening als mogelijke bijwerking van de vaccinatie. Dit kan gevolgen hebben voor de volksgezondheid en om die reden moet er volgens hen meer onderzoek worden gedaan.

Tijdens het onderzoek is aangetoond dat er voor de vaccinatie niets mis was met de eierstokken van het meisje. Er waren naast Gardasil geen andere oorzaken te vinden voor de staat van haar eierstokken.

Een rapport van de Australische geneesmiddelenautoriteit TGA uit februari 2011 maakt wel melding van weefselonderzoek naar ballen en bijballen van gevaccineerde ratten, maar weefselonderzoek naar eierstokken van gevaccineerde ratten ontbreekt en is niet beschikbaar. Dat terwijl Gardasil vooral is bedoeld voor jonge vrouwen en meisjes.

Er is nog veel onduidelijkheid over de langetermijneffecten van Gardasil, maar toch wordt het vaccin sinds kort ook aan jongens gegeven.

Polysorbaat 80 en L-histidine

Gardasil bevat tenminste twee stoffen die het vrouwelijke voortplantingssysteem kunnen beschadigen, zo blijkt uit een onderzoek van wijlen onderzoeksjournaliste Heidi Stevenson. Het zou gaan om de emulgator polysorbaat 80 en het aminozuur L-histidine.

Hoewel deze stoffen worden gebruikt voor verschillende bewerkte voedingsproducten en op grote schaal worden geconsumeerd, ontstaat er volgens Stevenson een andere biologische reactie als ze in het lichaam worden geïnjecteerd.

Er zijn verschillende studies gedaan waaruit blijkt dat polysorbaat 80 het vrouwelijke voortplantingssysteem kan beschadigen. Het chemische additief versnelt niet alleen de leeftijd waarop meisjes geslachtsrijp worden, maar kan ook de functie van de eierstokken en de baarmoeder verstoren.

Als L-histidine in het lichaam wordt geïnjecteerd, kan het lichaam een ongewenste immuunreactie ontwikkelen tegen het aminozuur. Dat kan leiden tot verschillende bijwerkingen.

[Natural News]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
lambertus
lambertus
8 jaren geleden

horende doof en ziende blind……

onbekend
onbekend
8 jaren geleden

madelief2013

22 maart 2016 19:16 op 19:16

ne hoor ..ik was daarbij en ben het niet vergeten !..allemaal opgeslagen in je cellen en dna ..je levende bibiotheek !!!!

als je erbij was, wie ben jij dan

Marieke
Marieke
8 jaren geleden

Misschien dient dit toch het hogere doel van het terugdricgen van de wereldpopulatie?

Roy
Roy
8 jaren geleden

Er staat trouwens nergens in het oorspronkelijke artikel dat de daadwerkelijke rede van het vervroegd intreden van de overgang het HPV-vaccin is geweest. Het wordt overwogen dat het een mogelijkheid zou zijn, dus de titel van dit artikel is een beetje suggestief..

Back to top button
9
0
We lezen graag je reactie!x