Homepagina » Buitenland » Petitie om 47 Amerikaanse senatoren te vervolgen voor verraad 210.000+ keer ondertekend
Petitie om 47 Amerikaanse senatoren te vervolgen voor verraad 210.000 keer ondertekend

Petitie om 47 Amerikaanse senatoren te vervolgen voor verraad 210.000+ keer ondertekend

Het politieke debat over een nucleair akkoord met Iran leidt in de Verenigde Staten tot ongeziene politieke ingrepen. Maandag verstuurden 47 Republikeinse senatoren een open brief aan de leiders van de Islamitische Republiek Iran waarin ze betogen dat een nucleair akkoord zonder parlementaire bekrachtiging niet veel waard is.

Zo’n akkoord, schrijven ze, kan door de volgende Amerikaanse president met een pennenstreep ongedaan gemaakt worden. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu zei vorige week tegenover het Amerikaanse parlement dat zo’n akkoord de weg zou plaveien voor een Iraanse kernbom, in plaats van die bom onmogelijk te maken.

Het Witte Huis en de president waren op zijn zachtst gezegd niet blij met de brief, die is geschreven door senator Tom Cotton (foto). “Ik denk dat het wat ironisch is dat Amerikaanse parlementsleden op dezelfde lijn zitten als de hardliners in Iran,” zei president Obama. “Dat is een ongewone coalitie.”

Voor de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Javad Zarif is de brief voornamelijk een propagandamiddel. “Het is interessant om vast te stellen dat sommige politieke groepen zo bang zijn voor een dergelijk akkoord, dat ze naar onconventionele methodes grijpen,” zei hij.

Een petitie op whitehouse.gov die oproept tot gerechtelijke vervolging van de 47 senatoren, is inmiddels al meer dan 210.000 keer ondertekend. Omdat er binnen 30 dagen meer dan 100.000 handtekeningen zijn opgehaald, moet het Witte Huis op de petitie reageren.

De starter van de petitie stelt dat de 47 senatoren zich schuldig hebben gemaakt aan verraad door de Logan Act uit 1799 te overtreden, een wet die onbevoegden verbiedt te onderhandelen met buitenlandse overheden.

Professor Jerome Barron van de George Washington University zei dat hij de brief van de senatoren ‘respectloos’ vindt, maar gelooft niet dat ze verraad hebben gepleegd. Toen perschef Josh Earnest van het Witte Huis werd gevraagd naar de mogelijke overtreding van de Logan Act, zei hij dat het ministerie van Justitie zich daarover moet buigen.

[ABC]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Sunshine schreef:

  Ik vraag me al jaren af waarom de VS denken dat zij het recht hebben om te beslissen welk land al dan niet nucleaire wapens mag ontwikkelen.

  In ogenschouw genomen dat juist de VS de grootste agressor is die overal binnenvalt met valse beschuldigingen en, correct me if I’m wrong, de enige is die dit soort wapens op een bevolking heeft uitgeprobeerd t.w. in Japan in augustus 1945.

  De VS wordt geregeerd door oorlogsfanaten, wie heeft hen uitgeroepen tot politie van de wereld?

  14 likes
 • Pascal schreef:

  Toch wel mooi dat dit soort en vele andere zaken gebeuren als het een einde van een tijd is met het begin van een nieuw.

  Kort gezegd er word geheel niemand vervolgt men schept wel de illusie zoals al vele jaren word gedaan.

  5 likes
 • Matt schreef:

  Waar een wet uit 1799 toch nog goed voor kan zijn. Pluimpje voor die starter die dit heeft uitgezocht.
  Nu de presidenten nog die massa moord hebben gepleegd.

  5 likes
 • henk schreef:

  210000 is niks. Helemaal als je kijkt naar hoe groot die bevolking daar is. Dus die bevolking wakker? Lol

  5 likes
 • Elise49 schreef:

  Gisteren 3 op reis gezien. Noord-Korea. Kreeg nu toch wel een ander beeld. Ik had altijd gedacht dat geen ene buitenlander daar iets kon doen. Dat beeld is verandert. Pretparken door Italianen gemaakt. Gebouwen die ontworpen zijn door buitenlandse architecten enz. Er zou wel zeker nog veel armoede zijn , maar ik zie dus een vooruitgang of ook positieve dingen. Mensen zien er wel gelukkig uit enz. Wel veel propaganda enz. Wij weten inmiddels dat democratie ook niet alles is en daarom begrijp ik het regiem van Noord-Korea ook wel. Uit de docu begreep ik dat ze oorlog ook niet fijn vinden. Dus mijn gedachte dat deze mensen oorlogszuchtig zijn is nu dus ook weg. Nood-Korea is een van de weinige landen, die nog niet in het financieel systeem zijn opgenomen. Om een land over te nemen(NWO) heb je een bank nodig. Tja en als je die dus daar niet hebt, dan kun je ook niets doen, dan het land afschilderen als slecht. De elite kliek is dus aan het stoken en hopen dat Noord-Korea hapt of ze vallen Noord-Korea aan door een gerucht, zoals bij Irak is gebeurt.
  Ik vind ook dat je een land niet zomaar mag aanvallen. Dan erbij vind ik dat landen(buurlanden) die ruzie hebben het zelf uit moeten zoeken. Zo ook problemen in eigen land. Waarom heb je anders grenzen/landen? Sinds wij in de EU(grenzen vervagen) zitten, hebben wij burgers ook met megaproblemen te kampen. Wij voelen ook onderdrukking. Dus wie zijn wij om Noord-Korea of een ander land, die graag zelfbestuur wil houden te bekritiseren?
  De lijn/rol van Israël wordt voor mij steeds duidelijker. Het is alleen te doen om die tempel van Salomon af te bouwen en de gehele wereld wordt hierbij ingetrokken. ben nu 50 en heb op school al geleerd dat het westen langzaam naar het oosten landen wil gaan overnemen om hun grondstoffen. Iedereen weet dat Christenen en Joden hetzelfde gebied(Israël) aanbeden. Kijk maar op de eerste blz. van een bijbel bv. van protestanten. Een oude landkaart als koninkrijk. Jeruzalem als hoofdstad. ISIS is een lavantgroep met dezelfde interesses. En daarom vraag ik me af: Wie zijn de hoogpriesters in Iran en welke rol spelen zij en wat weten zij. Hoe staan zij? Het gebied waarin zij wonen is een gebied waar 1 van de eerste beschavingen zijn begonnen. Ook deze gebieden vallen weer onder diezelfde lavant. Welke rol spelen/speelden de Levieten? Zijn zij de huidige illuminatie/eliteclub? De hogepriesterbloedlijn(rechters van de aarde) is immers Levi. Dit is een feit. Kun je gewoon op wiki terug vinden en al eeuwenlang worden koningen enz. bijgestaan door die club. Ook in Arabië. Moslims stammen ook gewoon af van de drie zonen van Noach.
  De strijd op onze wereld zal eindigen met Iran, denk ik. Tenzij de natuur hier een stokje voor steekt.

  5 likes
 • Libertad schreef:

  Vraag me af wat er met Libië was gebeurd als Gaddaffi de beschikking had gehad over een aantal nucleaire wapens waarmee het zich defensief had kunnen wapenen tegen de agressie van westerse mogendheden. Waarschijnlijk had Gadaffi nog geleefd en was de centrale bank, olie en water nog in handen van Libië. Een nucleaire wapen kan in ‘verkeerde’ handen een bedreiging vormen voor naties die heel andere bedoelingen hebben met een land, maar in de handen van een land wat wordt bedreigd door imperialistische mogendheden kan het ook zorgen voor het behoud van de nationale en soevereine macht, vrede en vrijheid. Als geen enkel land zou beschikken over nucleaire wapens, dan zou een land die het wel zou willen hebben een bedreiging kunnen vormen, maar helaas liggen zaken er zo niet bij en hebben landen als Israël, Amerika, Rusland, Frankrijk, Engeland, India en Pakistan wel de beschikking over deze wapens en vormen daarmee een bedreiging voor landen die er niet over beschikken.

  2 likes
 • Van Eijk schreef:

  Wat we hier zien is een splitsing in het beleid. Aan de ene kant hebben we de joden en aan de andere kant Obama, een moslim. De joden halen op dit moment het bloed onder de nagels van de democraten vandaan. Eerst wordt Bibi ingevlogen om te spreken in het parlement zonder goedkeuring van Obama. (Net als Bibi onuitgenodigd verscheen op de Charlie-mars). Helaas heb ik geen enkel vertrouwen in de tellers van de stemmen. Anders hadden de verkiezingen nog intressant kunnen zijn. Clinton of een andere zionist zal naar voren geschoven worden om USA het laatste zetje te geven. Nog een grote oorlog….

  1 likes
 • Freba schreef:

  Ach, denk ik op sommige momenten. Politiek is de grootste Egotripperij die er bestaat. Ooit schreef een man in een boek ( 90 jaar geleden) dat politici vier jaar poppen , zich volvreten dus, en daarna als vlinder weg vliegen naar een nog lekkerder appelboompje, lees vet bestuurlijk baantje. Volksverlakkers. De lijmfabriek van Bison maakt weer overuren. En maar lekker op het pluche blijven plakken. Om eerlijk te zijn. Ik zou het zelfde doen voor 7 à 8000 euris NETTO per maand. Zet er mensen neer voor minimaal een salaris van 1 miljoen. Krijg je vaklui en niet van die gesjeesde Veilingmeesters, zoals die volstrekte onbenul van Pechthold. De man wordt nog minister-president van een Schijterig Volk. Wedden?????!!!!!

  1 likes
 • koekje schreef:

  Dus die suffe Amerikanen zijn wel degelijk wakker?

  0 likes
 • Margreet schreef:

  Het maakt niet uit wat je denkt en het klopt van geen kant, bijna niets komt overeen met het gezond verstand of ben ik de enige ?

  we live in a F UP World en als ik gek ben alsjeblieft zeg het me dan !

  BVBD

  0 likes
 • Eric Verheijen schreef:

  “De Verenigde Staten van Europa” luidde de droom. Net als de Verenigde Staten van Amerika. De bedoeling was een kopie van de VS te scheppen. Dus alle landen in Europa moesten éven rijk zijn. Maarrrr, hoe worden de PIGS landen rijker? Hmm,lastig. ‘Laten we de Noordelijke landen dan armer maken’, was de oplossing. En hier is het resultaat. En niemand doet wat, we laten het allemaal gebeuren. De heren op het pluche zijn er in meegegaan en wij geven onze stem. Bizar toch!!??

  0 likes
  • an argie schreef:

   Wij geven onze stem? In 2005 heeft meer dan 80% van de Nederlanders een zeer duidelijke NJET afgegeven tegen de nieuwe grondwet van Europa. Wat doen de heren politici? Men schrapt een aantal irrelevante passages zoals het Europese Volkslied en men verandert de naam in “Het verdrag van Lissabon”. Omdat het nu ineens geen grondwet meer heette, was het ook niet meer nodig om er een referendum over te houden. Dus is het via de Raad van State alsnog door de 1e en 2e kamer geloodst

   Net als het ESM het “Europees Stabiliteits Mechanisme”
   De heren politici die hier in 2012 over beslisten wisten domweg niet (of begrepen niet?) dat de portemonaille van Nederland aan een private instantie is gegeven die er geen enkele verantwoordelijkheid over hoeft af te leggen, noch dat ze (ook al zijn ze nog in functie!!!) op één of andere manier juridisch kunnen worden vervolgd.
   Maar als men een tiental miljard “nodig” heeft, moet er door de Nederlandse belastingbetaler binnen een week aan worden voldaan.

   Politici zijn er al lang niet meer voor de burgers. Politici beschermen het systeem dat de burgers uitknijpt als een citroen.
   Onder het mom van “security” worden alle verworven rechten van de vorige eeuw stukje bij beetje teniet gedaan. 100% veiligheid = 0% vrijheid.

   We leven niet in een democratie, we leven in een doorgeschoten kapitalistische corporatocratie, waarbij lobbyisten, patenten, vriendjes, afkomst, positie en vooral banksters de dienst uitmaken. Indien ze niet boven de wet kunnen staan: Nou dan veranderen we die toch!

   Heel simpel EU Democratisch?

   In een democratie ligt de macht van het kiezen bij de burgers. Wie kiest de EC? (Nee niet het Europese Parlement; dat is mijns inziens niets anders dan een veel te duurbetaalde wauwelvereniging)

   Wie kiest de Europese Commissie (die 27 “afgevaardigden” die daadwerkelijk dicteren wat er in Europa gebeurt)

   Niemand.
   Die kiest zichzelf.

   I rest my case.

   0 likes
 • x

  Check Also

  advocate

  Advocate doet boekje open over Obama, Biden en ‘criminele Clinton-kliek’: ‘Veel erger dan we dachten’

  Sidney Powell, advocate van oud-generaal Michael Flynn, ...

  michael flynn

  Er is iets gaande: Trumps ex-adviseur Michael Flynn betuigt steun aan QAnon

  Er is iets gaande in de Verenigde ...

  >