Homepagina » Gezondheid » Robert De Niro over vaccins en autisme: “We moeten de waarheid achterhalen”
Robert De Niro over vaccins en autisme: "We moeten de waarheid achterhalen"

Robert De Niro over vaccins en autisme: “We moeten de waarheid achterhalen”

Acteur Robert De Niro heeft spijt van het terugtrekken van de anti-vaccinatiefilm Vaxxed: From Cover-Up to Catastrophe waarin een verband wordt gelegd tussen het BMR-vaccin en autisme.

De Niro, oprichter van het Tribeca Film Festival, kwam vorige week onder vuur te liggen nadat hij had aangekondigd de film te zullen tonen op zijn prestigieuze festival. Al snel besloot hij de documentaire terug te trekken omdat hij bang was dat de vertoning een negatief effect zou hebben op het filmfestival.

Robert De Niro over vaccins en autisme: "We moeten de waarheid achterhalen"Vaxxed gaat over de BMR-prik, die er volgens de filmmakers voor zorgt dat kinderen autisme krijgen. Volgens De Niro is Vaxxed een documentaire ‘die mensen moeten zien’. “Ik wil alleen maar dat de film wordt getoond zodat mensen zelf kunnen oordelen,” zei hij. “We moeten de waarheid achterhalen. Ik vind dat je andere opvattingen niet moet negeren.”

Vraagtekens

Hij benadrukt dat hij niet tegen vaccinaties is, maar er wel vraagtekens bij zet. Zijn zoon Elliot heeft autisme en dat is volgens zijn vrouw niet geleidelijk gebeurd. “Er zijn veel dingen die niet worden gezegd,” zei hij. “Niemand lijkt er aandacht aan te willen besteden.”

De Niro zei ook dat mensen een andere documentaire, genaamd Trace Amounts, moeten gaan kijken. Daarin worden vaccins ook gelinkt aan autisme. “Er is veel informatie over dingen die gebeuren binnen de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) en farmaceutische bedrijven, er zijn veel dingen die niet worden gezegd,” voegde hij toe.

Grote medicijnmakers

De steracteur heeft het gevoel dat mensen discussies over vaccins en autisme proberen af te kappen. Hij zei dat hij sceptisch is over de bevindingen van de wetenschappelijke gemeenschap dat er geen link is tussen vaccins en autisme. “Het ligt allemaal een stuk ingewikkelder,” zei hij in het tv-programma The Today Show.

“Er is een soort hysterie,” aldus De Niro. “Iedereen moet zelf de keuze hebben om al dan niet te vaccineren. Maar de grote medicijnmakers worden er beter van.”

[MailOnline]


Vind je dit leuk? Deel het dan met iedereen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

17 reacties

 1. “Er is een soort hysterie,” aldus De Niro. “Iedereen moet zelf de keuze hebben om al dan niet te vaccineren. Maar de grote medicijnmakers worden er beter van.”

  Die keuze is er toch? Niemand wordt gedwongen gevaccineerd…

  4 likes
  • Dat ben ik niet geheel met je eens. Kinderen worden geweigerd op bijv. peuterspeelzalen als ze niet gevaccineerd zijn, dus in hoeverre heb je dan vrije keus? Min of meer worden ouders gedwongen…helaas. Aan de andere kant komt er gelukkig wel steeds meer bewustzijn en daardoor weigering en hierdoor worden instanties gedwongen om “de boel” eens nader te bekijken.
   Ik wou dat ik destijds de wetenschap had en de keuze.

   16 likes
   • Vraagje waarom moeten kinderen die niet gevaccineerd zijn worden geweigerd op peuterspeelzalen. Zijn ze soms bang dat deze niet gevaccineerde kinderen de kinderen die wel ingeënt zijn aansteken.

    Dat kan toch niet die zijn er toch voor ingeënt?

    3 likes
    • Kinderopvang verblijven mogen niet gevaccineerde niet weigeren. Maar om antwoord te geven op je vraag.

     Baby’s van 6 tot 14 maanden zijn nog niet gevaccineerd en lopen dan een groter risico om aangestoken te worden door niet-ingeënte kinderen. In 2014 was er in Den Haag een baby van 8 maanden bijna overleden nadat deze op het kinderdagverblijf was aangestoken door een niet-ingeënte peuter.

     De niet-ingeënte peuters zijn dus geen gevaar voor de andere peuters, maar wel voor de jongere kinderen die nog niet gevaccineerd zijn.

     4 likes
    • [ Dat kan toch niet die zijn er toch voor ingeënt? ]

     Bij 5% van de ingeënte kinderen werkt het niet en is er geen immuniteit opgebouwd.
     Kinderen met bepaalde (chronische) ziekten mogen niet gevaccineerd worden. Mazelen e.d. oplopen kan dan fataal zijn.

     Het lijkt me dus volkomen logisch dat een groep mensen zegt wij bouwen aan een (kudde) immuniteit voor onze kinderen en daar willen wij geen mensen bij die dat doelbewust ondermijnen en ondertussen wel profiteren van onze kudde-immuniteit totdat zij de ziekte importeren.

     In de US met zijn claimcultuur is het dus al heel gebruikelijk dat scholen en crèches vaccinatie eisen. Dan bouw je maar je eigen pro-disease gemeenschap op.

     0 likes
   • Ik heb vier jonge kinderen die allemaal naar peuterspeelzalen zijn geweest, maar er is mij nog nooit naar de inentingen gevraagd.

    4 likes
 2. Als hij er echt achterstond had hij de film wel uitgebracht. Angst is een slechte raadgever…

  6 likes
  • Makkelijk gezegd als je zelf niet geintimideerd wordt door een giga industrie. Iemand voor laf uitmaken gaat makkelijk vanuit je comfortabele luie stoel.

   20 likes
  • Goed luisteren naar De Niro.
   Dan hoor je dat hij alle argumenten van de antiprikkers gebruikt.
   Het standaardriedeltje komt er feilloos uit, maar hij doet alsof hij een kritisch buitenstaander is.
   De antivaxxers of pro-dease movement in NL noemt zich ook “kritisch” maar in feite zijn ze 200% tegen.
   De Niro is een 100% antivaxxer en niet te vergeten tevens toneelspeler.

   0 likes
 3. Fijn dat Robert de Niro toch blijft doorgaan met aandacht geven aan de film en alles wat eromheen gebeurt. Ik was bang dat hij er helemaal over zou ophouden na de intimidatie tactieken van de Pharmaceutica Mafia… toch niet dus, gelukkig.

  14 likes
  • In het interview heeft De Niro het over de ‘filmmakers’ van het festival die zijn erdoor gedrukte film tegenhielden. En hij uit dreigende taal in hun richting dat hij eens precies zal uitzoeken wie dat waren. Reken maar dat De Niro zijn macht zal misbruiken om hun carrières te breken.

   0 likes
 4. s Si nds wanneer bezigt hij de wetenschap?
  Schoenmaker blijf bij je leest!

  3 likes
  • Zo zou je ook kunnen afvragen of hier reageren jouw beroep is “only yoU”? Wanneer je deze stelling leest weet je al dat je reactie echt nergens op slaat. Ook jij hebt meningen, overtuigingen en onderzoekt dingen toch naast je beroep?

   5 likes
 5. wikipedia :
  BMR-vaccinatie is in verband gebracht met autisme. Onderzoek wijst echter uit dat er geen verband bestaat. In 2014 bleek uit de tot dan meest omvangrijke meta-onderzoek dat er geen relatie is tussen het BMR-vaccin en autisme. Eveneens stelden de onderzoekers vast dat er geen relatie is tussen tussen autisme (of een autisme-spectrum-stoornis) en vaccins. Het onderzoek vergeleek verschillende studies onder in totaal ruim 1 miljoen kinderen.[bron?] Een onderzoek van chirurg Andrew Wakefield dat als enige wetenschappelijk onderzoek een verhoogd risico op autisme na vaccinatie suggereerde, bleek frauduleus tot stand gekomen. In februari 2010 trok The Lancet (het wetenschappelijk tijdschrift dat het aanvankelijk publiceerde) de publicatie weer in.[1] Wakefield zou het onderzoek ondeugdelijk uitgevoerd hebben. Daarnaast bleek dat hij belanghebbend was aangezien hij een alternatieve vaccinatie gepatenteerd had. Hij bleek tevens betaald te worden door een advocaat die een zaak voorbereidde tegen BMR-vaccinatie.[2]. Andrew Wakefield moest uiteindelijk zijn dokterslicentie inleveren.

  Allemaal gelogen door reptiliaanse illuminatie wetenschappers. Wel stom dat de vaccins slechts enkele kinderen autisme geven en de overgrote meerderheid niet. Dat plan van de illuminatie/wereldheerschappij/Rothshilds/…. schiet wel voor geen meter op !!

  3 likes
 6. 1 op de 60 kinderen in Nederland krijgen een vorm van autisme. Noem maar dat dat niet opschiet.
  Onze dochter (nu 25) is er 1 van en heeft een zorgindicatie 7.
  Ik heb nog een zoon die een jaar ouder is, geen autisme, wel andere gevoeligheden, en een jongere zoon die net voor zijn 4e jaar alleen een Mazelen prik bij de huisarts heeft gehad voor die zg mazelen epidemie in Nederland. Daarna heel bang en angstig kind. Gelukkig heb ik hem kunnen laten ontstoren via homeopathie.
  Ik denk niet de prik BMR alleen verantwoordelijk is voor ontwikkelingsstoornissen, onze dochter is geboren binnen 14 maanden na de oudste. Mijn lichaam was niet klaar voor zo snel een 2e kind en we leven in een zeer giftige maatschappij wat meer gedragsproblemen veroorzaakt.
  Onze dochter kreeg ook nog tussen haar 2e en 3e jaar heel veel breedspectrum antibiotica wat de zaak verder “beklonken” heeft en waarna definitief alle spraak die ze weer beetje terug had verdween.
  Ze is voor haar leven beschadigd. Als ik alles opnieuw kon doen kreeg er niet een meer een inenting welke dan ook. Alleen goede volwaardige voeding met waar mogelijk vermijding van gifstoffen.

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Mazelen bezig aan opmars. Hoe komt dat? Nooit gepubliceerde gegevens brengen waarheid aan het licht

Mazelen bezig aan opmars. Hoe komt dat? Nooit gepubliceerde gegevens brengen waarheid aan het licht

Het aantal gevallen van de mazelen in ...

Amerikaanse jongen sterft bijna na HPV-vaccin. Zijn moeder schetst horrorbeeld

Amerikaanse jongen sterft bijna na HPV-vaccin. Zijn moeder schetst horrorbeeld

Steeds meer ouders twijfelen om hun kind het HPV-vaccin tegen ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.