Archeologie

Volgens de Bijbel werden ze uitgeroeid. Uit dit nieuwe onderzoek blijkt iets heel anders

Help door deze info met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De bekende atheïst Richard Dawkins noemde de God van het Oude Testament een ‘wraakzuchtige, bloeddorstige etnische zuiveraar, een genocidale, megalomane, verknipte, kwaadaardige pestkop’.

Dat zei hij omdat God de Israëlieten opdracht had gegeven om de ‘zondige’ Kanaänieten af te slachten. Volgens de Bijbel deden ze dat ook.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Uit nieuw genetisch onderzoek blijkt echter dat de afstammelingen van de Kanaänieten in Libanon wonen, schrijft The Independent.

Onmiskenbaar

De Britse geneticus Marc Haber van het Wellcome Trust Sanger Institute verzamelde in de Libanese stad Sidon samen met collega’s genetisch materiaal uit vijf Kanaänieten.

Ze vergeleken het DNA dat ze hebben gewonnen uit de resten met het DNA van 99 Libanezen. Hun Kanaänitische afstamming is volgens de onderzoekers onmiskenbaar.

De huidige inwoners van Libanon stammen voor 90 procent af van de Kanaänieten die daar 4000 jaar geleden leefden, concludeert het team van Haber.

Geen archeologisch bewijs

“Er is tot dusver geen archeologisch bewijs gevonden voor de wijdverspreide vernietiging van Kanaänitische steden,” schrijft het onderzoeksteam verder.

Het volk bewoonde onder meer Sodom en Gomorra (foto), twee steden die volgens de Bijbel werden verwoest door God.

“De huidige Libanezen stammen waarschijnlijk rechtstreeks af van de Kanaänieten,” zegt Haber.

Weinig bekend

Over deze Kanaänieten is bijzonder weinig bekend. Schriftelijke bronnen die er waren zijn vernietigd als gevolg van het vele oorlogsgeweld.

Het onderzoek, dat is gepubliceerd in het American Journal of Human Genetics, werpt nieuw licht op de Kanaänieten.

[Independent]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

48 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
trackback
Eindtijdsignalen en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
6 jaren geleden
Anke
Anke
6 jaren geleden

De bijbel is een soort van geschiedenisboek…..steeds weer veranderd, aangevuld, geschrapt, zodat de toenmalige heersers goed uit de verf kwamen. Moord en doodslag;, is dat wat wij moeten verwachten van de zg. Goden???? Nou, houd je vast; de waarheid is een beetje anders. Liefde is de draad die door ons aller leven moet lopen en niet moord en wraak enz.

bert s
bert s
6 jaren geleden

De bekende atheïst Richard Dawkins noemde de God van het Oude Testament een ‘wraakzuchtige, bloeddorstige etnische zuiveraar, een genocidale, megalomane, verknipte, kwaadaardige pestkop’.

Toch wel interessant dat deze “atheïst” God beschouwd als een entiteit die echt heeft bestaan. Dawkins wordt ook wel één van de four horsemen genoemd en nu komt de grap..hij is voorvechter van het Nieuw Atheïsme, een evangeliserende vorm van Atheïsme, een evangelie tegen het evangelie. Ongetwijfeld een freemason, verdeel en heers tactiek.

Mikkie
Mikkie
6 jaren geleden

Ik ben christelijk opgevoed. Ik heb als kind al nooit iets begrepen van de strijd die Mozes/Aaron/ Gideon moesten leveren om hele volkeren/steden uit te roeien. Nog minder heb ik begrepen hoe mijn ouders dat kennelijk voor normaal aannamen. Omdat het in de bijbel stond!
Toen mijn kids een jaar of 10 waren heb ik een poging gedaan om ze een kinderbijbel voor te lezen. Gewoon voor de “algemene ontwikkeling”. Rond de strijd van Gideon ben ik gestopt. Ik kwam er (weer) achter dat de israelieten alleen maar op oorlog uit waren…..
Hoe herkenbaar is dat. Alleen nu met andere middelen dan het zwaard……
De kids vonden er trouwens niks aan; “het gaat alleen maar over vechten mam”.

Back to top button
48
0
We lezen graag je reactie!x