Buitenland

Vrouw (90) in cel omdat ze een andere kijk heeft op de geschiedenis. Dit zei ze over de Holocaust

Help mee door dit met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Ursula Haverbeck, de 90-jarige Duitse vrouw die meermalen in het openbaar het bestaan van de Holocaust heeft ontkend en daarvoor in de gevangenis zit, heeft het hoger beroep tegen die straf verloren. Een rechter in de stad Karlsruhe verwierp haar beroep.

De rechter is in het oordeel van mening dat ‘de straf voor het ontkennen van de nationaalsocialistische volkerenmoord valt onder de Duitse grondwet’.

In de toelichting liet de rechtbank weten dat ‘de verspreiding van onjuiste of opzettelijk valse beweringen niet valt niet onder de vrijheid van meningsuiting’.

Twee jaar cel

De rechtbank zei ook dat Holocaustontkenning de grenzen overschrijdt van een vreedzaam openbaar debat en een verstoring vormt van de openbare orde.

Sinds mei zit Haverbeck een straf uit in een Duitse gevangenis. Een regionale rechtbank veroordeelde haar wegens acht gevallen van aanzetten tot haat tot twee jaar cel.

Niet historisch bewezen

Haverbeck beweerde herhaaldelijk dat het concentratiekamp van Auschwitz geen vernietigingskamp was, maar een werkkamp. Ze is al eerder veroordeeld wegens soortgelijke ontkenningen.

De vrouw publiceerde een reeks artikelen waarin ze stelde dat de Holocaust en de moord op Joden in Auschwitz ‘niet historisch bewezen zijn’.

Ze werd eerder veroordeeld nadat ze de Holocaust ‘de grootste en meest langdurige leugen in de geschiedenis’ had genoemd.

[Telegraph, ANP]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
47 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Anonymous NoLegalName
Anonymous NoLegalName
4 jaren geleden

Holacaust op de Palastijnen ja. Meer niet.

Patricia Müller
Patricia Müller
4 jaren geleden

De mens is op zich al een dom beestje, dat van iedere domme poep een religie maakt. En hier in Duitsland hebben ze de holocaust religie gemaakt. Twijfel je eraan, kom je in de bajes te zitten. Nog steeds fascistisch dus.

Hawks
Hawks
4 jaren geleden

Niet echt nieuws, dit. ‘Vrouw breekt Duitse wet in Duitsland en wordt daarvoor gestraft.’, dat is gewoon wat er aan de hand is hier.

John
John
4 jaren geleden

Ze heeft gelijk niet is wat het lijkt in deze wereld

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

47
0
We lezen graag je reactie!x