Buitenland

Vrouw (90) in cel omdat ze een andere kijk heeft op de geschiedenis. Dit zei ze over de Holocaust

Help ons door dit artikel met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Ursula Haverbeck, de 90-jarige Duitse vrouw die meermalen in het openbaar het bestaan van de Holocaust heeft ontkend en daarvoor in de gevangenis zit, heeft het hoger beroep tegen die straf verloren. Een rechter in de stad Karlsruhe verwierp haar beroep.

De rechter is in het oordeel van mening dat ‘de straf voor het ontkennen van de nationaalsocialistische volkerenmoord valt onder de Duitse grondwet’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

In de toelichting liet de rechtbank weten dat ‘de verspreiding van onjuiste of opzettelijk valse beweringen niet valt niet onder de vrijheid van meningsuiting’.

Twee jaar cel

De rechtbank zei ook dat Holocaustontkenning de grenzen overschrijdt van een vreedzaam openbaar debat en een verstoring vormt van de openbare orde.

Sinds mei zit Haverbeck een straf uit in een Duitse gevangenis. Een regionale rechtbank veroordeelde haar wegens acht gevallen van aanzetten tot haat tot twee jaar cel.

Niet historisch bewezen

Haverbeck beweerde herhaaldelijk dat het concentratiekamp van Auschwitz geen vernietigingskamp was, maar een werkkamp. Ze is al eerder veroordeeld wegens soortgelijke ontkenningen.

De vrouw publiceerde een reeks artikelen waarin ze stelde dat de Holocaust en de moord op Joden in Auschwitz ‘niet historisch bewezen zijn’.

Ze werd eerder veroordeeld nadat ze de Holocaust ‘de grootste en meest langdurige leugen in de geschiedenis’ had genoemd.

[Telegraph, ANP]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

47 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Anonymous NoLegalName
Anonymous NoLegalName
5 jaren geleden

Holacaust op de Palastijnen ja. Meer niet.

Patricia Müller
Patricia Müller
5 jaren geleden

De mens is op zich al een dom beestje, dat van iedere domme poep een religie maakt. En hier in Duitsland hebben ze de holocaust religie gemaakt. Twijfel je eraan, kom je in de bajes te zitten. Nog steeds fascistisch dus.

Hawks
Hawks
5 jaren geleden

Niet echt nieuws, dit. ‘Vrouw breekt Duitse wet in Duitsland en wordt daarvoor gestraft.’, dat is gewoon wat er aan de hand is hier.

John
John
5 jaren geleden

Ze heeft gelijk niet is wat het lijkt in deze wereld

Back to top button
47
0
We lezen graag je reactie!x