Mens en Dier

Rob Jetten neergesabeld om ‘extreem hypocriete’ campagne: ‘Waarom horen we je nóóit over accijnsverhogingen op gas?’

Help door dit artikel met iedereen op je social media te delen!

Maandag startte vanuit cultuur, sport, horeca, boeken en media een grootschalige campagne om stelling te nemen tegen de btw-verhoging.

In alle landelijke (en veel regionale) bladen verschenen paginagrote advertenties waarin aandacht wordt gevraagd voor de consequenties van een hogere btw.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

“Een meer dan terechte oproep vandaag in de kranten aan PVV, VVD, NSC en BBB: draai die onbenullige btw-verhoging terug!” vindt D66-partijleider Rob Jetten.

Alleen extra btw op de ‘juiste’ dingen

“Laat mensen gewoon een boek lezen, een festival of theater bezoeken, of naar de sportwedstrijd of sportschool gaan,” zegt hij.

Jetten wordt op sociale media neergesabeld. “Alleen extra btw op de ‘juiste’ dingen natuurlijk,” reageert bioloog Richard Steenvoorden.

“Aldus de populist die mensen letterlijk in de kou zette,” zegt Jan Dijkgraaf.

28 miljard voor 0,000036 graden minder opwarming

FVD-commissielid Tanay Bilgin merkt op: “Men kan die kranten ook betalen als jij even dimt met die energiebelasting.” FVD Heerlen vult aan: “En de belasting op het gas. Je daar al eens over gehoord?”

“Waarom hebben we je nóóit over alle accijnsverhogingen op gas gehoord?” vraagt overname-expert Hans Romijn. “Wie trok er ook alweer 28.000.000.000 uit voor 0,000036 graden minder opwarming?”

Extreem hypocriete campagne

Jurist Kim Tjoa vindt het een ‘extreem hypocriete’ campagne. “Als het om primaire levensbehoeften gaat – energie, brandstoffen – en klimaatbelastingen, dan hoor je ze niet en kan het nooit hoog genoeg zijn.”

‘Toen wij mensen raakten in hun portemonnee was dat om het milieu te redden, nu is de democratie in gevaar!’ Het is toch opmerkelijk hoe snel de zelfbenoemde anti-populisten zelf openlijk populistisch zijn geworden, aldus docent Bob Dijkgraaf.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 161 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

74 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pieter
Pieter
1 maand geleden

Wie neemt politiek en (EU) verkiezingen überhaupt serieus? Het is één groot theater.

jessie nameles
jessie nameles
1 maand geleden

janken voor de bhune en ondertussen iedereen naar de tering gewerkt.?? niks is al belast door deze gasten , ALLEMAAL STEMMEN 6 JUNI. om dit tuig ook in brussel weg te jagen !!!!!!!!!

Ron
Ron
1 maand geleden

Aan de ene kant heeft hij wel gelijk,maar aan de andere kant wel btw verhogen op gas en elektriciteit(en accijns op bezine)Wel een beetje hypocriet he robje.

ludo
ludo
1 maand geleden

het is en blijft een klaploper die Rob Jetten!!!

Back to top button
74
0
We lezen graag je reactie!x