Homepagina » Mens en Dier » Kaag laat zien: zo groot is de kloof tussen het plebs en de boven ons gestelden
kaag
Foto: Sigrid Kaag (BZ | Bonnie Dubois CC BY-SA 2.0)

Kaag laat zien: zo groot is de kloof tussen het plebs en de boven ons gestelden

Mensen vragen zich af waar Sigrid Kaag gebleven is. Juist nu velen zo geïnteresseerd zouden zijn in wat ze te zeggen heeft, zie of hoor je haar ineens bijna nergens meer in de media, merkt politicus Henk Krol op. Hij voegt toe dat diezelfde media haar twee weken geleden nog nagenoeg onophoudelijk aan het woord lieten.

Het Utrechtse Statenlid René Dercksen (PVV) twittert: “Vanavond voor het eerst sinds 1968 geen D66’er bij de praatprogramma’s Beau en Op1. Hoe kan dat nou?”

Twee weken geleden was Kaag nog in een filmpje te zien met Sander Schimmelpenninck. Graaf Schimmelpenninck welteverstaan. De video laat goed zien hoe groot de kloof is tussen het plebs en de boven ons gestelden.

Vrijheid ‘herwinnen’

D66-leider Kaag vroeg hem hoe het afgelopen jaar voor hem was. Wat hem vooral stoorde: ‘kritische geluiden – en dan heb ik het natuurlijk niet over de wappies en de mensen die de meest verschrikkelijke complottheorieën aanhangen, maar gewoon een fair gesprek over de balansact die je moet voeren tussen het beschermen van oud en de vrijheid van jonge mensen – werden toch wel gesmoord’. “Dat je niet zoveel andere smaken had dan óf de coronaconsensus óf het extremistische geluid van FVD,” zei hij.

Kaag zei dat we ‘gelijke vrijheden moeten opzoeken en kunnen verkrijgen op een veilig en verantwoorde manier’. Daarbij moet je denken aan een vaccinatiepaspoort voor diegenen die gevaccineerd zijn ‘zodat je weer die vrijheid kunt herwinnen’.

Mensen reageerden erg fel op het voorstel van D66 om een vaccinatiepaspoort in te voeren. Dat komt volgens Schimmelpenninck omdat het in Nederland ‘heel heftig’ is met de ‘wappies en complotten’. Kaag benadrukte dat ‘je al je rechten blijft behouden’.

Laat me je sneltest zien

Zo tegen het einde van het filmpje staat het tweetal nog wat te ginnegappen over de maatregelen. “De volgende keer komen we dichter bij elkaar want dan hebben we allemaal een paspoort,” zegt Schimmelpenninck, terwijl Kaag begint te lachen. Al lachend zegt ze op een haast spottende toon: “Laat me je sneltest zien.”

Terwijl ondernemers failliet gaan, de jeugd met burn-outklachten thuiszit en ouderen vereenzamen, giert Kaag het uit: “Hahaha! Laat me je sneltest zien.”


Dit is de minister die de Grote Reset coördineert in Nederland. De plannen van D66 sluiten vrijwel naadloos aan op die van het World Economic Forum, dat de wereldbevolking warm maakt voor een vaccinatiepaspoort door middel van filmpjes en artikelen. Het is dan ook niet vreemd dat de demissionaire minister in de raad van toezicht van het WEF zit. “Ik ben lid van een stroom van denkers bij het World Economic Forum,” zei Kaag tijdens een recente zoom-vergadering.

Het ging op een gegeven moment ook over de Reset. Ze zei in dat verband: “Ik ben de minister die SDGs moet coördineren op nationaal niveau.” Deze zogeheten Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen zijn door de VN vastgesteld als de nieuwe ontwikkelingsagenda voor 2030. De Grote Reset en SDGs zijn nauw met elkaar verweven.

Maar volgens Schimmelpenninck zijn dit de meest verschrikkelijke complottheorieën.

4 57 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
76 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
1 maand geleden

Het wordt wel gesteld dat Kaag laat zien dat er een gigantische kloof is tussen het gepeupel en de elite, echter ik meen van Hannah Arendt te hebben begrepen dat juist het gepeupel én de elite zich aangetrokken voelt om bij het totalitaire regiem te horen maar dat de massa overtuigd moet worden door propaganda.

Rob
Rob
Reactie op  ProAsfalt
1 maand geleden

En wie bepaalt dan of het gepeupel bij dat totalitaire regiem wil horen? Dat zijn altijd uitspraken van de elite en dat is alleen maar bedoelt voor HUN macht en contrle. Is het het gepeupel ooit gevraagd of ze deel willen uitmaken van een totalitair regiem? Nee. Ze gaan daar alleen maar vanuit omdat het volk voor een groot deel onbewust is. Maar er is inmiddels ook een aardig bewust van wat er gaande is. Het is dus alleen maar het perspectief van de elite, niet van het volk. Vooral in Nederland hebben we nog veel schapen maar ik durf te wedden dat ook die ‘nee’ zeggen als het persoonlijk gevraagd zou worden of ze bij een totalitair regiem willen horen. Het gros kent het van andere landen en andere tijden. Ze hebben alleen niet door dat het hier nu ook gaande is. Dat de elite die perceptie heeft zegt alleenmaar iets ons hen, niet over het ‘gepeupel’. En dat zij die perceptie hebben is omdat ze volledig van god los zijn en alleen maar hun eigen macht steeds meer willen vergroten.

Nijntje
Nijntje
Reactie op  ProAsfalt
1 maand geleden

Wat een ONZIN

H. Van Hoof
H. Van Hoof
Reactie op  ProAsfalt
1 maand geleden

Met gepeupel wordt bedoeld de mensen die elke morgen weer in de file moeten staan om naar het werk te gaan en netjes belasting betalen? Die mensen toch? Of bedoelt ze de geslaagde rentenierende dikke jongens en mokkels die de hele dag hun tijd verdoen op tennisbanen en golfclubs?

iam
iam
1 maand geleden

ik ga niet testen geen vaccin ik vertouw op mijn immuunsysteem

Gezinusk
Gezinusk
Reactie op  iam
1 maand geleden

Prima iam. Ik heb inmiddels het boek gelezen van Wim Hof, de IJsman. Zodra je van zijn methode op de hoogte bent kom je er achter dat de geest veel sterker kan zijn dan het lichaam. De geest het lichaam kan beheersen, of behoeden, voor veel ziektes en andere ongemakken.

Wim Hof werd met de tijd door de Navy Seals uitgenodigd om zijn kunde aan hun te presenteren en begrijpelijk. Immers hebben Navy Seals, commando’s e.d. regelmatig te maken met onderkoelingsverschijnselen. Zodra ze bijv het water in moeten of moeten vechten op grote hoogte.

Enfin, Wim Hof wist iets moois te verkondigen aangaande ons immuunsysteem en wat wetenschappelijk ook gemeten kon worden.

Of het ook een oplossing bied tegen Covid19 weet ik niet. Maar het lijkt me verstandig om dit verder te onderzoeken.

Wilde Westen
Wilde Westen
Reactie op  iam
1 maand geleden

Het is trouwens in de praktijk een bewezen feit dat wanneer jij denkt sterker te zijn dan het virus of denkt niet ziek te zullen worden en je jezelf geen angst aan laat praten en vertrouwt op jouw immuunsysteem, je ook daadwerkelijk je immuunsysteem sterker maakt. Mind over matter.

W Appie🤔😁
W Appie🤔😁
1 maand geleden

Ze coördineren wereld wijde ondergang voor eigen gewin Deze paria’s hebben geen greintje mededogen met de mensen op aarde Macht is hun hoogste goed geld een bijzaak empathie kennen ze niet en liefde haten ze🤔😍Dus 🤐houden 😤😤

Rob
Rob
Reactie op  W Appie🤔😁
1 maand geleden

Ze menen dat zij de rijken zijn. Maar in wezen zijn ze net zo armoedig als de rest van de bevolking. De bevolking heeft niet genoeg om een normaal bestaan te hebben, zij hebben NOOIT genoeg. Als je NOOIT genoeg hebt ben je eigenlijk nog veel armoediger dan de rest. Het zijn altijd mensen met weinig geld die bv daklozen nog iets geven. Zij die zichzelf rijken noemen, kunnen geen rooie cent missen. Ze zijn alleen aan het investeren in eigen belang, machtsvergroting enz. Ze kennen totaal niet de waarde van het leven. Dat kun je niet kopen met geld, goud enz, er moet bewustzijn komen om de waarde van het leven te leren kennen. Daar komt de elite nooit achter. Ze zijn te duister om te kunnen veranderen. Het lijken vaak domweg lege omhulsels die rond lopen. Daar is geen bewustzijn in en daar leeft helemaal niks in. De top van de wereld kent er die het kwaad zelf zijn. Ga dan maar na welke kant onze politici op gaan die bij de globalisten aan tafel zitten. je kunt het aan hun vertrokken gezichten zien. Als wordt besloten dat zij mogen blijven in de NWO dan verworden ze tot een robot die alles digitaal zal ervaren in plaats van menselijk. Wat nu realiteit is wordt vervangen door kunstmatige realiteit. De elite meent dat je zo boven het leven uitstijgt. Door een technologisch individu te worden? Yeak right. Hetgeen dat werkelijk boven het leven uitstijgt zit dan voorgoed opgesloten in een lichaam dat niet natuurlijk, biologisch of menselijk meer is maar wat een permanente gevangenis wordt. Dat is een vervolgstap op het feit dat mensen nu in hun woning worden opgesloten. En dan hebben ze het lef om te beweren dat je je vrijheid terug krijgt als je je laat inenten met dna technologie dat van je lichaam een gevangenis maakt. Hello, McFly.

Gezinusk
Gezinusk
1 maand geleden

Volgens mij sluiten de plannen van D66 helemaal aan op afdeling VOLT. Een nieuwe politieke beweging die inmiddels in 30 EU lidstaten actief is.

Op de vraag is VOLT door de Europese commissie zelf opgericht om de doeleinden versneld binnen te halen? heb ik vooralsnog geen antwoord.

Lastige James
Lastige James
Reactie op  Gezinusk
1 maand geleden

Bij VOLT zou ik zeggen: follow the money. In dit geval zou ik in de richting van Soros kijken. VOLT is nog gevaarlijker voor de soevereiniteit van Nederland dan D66.

Gezinusk
Gezinusk
Reactie op  Lastige James
1 maand geleden

Plus VOLT met D66 lijkt me helemaal een drama waarbij duidelijk is dat ze het liefst zo snel mogelijk een groot EU leger bij elkaar willen rondsellen voor hun gelijk.

Maar over wat voor gelijk gaat het dan precies? Well, als we effe terug kijken naar bijvoorbeeld de 1e wereld oorlog, of de 2e, lijkt met dit geen verstandige oplossing.

Wat dat aangaat kan de EU ook beter effe bedanken voor de eer. Laat staan effe bedanken voor al het zinloze geweld wat er destijds is toegepast.

Tom
Tom
Reactie op  Gezinusk
1 maand geleden

Na een bezoekje aan hun website is de conclusie toch vrij snel te nemen: EU infiltratie in de lokale (landelijke) overheden.

Babet
Babet
Reactie op  Tom
1 maand geleden

Volt voor globalisering!!

WEF?
NWO?
BBB?

En we hebben volgens de parlementaire monitor gestemd in de naam van koningin Beatrix.
Op zich al een vorm van BBB.

Eus
Eus
Reactie op  Gezinusk
1 maand geleden

Volt is opgericht voor mensen die niet op D66 willen stemmen. Volgen zo goed als dezelfde lijn, best wel slim. Meesten trappen erin.

Onwell
Onwell
Reactie op  Eus
1 maand geleden

Volt is het omgekeerde van revolt.

salvar
salvar
Reactie op  Gezinusk
1 maand geleden

ze hebben dan zelf gestemd op volt de mensen of fraude natuurlijk.

Sjoeke
Sjoeke
1 maand geleden

Ik denk dat ze allemaal last van hoogmoeds waanzin hebben dat uitmond in hondsdolheid.
Er staat alleen nog geen schuim op hun bek, dat is wat ik vind van deze psychopaten.
Zo denk ik over diegene die denken dat ze een land ‘besturen’ en boven de mensheid denken te staan.

Hans
Hans
1 maand geleden

Vat Kaag in haar kraag en pleur haar uit Den Haag. De vuile duivelin.

densie
densie
Reactie op  Hans
1 maand geleden

De graal dient zij iig NIET!!!

namaste

Elfin
Elfin
Reactie op  Hans
1 maand geleden

Ja weg met deze adder! Dat wijf spoort niet.

Marjanne
Marjanne
1 maand geleden

Ze moeten echt niet denken dat het normaal is om de samenleving half plat te gooien. En dat mensen gewoon letterlijk en figuurlijk, en financieel kapot gemaakt worden. Wat totaal niet heeft geholpen. Ik spuug op dit beleid van de overheid!

Jacky
Jacky
1 maand geleden

Constant testen is niet goed. Op het doosje van de pcr-test staat: STERILE E-O, wat betekent sterilisatie met ethyleenoxide.
Deze stof heeft mutagene en carcinogene eigenschappen. Een genotoxisch carcinogeen, dus kankerverwekkend.
De gezondheidsraad heeft gesteld dat de blootstelling aan dit soort stoffen in beginsel vermeden moet worden, er bestaat voor deze stof geen drempelwaarde of “veilige dosis”, zoals die voor andere toxische effecten meestal wel wordt aangenomen.

EN HIERMEE MOETEN WIJ DAN CONSTANT WORDEN GETEST?

Nog afgezien van het feit dat die wattenstok tot je Brain-Blood-Barrier wordt gestoken.

Sjefke
Sjefke
Reactie op  Jacky
1 maand geleden

Hoe wil je anders miljarden niet nuttige eters vermoorden!
Dit is toch duidelijk het plan van de wereldelite!

Elfin
Elfin
Reactie op  Jacky
1 maand geleden

Ja dat is juist de bedoeling, het is niet om ons gezonder te maken hè!

HugodeClown
HugodeClown
Reactie op  Jacky
1 maand geleden

Ja precies, en waarom die wattenstok tot je Brain-Blood-Barrier als je zogenaamd eventueel een virus onder de leden hebt dat via hoesten en druppeltjes verspreid zou kunnen worden? dan is schrapen langs het wangslijmvlies toch meer dan voldoende?
Hugo: “oeps”

Jenne Sr.
Jenne Sr.
1 maand geleden

Je moet gewoon niet schrijven of anders over dit soort psycho elite, ze zijn absoluut als mens oninteressant, niks originaals aan te ontdekken, vreselijk soort vervelend soort mens deze strebers, ze verkopen hun moeder voor een beetje macht !

Andre Schoutsen
Andre Schoutsen
1 maand geleden

Hier heb je je verschrikkelijke complot(theorie?): https://beckernews.com/random-link-38037/

x

Check Also

grote reset

Grote Reset is ‘één van de grootste bedreigingen’ voor democratie en vrijheid

We moeten niet lacherig doen over de ...

gouverneur

Gouverneur Florida is klaar met corona en sleept Amerikaanse RIVM voor de rechter

Gouverneur Ron DeSantis van Florida is er ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

76
0
We lezen graag je reactie!x