Homepagina » Binnenland » Grote verontwaardiging om ‘harteloos en misselijkmakend’ kinderfilmpje Jehovah’s: “Homo’s gaan naar de hel”
Grote verontwaardiging om 'harteloos en misselijkmakend' kinderfilmpje Jehovah's: "Homo's gaan naar de hel"

Grote verontwaardiging om ‘harteloos en misselijkmakend’ kinderfilmpje Jehovah’s: “Homo’s gaan naar de hel”

Een filmpje van de Jehovah’s Getuigen over homo’s doet veel stof opwaaien. Op sociale media is ophef ontstaan over een filmpje van de religieuze stroming waarin een moeder en haar dochter het onderwerp homoseksualiteit bespreken.

In een video op de website van de Jehovah’s laat een meisje aan haar moeder een kleurplaat zien die ze heeft gemaakt van hun gezin: een vader, een moeder en twee kinderen. Dan zegt ze: “Fenna heeft twee mama’s getekend. Ze zei dat ze met elkaar getrouwd zijn. De juf zei dat dat kan, als ze maar van elkaar houden en gelukkig zijn.” De moeder kijkt uiterst bezorgd en legt vervolgens uit dat het paradijs voor deze mensen niet is weggelegd tenzij ze ‘veranderen’.

Het COC, de Nederlandse vereniging tot integratie van homoseksualiteit, is niet te spreken over de video en ook op Twitter zijn de reacties niet van de lucht. Volgens het COC is de boodschap van het filmpje dat homoseksuelen naar de hel gaan en dat hun seksuele geaardheid kan worden veranderd.

Wanhoop

“De verpakking is suikerzoet, maar de boodschap is bitter, harteloos en schadelijk,” stelt COC-voorzitter Tanja Ineke. “Zo’n filmpje kan LHBT-kinderen in Jehovahgezinnen tot wanhoop drijven.” LHBT staat voor lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders.

“Laat de Jehovah’s Getuigen ervoor zorgen dat LHBT’s zich veilig voelen in hun gemeenschap in plaats van zo’n harteloze boodschap te verkondigen,” stelt Ineke. Het COC heeft de Jehovah’s gevraagd het filmpje te verwijderen en een gesprek aan te gaan.

Misselijkmakend

Op Twitter noemt Rob Jetten, fractievoorzitter van D66 in Nijmegen, het filmpje misselijkmakend. “Is dit respect en naastenliefde?” Veel mensen reageren gelijkgestemd. “Die mensen zijn letterlijk in de middeleeuwen blijven wonen. Dit soort propaganda zou bestraft moeten worden,” stelt Emiel Theloosen. En René van der Sanden kan niet begrijpen dat deze denkwijze in 2016 nog bestaat.

Woordvoerder van Jehovah’s Getuigen Michel van Hilten vindt dat de kritiek onterecht is. “Het filmpje laat slechts zien dat mensen die Bijbelse beginselen hanteren tot andere keuzes komen. Wij respecteren elke keuze, maar willen er slechts op wijzen dat toegeven aan homoseksuele neigingen in strijd is met Bijbelse beginselen.”

“We leggen graag de nadruk op de beste bedoelingen van onze Schepper en op de mooie vooruitzichten voor degenen die Hem willen gehoorzamen,” klinkt het nog.

Het gaat om dit filmpje:Vind je dit interessant? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

119 reacties

 1. Wat is er in God’s naam mis met dit filmpje? Waarom mogen zij daarin niet geloven? Hou toch op met die zeikerige bemoeizucht!

  39 likes
  • Al eens hierover nagedacht.
   “God” heeft de homo op deze aarde gezet, om te zien hoe “aardig” anderen tegen hun zijn…

   14 likes
   • Heerl leuk voor je dat jij je ook even slim kunt voelen. Maar word in dit filmpje ergens gesuggereerd of aangemoedigd om gemeen te doen tegen homos? NEE. Het enige wat ze zeggen is dat God het niet wil… GET OVER IT.

    15 likes
    • God wil ook niet dat je varkensvlees en schaal- of schelpdieren eet(leviticus 11:7-8). Maar daar hoor je christenen of jehova’s nooit over zeuren.

     Ook staat er in de bijbel dat wanneer je oudere gehuwde broer kinderloos sterft je verplicht ben een kind te verwekken bij je schoonzus(deuteronomium 25:5-10). Nog nooit een christen of jehova over gehoord.

     Ik kan nog zoveel van dit soort dingen uit de bijbel halen die niet worden gehanteerd door de meeste gelovigen. Waarom wel het ene voorschrift waarde toedichten en niet andere dingen die in de bijbel staan. Als je de bijbel als leidraad gebruikt, wees dan wel zo sportief en leef dan alle verboden na. Anders komt het een beetje hypocriet over, dat je alleen de dingen verbiedt voor een ander die jou toch niet raken.

     26 likes
     • ben het helemaal met jou eens Wouter V!

      8 likes
     • Daarbij geeft god dus eigenlijk aan dat hij nutteloze dingen schept. Als je een varken niet mag/kan eten, wat moet je er dan mee? Kost alleen maar resources en dient geen enkel doel…

      1 likes
    • Nee, het is nog veel erger dan dat. Er wordt op een ogenschijnlijk vriendelijke manier verteld dat als je van een dergelijke geaardheid bent je er niet bij hoort of afwijkend bent. Dat je deze “dwalende”mensen moet gaan helpen/overtuigen. Dit is hele gevaarlijke indoctrinatie waar je kinderen niet aan zou mogen blootstellen. Dit is foutieve programmering die de toekomst voor zowel individu als maatschappij niet ten goede komt.

     7 likes
    • De geschiedenis van het geloof geeft genoeg bewijs, hoe men was tegen andersdenkenden en anderszijnde…

     4 likes
    • De bijbel is geschreven door de mens, niet god…

     4 likes
   • Orlando Eeckhout

    Ik heb dit al over meerdere dingen gedacht bv er staat in de Bijbel, Koran, enz. Staat er dat je dat je niet mag doden en naastenliefde enz. Maar er staat ook in wie je moet doden.
    Men kan dan stellen dat deze geloofsboeken elkaar tegenspreken. Wel volgens mij is dit een soort van ‘test’ om te kijken wie de eerste boodschap (niet doden enz.) begrepen heeft en wel sommige mensen zijn niet goed bezig.

    0 likes
    • days of our lives

     Geen test hoor. De bijbel en de Koran zijn gewoon geschreven door (domme) mensen. Een bundel van vele verhalen van vele verschillende mensen, die elk hun eigen ideeën over de almachtige hebben, inclusief de regels waar je je aan dient te houden. De geestelijken die de bijbel bundelden (en ook herschreven/aanpasten) hebben lang niet alle tegenstrijdigheden eruit gehaald.

     En ik vind persoonlijk de Jehova’s getuigen een walgelijke vorm van religie, maar zij staan volledig in hun “recht” met hun boodschap tegen homo’s. Het is bij de stricte interpretatie van het katholicisme en de gereformeerde stromingen al niet veel beter: ook zij walgen van homo’s. Laten we niet geschokt doen over zaken die we al jaren weten?

     Zo is hetgeen ISIS doet in Syrië (het onthoofden van andersgelovigen e.d.) ook volledig in overeenstemming met wat de Koran voorschrijft. Dat in diezelfde Koran ook teksten zijn te vinden die het tegendeel propageren maakt niet uit; men kiest de teksten die hem uitkomt, en dat is volledig in lijn met de voorschriften van de Islam.

     Geloof is discriminatie, het stelt de ene bevolking/stroming boven de ander, inclusief geweld/afkeuring/haat in naam van God. Uit angst voor de hel/represailles in naam van God, hoopten de schrijvers van de Bijbel mensen in het gareel te houden, onder de duim, slaven van de geestelijke elite. Dat is ze redelijk gelukt.

     Het geloof in God is het grootste complot aller tijden. En dat voor een wezen waarvan op geen enkele manier is aangetoond dat het zelfs maar KAN bestaan.

     7 likes
   • De meeste Homos zijn gemaakt door de Elite,geknoeit met ons eten,en ons heeeel duidelijk voorhouden dat het goed is en dat het mag en dat je er open vor moet zijn.
    Nee ik gelof wel dat je geboren kunt worden met een afwijking,maar ga daar geen Paraades van makken n tv programas,laat ze zijn die ze zijn,maar pak er geen rote reclameborden mee vor dat het een goei ding is.
    Het is ig het algemen niet normaal als je die afwijking hebt,maar ga me noet vertellen dat het normaal is,normaal is dat je een man en een vrouw hebt en daar onstaan kinderen uit,dus als het normaal was dan waren er wijnig kinderen op onze mooie late aarde en zou de voortplanting stoppen en de mensheid vergaan,dus als men daar nar kijkt dan zie je dat het niet een normaal iets is en eenafwijking in de cellen of hersennen van die genen die voelt dat hij in een erkeed lichaam zit,maar dat is niet de rede om parades en parties te gaan houden van kijk het is heeeeeel normal dat wij dat zijn.
    Al je dat zou voeld dat het normaal is doe dan gewoon mee met het gewone leven en probeer dan niet je eigen te tonen in roze lingerie,kom mensen dat is langs de beesten af en vuil vies voor onze kijnderen die daar naar staan te kijken achter hekken langs de gracht,WALGELIJK gewoon.
    Ik vind het echt niet normaal datdat kan en mag,en voor die gene die daar staan als ouders met hun kind,walglijk zulke ouders.

    3 likes
    • Beste Rini, als ik jouw was zou ik eerst de Nederlands taal proberen goed onder de knie te krijgen voordat je je gaat verdiepen in dit soort kwesties.

     2 likes
  • Dat jij het niet snapt wat er mis mee is, betekend nog niet dat er niet iets mis is met dit filmpje. Ik kan me heel goed voorstellen als je opgroeit in een jehova gezin en je heb gevoelens voor hetzelfde geslacht en niet voor het ander geslacht dat je met jezelf in de knoop kan raken. Dit filmpje zegt namelijk dat je niet jezelf mag zijn, en dat vind ik kwalijk. Iedereen heeft het recht om zijn leven te kunnen leiden zoals hij of zij dat wil zonder druk van andere mensen die je lief hebt en willen dat je volgens hun moraal leeft. Ik verwijt deze jehova mensen niks want zij kunnen er ook niks aan doen dat ze in een sprookje geloven, iedereen ontwikkeld een eigen kijk op het leven en dat kan maar op 1 manier. De jouwe. Echter is het wel aan andere mensen om te laten zien dat er ook een andere manier van leven is om gelukkig te kunnen zijn, en je mag elkaar best aanspreken op elkaars moraal zolang dat maar beschaaft gaat, dan kan je ook nog iets van elkaar leren. Ik persoonlijk heb niks tegen lhbt’s, 1 van mijn moto’s is zelf dat ik wou dat alle mannen homo’s waren behalve ik en alle vrouwen hetero waren. Denk dat ik dan een hele leuke tijd hier op aarde zou hebben:-)

   15 likes
   • Daar gaat het niet om. Het gaat erom dat iedereen vrij is ook om z’n mening te uiten en als dat in dit geval gaat om het uiten van geloofsovertuiging so be it. Dat moeten we dan gewoon accepteren. En het staat je ook geheel vrij om het af te keuren. Maar het gaat natuurlijk te ver als die afkeur omslaat in onderdrukking bv door middel van bestrafbaar stellen van dit soort uitingen.

    Er is dus idd niks mis met dit filmpje. Of je de inhoud afkeurt is een hele andere kwestie.

    Ik vind het kwalijker dat er gewoon allerlei onbevestigde aannames gebracht worden als feiten en daar is homoseksualiteit afkeur er maar 1 van. De focus ligt wat mij betreft dan ook verkeerd als je dat laatste eruit pikt om over te klagen.

    6 likes
    • Waar zeg ik dat ze hun mening niet mogen uiten? Ik zeg alleen dat er iets mis is met dit filmpje, en dat is mijn mening. Ik vind namelijk dat wanneer je iemand anders indoctrineert met een levensovertuiging je niet goed bezig bent. Wel om het feit dat wanneer je van heel jong af aan er iets tegen je wordt gezegd dat iets zo is en dat je hele jeugd, dan blijkt dat er heel veel kinderen als ze volwassen zijn niet los kunnen komen van deze levensovertuiging. En dat gaat in tegen de vrijheid om zelf een kijk op de wereld te kunnen creeer die elk mens heeft in mijn optiek. Het liefst zou ik willen dat godsdienst pas van 18 jaar af mag. Daarnaast heeft iedereen ook het recht om op een eigen manier zijn eigen seksualiteit te ontdekken(binnen de wet) zonder dat daar negatieve druk van buitenaf komt . En dit soort filmpjes zorgen ervoor dat sommige kinderen dit niet kunnen meemaken, en dat vind ik kwalijk.

     9 likes
     • U noemt het indoctrinatie, maar dat kun je nog meer van het COC zeggen, die heeft het voor elkaar gekregen om in vijftig/zestig jaar tijd dat een groot deel van de Nederlanders heel anders is gaan denken over homoseksualiteit door condtant de publieke opinie te beïnvloeden. Als dat geen indoctrinatie is!!!

      1 likes
    • Vrijheid van meningsuiting is 1, echter blijft het meestal niet daarbij. Men probeert regelmatig die vrijheid van meningsuiting kracht bij te zetten, door bijv. intimidatie, geweld of wetgeving…

     1 likes
     • Je kan je baan zelfs kwijt raken als je een persoonlijke mening hebt.

      https://www.youtube.com/watch?v=ZSs17wm3oTE

      1 likes
     • Daar streep je nu juist het verschil tussen preventief en reactief optreden aan. Dat eerste moeten we niet aan beginnen want uiteindelijk kan je al het ingrijpen wel onder brengen onder preventieve acties. We zien dat tegenwoordig meer dan genoeg terug en het wordt steeds ernstiger.

      1 likes
  • Je bent overduidelijk te kortzichtig en te beperkt in vermogens tot redeneren om in te kunnen zien dat dit heel listig en gevaarlijk is. Zeker gezien de doelgroep, kinderen in dit geval, tot dergelijke “meningen/opvattingen” te programmeren, uitermate wanstaltig is. Wat doet dit met een kind dat (van nature uit) een dergelijke geaardheid heeft? Of later met mensen met een dergelijke geaardheid moet gaan samenwerken? Dit verwoest mensen, levens én maatschappij. Drie zaken waar iedere religie zwaar ondergeschikt aan is.

   4 likes
  • Ik denk niet dat Jehovah’s getuigen in een hel geloven en dus zullen volgens hen homo’s of wie dan ook er niet naartoe gaan.

   2 likes
  • De (experimentele) herenliefde tussen hetero mannen was not done. Je mag immers de schepping van de ‘Most High’ niet tarten. Maar als je als homo geboren wordt, ben je als homo ‘geschapen’. Mocht je toch in ‘the lake of fire’ (onze zon) geworpen worden, dan is dat de kortste ‘straf’ die je maar kan bedenken.

   1 likes
   • mensen zoals jij shannen denken veels te makkelijk. geloof kan je vergelijken met met iemand die blind is, jij weet wat de kleur groen is maar een blinde niet. jij weet dat het bestaat, maar een blinde niet. zo is de heilige geschrif/bijbel ook die opend de ogen van blinden/sluier. god weet dat al die dingen eraan komen hij openbaart ze zelf in zijn heilige boek. mensen worden velblind door de wereld waar satan de macht over heeft. ze geloven in,, evolutie,,reincarnatie,,de onsterfelijkheid van de ziel,,praten met de doden,,heidense feesten zoals sinterklaas,paase,kerst,verjaardagen,wat allemaal een leugen is,, ze geloven dat mensen worden gestraft is een hell… het is satan goed gelukt om mensen blind te maken. ik weet dat god hier allemaal een eind aan maakt omdat hij dat heeft geschreven in zijn boek. en heeft laten zien dat hij het kan. daarom kan ik met zekerheid zeggen dan HERBREEEN 11:1 gelijk heeft,,

    1 Geloof is de verzekerde verwachting van dingen waarop wordt gehoopt, de duidelijke demonstratie van werkelijkheden die echter niet worden gezien.
    2 Want hierdoor werd er ten aanzien van de mannen uit de oudheid getuigenis afgelegd.
    3 Door geloof bemerken wij dat de samenstelsels van dingen door Gods woord geordend werden, zodat hetgeen gezien wordt, ontstaan is uit dingen die niet zichtbaar zijn.

    0 likes
  • wie wil er nu bij de jehova s in de hemel zijn?
   anders denkende gooien ze uit hun organisatie
   homo mag je niet zijn terwijl je zo geboren bent
   wat verspillen ze hun tijd met mensen lastig vallen op zondag,
   jehova zou zich schamen wanneer hij dit ziet
   zo weinig liefdevol naar de mens ALLEEN MAAR ANGST DIT MAG NIET DAT MAG NIET
   ZIELIG HOOR

   1 likes
  • inderdaad goed gezegd

   0 likes
 2. Na het filmpje bekeken te hebben en de bovenstaande reacties op Twitter gelezen te hebben, vraag ik mij af wie hier het meeste haat zaait: de Jehova’s getuigen of al diegene die de Jehova’s getuigen nu zitten te beschuldigen. Ik ben zelf geen Jehova’s getuige, maar ik ben wel tegen het homo-huwelijk (naar mijn mening een contradictio in terminis), en zeker tegen de invulling van het homo-huwelijk in Nederland. In Nederland kan je namelijk als homo-echtpaar zelfs kinderen adopteren, waardoor Nederland zichzelf behoorlijk belachelijk gemaakt heeft in de meeste landen in Zuid-Amerika, Oost-Europa en Azië waar de adoptie-kinderen vandaan moeten komen. Mag ik alstublieft falikant tegen het adopteren van kinderen door homosexuelen blijven? En falikant tegen het helpen van lesbiënnes aan kinderen? Ik vind het fantastisch dat homo’s het recht hebben bij elkaar te wonen zonder daarvoor vervolgd te worden, maar laten we het niet normaal gaan vinden dat ze ook nog kinderen adopteren of daaraan geholpen worden (zoals in het filmpje van de Jehova’s getuigen aan de kaak gesteld wordt).

  21 likes
  • Ik snap niet zo goed waarom je tegen het homohuwelijk bent en tegen het adopteren van kinderen door homo’s/lesbiennes. Een huwelijk is toch een verbintenis tussen 2 geliefden, dan maakt het toch niet uit als het 2 mannen of 2 vrouwen zijn. Het huwelijk is geen christelijke aangelegenheid, je hebt in heel veel culturen waar het christendom geen rol speelt ook huwelijken. Natuurlijk mag je er tegen zijn, als jij niet met een man wilt trouwen ben je daar vrij in, alleen zou het niet echt humaan zijn als je het anderen verbiedt. Het huwelijk is van iedereen. En waarom ben je tegen het adopteren van kinderen door homo’s? Vertel me eens wat er verkeerd aan is dan? Volgens mij is homosexualiteit niet besmettelijk, dus een kind van zulke ouders zou gewoon zijn eigen ik kunnen ontwikkelen. Het gaat er toch om dat een kind in een liefdevolle omgeving opgroeit, en als dat bij homo’s gebeurt dan is dat toch goed. of zie ik dat verkeerd? I

   12 likes
   • Wouter, je schrijft dat je in heel veel culturen waar het christendom geen rol speelt ook huwelijken hebt. In al deze culturen, zonder uitzondering, dus inclusief het christendom, betekent huwelijk een verbintenis van een man met een vrouw. In het overgrote deel van de wereld heeft het huwelijk (en hoe het in andere talen ook genoemd wordt) nog steeds de reeds vele duizenden jaren oude betekenis van verbintenis van een man met een vrouw. Ik vind het zeer goed dat homos en lesbiennes hier niet vervolgd worden, maar in Nederland en een aantal andere westerse landen is men naar mijn mening doorgeslagen door homosexuele “echtparen” kinderen te laten adopteren. Wouter, wees eens eerlijk tegen jezelf en zou jijzelf graag opgevoed zijn door twee papa’s of door twee mama”s? De mening van de Jehova’s getuigen is waarschijnlijk zo oud als de mensheid zelf. Uw mening heerst uitsluitend en alleen in een beperkt aantal westerse landen en alleen de laatste jaren. Hebben alle culturen, inclusief die van onze voorouders, het altijd bij het verkeerde eind gehad, of valt er ook iets kritisch te vertellen over de huidige praktijk in Nederland en een deel van de andere westerse landen? De bovengenoemde reacties op Twitter stralen een fanatieke verbetenheid en onverdraagzaamheid uit jegens andere meningen.

    6 likes
    • Beste Arie, ik vraag me af waar jij de kennis vandaan haalt dat huwelijken altijd in alle culturen een verbintenis is tussen een man en een vrouw. Ik geef je een tip, en lees eens over homoseksualiteit in het Romeinse Rijk. Mijn gevoel zegt dat je mening zal herzien. Daarnaast zijn er zoveel culturen en subculturen geweest in de geschiedenis dat jij onmogelijk alle kennis daarover hebt wat betreft homoseksualiteit en het huwelijk. Homoseksualiteit heeft door de geschiedenis heen altijd een andere plek in de samenleving gehad, de ene keer werd het geaccepteerd en de andere keer niet, ligt er net aan welke levensovertuiging er toen heersend was waar ook ter wereld.

     En ik zal eerlijk zijn wat betreft mijn mening of ik het zou willen of ik opgevoed wordt door 2 mensen van hetzelfde geslacht. Als ik kijk naar hoe intolerant onze samenleving is op dit moment dan zou ik liever willen dat ik opgevoed wordt door een moeder en een vader. Het lijkt me dat je dan minder confrontaties hebt met de buitenwereld. Maar als de samenleving heel tolerant was geweest over dit aspect dan denk ik dat ik er geen enkel probleem mee zou hebben. Wel om het feit dat ik kinderen ken die in zo’n gezin opgroeien, en ik zie dat die kinderen heel veel liefde krijgen en gelukkig zijn met hun ouders. En daar gaat het mij op, liefde gaat boven alles. En als ik nu moest kiezen of ik opgevoed moet worden door mensen van hetzelfde geslacht of door orthodoxe gelovigen in deze tijdsgeest dan zou ik altijd kiezen voor de opvoeding door mensen van hetzelfde geslacht. Het lijkt me verschrikkelijk om opgevoed te worden door indoctrinatie en waar angst de boventoon voert.

     5 likes
     • Heeft u wel eens gehoord van de val van Rome? En waardoor dat kwam? Er waren toen net zo als nu vele heidense praktijken met uitspattingen op seksueel vlak in vele vormen, net als nu en drinkgelagen. Dat ging vooraf aan de val van Rome en dat kan anno nu in Nederland ook gebeuren.

      1 likes
    • De mening van jehova’s zijn zo oud als de mensheid zelf?! Waar haal je het vandaan?! homoseksualiteit is een natuurlijk fenomeen, waarschijnlijk nog ouder dan de mensheid zelf, en, om in jou beperkte visie te blijven, gecreëerd door jouw zogenaamde god.

     5 likes
    • De toon hier valt me tegen, er blijken veel gelovigen hier op de site te zitten.
     Ik respecteer ieders geloof, maar dring je mening niet aan anderen op. Dat is geen liefde.

     Ook uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat als kinderen door twee vaders of moeders opgevoed worden, ze even goed af zijn of zelfs beter dan kinderen in heterogezinnen. Keuze voor kinderen is vaak bewuster, en ze krijgen evenveel liefde. Het enige probleem, de enige kanttekening, is de discriminatie die uitgaat van mensen zoals u.

     https://www.gaytimes.co.uk/news/35417/study-reports-that-kids-with-gay-dads-turn-out-absolutely-fine/

     4 likes
    • Ik heb een vriend die een Jehovah’s getuige is. We zien elkaar niet zo veel, maar als we bij elkaar op bezoek komen praten we zelden over religie maar meer over muziek, films, sport en andere dingen die ons interreseren. Maar af en toe komt er wel eens iets naar buiten over wat we geloven aangaande het, zeg maar spirituele en religieuze. En hij zegt dar er geen hel bestaat. Dus als de Jehovah’s getuigen niet geloven in een hel kunnen homo’s daar natuurlijk ook niet naartoe gaan.

     Wat religies allemaal gemeen hebben, jn ieder geval toch de grote georganiseerde religies, is een machtstruktuur volgens het bekende pyramide model waar degenen aan de top beslissen wat degenen in het midden aan de massa moeten vertellen wat ze moeten geloven. Op zich vind ik dat al een vreemd concept want een gelovige heeft toch geen tussenpersoon nodig om te communiceren met God. Een ader ding dat die (georganiseerde) religies gemeen hebben is dat ze seksistisch zijn en homofoob.

     Maar wat de Jehovah’s getuigen betreft zijn er andere, nog grotere problemen. Vooral aangaande pedofilie. Als er één een kind verkracht moeten er minstens twee andere getuigen dit gezien hebben voor er tegen opgetreden word. Aangezien geen enkele pedo een kind zal aanranden in het bijzijn van anderen wil dit dus zeggen dat er NIET word opgereden tegen pedofilie.

     2 likes
   • Er zijn toch veel kinderen welke zo opgevoed zijn die op gegeven moment in de knoop met zichzelf raken. En dan heb ik het nog niet eens over dat ze ermee gepest en/of buitengesloten kunnen worden.

    2 likes
  • @Arie: Je stelt als feit dat Nederland zich belachelijk gemaakt heeft in de meeste landen in bepaalde regio’s. Kun jij onderbouwing van dat – in jouw ogen – feit geven? Graag onafhankelijke bronnen gebruiken en niet jouw mening, omdat jouw mening geen feit is doch slechts een mening.

   Bedankt!

   5 likes
  • Dus een kind kan maar beter wegkwijnen in een weeshuis, een liefdeloos gezin of derdewereldland dan een goed en liefdevol leven krijgen van een echtpaar met hetzelfde geslacht? Heb je überhaupt wel door wat voor onzin je uitkraamt?!

   5 likes
 3. Ik lust ze ook niet echt, homo’s ontkennen hun Christus-bewustzijn; ze blijven in het algemeen in hun geestelijke groei steken; wel heb ik enkele vrienden die homo zijn.

  6 likes
  • Wij zijn allen kinderen van God, ongeacht geaardheid, huidskleur, dik of dun, mooi of lelijk of religieuze voorkeur.
   Van het moment dat men bepaalde bevolkingsgroepen gaat stigmatiseren/discrimineren, dan ben je niet goed bezig. (zaai haat, tweedracht en heers)

   13 likes
   • “Wij zijn allen kinderen van God, ongeacht geaardheid, huidskleur, dik of dun, mooi of lelijk of religieuze voorkeur.”

    Ehh, nee. Ik ben een kind van mijn vader en moeder…

    Toch leuk dat mijn opmerking over vrijheid van meningsuiting hier al snel wordt bevestigd.

    4 likes
    • LOL, zover dat ik weet ben ik ook een kind van mijn vader en moeder…maar voor de diep religieuze gelovigen, wilde ik er even op wijzen dat God geen onderscheid maakt.

     Zelf beschouw ik mij ook nog steeds een Christen, ondanks dat ik afstand neem van de kerk haar doen en laten, ik ben tenslotte gedoopt en heb mijn eerste en heilige communie gedaan….maar ik ben op de eerste plaats vooral een wetenschapper.

     0 likes
  • @Kalki: Dank je voor je openbaring dat je kannibaal bent. Zou jij mij kunnen aangeven wat jij bedoelt met ‘Christus-bewustzijn’ en zou je dan ook kunnen aangeven waarom jij van mening bent dat alle homo’s (geen enkele uitgezonderd, volgens jou) dat ‘bewustzijn’ ontkennen. In hoeverre blijven ‘ze’ volgens jou steken in hun geestelijke groei? En wat vinden jouw homo-vrienden van jouw opvattingen omtrent homoseksualiteit?

   Bedankt!

   11 likes
  • De enige die hier ergens serieus in blijft steken ben jij zolang je jezelf blijft wijsmaken van een fictief christus-bewustzijn. Zo bewust is dat eigenlijk helemaal niet, het werkt visie-vernauwend.

   4 likes
 4. Ja lekker in die kont rammen, zo heeft God het vast gewild. En dat moet je respecteren ?

  5 likes
  • Homofilie en homosexualiteit komt in het gehele dierenrijk voor, van insecten tot en met zoogdieren.
   Hoe duidelijker kan het getoont worden dat het een doodnormale natuurlijke zaak is.
   De mens is het enige dier dat er afkeer over toont, wat dus abnormaal is.

   8 likes
   • Dat genetische afwijkingen voorkomen in de natuur maakt het nog geen doodnormale zaak zeker als je tegenwoordig ziet dat lesbiennes naar de zaadbank stappen en homo’s draagmoeders inhuren. De mensheid mag de genetische verarming best wel eens wat minder in de arm spelen. Dat geld echt niet alleen hiervoor ook bv veel orgaan transplantaties worden toegepast om genetische defecten op te vangen. Daar is op zich nog niet eens iets mis mee maar als daar weer kinderen uit voortkomen ja dan is het een eenvoudig sommetje waar uiteindelijk 0 uit komt aka extinction. Daarbij zijn de menselijke genen sowieso al zwaar belast door tal van andere factoren zoals vervuiling op allerhande gebied.

    Mocht je nu gaan denken van hoe durf je te zeggen dat non heteroseksuele geaardheid een afwijking is, het volgende:
    Leven an sich heeft twee keuzes om zichzelf in stand te houden onsterfelijkheid of voortplanting. Aangezien wij mensen leven in stand houden door middel van voortplanting moet het toch duidelijk zijn dat zoiets als homoseksualiteit een afwijking is.

    4 likes
    • De reden dat ik aangaf dat de natuur een proces is deed ik omdat jij aangaf dat homoseksualiteit eventueel een afwijking kan zijn gezien je beredenering. Als het een proces is(wat ik denk), dan kan het geen afwijking zijn maar een gebeurtenis zonder betekenis, en in mijn ogen kan je het dan niet kwalificeren als afwijking omdat er geen regel is hoe het wel zou moeten zijn.

     Het klopt dat ik mijzelf een beetje tegenspreek in mijn betoog, dat kwam omdat mijn laatste gedeelte eigenlijk meer een filosofisch betoog was op jouw beredenering en met de gedachte dat jouw uitgangspunt de juiste was. Mijn excuses voor het niet duidelijk weergeven van mijn bedoeling.

     Ik heb hier wat artikelen over wat ik zeg over homoseksualiteit en jongste zonen:

     http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/zwangerschap/13467-seksuele-voorkeur-van-jongens-wordt-in-baarmoeder-bepaald.html

     http://relatie.blog.nl/allemaal-familie/2013/06/29/veel-broers-meer-kans-dat-je-homo-bent

     Het is dus al langer bekend dat dit gegeven statistisch gezien een feit is, echter weten ze niet wat precies de oorzaak van is. In deze 2 artikelen worden wel verschillende oorzaken gesuggereerd maar is de echte oorzaak ervoor is dus nog niet bekend.

     3 likes
     • Ik zeg niet dat het eventueel een afwijking is ik zeg dat het een afwijking is. Net als dat down syndroom een afwijking is.

      Afwijking:
      de afwijking zelfst.naamw. (v.) Uitspraak: [ˈɑfwɛikɪŋ] Verbuigingen: afwijking|en (meerv.) wat niet normaal of gebruikelijk is Voorbeelden: `een aangeboren afwijking van de armen`

      Wbt dat zonen onderzoek, toegegeven een interessant aspect. Ik zie echter niet in hoe eitjes die allang gevormd werden voor de eerste conceptie van een vrouw kunnen weten wat er aan geslacht aan vooraf is gegaan. Tevens wordt het muntje van geslacht pas later opgegooid dan dat het al bepaald is in ei of zaad (we beginnen allemaal als meisje).

      “Alleen het aantal broers dat eerder door dezelfde moeder ter wereld werd gebracht, bleek de kans op homoseksualiteit te beïnvloeden.”

      Het ligt wat mij betreft eerder voor de hand dat er een verband is met bv de leeftijd van de moeder, haar eetpatroon (is vast anders in een gezin vol mannen vs gezin vol vrouwen) ed en daarbij de kans op afwijkingen. Zelfs als het een natuurlijk systeem zou betreffen is het nog steeds een moedwillige afwijking om de man-vrouw ratio in balans te houden.

      Studie uit 2005
      “Two hundred and fourteen participants (80 heterosexual males, 80 homosexual males and 54 heterosexual females; age range: 18–41 years)”

      Zoals ik al aangaf “Als dat bv over een beperkte tijdsperiode is zou het voorkomen van in die zin bv ook gelinkt worden aan vaccinatie schade. Waarbij de jongste kinderen de meeste schade ondervinden omdat er steeds meer gevaccineerd wordt.”

      Hoe dan ook dit alles gaat voorbij aan de basis van kiezen tussen onsterfelijkheid of voortplanting. Iets wat al geld voor een seksloos ééncellig organisme.

      1 likes
    • De natuur heeft geen bedoeling het is een proces. Als jij mij kan aantonen dat de natuur volgens een bepaald principe moet verlopen dan zie ik daar graag bewijs van. Natuurlijk lijkt het zo dat wij mensen hier op aarde zijn om ons voor te planten, maar dat is geen vaststaand feit. Wie zegt eigenlijk dat voortplanten de bedoeling is, staat nergens geschreven is gewoon door de mens bedacht.

     Misschien heeft de natuur wel homoseksualiteit ontwikkeld om overbevolking tegen te gaan. Het is een feit dat homoseksualiteit gemiddeld gezien meer voorkomt bij gezinnen met heel veel zonen, en dat je jongste zoon/zonen meer kans hebben om homoseksueel te zijn. Hoe kan dat? Is daar een logische verklaring voor, geen idee. Maar vind het wel opmerkelijk.

     2 likes
     • Waar heb jij het over!? Ik heb het over de basis van biologisch leven en jij haalt er weet ik veel wat bij.

      Je spreekt jezelf vervolgens ook nog eens tegen door eerst te zeggen dat de natuur geen bedoeling heeft en vervolgens heb je het over dat homoseksualiteit toch door de natuur bedoeld kan zijn.

      Dat feit wat je aanhaalt daar wil ik het onderzoek wel van zien. Als dat bv over een beperkte tijdsperiode is zou het voorkomen van in die zin bv ook gelinkt worden aan vaccinatie schade. Waarbij de jongste kinderen de meeste schade ondervinden omdat er steeds meer gevaccineerd wordt.

      1 likes
  • @koloth: Als ‘god’ (bewust zonder hoofdletter overigens) dat niet zou willen waarom heeft hij dan wel de mogelijkheid daartoe geschapen? Valt dat dan niet onder ‘uitlokking’?

   3 likes
 5. Tsja…zelf ben ik in een gezin opgegroeid van jehova’s getuigen en heb daar heel lang last van gehad. Hun overtuigingen zijn echt te radicaal. Ben eigenlijk nooit echt kind geweest. Er werd mij verteld dat m’n klasgenootjes vernietigt zouden worden. Dat je eigen lichaam ontdekken middels masturbatie slecht is, dat jehovah je dan zou zien. Op m’n zestiende belande ik op straat en de getuigen draaiden demonstratief hun hoofd weg als ze me zagen. Jarenlang heb ik gekampt met nachtmerries, angstaanvallen en zware depressies.
  Gelukkig ben ik later steeds de juiste mensen tegengekomen en leer ik m’n kinderen nu dat het goed is hun eigen keuzes te maken, te vertrouwen op hun buikgevoel.
  Het is niet oke de jehova’s getuigen in hun waarde te laten, want met mij zijn er heel veel mensen die als kind hiermee geïndoctrineerd zijn. Dan nog niet te spreken over het feit dat je als onzekere puber mee moet langs de deuren om vervolgens twee uur lang deuren in je gezicht dichtgegooid te krijgen, stond ik daar met m’n ingestudeerde stukje.

  22 likes
  • @D VIsser, hulde en staande ovatie voor jou! Je bent nog zoveel sterker dan je denkt! Heel moedig je van deze krankzinnigheid vrij te vechten en jouw eigen kinderen liefde en respect bij te brengen. Je hebt een ware schakel van religieuze verdoemenis gebroken, het heeft geen vat meer op je. Je hebt heel goed begrepen niet in nare sprookjes te geloven maar in jezelf!

   3 likes
 6. @Arwijn & Kalki

  SERIOUSLY?!?!?! PLEASE…uit jullie reactie valt op te maken dat jullie lid zijn van de politieke partij YHVH
  Ik neem aan dat het jullie bekend is dat deze partij wordt geleid door ene Yehovah…..een psychopatisch paranoïde dictatoriale massamoordenaar. Niet echt een betrouwbaar iemand als het gaat om adviezen en voorschriften aangaande gezinssamenstelling.

  Adrian

  7 likes
 7. Geloof wat je wilt.., maar laat een ander gewoon zelf bepalen hoe zij of hij het leven invulling geeft.

  Dat Jehova’s Getuigen dit anders beleven, vanuit religieus aspect en overtuiging is jammer en een werkelijk gemis aan respect voor het leven op zich als creatie of evenbeeld van (…)

  Overigens zijn een hoop mensen net zo veroordelend als deze “Jehova’s Getuigen”: Het leven invullen op de manier die zij zelf prettig vinden, maar een ander moet dan wel hetzelfde zijn, denken en doen… Alles wat afwijkt is vies, fout, onnatuurlijk, vreemd, slecht etc. etc..

  De voorgaande reacties getuigen btw. dan ook niet echt van een ontwikkelde persoonlijkheid; iets wat je toch wel zou verwachten op deze site, waarbij het toch gaat over verder kijken dan je neus lang is…

  Laat mij maar lekker zijn wie ik ben: ik ben gelukkig en gelukkig heeft iedereen die vrijheid…

  9 likes
  • Wat jij kennelijk niet begrijpt is dat dit soort “onschuldig” ogende indoctrinatie keihard onder geestelijke mishandeling valt. Dit is kinderen bewust op een verkeerd been zetten en ze in een maatschappelijk drama gooien. Het wordt tijd om religie te verbieden onder een bepaalde leeftijd, het is letterlijk levensgevaarlijk! jehova wil dat je naar hem luistert en zijn vriend wordt, jehova bestaat niet en is een menselijk verzinsel. En mocht hij bestaan, dit is niet iemand die je in huis zou moeten willen nemen.

   4 likes
 8. Als straf voor hun godeloosheid zullen zij in lust voor elkaar ontbranden vrouwen zullen ontucht met elkaar bedrijven en mannen met mannen, zegt deze passage uit de bijbel niet genoeg soms ?

  4 likes
  • Romeinen 1, 21-27. Gelukkig ben ik niet Goddeloos, ben ik dus ook niet als straf voor Goddeloosheid in lust ontbrand voor andere mannen en bedrijf ik dientengevolge ook geen ontucht, maar ben ik gewoon de man waar ik van hou, trouw omdat ik van hem hou.

   Onze twee kinderen zijn daar overigens heel blij mee. Ze zien om hun heen helaas teveel andere voorbeelden. Ouders van vriendjes/vriendinnetjes die gescheiden zijn en elkaar het licht in de ogen niet gunnen, ouders die nauwelijks naar hun kinderen omkijken omdat ze het zo druk met hun eigen leven/werk hebben, etc.

   Dan vraag ik me toch af wat God liever ziet…

   6 likes
  • @Sergeant yves: Waar exact in de bijbel staat de door jou aangehaalde tekst? En vermeld svp ook even welke bijbel(tekst/vertaling/uitgave) je gebruikt. Bedankt.

   2 likes
  • En wie heeft dit allemaal verzonnen en mogelijk gemaakt? (om maar even in jouw wereldje te blijven), juist, jouw god. De mens als evenbeeld van? Dus? Lastig he?

   0 likes
 9. Volgens mij is e niks mis met het filmpje. Misschien heb ik het overhoord maar er wordt nergens gezegd dat homo’s enzo naar de hel gaan. Wel dat ze moeten veranderen als ze in het paradijs willen komen. De Bijbel geeft aan dat God homofilie verafschuwd maar ook dat wij niet moeten oordelen. Laat dus het oordeel over deze mensen aan God over want wij zullen ook geoordeeld worden zoals wij zelf oordelen.

  4 likes
  • @Eelke Piers: Kun jij het bijbelgedeelte aangeven waarin vermeld staat dat ‘god’ homofilie verafschuwt? En kun jij aangeven in hoeverre die eventuele afschuw te rijmen valt met het eveneens in de bijbel vermelde ‘hebt een ander lief zoals gij zichzelf liefheeft’?

   Bedankt!

   4 likes
   • Shaminoo even googlen en dit was het resultaat

    http://www.debijbelzegt.nl/homofilie.htm

    graag gedaan.

    1 likes
   • De Bijbel verbiedt homoseksueel gedrag maar is tolerant naar homo’s.

    Eert alle soorten van [mensen],+ hebt liefde voor de gehele gemeenschap van broeders,*+ vreest God,+ eert de koning.+

    26 Daarom heeft God hen overgegeven aan schandelijke seksuele begeerten,+ want ook hun vrouwen hebben het natuurlijke gebruik van zichzelf verruild voor een tegennatuurlijk gebruik;+ 27 en evenzo hebben ook de mannen het natuurlijke gebruik van de vrouw laten varen+ en zijn zeer verhit geworden in hun wellust jegens elkaar, mannen met mannen,+ ontucht+* plegend en in zichzelf de volledige vergelding ontvangend+ die hun voor hun dwaling+ toekwam.

    0 likes
   • Mensen denken vaak niet juist. De ‘zonde’ moet je haten, maar niet de ‘zondaar/es. Jezus veroordeelde de overspelige vrouw en zei dat ook tegen haar. Hij voegde eraan toe: “Gaat heen, maar zondigt niet meer.,”

    0 likes
  • Fijn dat jouw god het dan wel heeft gecreëerd. Dus je wordt geschapen met zogenaamde “fouten” waarvan jij dan de schuld krijgt…. wat een slechte deal zeg! En een verdorven mens schiep god als zijn krankzinnige evenbeeld….

   2 likes
  • Hoewel ik even moest zuchten van het filmpje, moest ik dat ook van de heftige reacties die ik las op facebook. Jezus zei “Houdt bovendien op met oordelen, en GIJ zult geenszins geoordeeld worden” (Lukas 6 vers 37 uit de bijbel van JG zelf).

   Vrijheid van meningsuiting moet tegenwoordig politiek correct zijn, vroeger was het aan je religie gebonden. Kortom, er is feitelijk niks veranderd, behalve de moraal.

   1 likes
 10. wie het weet mag het zeggen..
  wel eerst voor alle duidelijkheid ,ik ben noch islamofoob noch homofoob .Maar ieder die mij verbieden wil mijn mening te uiten zal ik mij tot de laatste adem tegen weren .dat is dus de reden dat ik niet “politiekcorrect ” wil en kan spreken. En noch heb ook ik het recht op vrije meningsuiting.

  verder is het zo dat helaas nog veel te weinig mensen de ogen hebben om in de geestelijke wereld te zien.Zouden meer mensen zich zover ontwikkeld hebben dan zou het meer algemeen bekend zijn wat iedere vorm van laten we het maar onreine sex noemen,veroorzaakt.
  In de eerste plaats hebben honderden en misschien wel duizenden mensen erover geschreven, dat sex al vanaf het ontstaan van de mensheid gebruikt wordt als het op een na meest krachtige middel tot zwarte magie.En ieder kan weten dat daar zolang de mens bestaat al miljoenen/miljarden mensen mee geterroriseerd en gedood zijn.
  Tevens is het zo dat iedere onreine sexuele daad in de geestelijke wereld een zwarte wolk opbouwt
  Deze wolk wordt steeds groter en donkerder en net als bij onweersbuien gaat deze zich op een gegeven moment ontladen.En hoe dit gaat kun je momenteel steeds duidelijker zien.Eerder waren er wereldwijd ongeveer 25 aardbevingen wereldwijd.Ga nou voor de aardigheid eens tellen hoeveel er dit jaar al geweest zijn. Zo en kijk dan ook gelijk even na hoe veel andere z.g natuurrampen ; flashfloods droogtes , orkanen .tsunamis etc. er in een steeds sneller tempo over deze wereld razen.

  Kortom wat de mens uitgeeft krijgt hij terug. Onze Moeder Aarde gaat zich reinigen van alle viezigheid die de mens op haar uitgespookt heeft.

  3 likes
  • @Flip: Kun jij mij vertellen wat ‘onreine sex’ precies is? En kun jij me dan ook vertellen wie die definitie heeft vastgesteld? En zou jij mij een aantal boektitels (of artikelen) kunnen doorgeven die schrijven over de de rol die sex speelt in de richting van zwarte magie? En – als laatste voor nu – kun jij dan ook aangeven of die ‘sex in relatie tot zwarte magie’ alleen gaat om ‘onreine sex’ of om alle soorten en vormen van sex (ik neem overigens aan het laatste omdat jij in jouw reactie niet het bijvoeglijk naamwoord ‘onreine’ hebt gebruikt).

   Bedankt!

   5 likes
  • Het is werkelijk fascinerend te zien wat voor complete onzin mensen voor werkelijk aannemen.
   Hoe kun je jezelf toestaan zover van de realiteit af te staan, wat is er met je gebeurd dat dit een noodzaak werd? Jij hebt geestelijk ontwikkelde ogen?! Er is hier maar één zwarte wolk en die hangt om jouw “verstand” zover daar nog van gesproken mag worden.

   3 likes
 11. Kerken in het algemeen beschouwen de bijbel van kaft tot kaft Gods woord. Eeuwenlang zo onderwezen ,,tegenwoordig wordt daar door ”velen” aan getwijfeld of dat wel zo is,wie het weet mag het zeggen..

  1 likes
  • @Ik
   7 mei 2016 14:25 op 14:25

   de twijfel is terecht en academisch aantoonbaar. “van kaft tot kaft” , met name het oude testament, overgenomen uit Egyptische en Sumerische teksten. Dat bepaalde volksstammen sinds een twintigtal eeuwen voor één god op de knieën gaan ipv de oorspronkelijke veelvoud ….is eerlijk gezegd een gebrek aan historisch besef….of het simpelweg niet willen weten 🙂
   Mensen die zweren dat god a.k.a Yehovah a.k.a Allah echt bestaat/bestond ontkennen maar al te graag dat dit mannetje ook een familie heeft/had. Simpelweg hilarisch 🙂

   Adrian

   4 likes
   • Alle goden zijn mensenwerk. Het is niet god die de mens naar zijn evenbeeld schiep. Nee, het is de mens die een (krankzinnige) god naar zijn evenbeeld schiep.

    5 likes
 12. Niks mis met het filmpje. Homoseksualiteit is direct tegen de natuur in. Alleen in deze wereld is het normaal om je piemel in de kont van een andere man te stoppen en vervolgens rechten daar op aan te vragen. En doen alsof het allemaal maar normaal is. Homoseksualiteit is een mentale stoornis, we moeten die mensen helpen. Niet aanmoedigen.

  2 likes
  • in het dierenrijk komt ook homosexualiteit voor. Sex heeft namelijk meerdere functies dan alleen maar voortplanting.

   4 likes
   • In het dierenrijk komt het ook soms voor dat dieren elkaar vermoorden zonder enige reden. Dieren van dezelfde soort wel te verstaan. Moet dit ook normaal gevonden worden? Nee dit word ook gezien als een dier dat ”doorgedraaid” is. De menselijke logica lijkt compleet tekort te schieten. Homoseksualiteit heeft geen enkele constructieve functie. En is zelfs van bewezen dat anale seks schadelijk is voor het menselijke lichaam, ongeacht het geslacht. En dan nog te bedenken dat een groep die de illuminati genoemd word, homoseksualiteit promoot. Het is misselijkmakend te bedenken dat de meeste mensen geen zuivere kijk meer op de wereld kunnen hebben. Als elke andere ziekte waar mensen mee geteisterd worden, kunnen we kiezen voor genezing of zelfdestructieve handelingen voortkomend uit disharmonie.

    2 likes
    • Het kan ook een een voorbode zijn, een stap in de evolutie, dat de mensheid over enkele eeuwen androgyn is.
     Dat geslacht er dan niet meer toe doet. Dat is bij engelen en deva’s ook zo, dat zijn zelfs geen mensen meer maar hoge energieen die zich waarschijnlijk kunnen manifesteren en weer dematerialiseren.
     Hogere beschaving, hoge intelligenties.
     Daar zijn wij echt nog kleuters bij.
     Maar daar zijn wij naar onderweg in het Aquarius Tijdperk.
     Hoeveel mensen voelen zich geen man in een vrouwenlichaam of vrouw in een mannen lichaam.
     Er zit iets evolutionairs te broeden wat dat betreft als je het mij vraagt.

     1 likes
     • Heel veel mensen hebben totaal geen functie John, niet alleen de homo.
      Het leven zelf heeft al geen functie, leer daar toch eens een keer mee leven.
      Zelf zul je trouwens vast geen last hebben van ‘nare, vunzige, erotische’ gedachtes en gevoelens.
      Gelukkig maar, bah bah!
      Vreselijk inderdaad John, al die vuilspuiterij om het in jouw ‘jaren 50’
      jarige taal/denkbeelden te gieten.
      O, wat verschillen wij van elkaar John.
      Maar dat geeft niet en wil je zeker feliciteren met je juiste kijk op alles.
      Vergeet je god(idd met kleine g voor mij helaas, en nee, ben zeker niet te redden) vergeet hem in elk geval niet te bedanken dat je geen last hebt van deze vreselijke behoefte om met je leuter in een mannen- dan wel vrouwenkont te landen, stoten, stampen of verzin maar wat.
      AMEN (ok ff met hoofdletters om toch wat respect te tonen,
      ben de beroerdste niet John en alle andere fijne tolerante gelovigen hier)

      1 likes
 13. Hoe zet ik me als organisatie buiten de maatschappij, nah, zo dus.

  6 likes
 14. en je hoeft maar naar het land waar de Saudis regeren te kijken als je wilt weten wat er uiteindelijk gebeurd als het gedachtengoed zoals die van de jehova’s onderdeel wordt van regeringsbeleid. Onthoofdingen zijn daar aan de orde van de dag, vooral homo’s. Dus het is simpelweg walgelijk en schaamteloos brutaal om dergelijke religieuze ontsporingen, zoals die van de jehova’s, goed te praten zoals sommigen dat doen in hun reacties. Het is werkelijk te sneu voor woorden om o.a. te reageren met ” Waarom mogen zij daarin niet geloven? Hou toch op met die zeikerige bemoeizucht!”, niet beseffende dat er niet veel voor nodig is om dit zogenaamd “onschuldig geloven” om te laten slaan in beleid, zoals in vele islamitische landen.

  Adrian

  6 likes
 15. flinke meid die Tanja Ineke maar alweer wordt ik doof van de stilte die er heerst in die kringen als het gaat om wat er in Islamitische landen gezegd wordt over wat er met die z.g LHBT’s gebeuren moet.
  Net kwam ik nog even een bericht tegen over een Tunesische Imam ,doodschieten van een rots gooien en stenigen die homo’s zegt die.

  5 likes
 16. Vrijheid van meningsuiting heet dit toch.

  0 likes
  • Nee, dit is onschuldige kinderen die het “redeneren” nog niet ontwikkeld hebben indoctrineren. Er is een wezenlijk verschil dat wellicht aan jouw verstand ontgaat.

   5 likes
 17. Over het grootste homofobe geloof, de islam, durft niemand kritiek te geven terwijl dit vele malen bedreigender is dan een stel jehova getuigen, die gaan tenminste nog met respect met vrouwen en dieren om.

  3 likes
 18. Jammer dat discussiëren op dit forum zo moeilijk is.

  Ik heb aan zes mensen gevraagd om inhoudelijke onderbouwing van hun uitspraken:
  – Kalki
  – Arie
  – Sergeant yves
  – koloth
  – Flip
  – Eelke Piers

  Alleen Eelke Piers heeft gereageerd, de rest geeft geen antwoord.
  En de reactie van Eelke Piers was feitelijk: gebruik google maar voor de vraag die je hebt.
  In mijn ogen is dat nog slechter dan geen antwoord geven omdat je blijkbaar zelf niet in staat bent om helder en duidelijk uit te leggen waarom je iets geschreven hebt.

  Jammer dat mij zo de mogelijkheid ontnomen wordt om bij te leren en mogelijkerwijze zelfs mijn standpunten te veranderen tijdens een (in mijn ogen gezonde) uitwisseling van meningen en argumenten.

  2 likes
  • Dit is een artikel van 7 mei wat met de hedendaagse hoeveelheid nieuwe nieuwsberichten stokoud is dus ik hoop niet dat je al die tijd hebt zitten wachten op reacties.

   Over het algemeen als je een reactie plaatst doe je dat ook niet om daar vervolgens een hele discussie over te gaan voeren maar meer om ff een statement te doen.

   Gezien de ladingen emails die je krijgt als je die functie aan zet is het ook goed mogelijk dat men die functie niet aan zet al is het maar om je postvak niet te vervuilen.

   1 likes
   • @eNdEmiOn: Ik begrijp (denk ik) wat je bedoelt. Ik heb altijd het idee dat het doel van het maken van statements is om daar vervolgens met elkaar over van gedachten te wisselen. Misschien moet ik mijn idee aanpassen (ben ik misschien wel ouderwets aan het worden…) en draait het nu alleen nog maar om het maken van die statements.

    Ik blijf het echter onbegrijpelijk vinden dat mensen een statement plaatsen en vervolgens niets van zich laten horen. Zelfs niet als dat misschien ertoe zal leiden dat zij iemand (die een andere mening/statement heeft) weten te overtuigen van hun mening/statement.
    Zulke mensen kan (en zal) ik niet serieus nemen.

    Jij bedankt voor je reactie!
    Maar voor mij is deze forumdraad nu een afgesloten boek.

    0 likes
  • De wereld draait niet om jouw mening, noch de mijne.
   De verborgen en duistere agenda van de duivel speelt een grote rol.
   https://www.youtube.com/watch?v=Qix5WyRbUgE

   0 likes
 19. Dat heb je met die geloven die afgeleid zijn van het Judaisme, t.w. het Christendom, het Jodendom en de Islam. Zij gaan van 1 leven uit. Deze vormen zijn voor arme mensen, althans het was de bedoeling dat arme mensen een beter vooruitzicht werd voorgehouden. Na je dood wordt alles beter. Dus je moet alles in 1 leven persen. En dan wordt het een rommeltje. Iedereen heeft een opvatting over hoe de zaken geregeld dienen te worden. Om alles een beetje goed te doen heb je meer dan 1 leven nodig. Vandaar al die stress bij die “grote leiders”. Tot op de dag van vandaag word je opgezadeld met geschriften bestemd voor schaapherders en Bedoeinen. Volkomen uit de tijd. Of ben ik nu te sarcastisch?

  3 likes
 20. Helaas heeft iedere religie last van dergelijke belachelijkheid. De zogenaamde goden zijn mensenwerk in doen en laten met ziekelijke ego’s. Dit is een voorbeeld van geestelijke mishandeling en het creëren van een gevaarlijke toekomst. Zover er al een verbod op religie zou moeten komen, in ieder geval vanaf 18+. Dat op scholen boeken worden opgeslagen (bijbel/koran) waar rivieren van bloed, haat, intolerantie, genocide en verdoemenis uit stromen zou verboden moeten worden. Kinderrechten? Waar precies? Religie heeft het monopolie op moraal en waarheid? Het is krankzinnig en niet meer van deze tijd!

  3 likes
  • Dokter Corrie verbieden. Juist zij brengt op een walgelijke manier naar voren ‘hoe het moet’, als het om seks gaat. Krommer kan het niet. Dit is geen voorlichting meer, maar pure misleiding.

   0 likes
 21. Ik vind homo’s misselijkmakend…..

  1 likes
 22. Nou die Jahova’s komen ook mooi de hel niet in, weten ze ook heen hoe het is om buiten gesloten te zijn.

  1 likes
 23. Het zijn maar boeken geschreven door mensen en als ze daar in geloven zo be it. Laat iedereen in hun waarden zijn we veel verder als mensheid

  1 likes
 24. Wat een drukte!
  Iedereen komt in de hemel, zelf’s JEHOVA GETUIGEN, en in het paradijs. God’s huis kent vele woningen.

  1 likes
 25. Jehova getuigen die zeggen dat homo’s niet in het paradijs komen worden helemaal afgemaakt en weggezet als een middeleeuwse sekte. Maar als moslims zeggen dat alle homo’s van hoge torens gegooid moeten worden en geen recht op leven hebben, dan blijft het verdacht stil.

  NB Ik heb geen mening over deze stelling maar het valt op dat het wel belangrijk is wie het roept en dus wordt er met verschillende maten gemeten

  1 likes
 26. Ik heb hier geen enkel probleem mee, valt onder de vrijheid van meningsuiting en vrijheid van godsdienst. Ik heb niet het gevoel dat mijn kop er wordt afgehakt of dat ik straks in Amsterdam naar de hemel lig te kijken dood, met een mes in mn bast als wijlen Theo van Gogh omdat ik heb gezegd dat ik het hier helemaal mee oneens ben en bv. Jehova een idioot vind. Dus van mij mogen ze filmpjes maken wat ze willen indien het binnen onze wetten valt dan is het ok. Ik heb ook nog nooit gehoord van potenrammers die JG. waren maar dat terzijde…

  1 likes
 27. Iemand die kan bewijzen dat homo’s naar de hemel gaan?
  Het leven stopt met leven omdat het geen nieuw leven brengt?
  Is Reïncarnatie dan mogelijk van de eeuwige ziel?

  0 likes
  • Waarom denk je dat er een hemel of een hel bestaat?
   Homo’s en lesbiennes kunnen ook kinderen krijgen (ze zijn niet per se aangewezen op adoptie).
   Heel veel mannen en vrouwen hebben eerst een hetero leven geleid, trouwen, krijgen kinderen en gaan daarna pas een homo leven leiden.
   Reïncarnatie is eigenlijk een fout begrip. Het suggereert dat je OPNIEUW geboren wordt.
   Maar dat is schijn, die veroorzaakt wordt door ons ego, die het mogelijk maakt voor onze niet-materiële hogere zelf/ziel om het aardse bestaan te ervaren, met het tijdsverloop dat daaraan vast zit.
   Al je reïncarnaties bestaan tegelijkertijd, net zoals de blaadjes van een bloem allen tegelijkertijd deel van de bloem uitmaken. Je hoeft niet blaadje voor blaadje naar de bloem te kijken.

   0 likes
   • Denken moet je aan paarden overlaten. Voor een homo discussie kan je beter kletsen met je naasten of naar een zielenknijper. Iemand met verstand van homo’s.
    Je gaat me niet wijsmaken dat homo gedrag kinderen kan voortbrengen. Een vrouw en een man zijn daarvoor nodig.
    Als mensen met elkaar willen paren en kinderen zonder biologische ouder willen opvoeden, moeten ze dat maar doen. Hou dat wel graag buiten het christendom geloof, bloedverband en familie is heilig voor de kerk.

    Over het Christen gedachtegoed
    Reincarnatie is terugkeer van de ziel in een lichaam.
    Ben je een Priester om het allemaal maar een eigen interpretatie te geven??

    Homo propaganda feiten en de gedwongen indoctrinatie van de politieke agenda.
    https://www.youtube.com/watch?v=7Ts-eymcCRs
    Vormen van gedwongen positieve discriminatie zoals bij allochtonen, vrouwen aan de top, gehandicapten aan het werk, eerst carriere dan pas kinderen, feminisme ed
    https://www.youtube.com/watch?v=6_dgcxrh0cY

    Er zijn mooie boekjes hoe je slaven onder controle houdt, de eensgezindheid eruit ramt om individualisering te bevorderen, opstanding te voorkomen of juist opstanding aan te moedigen.
    Dwing mensen met verschillende levensovertuigingen tot samenleven en het volk valt vanzelf uit elkaar.
    Multiculti, verdeel en heers

    Geloof en eensgezindheid in levensovertuiging brengt mensen samen en dat is een gevaar voor de gevestigde orde.
    Jehova’s vormen een hechte gemeenschap, een gevaar voor de elite.
    Woonwagen bewoners vormen een hechte gemeenschap, gevaar voor elite
    Motorclubs vormen een hechte gemeenschap, gevaar voor elite.
    Elkaar vertrouwen binnen een gemeenschap, gevaar voor de elite.

    Verplicht meedoen met de politieke satanische kerk en zijn democratisch heiligdom.
    https://www.youtube.com/watch?v=v2XdlEzrkIQ

    1 likes
    • Waarom zouden homo’s die kinderen willen hebben dat buiten het christendom moeten laten, wie ben jij omdat te bepalen? Volgens mij staat er in de bijbel toch dat je het oordelen over andere mensen toch aan god moet overlaten, waarom maak jij je daar schuldig aan? Waarom mogen christenen wel in de kerk komen die varkensvlees eten terwijl duidelijk in de bijbel staat dat god dat niet wilt, waarom vindt jij dit wel toelaatbaar en homo’s die kinderen opvoeden niet? Leg mij eens uit waarom het ene verbod in de bijbel wel waarde toegedicht wordt en het andere niet? Ik snap dat niet als atheist.

     Daarnaast geef je aan dat de elite niet wilt dat mensen een hechte gemeenschap vormen. En dat ze graag verdeeldheid willen. Maar wat jij doet is juist zorgen voor verdeeldheid, jij zegt dat christelijke homo’s niet dezelfde rechten hebben als gewone christen, is dat niet een vorm van verdeeldheid? Lijkt me wel. Stel je hebt gelijk wbt de elite en hun agenda, dan doe jij dus precies wat ze willen. Jij zorgt ervoor met dit soort uitspraken dat er een tweespalt blijft in de samenleving, wat er voor zorgt dat we als geheel zwakker ervoor staan. Dank je wel daarvoor….

     0 likes
  • Is er iemand die kan bewijzen dat hetero’s naar de hemel gaat? Is er iemand die kan bewijzen of er een hemel bestaat?

   0 likes
 28. Hier een docu die waarschijnlijk een ogenopener zal zijn voor vele mensen.
  https://www.youtube.com/watch?v=oYdcvRe7ox8

  Kijk er naar en verbaas u.

  0 likes
 29. Elkekeerdateindedatmaarnietkomt

  Het huwelijk is toch een kerkelijk ingesteld iets? Mag de kerk hier zelf ook iets van vinden dan?
  Laat alsjeblieft iedereen in zijn of haar waarde, homo of jehova…

  0 likes
 30. Devide and putting more labels on the hole idea of freedom … i’m off to my own god….

  0 likes
 31. Lekker veilig christenen bashen.. Jehova’s zijn niet relevant als stroming. Het echte probleem gaat d66 uit de weg, islam. Dubbele standaard is de norm bij deze club. Ook al is dit verwerpelijk, gelijke monniken gelijke kappen.

  0 likes
 32. Volgens de JG is de Bijbel tijdloos. Alles wat toen gold, geldt nog steeds. Zij nemen ook selectief letterlijk. Waar ze geen menselijke offers brengen of straffen d.m.v. stenigen b.v. is daar wel veel afwijzing op Gods creaties die niet voldoen aan hun leefregels.

  Ik heb aardig wat gesprekken getracht te voeren maar ik bemerk dat zij bij elk onderwerp de teksten opzoeken en dan gaan uitleggen hoe dat bedoeld is. Zelf denken is niet gewenst. Naastenliefde is alleen in de eigen kringen, net als bij vele andere stromingen van religie.

  En wat te denken van de atheisten? Zijn zij zoveel betere mensen? Ook niet. Ieder heeft voorkeur en die voorkeur laat men weten. Wie niet van mensen houdt met een luide stem, gaat die mensen uit de weg die een luide stem hebben. Om maar iets te noemen. Iedereen heeft wel een afwijking waar afkeur door de één of ander over is.

  Hoewel men 2000 jaar geleden geen wetenschap had om erachter te komen hoe het menselijk lichaam functioneert kon men toen heel makkelijk zeggen dat het niet Gods bedoeling is dat 2 mannen/vrouwen seksueel contact hebben. Inmiddels mag bekend zijn, voor de meeste van ons, dat dit een natuurlijke staat is binnen het dierenrijk. Uiteindelijk is het ook bij andere diersoorten gangbaar. JG’s zijn een goed voorbeeld van devolutie.

  0 likes
 33. Men zegt dat bij dieren ook seks plaats vindt bij hetzelfde geslacht. Ik geloof daar niet in. Maar zelfs al zou het waar zijn, dan nog rechtvaardigt het niet dat het mensen geoorloofd is om hetzelfde te doen. Wij zijn immers geen redeloze dieren en hebben verstand gekregen en God, ja God heeft ona mensen laten weten via Zijn Woord hoe wij ons behoren te gedragen, ook als het om seksualiteit gaat. Maar juist dát lijken velen, ook onder christenen, niet meer te wilen aannemen. Aan de Gay-Pride o.a. in Amsterdam laat zien hoe decadent en pervers het allemaal is alsmede het parodie-filmpje op het filmpje van de Jehova’s Getuigen, dat laat zien dat de makers ervan zich niet écht laten leiden door de Waarheid van God. Het is doorspekt met leugens, omdat zij de hele waarheid niet vertellen. Zij laten zich daarmee leiden door de Tegenstander van God en ik neem aan dat iedereen weet wie er mee bedoeld wordt.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Iemand uit Assen wil iedereen laten weten dat de overheid mensen beïnvloedt via microgolven. Deze gebouwen werden beklad

Iemand uit Assen wil iedereen laten weten dat de overheid mensen beïnvloedt via microgolven. Deze gebouwen werden beklad

In Assen zijn een aantal gebouwen beklad ...

Jezus gebruikte cannabisolie om wonderen te verrichten. Journalist onthult in dit filmpje hoe hij eraan kwam

Jezus gebruikte cannabisolie om wonderen te verrichten. Journalist onthult in dit filmpje hoe hij eraan kwam

Journalist en schrijver David Bienenstock stelt dat ...