Binnenland

Grote verontwaardiging om ‘harteloos en misselijkmakend’ kinderfilmpje Jehovah’s: “Homo’s gaan naar de hel”

Help anderen door deze informatie met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een filmpje van de Jehovah’s Getuigen over homo’s doet veel stof opwaaien. Op sociale media is ophef ontstaan over een filmpje van de religieuze stroming waarin een moeder en haar dochter het onderwerp homoseksualiteit bespreken.

In een video op de website van de Jehovah’s laat een meisje aan haar moeder een kleurplaat zien die ze heeft gemaakt van hun gezin: een vader, een moeder en twee kinderen. Dan zegt ze: “Fenna heeft twee mama’s getekend. Ze zei dat ze met elkaar getrouwd zijn. De juf zei dat dat kan, als ze maar van elkaar houden en gelukkig zijn.” De moeder kijkt uiterst bezorgd en legt vervolgens uit dat het paradijs voor deze mensen niet is weggelegd tenzij ze ‘veranderen’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Het COC, de Nederlandse vereniging tot integratie van homoseksualiteit, is niet te spreken over de video en ook op Twitter zijn de reacties niet van de lucht. Volgens het COC is de boodschap van het filmpje dat homoseksuelen naar de hel gaan en dat hun seksuele geaardheid kan worden veranderd.

Wanhoop

“De verpakking is suikerzoet, maar de boodschap is bitter, harteloos en schadelijk,” stelt COC-voorzitter Tanja Ineke. “Zo’n filmpje kan LHBT-kinderen in Jehovahgezinnen tot wanhoop drijven.” LHBT staat voor lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders.

“Laat de Jehovah’s Getuigen ervoor zorgen dat LHBT’s zich veilig voelen in hun gemeenschap in plaats van zo’n harteloze boodschap te verkondigen,” stelt Ineke. Het COC heeft de Jehovah’s gevraagd het filmpje te verwijderen en een gesprek aan te gaan.

Misselijkmakend

Op Twitter noemt Rob Jetten, fractievoorzitter van D66 in Nijmegen, het filmpje misselijkmakend. “Is dit respect en naastenliefde?” Veel mensen reageren gelijkgestemd. “Die mensen zijn letterlijk in de middeleeuwen blijven wonen. Dit soort propaganda zou bestraft moeten worden,” stelt Emiel Theloosen. En René van der Sanden kan niet begrijpen dat deze denkwijze in 2016 nog bestaat.

Woordvoerder van Jehovah’s Getuigen Michel van Hilten vindt dat de kritiek onterecht is. “Het filmpje laat slechts zien dat mensen die Bijbelse beginselen hanteren tot andere keuzes komen. Wij respecteren elke keuze, maar willen er slechts op wijzen dat toegeven aan homoseksuele neigingen in strijd is met Bijbelse beginselen.”

“We leggen graag de nadruk op de beste bedoelingen van onze Schepper en op de mooie vooruitzichten voor degenen die Hem willen gehoorzamen,” klinkt het nog.

Het gaat om dit filmpje:

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

119 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
7 jaren geleden

Wat is er in God’s naam mis met dit filmpje? Waarom mogen zij daarin niet geloven? Hou toch op met die zeikerige bemoeizucht!

Kalki
Kalki
7 jaren geleden

Ik lust ze ook niet echt, homo’s ontkennen hun Christus-bewustzijn; ze blijven in het algemeen in hun geestelijke groei steken; wel heb ik enkele vrienden die homo zijn.

Arie
Arie
7 jaren geleden

Na het filmpje bekeken te hebben en de bovenstaande reacties op Twitter gelezen te hebben, vraag ik mij af wie hier het meeste haat zaait: de Jehova’s getuigen of al diegene die de Jehova’s getuigen nu zitten te beschuldigen. Ik ben zelf geen Jehova’s getuige, maar ik ben wel tegen het homo-huwelijk (naar mijn mening een contradictio in terminis), en zeker tegen de invulling van het homo-huwelijk in Nederland. In Nederland kan je namelijk als homo-echtpaar zelfs kinderen adopteren, waardoor Nederland zichzelf behoorlijk belachelijk gemaakt heeft in de meeste landen in Zuid-Amerika, Oost-Europa en Azië waar de adoptie-kinderen vandaan moeten komen. Mag ik alstublieft falikant tegen het adopteren van kinderen door homosexuelen blijven? En falikant tegen het helpen van lesbiënnes aan kinderen? Ik vind het fantastisch dat homo’s het recht hebben bij elkaar te wonen zonder daarvoor vervolgd te worden, maar laten we het niet normaal gaan vinden dat ze ook nog kinderen adopteren of daaraan geholpen worden (zoals in het filmpje van de Jehova’s getuigen aan de kaak gesteld wordt).

RESPECT
RESPECT
7 jaren geleden

Geloof wat je wilt.., maar laat een ander gewoon zelf bepalen hoe zij of hij het leven invulling geeft.

Dat Jehova’s Getuigen dit anders beleven, vanuit religieus aspect en overtuiging is jammer en een werkelijk gemis aan respect voor het leven op zich als creatie of evenbeeld van (…)

Overigens zijn een hoop mensen net zo veroordelend als deze “Jehova’s Getuigen”: Het leven invullen op de manier die zij zelf prettig vinden, maar een ander moet dan wel hetzelfde zijn, denken en doen… Alles wat afwijkt is vies, fout, onnatuurlijk, vreemd, slecht etc. etc..

De voorgaande reacties getuigen btw. dan ook niet echt van een ontwikkelde persoonlijkheid; iets wat je toch wel zou verwachten op deze site, waarbij het toch gaat over verder kijken dan je neus lang is…

Laat mij maar lekker zijn wie ik ben: ik ben gelukkig en gelukkig heeft iedereen die vrijheid…

Back to top button
119
0
We lezen graag je reactie!x