Homepagina » Financieel » De monetaire reset is begonnen. Wat betekent dat?
De monetaire reset is begonnen. Wat betekent dat?

De monetaire reset is begonnen. Wat betekent dat?

Mark Carney, de baas van de Britse centrale bank, pleitte onlangs voor een minder dominante positie van de dollar. Er zou ook een nieuwe wereldmunt moeten komen.

Volgens geopolitiek expert Willem Middelkoop is deze reset achter de schermen afgestemd tussen de grote mogendheden.

De dollar moet nu in waarde worden verlaagd ten opzichte van goud en andere commodities. Zelfs commerciële banken als JPMorgan en BMO adviseren nu goud te kopen.

Klimaat te redden

Middelkoop zegt dat er binnenkort voor duizenden miljarden aan groene obligaties gaan worden uitgegeven door het IMF, zogenaamd om het klimaat te redden.

In werkelijkheid zijn ze bedoeld om het systeem te redden.

Het IMF gaat eisen dat alle banken deze obligaties op de balans zetten om ‘groen’ te worden.

Macht

Er moet namelijk een reden zijn om enorm veel liquiditeiten te creëren en zo het bestaande systeem te redden.

In onderstaande video gaat Middelkoop ook dieper in op de geopolitiek.

De Verenigde Staten proberen hun macht uit te blijven oefenen in onder meer Hongkong. Hierdoor worden Rusland, China en Iran in elkaars armen gedreven.

Bekijk de video hier:

[Café Weltschmerz]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Straalmans schreef:

  Van Middelkoops voorspellingen is weinig uitgekomen. De economie voorspellen is ook moeilijk, omdat de machtige instituten het alle kanten kunnen laten oplopen op elk gewenst moment.

  7 likes
 • eksegese schreef:

  @Straalmans, op welke voorspellingen van Middelkoop doel je dan precies ?

  7 likes
 • Rob schreef:

  Het financiële systeem / banken systeem is alleen maar op schulden gebaseerd. En in de loop der tijd worden die schulden steeds meer. Dan komt er een moment waarop de schulden zo hoog zijn dat de bank dreigt in te storten. Dat is een crisis moment. De bank krijgt dan geld van de staat (wat ook ons geld is, net als wat er op de bank staat) om de bank overeind te houden. Dat hebben we in ons land al meerdere keren meegemaakt. Vervolgens gaan de banken weer gewoon door met schulden maken. Totdat al het geld een keer op is, het volk failliet is, de banken niet meer gered kunnen worden en de welvaart naar de top is gesluisd. Waarom zou je zo’n systeem überhaupt resetten? Beter zou zijn dat zo’n systeem volledig verdwijnt anders gaat het gewoon weer op dezelfde manier door. Niks resetten, vervangen door een systeem dat niet op schulden en controle is gebaseerd.

  11 likes
 • Bataaf schreef:

  Een reset..zeg maar systeem crisis beheersing.want die gaat komen.’voorspellen’ hoeft niet als je kan tellen..

  Vnl. het westen leeft van lucht en ons geld is feitelijk vele vele malen minder waard.BNP minus schulden.En om dan maar niet te spreken van de kapitaal vlucht van bedrijven en mensen.
  Het sprookje is uit.

  9 likes
 • Freba schreef:

  Ook Armstrong – toonaangevend hoogleraar economie, wilde de brongegevens van zijn voorspellend computerprogramma niet bekend maken aan de “geweldige V.S. overheid” en belandde voor bijna 8 jaar in de cel. De instorting van de Euro zou ergens in 2018/2019 moeten plaatsvinden en wel in Frankrijk. “Zij” weten veel meer hoe de werkelijkheid in elkaar zit, dan wij. Ons ontbreekt de essensiele info. Wijlen Rienk Kamer voorspelde in 2008 al dat de crisis tot 2023 zou duren. Gemiddelde “ellendeduur” zou volgens zijn bevindingen 15 jaar zijn. Uiteraard werd hij door iedereen belachelijk gemaakt.

  3 likes
 • x

  Check Also

  warmtepomp

  Warmtepomp als oplichtersmodel: na 20 storingen en een zachte winter tot 1000 euro duurder uit

  In maart kregen honderden huishoudens van de ...

  chinese

  Chinese viroloog die naar VS vluchtte ‘gaat alle geheimen onthullen’

  Een viroloog en klokkenluider uit Hongkong beweert ...

  >