Financieel

Op zoek naar het brein van de bankier (video)

Help door dit met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Na de kredietcrisis waren we getuige van de economische recessie, de eurocrisis en de tergende politieke besluiteloosheid.

Er zijn inmiddels veel rapporten, boeken en films gemaakt over hoe het financiële systeem ons in de afgrond heeft gestort. Iedere dag lezen we begrippen als derivaten, rommelhypotheken en bonuscultuur.

We weten echter weinig tot niets over de spelers in het systeem: de traders, de bankiers, de bedenkers van de giftige financiële producten. Ze werden geprezen in de hoogtijdagen, maar waren nergens te bekennen toen de klappen vielen.

Wat weten we van deze nieuwe, zelfverklaarde elite? Wat zijn hun doelen, angsten en belangrijker nog: hoe gaan ze te werk?

Journalist Joris Luyendijk reisde af naar de Londense City om een beeld te schetsen van de spelers in de financiële wereld. Meer over zijn bevindingen in een extra uitzending van Tegenlicht op dinsdag 1 januari aanstaande.

Bron: Vpro.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
25 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Eden
Eden
9 jaren geleden

Oh, ik ga kijken! 🙂

Hunting Wolf
Hunting Wolf
9 jaren geleden

Je hoeft niet te zoeken naar het brein van een bankier.Je herkent ze aan de roofzucht, het graaien, en het bedonderen. En zie, het zal vast een bankier zijn.Of een zakenman die over lijken gaat.In ieder geval heeft het genoeg aanmaakpapier voor een kampvuur.

GraViTy
GraViTy
9 jaren geleden

Als we nu eens stoppen met deze zogenaamde elite te sponseren d.m.v. geen transactie via de banken, contant betalen en als je met veel mensen is een keer geen hypotheek betaald kun je deze “bankrovers” tot een betere koers dwingen…
De elite zijn er slechts een paar en wij zijn met zo velen… lekker stoppen met betalen want we worden steeds meer in de hoek geduwd.
En er zijn nieuwe rovers, de incasso bedrijven ze floreren als nooit van te voren en maken de mensen die toch al moeilijk zitten extra moeilijk……daar zou eens een keer naar gekeken moeten worden.
Beide zijn de verrijkers van andermans ellende.

m&m
m&m
9 jaren geleden

hoef niet te kijken,weet toch (en iedereen)hoe de vork in de steel zit.
strak in het pak en witte boorden en een rol geld met een eenvoudig elastiekje erom heen.
zwaar geparfumeerd om de stank van het gejatte geld te verbloemen.
nog een prettige jaarwisseling.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

25
0
We lezen graag je reactie!x