Financieel

Buma haalt hard uit naar bankiers

Help door deze informatie met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er moet een tuchtcollege in het leven worden geroepen voor de financiële sector. Daarnaast moet de persoonlijke aansprakelijkheid van bankiers worden uitgebreid. Ook moet marktmanipulatie strafbaar worden.

Dat heeft het CDA bij monde van lijsttrekker Sybrand van Haersma Buma woensdag gezegd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Hij pleit voor een ‘nieuwe moraal’ in de hele samenleving, waarin niet het individu maar ‘zorg voor elkaar’ centraal staat.

“Ik verwacht van bankiers net zulk verantwoord gedrag als van andere Nederlanders,” zei Buma. “We hebben lang gehoopt dat zelfregulering zou werken, maar de sector hoort alleen ‘zelf’ en vergeet de regulering.” Hij zei ‘geschokt’ te zijn door het Libor-schandaal waarbij banken rentetarieven hebben gemanipuleerd.

Strafrechtelijke vervolging

Buma steunt hiermee het voorstel van de Europese Commissie in Brussel om het manipuleren van de markt strafrechtelijk te gaan vervolgen.

Eerder stelde het CDA voor om bonussen in de financiële sector te maximeren op 25 procent van het vaste salaris. Wat Buma betreft mogen die bonussen alleen worden gegeven bij de juiste prikkels en bij verantwoord maatschappelijk gedrag.

Verharding

De CDA-leider maakt zich zorgen over de ontwikkelingen in de samenleving: de vervreemding, de verharding, de ik-cultuur, het gebrek aan respect. In deze tijden blijkt dat de hoofdvraag niet is: hoe verdien ik mijn geld, maar hoe gaan we met elkaar om?

Buma deed zijn voorstellen bij de presentatie van een boek waarin hij zijn visie op de politiek en de samenleving uiteenzet.

Bron: Nd.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

37 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Koos
Koos
11 jaren geleden

Blah blah blah, verkiezingsretoriek. Het is nooit anders. Val er toch niet meer voor mensen!
Zodra hij op de plek zit waar hij wezen wil, draait “zijn” houding 180%. Het is nog nooit anders geweest en het zou stom zijn te verwachten dat het nu anders zou worden. Wakker worden!!!!!

Marcel
Marcel
11 jaren geleden

Het zijn weer verkiezingen. De tijd waarin politici dingen roepen die ze de tijd ervoor toen ze aan de macht kwamen allang hadden kunnen regelen.

Trap er niet in mensen.

Vonzie
Vonzie
11 jaren geleden

Jaja..je kan wel merken dat er verkiezingen in aantocht zijn. Alle partijen proberen de burger weer te paaien met mooie verhaaltjes waar eigenlijk een andere agenda achter zit.

Antonie van Eck
Antonie van Eck
11 jaren geleden

Ik ben het helemaal eens met wat hierboven geopperd wordt. De criminele bankiers en het manipuleren van de markt moet een halt toegeroepen worden.

Ik vind zelfs dat celstraffen van minimaal 1 tot 5 jaar of geldboetes 200%van de illigaal verkregen verdiensten moeten worden opgelegd.

Back to top button
37
0
We lezen graag je reactie!x