Buitenland

Verborgen agenda van de eurogroep ontmaskerd. Wat de Europese elite doet is nog extremer dan je denkt

Help anderen door dit met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Griekse oud-minister van Financiën Yanis Varoufakis trekt in zijn boek Adults in the Room fel van leer tegen de eurogroep van Jeroen Dijsselbloem.

Toen Varoufakis met voorstellen kwam om de Griekse schulden te verlichten, werden die niet geaccepteerd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

In plaats van debatten of tegenargumenten kreeg hij ijskoude minachting. Er werd niet naar hem geluisterd. “Ik had net zo goed de tekst van het Zweedse volkslied kunnen citeren,” zei hij.

Achterbakse opportunist

In het boek haalt de oud-minister vernietigend uit naar vrijwel alle landen en regeringsleiders.

Voorzitter van de eurogroep Jeroen Dijsselbloem (PvdA) komt in het boek over als een gluiperige, schijnheilige en achterbakse opportunist.

De lieden onder leiding van Dijsselbloem wisten volgens Varoufakis maar al te goed dat hun beleid zou uitlopen op een catastrofe voor Griekenland. “Hoe ik dat weet? Omdat ze het mij verteld hebben,” zei hij.

Bescherming van de toplaag

“Natuurlijk weten we dat bezuinigingsmaatregelen niet werken (voor Griekenland, wel voor de banken),” vervolgde hij.

De Europese schuldeisers zagen het terugbetalen van de schulden niet als prioriteit, het was toch hun geld niet. Wat voor hen telde was hun autoriteit.

Die werd uitgedaagd door de partij van Varoufakis. Het was niet zozeer een afstraffing van de Grieken, maar een bescherming van de toplaag.

Media

Varoufakis is ook zeer kritisch over de rol die de mainstream media in dit geheel speelden en nog steeds spelen.

Uiteindelijk stemde de Griekse regering in met de eisen van de trojka, waarmee de Syriza-partij zo goed als alle beloften aan zijn kiezers brak.

Beangstigend

Het verschil tussen wat politici zeggen achter gesloten deuren en voor de camera’s is ijzingwekkend en zonder meer beangstigend, klinkt het nog.

In onderstaande video gaat Varoufakis dieper in op zijn strijd tegen het Europese establishment:

[De Wereld Morgen]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
weg met ons
weg met ons
6 jaren geleden

De laatste fase van de macht zal zijn het afschaffen van chartaal geld. Zo kan de macht naar believen mensen afsluiten van het geld indien gewenst en kan de macht ook zaken en kosten sturen en in rekenening brengen waardoor mensen gaandeweg hun geld verliezen. Ook de overheid met corrupte politici als Dijsselbloem en Wiebes figuren blijven onafhankelijke en spaarzame mensen doorbelasten tot ze afgelegd in het mortuarium liggen.

Op Cyprus is ook een dergelijk vies spel -versneld- gespeeld waardoor vele mensen hun opgebouwde vermogen en het gespaarde zagen verdwijnen. Waarschijnlijk had dit ook te maken met de Russen die daar hun geld hadden gestald en die wonderbaarlijk getipt zijn om voor confiscatie het zinkende schip snel te verlaten. Ook op Cyprus is door de Eurogroep, IMF en de ECB een concreet en heel helder, heel vies spel gespeeld. Griekenland en de EU één groot corrupt nazi machtsspectakel die veel autochtonen de meest grote ellende heeft gebracht. Hoeveel ellende zal blijken na de volgende beurscrash die ongetwijfeld zal….nee, MOET komen. Alles is geregisseerd en ver vooraf gepland.

Nea
Nea
6 jaren geleden

Ik zou willen toevoegen: Laten we ons vooral op Nederland concentreren. Lokale handel, lokaal welzijn en het elimineren van rente. (Insha Allah.) Onze buren, vrienden en familie zijn belangrijker.

Als we dit allemaal doen vallen de maskers vanzelf.

legalize
legalize
6 jaren geleden

Was toch al lang bekend, we zijn slaven van het systeem bedacht door graaiers en leugenaars.

Gladiator
Gladiator
6 jaren geleden

Dijsselbloem “achterbakse opportunist”, nou, deze in mijn ogen zeer eervolle Griekse ex-minister van Financiën drukt zich in mijn ogen nog zeer netjes uit over deze PvdA rat met afgesloten studie aan de Landbouwhogeschool te Wageningen!!!!!
Het moet echt niet gekker meer worden en het is zoals @weg met ons al zegt, op naar de volgende beurscrash, die er gaat komen. Dat deze er niet al lang is geweest is onbegrijpelijk, temeer omdat al vele vele ECHTE kenners van geld en geldsystemen (verwijs maar kort naar ene Mr. Dax) al ruim 3 jaar aan het verkondigen zijn dat deze megacrash nu toch echt aanstaande is over 3, 4, enz maanden maar dan weer niets van dat alles. En dan te bedenken dat Draki, superdraak van de ECB per maand een slordige 80 miljard (jawel 80.000.000.000,00 euro) euro laat bijdrukken……zo maar….uit het niets…..en hier hoor je NIETS over…helemaal niets, althans niet in de door mij zo gewaardeerde MSM (proest).
Ongelooflijk….toch….en Nederland…..slaapt rustig verder, en beste kijkbuiskindertjes, denk eraan, oogjes dicht en snaveltjes toe!!!
Want onze politiekacteurs waken over jullie, en verder nergens mee bemoeien, want daar hebben jullie geen verstand van….toch???
Pffffffffffffffffffffffffffff, en zo leven zij nog lang en gelukkig….
gegroet,
Gladiator

Back to top button
21
0
We lezen graag je reactie!x