Homepagina » Buitenland » Verborgen agenda van de eurogroep ontmaskerd. Wat de Europese elite doet is nog extremer dan je denkt
Verborgen agenda van de eurogroep ontmaskerd. Wat de Europese elite doet is nog extremer dan je denkt

Verborgen agenda van de eurogroep ontmaskerd. Wat de Europese elite doet is nog extremer dan je denkt

De Griekse oud-minister van Financiën Yanis Varoufakis trekt in zijn boek Adults in the Room fel van leer tegen de eurogroep van Jeroen Dijsselbloem.

Toen Varoufakis met voorstellen kwam om de Griekse schulden te verlichten, werden die niet geaccepteerd.

In plaats van debatten of tegenargumenten kreeg hij ijskoude minachting. Er werd niet naar hem geluisterd. “Ik had net zo goed de tekst van het Zweedse volkslied kunnen citeren,” zei hij.

Achterbakse opportunist

In het boek haalt de oud-minister vernietigend uit naar vrijwel alle landen en regeringsleiders.

Voorzitter van de eurogroep Jeroen Dijsselbloem (PvdA) komt in het boek over als een gluiperige, schijnheilige en achterbakse opportunist.

De lieden onder leiding van Dijsselbloem wisten volgens Varoufakis maar al te goed dat hun beleid zou uitlopen op een catastrofe voor Griekenland. “Hoe ik dat weet? Omdat ze het mij verteld hebben,” zei hij.

Bescherming van de toplaag

“Natuurlijk weten we dat bezuinigingsmaatregelen niet werken (voor Griekenland, wel voor de banken),” vervolgde hij.

De Europese schuldeisers zagen het terugbetalen van de schulden niet als prioriteit, het was toch hun geld niet. Wat voor hen telde was hun autoriteit.

Die werd uitgedaagd door de partij van Varoufakis. Het was niet zozeer een afstraffing van de Grieken, maar een bescherming van de toplaag.

Media

Varoufakis is ook zeer kritisch over de rol die de mainstream media in dit geheel speelden en nog steeds spelen.

Uiteindelijk stemde de Griekse regering in met de eisen van de trojka, waarmee de Syriza-partij zo goed als alle beloften aan zijn kiezers brak.

Beangstigend

Het verschil tussen wat politici zeggen achter gesloten deuren en voor de camera’s is ijzingwekkend en zonder meer beangstigend, klinkt het nog.

In onderstaande video gaat Varoufakis dieper in op zijn strijd tegen het Europese establishment:

[De Wereld Morgen]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
weg met ons
weg met ons
3 jaren geleden

De laatste fase van de macht zal zijn het afschaffen van chartaal geld. Zo kan de macht naar believen mensen afsluiten van het geld indien gewenst en kan de macht ook zaken en kosten sturen en in rekenening brengen waardoor mensen gaandeweg hun geld verliezen. Ook de overheid met corrupte politici als Dijsselbloem en Wiebes figuren blijven onafhankelijke en spaarzame mensen doorbelasten tot ze afgelegd in het mortuarium liggen.

Op Cyprus is ook een dergelijk vies spel -versneld- gespeeld waardoor vele mensen hun opgebouwde vermogen en het gespaarde zagen verdwijnen. Waarschijnlijk had dit ook te maken met de Russen die daar hun geld hadden gestald en die wonderbaarlijk getipt zijn om voor confiscatie het zinkende schip snel te verlaten. Ook op Cyprus is door de Eurogroep, IMF en de ECB een concreet en heel helder, heel vies spel gespeeld. Griekenland en de EU één groot corrupt nazi machtsspectakel die veel autochtonen de meest grote ellende heeft gebracht. Hoeveel ellende zal blijken na de volgende beurscrash die ongetwijfeld zal….nee, MOET komen. Alles is geregisseerd en ver vooraf gepland.

weg met ons
weg met ons
Reactie op  weg met ons
3 jaren geleden

…Hoe armer en gecontroleerder het volk, hoe slaafser men het volk bij de kloten heeft. De ECB is NU niet bezig met duizenden ‘reddende’ miljarden te pompen in de economie, de ECB is bezig de EU in waarde doormiddel van schuld uit te hollen en later af te rekenen in de vorm van macht over de gehele EU na de volgende super crash. Het is nu weer hosanna, over twee jaar nig eens weer zien….Maar, misschien is bij mij het glas halfvol en zijn de ex Goldman Sachs jongens bij de ECB werkelijk oprecht begaan met het lot van de EU…..😂

robert
robert
Reactie op  weg met ons
3 jaren geleden

Nee hoor! Voor die tijd zal er een burgeroorlog en een revolutie komen. De mannen die jij beschrijft hangen dan in Wassenaar aan de lantaren palen.

Nea
Nea
3 jaren geleden

Ik zou willen toevoegen: Laten we ons vooral op Nederland concentreren. Lokale handel, lokaal welzijn en het elimineren van rente. (Insha Allah.) Onze buren, vrienden en familie zijn belangrijker.

Als we dit allemaal doen vallen de maskers vanzelf.

weg met ons
weg met ons
Reactie op  Nea
3 jaren geleden

@Nea. Rente is en was niet het probleem, rente werkt als een demper zodra de markt overspannen zou raken. Nu maakt men met het halsstarrig vasthouden tot het bittere eind aan de nul-rente politiek ontiegelijk veel schulden -erbij- en zal de ECB later de rekening presenteren bij landen waarvan ze de schulden heeft opgekocht. Deze landen hoefden zo niet te bezuinigen en op hun uitgaven te letten en konden de tekorten goedkoop wegwerken met geld gecreëerd uit het niets. Met het geld van de ECB zijn zelfs schulden opgekocht van failliete bedrijven!!!….En gaat daar zonder tegengewerkt te worden onverminderd mee door.

De opvang en importeren van (arme, arme en lieve, lieve) gelukzoekers kan zo eenvoudig worden betaald zonder daarvoor -voorlopig- het eigen volk te veel af te persen ( komt alles later gefaceerd nog), huizenprijzen konden weer absurd hard stijgen en de bouwbranche is wederom kunstmatig aan het boomen zoals voor 2008. Hoe dat afliep zijn we vergeten? Wel nee, niet vergeten, maar dit keer gaat het wel lukken, vast en zeker.

De ECB was goed bezig geweest als ze het bijgedrukte geld over decennia had uitgesmeerd en de rentes en de markt zijn werk hadden laten doen.

Maar schijnbaar is er haast geboden met het voleindigen middels destructieve handelingen van de EU. De ECB heeft niet met een bazooka geschoten, maar heeft een alles vernietigde A-bom meerdere keren laten vallen en zo het hele monetaire en economische stelsel kapot en verrot gemaakt. Over de maatschappelijke en sociale gevolgen voor landen, die onherroepelijk gaan komen, nog maar te zwijgen.

Het ergste moet nog komen, dit is stilte voor de storm. Alles is gepland voor na het huidige feest en een datum is opzeker geprikt wanneer de klap moet komen.

Nea
Nea
Reactie op  weg met ons
3 jaren geleden

@weg met ons, ik zal mijn gedachten verder uitleggen.

Als ik 100 euro uitleen aan een vriend, verwacht ik geen 125 euro terug. Iets wordt niet meer waard door de tijdspanne dat ik het kwijt ben. (Hooguit minder.)
Dit hele doorgedraaide kapitalistische groeisysteem draait op meer terugvragen dan je geeft. “Het volk” is kortzichtig , en daar speelt “de top” handig op in. Hierdoor kondeze draak van een doorgedraaide vlug-vlug hebben-hebben consumeer-samenleving (misbaksel EU) ontstaan.
Velen zijn de weg helemaal kwijt door de complexiteit aan financiële regeltjes die maar een doel hebben: de rijken rijker laten worden, zonder dat ze daar veel inspanning voor hoeven leveren.

Ik weet dat een hoop mensen hier gaan steigeren nu, dus ik zeg het heel voorzichtig: De Koran gebiedt gelijke munt te vragen voor hetgeen je geeft. En met reden:
Mensen verliezen zich anders in het “wereldse genieten” ten koste van een ander, zonder te beseffen dat dit een verwerpelijke levenshouding is.

055
055
Reactie op  Nea
3 jaren geleden

dus de koran is de oplossing

Nea
Nea
Reactie op  055
3 jaren geleden

Know your history, know your destiny?

legalize
legalize
3 jaren geleden

Was toch al lang bekend, we zijn slaven van het systeem bedacht door graaiers en leugenaars.

Gladiator
Gladiator
3 jaren geleden

Dijsselbloem “achterbakse opportunist”, nou, deze in mijn ogen zeer eervolle Griekse ex-minister van Financiën drukt zich in mijn ogen nog zeer netjes uit over deze PvdA rat met afgesloten studie aan de Landbouwhogeschool te Wageningen!!!!!
Het moet echt niet gekker meer worden en het is zoals @weg met ons al zegt, op naar de volgende beurscrash, die er gaat komen. Dat deze er niet al lang is geweest is onbegrijpelijk, temeer omdat al vele vele ECHTE kenners van geld en geldsystemen (verwijs maar kort naar ene Mr. Dax) al ruim 3 jaar aan het verkondigen zijn dat deze megacrash nu toch echt aanstaande is over 3, 4, enz maanden maar dan weer niets van dat alles. En dan te bedenken dat Draki, superdraak van de ECB per maand een slordige 80 miljard (jawel 80.000.000.000,00 euro) euro laat bijdrukken……zo maar….uit het niets…..en hier hoor je NIETS over…helemaal niets, althans niet in de door mij zo gewaardeerde MSM (proest).
Ongelooflijk….toch….en Nederland…..slaapt rustig verder, en beste kijkbuiskindertjes, denk eraan, oogjes dicht en snaveltjes toe!!!
Want onze politiekacteurs waken over jullie, en verder nergens mee bemoeien, want daar hebben jullie geen verstand van….toch???
Pffffffffffffffffffffffffffff, en zo leven zij nog lang en gelukkig….
gegroet,
Gladiator

koloth
koloth
3 jaren geleden

Die Grieken hebben ook gen ballen, ze hadden allang uit die EU moeten gaan. Poetin had ze wel financieel geholpen, nu zitten ze in de ellende.

Rob Steenwinkel
Rob Steenwinkel
3 jaren geleden

Alleen Zweden, Nederland en Duitsland blijven over……………HAHAHAHAHAHA!
De laatste stuiptrekkingen!

Freba
Freba
3 jaren geleden

Griekenland is volgestopt met VS wapens en kredieten, zodat men doet wat van hen verlangd wordt. En dat is de nooit komende Russen en de Turken tegenhouden. Als dit niet lukt; wordt men dringend verzocht de schulden terug te betalen aan de grootste schuldeiser…..het wordt eentonig in de wereld…….. aan de Zionistenbank Goldman Sachs en alles wat erbij hoort. Laat de EU nou garant staan voor de schulden van de Griekse “leningen”. Dus de Grieken hebben NADA gekregen en de Banken hebben m.n. in de States, weer winsten gemaakt. Anders zouden de VS banken failliet gegaan zijn; en dat willen we niet omdat wij nog centjes krijgen van deze banken. In feite is de VS allang failliet. Dat krijg je ervan als een volk – of samenraapsel – dat van de 290 jaar meer dan 230 jaar in oorlog is. Je gewoon aan de cijfertjes houden, dan komen de ratten vanzelf bovendrijven. En die Dijsselbloem, wacht een prima toekomst. Zie aan Melkert met zijn baantje bij het IMF. Socialisten op papier doen alles voor Zionistengeld. Dus gewoon je bek houden Dijsselbloem over de typeringen als Bananenrepubliek en meer van dat soort teksten. It takes One, to know One.

rvsracer
rvsracer
3 jaren geleden

Laat Yanis Varoufakis met zijn verhaal naar de MSM gaan!!

Hier lezen te weinig mensen het, en kan hij net zo goed het zweedse volkslied citeren.

Janssen
Janssen
Reactie op  rvsracer
3 jaren geleden

@ rvsracer; Mensen met een ander verhaal dan de MSM , of mensen met waarheden worden over het algemeen niet gehoord door MSM.

Minute Repeater
Minute Repeater
Reactie op  rvsracer
3 jaren geleden

Dit interview verscheen ook bij delen van de internationale mainstream media zoals bijvoorbeeld The Economist, ABC, The New Yorker, The Guardian en CNN om een aantal voorbeelden te noemen. In Nederland is het zo goed als gebleven bij de serieuzere nieuwe/alternatieve media, bij mijn weten heeft alleen de Volkskrant als onderdeel van de Nederlandse mainstream media aandacht gegeven aan zijn verhaal.

Ook al zou zijn verhaal breed zijn uitgemeten in de Nederlandse pers, betwijfel ik het of de meeste mensen zijn verhaal geloven. Immers de meeste Nederlanders geloven nog steeds in het lapzwansen verhaal wat de Nederlandse politiek hen voorhoud, met uitzonderingen van De Partij van de Dieren, het Forum voor Democratie en de SP.

Zij zijn gelukkig niet vergeten dat Griekenland er alleen maar bij kwam omdat Frankrijk dit wilde omdat zij niet het zwakste jongetje van de klas wilde zijn (wat Frankrijk ook daadwerkelijk toen was, maar ook zij hadden nooit mogen deelnemen). Waarbij Frankrijk toen des tijds dreigde om niet aan de Euro deel te nemen zonder de deelname van Griekenland, en daarmee de EU chanteerde. Uiteraard ging dezelfde EU hiermee akkoord vanwege hun megalomane natte droom.

Het ergste was nog dat er in het begin afgesproken was dat Griekenland en de Zuid-Europese lidstaten niet tegen dezelfde lage rente standen konden lenen, zoals bijvoorbeeld Nederland, Duitsland, Finland en Oostenrijk dit wel konden. Het aller belangrijkste is nog dat zojuist genoemde partijen ook nog niet vergeten zijn dat het vooral de lobby van Noord-Amerikaanse banken (zoals Goldman Sachs) en Noord-Europese banken (voornamelijk de Duitse en Nederlandse banken) waren die er voor gezorgd hadden dat de wettelijke bepalingen dat Zuid-Europa niet tegen dezelfde rente standen konden lenen opgeheven werden. En vervolgens dezelfde banken er voor zorgde dat er politici in Zuid-Europa aan de macht kwamen die het geen probleem vonden om de staatsschuld te laten oplopen. Wat de grootste oorzaak is van de financiële puinhopen in Zuid-Europa. Er is een uitzending op Youtube van VPRO programma “Tegenlicht” waar voormalig minister presidenten Lubbers en Kok, maar ook andere nationale en internationale politici die toen des tijds actief waren dit voor de camera vertelden. Ook oud Rabobank topman Herman Wijffels heeft dit regelmatig verteld in verschillende interviews. Op basis daarvan geloof ik Varoufakis wel.

luna
luna
3 jaren geleden

Distel bloed.. zuivert de eu
(op) Merkel .. los rul getrolde bak zand
Timmie de frans.. meest verachtelijke stinkende hollandse k a a s kop
Junker de jonkheer.. en ga zo maar door … we moeten van die lui af mensen, maar hoe!!??

rvsracer
rvsracer
Reactie op  luna
3 jaren geleden

Ik zie maar een oplossing.

De gehele mensheid (globaal) zal zo wakker moeten zijn, dat ze zo`n eenheid (kunnen) vormen, dat ze met zo weinig mogelijk agressie en geweld de macht afpakken van diegeen die het nu bezitten in deze zieke bestuursvormen die we globaal hebben.

Hiernaast moet een regelgeving komen, waarin macht en gezag wordt uitgesloten.
Simpel omdat iedereen als mens gelijk is.
Alleen kennis maakt verschil, en dat is aan elkaar overdraagbaar.

Hoe je de (globale) mensheid hiervoor kunt conditioneren, geen idee.

Al er wel kennis is in deze, zie het werk van Jacque Fresco met zijn venusproject (helaas overleden op oude leeftijd), of Michael Tellinger met zijn ubutubeweging.

Echter dit soort voor de mensheid belangrijke projecten wordt natuurlijk door de MSM niet benoemd.
Hoe dan ook er is nog een lange weg te gaan………

Janssen
Janssen
Reactie op  luna
3 jaren geleden

Demonstreren heeft weinig nut. Veel komt niet opdagen of men mag daar in het hoekje gaan demonstreren. Waarna er niks gebeurd is mijn ervaring. De wakkeren klagen wel terecht maar verwacht geen hulp. Het lijkt wel of er meer mensen wakker / bewust worden, van wat wel of niet speelt maar slagkrachten hebben we eigenlijk al lang niet meer. Het gros blijft geindoctrineerd dan wel is een ander groot deel bang om iets te doen. Regeringen, MSM e.d. is er voor andere doeleinden dan de mens echt dienen. Het was zo en het blijft zo.Voor de mensen die wel iets willen en kunnen doen, doe het op jou manier. Pas op met wie je het deelt met wat je doet. Mij part flyeren, posteren, dvd in de brievenbus, T shirts bedrukken of andere actie`s. Van zelf zal er niks veranderen. Succes mede lotgenoten.

Minute Repeater
Minute Repeater
Reactie op  Janssen
3 jaren geleden

@ Jansen

Ik deel u pessimisme of de “massa” ooit serieus in beweging zal komen om verandering echt af te dwingen. De meeste mensen geven immers niet veel meer dan om hun eigen natje en droogje.

“Pas op met wie je het deelt met wat je doet”

Trust me, dat doe ik ook, door de jaren heen wel geleerd dat je het hier niet met iedereen over kunt hebben. Waar ik mij persoonlijk nog grotere zorgen om maak is dat wanneer de rechter de onlangs aangenomen (deels) nieuwe “Sleepwet” niet ongedaan maakt; we Nederland vanaf 1 januari 2018 officieel een politiestaat kunnen noemen.

Minute Repeater
Minute Repeater
Reactie op  luna
3 jaren geleden

@ Luna

Alles staat en valt of de mensen bereid zijn om actief in verzet te komen, daarbij moet men naar mijn mening denken aan:

– – Massa demonstraties/stakingen:

Of het nu om de bewuste goedkope inwisseling van de gulden ging, de banken steun, het bedonderen van het volk bij referenda, het intrekken van politieke steun voor een aangenomen wet op een correctief referendum mogelijk te maken, het Nederlandse schuld systeem, het dereguleren van de financiële sector in de vorige eeuw, het door gedraaide privatiseren, het uit handen geven van de “geld creatie” aan commerciële entiteiten, politieke corruptie schandalen, om maar een aantal zaken te noemen. Het Nederlandse volk (helaas ook vele andere westerse volkeren) bleef stil. Persoonlijk heb ik een aantal keer mee gedaan aan protest marsen, maar elke keer kon ik mijn vrienden en kennissen er niet van overtuigen om mee te lopen. Mensen wilde er gewoon geen tijd voor vrij maken, en daar kwam nog bij dat ze een onderwerp of de organisatie die de protestmars organiseerde te links of te rechts vonden. Zolang mensen zich nog laten verdelen in “links en rechts” en denken dat de persoon aan de andere kant “de vijand is” gaat het gewoon niet gebeuren. Of het denken dat door bijvoorbeeld op het Forum voor Democratie of de Partij van de Dieren te stemmen men genoeg heeft bijgedragen. Ook is het van belang dat men beseft dat er zowel “linkse” als “rechtse” oplossingen nodig zijn om echt vooruit te kunnen, ik was dan ook blij om te horen dat Baudet dit onlangs ook zei tijdens een Tweede Kamer debat.

– – Het (financieel) steunen van burgerorganisaties die tegen het systeem vechten:

Er zijn tal van burgerinitiatieven op het gebied van privacy, consumenten en voedsel veiligheid, grond en burgerrechten etc etc die elke vorm van steun van de bevolking hard kunnen gebruiken. Toch worden die organisaties amper tot niet gesteund, dat bewijst mede in mijn ogen dat er helemaal geen grote “ontwaking” heeft plaats gevonden.

– – Het echt los laten van de “linkse of rechtse” politieke voorkeur:

Velen zijn te selectief in het “wakker” zijn omdat ze alleen maar dingen willen aannemen die bij hun politieke voorkeur past. Zowel “links als rechts” hebben hun eigen vorm van selectieve verontwaardiging, politieke correctheid, fouten niet durven toegeven, foute geschiedenis van hun eigen zijde niet durven/willen erkennen en denken dat alleen “hun” politieke kleur gelijk heeft en/of de juiste oplossingen heeft. Wanneer ik bijvoorbeeld naar joop.nl en geenstijl.nl kijk zie ik weinig verschil tussen de journalisten op beide sites en hun bezoekers. Ze zijn allemaal onnodig grof en ongenuanceerd, waardoor het zo goed als onmogelijk word om een gezonde dialoog te voeren, en leiden beiden kanten behoorlijk aan tunnelvisie. Ik vraag mij ook af of de bezoekers van beide platvormen zich er echt van bewust zijn; van het feit dat beide platvormen onderdeel zijn van de mainstream media. En dus niets meer zijn dan doorgeef luiken van de globalisten, elite, illuminatie (of hoe men ze ook wilt noemen) met als doel om de status quo in stand te houden.

Nu zijn er nog wel meerdere zaken, maar als we hier nou mee zouden beginnen zou dat denk ik al een slok op een borrel schelen. Om vervolgens dit als basis te gebruiken om het verzet uit te breiden, uiteraard doel ik op vreedzaam verzet, als dit niet gebeurd ben ik serieus bang dat het op een gegeven moment via een revolutie alla de Franse revolutie zal gaan; en daar zit niemand op te wachten.

P.s. Mijn excuses omdat ik vergeten was op jouw laatste reactie op mij vergeten was te reageren. Overigens was ik het met jou eens, het is goed om te zien dat er mensen op deze site zijn waar je een echte dialoog mee kunt voeren zonder dat men elkaar vrijwel meteen in de haren vliegt. Maar ook omdat zoals jij al eerder al aangaf; het niet echt mogelijk is om in je eigen omgeving over dit soort onderwerpen te praten.

x

Check Also

koning

Iedereen in lockdown, maar koning gewoon op vakantie: ‘Nu is de maat vol’

Nederland is deels weer in lockdown gegaan. ...

de jonge

De Jonge laat ons meebetalen aan schadeclaims coronavaccin: ‘Weg met die vent!’

Als een coronavaccin onverwachte bijwerkingen veroorzaakt, betaalt ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

21
0
We lezen graag je reactie!x