Wetenschap

Steeds meer mensen zien astrologie als echte wetenschap

Help mee door dit artikel met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Uit een nieuwe peiling blijkt dat bijna de helft van alle Amerikanen astrologie, de studie naar het verband tussen het lot van mensen, gebeurtenissen op aarde en de stand van de hemellichamen, ziet als wetenschap.

Er is sprake van een kentering, aangezien 66 procent van de Amerikanen astrologie in 2004 nog afdeed als onzin.

Ieder jaar zijn er steeds meer mensen die de connecties tussen de stand van de sterren en persoonlijkheden tot de wetenschap rekenen. Mensen beginnen anders tegen wetenschap aan te kijken.

Verandering

Met name lageropgeleiden en jongeren accepteren astrologie als legitieme wetenschap. Hoofdonderzoeker John Besley van de Michigan State University wil eerst zien of er sprake is van een echte verandering voordat hij gaat speculeren over de beketenis van de gegevens.

Amerikanen zijn altijd al bijzonder gefascineerd geweest door astrologie. First Lady Nancy Reagan huurde na de aanslag op haar echtgenoot een astroloog in.

Overheidsverklaring

In 2011 oordeelde het Indiase hooggerechtshof dat astrologie tot de wetenschap moet worden gerekend. In 2004 moesten universiteiten in het land overwegen om astrologie op te nemen in het vakkenpakket. Veel universiteiten gaven hieraan gehoor.

De rechters verwezen naar een uitgegeven overheidsverklaring waarin staat dat ‘astrologie een 4000 jaar oude betrouwbare wetenschap is’.

Bron: UPI.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
48 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
9 jaren geleden

Op sommige Universiteiten wordt ‘astrologie’ als erkende wetenschap gedoceerd.

little rascal
little rascal
9 jaren geleden

[quote name=”Kalki”]Op sommige Universiteiten wordt ‘astrologie’ als erkende wetenschap gedoceerd.[/quote]
Op welke dan?

Wesley
Wesley
9 jaren geleden

Nou gelukkig maar dat de waarheid nog altijd niet een democratisch iets is.

Dat het vooral laagopgeleiden betreft is natuurlijk geen toeval.

Hr
Hr
9 jaren geleden

[quote name=”Wesley”]Nou gelukkig maar dat de waarheid nog altijd niet een democratisch iets is.

Dat het vooral laagopgeleiden betreft is natuurlijk geen toeval.[/quote]

Dat is zeker geen toeval. Hoe hoger je opgeleid bent binnen een bepaald systeem, hoe meer je erin getraind bent om volgens dit systeem te denken. Dat zegt niet perse iets over de intelligentie van die persoon, noch zegt het iets over de vaardigheid om de waarheid te vinden.
Vanuit het ene denksysteem oordelen over een andere wijze van waarheidsvinding is soms als ‘wij van wc eend adviseren wc eend’.
Ik denk overigens dat astrologie niet binnen de kaders van de wetenschap past en ik zie het daarom niet als wetenschap. Ik sta wel open voor astrologie als versie van de waarheid.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

48
0
We lezen graag je reactie!x