Het Complot

Illuminati-symboliek in popcultuur voedt complottheorieën

Help ons door dit met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er zijn steeds meer popsterren die gebruikmaken van de symboliek van de Illuminati. Zo staat op het laatste album van Madonna ‘Rebel Heart’ het nummer ‘Illuminati’. Het gaat niet om Jay-Z en Beyoncé, zingt ze, niet om pentagrammen of toverkunst. Nee, het draait om ‘Truth and the Light’, Waarheid en Licht.

Het is helemaal in om gebruik te maken van de symboliek van de Illuminati. In een videoclip van zangeres Rihanna komt bijvoorbeeld de zin ‘Princess of the Illuminati’ voorbij, waarmee ze inspireert tot allerlei complottheorieën.

Het bekendste symbool van de Illuminati is het alziend oog. Madonna zingt er ook over: ‘The All-Seeing Eye is watching tonight’. De vrijmetselaars maken al lang gebruik van dit oude beeld.

De Illuminati (Latijn voor ‘verlichten’) bestaat uit geheime genootschappen zoals de vrijmetselaars. De oudst bekende hiervan is het Spaanse genootschap Alumbrados (de verlichten). Deze groep hield zich in de zestiende eeuw bezig met het innerlijk leven en de mystiek.

Bekender is de Beierse Illuminati, die wordt genoemd in het boek ‘De slinger van Foucault’ van Umberto Eco. Dit geheime genootschap begon op 1 mei 1776, toen Adam Weishaupt in Ingolstadt een eigen orde stichtte.

In ‘Het Bernini Mysterie’ van Dan Brown vormt de Illuminati een terreurbeweging die het Vaticaan wil vernietigen. Complottheoretici zien de Illuminati als grondlegger van de Nieuwe Wereldorde, die de macht over de hele wereld zou willen verkrijgen. Uit een onderzoek van Quest bleek onlangs dat 20 procent van de mensen gelooft dat er een geheime organisatie is, de Illuminati, die wereldheerschappij nastreeft.

De Nederlandse rapper Mo$heb typeert de Illuminati als terroristen die moeten worden gedood. Hij dicht verder: “Grootste wapen is de media. Ze verspreiden leugens via de media. Mensen geloven wat ze horen, de mensheid is verloren. Terroristen, is hoe ze ons beschouwen. De wereld wordt dom gehouden. Alle slimmen zijn degenen die in de cel zitten. De wereld wordt geregeerd door zij die geld printen.”

[Elsevier]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
65 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
mono
mono
7 jaren geleden

niks complot theorie, tis gewoon duidelijk een complot om de mensheid kapot te maken.
als je met je hart kijkt zie je precies wat de bedoeling is, dat is duidelijk
de bijbel zegt al de wereld is onder de macht van Satan(isten)
GRT Mono

Rutger
Rutger
7 jaren geleden

Complotten ?
Waarom zo snel de informatie van de black box in twee dagen van dit neergestorte vliegtuig, waarom totaal geen informatie van black box MH 17 ?

Jos
Jos
7 jaren geleden

Veel mensen beweren wakker geworden te zijn , ja… en toen?

welniet
welniet
7 jaren geleden

Zo verborgen en onbegrijpelijk is het allemaal niet hoor.Noem het complot, noem ze illuminati, alles wat gebeurd is natuurlijk en eigenlijk heel duidelijk en begrijpelijk. Wat en hoe de mens zich gedraagt is als zoals de natuur ze heeft opgedragen en niets anders dan dat. De sterke en slimmen regeren en doen alles om hun positie en macht in stand te houden waarbij nuttige, voedende en producerende onderdelen mogen blijven bestaan. Hetzelfde zie je in de natuur van leeuwen tot apengroepen enz gebeuren. Het ontwerp van de natuur waar wij in leven is gebaseerd op het gebruiken, doden en nuttigen van het andere. Het is niet verwonderlijk dat dit aspect ook geïntegreerd is in het menselijk handelen die ook onderdeel van deze natuur uitmaakt.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

65
0
We lezen graag je reactie!x