UFO

In 1879 hing er een moederschip boven New York City

Help door deze info met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

We schrijven 12 april 1879. Het is een heldere avond. Astronoom Henry Harrison uit New York kijkt naar de sterren en ziet plotseling een moederschip verschijnen. Het cirkelvormige object blijft op grote hoogte hangen. Harrison beseft dat het object zich vanwege de rotatie van de aarde met grote snelheid moet voortbewegen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Harrison bleef naar het object kijken terwijl hij op de achtergrond sterren zag opkomen en ondergaan. Het moederschip bleef drie uur lang op dezelfde plaats hangen en begon daarna plots richting het oosten te vliegen. De astronoom sloot uit dat hij komeet Brorsen had gezien omdat het object uit het zicht was verdwenen. Een komeet zou nog te zien moeten zijn geweest.

Henry, indertijd lid van de Toronto Astronomical Society, besefte dat hij zijn bevindingen moest doorgeven aan een wetenschappelijke autoriteit. Hij stuurde de volgende dag een telegram aan het US Naval Observatory in Washington, DC. De directeur van de sterrenwacht, de beroemde astronoom Asaph Hall III, deed niets met het telegram. Een boze Harrison schreef een brief aan de redacteur van de New York Tribune. De krant publiceerde op 17 april 1879 een artikel met de kop ‘A Curious Phenomenon’. De waarnemingen van Harrison werden op 10 mei 1879 ook gepubliceerd in het tijdschrift Scientific American.

Harrison werd na de publicaties overstelpt met brieven van andere astronomen. Critici waren ervan overtuigd dat hij de komeet Brorsen had gezien. De komeet bewoog echter één graad per dag langs de hemel, terwijl de rechte klimming van zijn object met twee minuten per minuut toenam. Een komeet kon het volgens Harrison dus niet zijn geweest.

Harrison kreeg bijval van de astronomen J. Spencer Devoe uit New York City en Henry M. Parkhurst. Harrison sprak van een klokvormig object dat duidelijk werd bestuurd door een intelligentie. Op basis van metingen die door de drie astronomen waren verricht, berekende astronoom Morris K. Jessup dat het moederschip drie uur boven New York City heeft gehangen. Hij stelde voorts vast dat het object op een hoogte van 130 tot 160 kilometer boven de aarde moet hebben gehangen en een doorsnee had van 800 meter.

1-3-2014 bron: Syracuse New Times

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Vonzie
Vonzie
10 jaren geleden

Harrison bleef naar het object kijken terwijl hij op de achtergrond sterren zag opkomen en ondergaan. Het moederschip bleef drie uur lang op dezelfde plaats hangen en begon daarna plots richting het oosten te vliegen.

Apart…hij zag sterren opkomen en ondergaan..(dezelfde) sterren blijven gewoonlijk toch wel de hele nacht aanwezig/zichtbaar. Hooguit verschuiven ze lichtjes en niet dat ze na een paar uurtjes ondergaan.

Ancient_Roy
Ancient_Roy
10 jaren geleden

Kijk alles van vroeger is leuk
maar hoe zit het in de tijd van nu ? daar horen wij niks meer van .
zeker over 5 jaar verder dat er in 2014 iets te zien was . haha .

Plien
Plien
10 jaren geleden

[quote name=”Ancient_Roy”]Kijk alles van vroeger is leuk
maar hoe zit het in de tijd van nu ? daar horen wij niks meer van .
zeker over 5 jaar verder dat er in 2014 iets te zien was . haha .[/quote]

Omdat “wij“ van die ****nalisten van telegraaf, AD, Volkskrant en andere plaatselijke krantjes geen informatie hoeven te verwachten daar men liever oorlog en andere ellende over ons uitbraakt. Luister zelf maar, in ons eigen landje nog wel.

http://www.youtube.com/watch?v=Z5dV2MGlr48#t=54

Deze vind ik ook ook interessant

http://www.youtube.com/watch?v=8sM03mdwWsI

Rob ter Horst
Rob ter Horst
10 jaren geleden

[quote name=”Vonzie”]Harrison bleef naar het object kijken terwijl hij op de achtergrond sterren zag opkomen en ondergaan. Het moederschip bleef drie uur lang op dezelfde plaats hangen en begon daarna plots richting het oosten te vliegen.

Apart…hij zag sterren opkomen en ondergaan..(dezelfde) sterren blijven gewoonlijk toch wel de hele nacht aanwezig/zichtbaar. Hooguit verschuiven ze lichtjes en niet dat ze na een paar uurtjes ondergaan.[/quote]
Niet “dezelfde” sterren dus. Maar als je naar de oostelijke en westelijke horizon kijkt zie je sterren opkomen en ondergaan. Dit object bleef op “dezelfde” plek hangen, en was dus stationair, net als een satelliet voor satelliet-tv.

Back to top button
11
0
We lezen graag je reactie!x