CoronaBinnenland

In 2022 was de oversterfte het hoogst onder mensen jónger dan 50: ‘Heel heel zorgelijk’

Help door deze informatie met je vrienden op je social media te delen!

Vorig jaar zijn in iedere leeftijdsgroep opnieuw meer mensen overleden dan verwacht, meldt het CBS. In 2022 gingen er meer mensen dood dan voor de coronapandemie, zelfs in vergelijking met 2015 en 2018 waarin een zware griepgolf heerste.

De oversterfte was met 13 procent het hoogst onder mensen jonger dan 50 jaar. Dat zijn meer mensen dan in 2020 en 2021. Columnist Marianne Zwagerman zegt hierover: “Dat is heel heel zorgelijk en niemand weet hoe dit komt.”

Volgens Ruben van Gaalen van het CBS is de sterfte ‘een beetje van slag’. Ook zegt hij dat het niet aan de vaccins ligt. “Gewoon een beetje van slag. Overkomt de beste sterftes,” zegt jurist Sietske Bergsma sarcastisch.

Groot fiasco

Huisarts Els van Veen vraagt zich af: “Dus in 2020 kregen we een pandemie en zou een vaccin de enige uitweg moeten zijn. En nu hebben we te maken met oversterfte, die niet aan de mRNA-vaccins ligt. Maar als Covid-19 nog steeds de oorzaak is, dan werken die vaccins toch niet goed?”

“Linksom of rechtsom: als je na drie jaar van een ‘vreselijke pandemie’ nog zo’n oversterfte hebt, kun je concluderen dat de aanpak, inclusief vaccinaties, niets minder is dan een groot fiasco,” vult neuroloog Jan Bonte aan.

Meest plausibele oorzaak

Huisarts Frank Peeters stelt: “De prik is de meest plausibele oorzaak van de aanhoudende oversterfte sinds 2021.”

Volgens de ‘experts’ waren griep en corona belangrijke oorzaken. “Heel knap. De oversterfte toeschrijven aan corona en griep zonder daadwerkelijk onderzoek. Mensen jonger dan 50 jaar sterven normaal gesproken vrijwel niet door corona of de griep. Nu moeten wij geloven dat de oversterfte in die groep daardoor 13 procent hoger is?” vraagt Annelies Strikkers.

4.9 95 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
86 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
12 dagen geleden

Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt haar wel!

Ron
Ron
12 dagen geleden

Je weet wat Klaus schwab heeft gezegd,corona(covid-19)was een afleiding.
Net als de rest stikstof en klimaat is ook een hoax.
We zijn aan alle kanten bedonderd.
Ze willen gewoon een groot deel van de wereldbevolking uitroeien.

Fran
Fran
12 dagen geleden

Nee, niemand weet waaraan het licht.
Echt niet, geen idee.

Misschien helpt het boekje ‘Cause unknown’ van Edward Dowd, de mensen een beetje op weg.

gaafland
gaafland
12 dagen geleden

Tijdens een oorlog sneuvelt de ” waarheid’ als eerste. Nu de waarheid zo duidelijk gesneuveld is, kunnen wij dus daarom stellen dat wij in oorlog zijn met onze eigen overheid.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

86
0
We lezen graag je reactie!x