CoronaMens en Dier

Wob-document over najagen van artsen: Hugo de Jonge vraagt zich af of inspectie ‘full force’ kan ingrijpen

Help ons door dit artikel met je kennissen op je socials te delen!

Data-analist Cees van den Bos heeft een Wob-document boven water gehaald over het najagen van kritische artsen. In een e-mail getiteld ‘Boete aan huisarts’ die dateert van 20 augustus 2021 schrijft toenmalig coronaminister Hugo de Jonge dat hij graag wil weten ‘wat de inspectie allemaal doet op dit moment, of dat het hele repertoire is, en of dat echt full force wordt ingezet’.

“Verhalen die de ronde doen […] waarbij artsen, een aantal huisartsen met name, gewoon ronduit ondermijnend voor de vaccinatiebereidheid te werk gaan, vind ik dusdanig schadelijk voor de vaccinatiecampagne dat ik niet begrijp dat er geen fermer instrumentarium wordt toegepast, c.q. zou kunnen worden toegepast,” schrijft De Jonge.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png
Elens?

“Huisartsen die gezinnen in hun praktijk brieven schrijven om het vaccineren van jongeren te ontmoedigen bijvoorbeeld. Waarom mogen zij überhaupt hun vak nog uitoefenen?” vraagt De Jonge. “Dit is toch gewoon het ondermijnen van de volksgezondheid? Ondermijnen van de volksgezondheid is toch evident in tegenspraak met de beroepsnormen?”

De minister verwijst specifiek naar één arts. “Heel concreet: waarom mag die [zwartgelakt] überhaupt nog [zwartgelakt] praktijk uitoefenen gelet op alle uitingen?” Van den Bos vermoedt dat het hier gaat om huisarts Rob Elens.

Goorlapperij

Uit eerdere e-mails blijkt dat er binnen het ministerie uitvoerig is gesproken over Elens, die intern ‘dokter E’ wordt genoemd. “IGJ (de inspectie, red.) komt met nota over de mogelijkheden en onmogelijkheden voor IGJ om in te grijpen ten aanzien van huisarts hydroxychloroquine. Minister van VWS wil vandaag de concept-beantwoording nog mee in de tas,” staat in één van de mails.

Stefan Noordhoek reageert zeer kritisch. “Wanneer wordt Hugo de Jonge vervolgd?” vraagt hij. “Essentiële ‘betrokkenheid’ bij de vernietiging van 500.000 gezonde levensjaren – ten gevolge van de eerste lockdown alleen al – maar ook talloze onwettige machinaties waaronder deze goorlapperij tegenover moedige artsen die 100 procent gelijk hadden!”


4.9 119 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

140 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Erwin
Erwin
1 jaar geleden

Hugo berechten volgens oorlogsrecht

Chero
Chero
1 jaar geleden

waar bemoeit die vent zich nog mee?

John Kuhles
John Kuhles
1 jaar geleden

WEF & Big Pharma slaaf zijn is een gevaar voor ieders gezondheid!

mark
mark
1 jaar geleden

Heeft hij het niet te druk met onteigenen, onze huisjesmelker.

Back to top button
140
0
We lezen graag je reactie!x