Buitenaards

In de rij voor redding aan boord van buitenaards ruimteschip

Help anderen door dit artikel met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een berg bij een Frans dorpje met slechts 200 inwoners is door doemdenkers omgedoopt tot een moderne Ark van Noach.

Een toenemende stroom aanhangers van new age bereikt het doorgaans pittoreske en rustige Pyrenese dorpje Bugarach.

Zij geloven dat ze worden gered door buitenaardsen wanneer de apocalyps op 21 december dit jaar plaatsvindt. De buitenaardsen zouden in hun ruimteschip wachten en alle mensen nabij de Pic de Bugarach redden om ze naar het volgende tijdperk te stralen.

Omgekeerde berg

Al decennia lang geloven mensen dat de Pic de Bugarach, met 1.230 meter de hoogste berg in het Corbières gebergte, een bepaalde kracht heeft. Geologen denken dat de ‘omgekeerde berg’ explodeerde na formatie en dat het bovenste gedeelte werd omgedraaid.

Naar verluidt baseerde Jules Verne zijn boek Journey to the Centre of the Earth op de berg. Sinds de zestiger jaren worden aanhangers van new age naar het gebied getrokken omdat ze denken dat het gebergte speciale magnetische golven uitstraalt.

Spirituele wereld

Er zijn geruchten dat wijlen president François Mitterrand indertijd per helikopter naar de top van de berg werd getransporteerd. Ook zouden de nazi’s en later de Israëlische Mossad er mysterieuze opgravingen hebben gedaan.

Een man die zichzelf Jean noemt zette enkele jaren geleden een joert op in het bos. “De apocalyps waar we in geloven is het einde van een bepaalde wereld en het begin van een andere,” legde hij uit. “Een nieuwe spirituele wereld. Het jaar 2012 is het einde van een cyclus van lijden. Bugarach is één van de belangrijkste chakra’s van de aarde, een plaats waar de energieën van morgen worden verwelkomd.”

Buitenaardse garage

Burgemeester van Bugarach Jean-Pierre Delord staat perplex en heeft de situatie gemeld bij de Franse autoriteiten. Hij wil dat het leger wordt ingezet in het kleine dorp. Het fenomeen is inmiddels ook onder de aandacht gekomen van de Franse sektewaakhond Miviludes.

Dit jaar hebben al 20.000 mensen de Pic de Bugarach beklommen, tegen 10.000 vorig jaar. Ze denken dat de berg een buitenaardse garage is, ‘un garage à ovnis’. Het hele gebeuren gaat de dorpsbewoners boven de pet. Ze verwachten dat de rust na 21 december zal wederkeren.

Bron: Independent.co.uk

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x