Gezondheid

Cannabisachtige stoffen gaan strijd aan met AIDS

Help anderen door dit met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Cannabisachtige stoffen kunnen meer doen voor AIDS-patiënten dan het tegengaan van misselijkheid en een gebrek aan eetlust, zo blijkt uit nieuw onderzoek van de Mount Sinai School of Medicine.

Een nieuwe studie die is gepubliceerd in het tijdschrift PloS One suggereert dat cannabisachtige stoffen de strijd aangaan met het HIV-virus in AIDS-patiënten.

Onderzoekers weten reeds dat cannabis een therapeutisch effect heeft op AIDS-patiënten, maar ze wilden leren begrijpen hoe cannabinoïden de verspreiding van het virus beïnvloeden.

Blokkeren

Ze ontdekten dat cannabinoïde receptoren worden gestimuleerd door cannabisachtige stoffen en de verspreiding van het HIV-virus door het lichaam kunnen blokkeren.

De wetenschappers die betrokken waren bij de studie willen nu medicinale cannabis gaan testen op muizen die zijn geïnfecteerd met AIDS.

Pro-cannabis-legalisatie-organisatie Americans For Safe Access citeert diverse studies die concluderen dat medicinale cannabis HIV- en AIDS-patiënten die last hebben van pijn en gewichtsverlies kan helpen.

Bron: Huffingtonpost.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x