Gezondheid

Cannabisachtige stoffen gaan strijd aan met AIDS

Help ons door dit artikel met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Cannabisachtige stoffen kunnen meer doen voor AIDS-patiënten dan het tegengaan van misselijkheid en een gebrek aan eetlust, zo blijkt uit nieuw onderzoek van de Mount Sinai School of Medicine.

Een nieuwe studie die is gepubliceerd in het tijdschrift PloS One suggereert dat cannabisachtige stoffen de strijd aangaan met het HIV-virus in AIDS-patiënten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Onderzoekers weten reeds dat cannabis een therapeutisch effect heeft op AIDS-patiënten, maar ze wilden leren begrijpen hoe cannabinoïden de verspreiding van het virus beïnvloeden.

Blokkeren

Ze ontdekten dat cannabinoïde receptoren worden gestimuleerd door cannabisachtige stoffen en de verspreiding van het HIV-virus door het lichaam kunnen blokkeren.

De wetenschappers die betrokken waren bij de studie willen nu medicinale cannabis gaan testen op muizen die zijn geïnfecteerd met AIDS.

Pro-cannabis-legalisatie-organisatie Americans For Safe Access citeert diverse studies die concluderen dat medicinale cannabis HIV- en AIDS-patiënten die last hebben van pijn en gewichtsverlies kan helpen.

Bron: Huffingtonpost.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x