Gezondheid

Leger kan vrede stichten door meditatie te beoefenen

Help mee door deze info met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er komt steeds meer bewijs dat het beoefenen van transcedente meditatie vrede kan brengen op aarde en het wordt in sommige gevallen al door het leger toegepast.

Het verenigde veld waar Albert Einstein naar op zoek was kan volgens wetenschappers worden bereikt met behulp van een simpele techniek om vrede op aarde te stichten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Transcedente meditatie, in 1957 opnieuw geïntroduceerd en populair gemaakt door Maharishi Mahesh Yogi, lijkt ver verwijderd van de kwantummechanica. Toch hebben natuurkundigen de afgelopen 40 jaar ontdekt dat er niet eens zo gek veel verschil zit tussen bewustzijn en materie.

Rimpels in het water

Deeltjes kunnen veranderen naar gelang ze worden geobserveerd, zoals wordt beschreven door de onzekerheidsrelatie van Heisenberg. De eerste architect van de kwantummechanica, Max Planck, verklaarde dat materie is afgeleid van bewustzijn.

Zeshonderd wetenschappelijke studies, waaronder grootschalig onderzoek gefinancierd door de Amerikaanse National Institutes of Health, hebben de voordelen van transcedente meditatie op een rij gezet. Het is verfrissend voor lichaam en geest, vermindert stress, geeft je meer energie en een gevoel van voldoening.

Omdat bewustzijn een veld is en vanwege de kalmerende werking van transcedente meditatie kan coherente invloed worden uitgestraald naar anderen wanneer een kritieke massa wordt bereikt, net als rimpels in het water.

Criminaliteit daalt

Slechts één procent van de bevolking hoeft transcedente meditatie te beoefenen om meetbare verbeteringen te zien in de maatschappij, voorspelde Maharishi in de zestiger jaren. Zo blijkt uit 23 studies dat de criminaliteit daalt in gebieden waar grote groepen transcedente meditatie beoefenen. “Het bewijs toont aan dat we nu een nieuwe technologie hebben om vrede op aarde te stichten,” zei Raymond Russ, professor psychologie aan de Universiteit van Maine.

De Mozambikaanse oud-president Joaquim Chissano wilde in de negentiger jaren een einde maken aan een bloedige burgeroorlog. “Ik begon eerst zelf transcedente meditatie te beoefenen, waarna ik mijn familie, ministers en legerleiders er mee in aanraking liet komen,” zei hij. “Het resultaat is politieke vrede.”

In totaal leerden 16.000 soldaten van het land transcedente meditatie te beoefenen. Kort daarop eindigde de burgeroorlog, daalde de criminaliteit en bedroeg de economische groei 19 procent.

Conflict voorkomen

Dr. David Leffler was acht jaar werkzaam voor de Amerikaanse luchtmacht en is van mening dat transcedente meditatie conflict kan voorkomen. “Een vliegdekschip kan zo’n 10.000 personen vervoeren en als genoeg van hen transcedente meditatie beoefenen kunnen ze de gemoederen op afstand tot bedaren brengen,” legde hij uit.

“Oorlog begint in het hoofd van de mens,” luidt het handvest van de Verenigde Naties. Einstein zou verheugd zijn om te weten dat een technologie gebaseerd op zijn verenigde veldentheorie in de nabije toekomst een einde zou kunnen maken aan al het conflict op aarde.

{qtube vid:=-EWxaSqlk-U}

Bron: Positivenews.org.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x