Homepagina » Gezondheid » Leger kan vrede stichten door meditatie te beoefenen

Leger kan vrede stichten door meditatie te beoefenen

Er komt steeds meer bewijs dat het beoefenen van transcedente meditatie vrede kan brengen op aarde en het wordt in sommige gevallen al door het leger toegepast.

Het verenigde veld waar Albert Einstein naar op zoek was kan volgens wetenschappers worden bereikt met behulp van een simpele techniek om vrede op aarde te stichten.

Transcedente meditatie, in 1957 opnieuw geïntroduceerd en populair gemaakt door Maharishi Mahesh Yogi, lijkt ver verwijderd van de kwantummechanica. Toch hebben natuurkundigen de afgelopen 40 jaar ontdekt dat er niet eens zo gek veel verschil zit tussen bewustzijn en materie.

Rimpels in het water

Deeltjes kunnen veranderen naar gelang ze worden geobserveerd, zoals wordt beschreven door de onzekerheidsrelatie van Heisenberg. De eerste architect van de kwantummechanica, Max Planck, verklaarde dat materie is afgeleid van bewustzijn.

Zeshonderd wetenschappelijke studies, waaronder grootschalig onderzoek gefinancierd door de Amerikaanse National Institutes of Health, hebben de voordelen van transcedente meditatie op een rij gezet. Het is verfrissend voor lichaam en geest, vermindert stress, geeft je meer energie en een gevoel van voldoening.

Omdat bewustzijn een veld is en vanwege de kalmerende werking van transcedente meditatie kan coherente invloed worden uitgestraald naar anderen wanneer een kritieke massa wordt bereikt, net als rimpels in het water.

Criminaliteit daalt

Slechts één procent van de bevolking hoeft transcedente meditatie te beoefenen om meetbare verbeteringen te zien in de maatschappij, voorspelde Maharishi in de zestiger jaren. Zo blijkt uit 23 studies dat de criminaliteit daalt in gebieden waar grote groepen transcedente meditatie beoefenen. “Het bewijs toont aan dat we nu een nieuwe technologie hebben om vrede op aarde te stichten,” zei Raymond Russ, professor psychologie aan de Universiteit van Maine.

De Mozambikaanse oud-president Joaquim Chissano wilde in de negentiger jaren een einde maken aan een bloedige burgeroorlog. “Ik begon eerst zelf transcedente meditatie te beoefenen, waarna ik mijn familie, ministers en legerleiders er mee in aanraking liet komen,” zei hij. “Het resultaat is politieke vrede.”

In totaal leerden 16.000 soldaten van het land transcedente meditatie te beoefenen. Kort daarop eindigde de burgeroorlog, daalde de criminaliteit en bedroeg de economische groei 19 procent.

Conflict voorkomen

Dr. David Leffler was acht jaar werkzaam voor de Amerikaanse luchtmacht en is van mening dat transcedente meditatie conflict kan voorkomen. “Een vliegdekschip kan zo’n 10.000 personen vervoeren en als genoeg van hen transcedente meditatie beoefenen kunnen ze de gemoederen op afstand tot bedaren brengen,” legde hij uit.

“Oorlog begint in het hoofd van de mens,” luidt het handvest van de Verenigde Naties. Einstein zou verheugd zijn om te weten dat een technologie gebaseerd op zijn verenigde veldentheorie in de nabije toekomst een einde zou kunnen maken aan al het conflict op aarde.

{qtube vid:=-EWxaSqlk-U}

Bron: Positivenews.org.uk

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

kabinet

Kabinet gaat ‘onwaarheden’ over coronavaccin bestrijden op social media: ‘Rillingen lopen over mijn rug’

Een speciale denktank gaat ‘onwaarheden’ over het ...

maan

Er is beslist iets gaande op de maan, maar wat?

Midden in de coronacrisis heeft de regering-Trump ...

>